Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про проведену роботу відділом соціального захисту населення виконавчого комітету Тетіївської міської ради за 2021 рік.

Дата: 30.12.2021 13:48
Кількість переглядів: 64

Соціальне забезпечення в Тетіївській міській територіальній громаді

 

Звіт

про проведену роботу

відділом соціального захисту населення

виконавчого комітету Тетіївської міської ради

за 2021 рік.

 

Реформа соціальних послуг в Україні розпочалася й набула інституційного виміру з прийняттям Закону України «Про соціальні послуги», який введено в дію з 1 січня 2020 року. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» повноваження щодо забезпечення соціального захисту населення, зокрема надання соціальних послуг, віднесені до власних повноважень органів місцевого самоврядування.

На виконання вимог чинного законодавства при виконавчому комітеті Тетіївської міської  ради  23 лютого 2021 року рішенням №141-03-VIII сесії міської ради створено відділ соціального захисту населення. Основними повноваженнями відділу є організація надання соціальних послуг  в громаді, визначення потреб жителів громади в соціальних послугах та проведення оцінки якості надання даних  послуг. А також організація виконання місцевих програм соціального захисту населення громади.   

Надавачами базових соціальних послуг в Тетіївській  громаді є :

-   КП «Соціальний центр» на обслуговуванні якого на даний час знаходиться 505 жителів громади; 52 одиноких громадян перебувають в 2-х стаціонарних відділеннях: 30 в місті Тетієві, 22 в селі Денихівка;

- Комунальна установа «Центр соціальних служб», що надає соціальні послуги сім’ям з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах. Під соціальним супроводом на даний час знаходиться 55 сімей в яких виховується 105 дітей.

Затверджено низку цільових програм соціального спрямування, а саме:

  • Програма соціального захисту жителів Тетіївської міської територіальної громади «Турбота».

     На реалізацію даної програми в 2021 році з місцевого бюджету виділено 1057836,30 грн. Надано допомогу 324 особам на суму 505500 гривень: на поховання 37 осіб на суму 74000 гривень; на лікування 279 осіб на суму 405500 гривень; на ліквідацію наслідків пожежі 8 осіб на суму 26000 гривень. Проведено виплату грошової компенсації витрат на автомобільне паливо хворим, які лікуються програмним гемодіалізом 6 осіб на суму 123909,53 гривень. Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі склала  428426,77 гривень.

  • Програма соціальної підтримки учасників операції об’єднаних сил, антитерористичної операції та членів сімей загиблих.

     В 2021році виділено 77458,24 гривень на проведення виплати 50% знижки за користування житлом, комунальними послугами 14 сім’ям загиблих воїнів АТО.

  • Програма соціального захисту громадян, постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи.

 

Розвиток соціальних послуг в громаді має позитивні економічні ефекти. Мінімізація кількості мешканців громади, які перебувають у складних життєвих обставинах, за рахунок надання їм вчасної підтримки та допомоги сприяє зменшенню проявів негативних соціальних явищ  та запобігає  протиправній поведінці населення.

В 2021 році спеціалістами відділу соціального захисту населення проведено моніторинг для визначення оцінки якості надання соціальних послуг в громаді, що надаються комунальними закладами та установами Тетіївської міської територіальної громади. Здійснено анкетування 97 осіб, що отримують послуги: догляд вдома та стаціонарного догляду. Також опитано 39 сімей, що потрапили в складні життєві обставини. Детальний  звіт про дану роботу розміщений на сайті Тетіївської міської ради в розділі «робота відділу».

Протягом 2021 року прийнято 114 рішення про надання соціальних послуг жителям громади, видано 23 направлення у відділення стаціонарного догляду КП «Соціальний центр».

 Направлено 100 запитів до управління Пенсійного фонду України та Тетіївського відділу управління соціального захисту населення Білоцерківської РДА з метою отримання  документів для оформлення соціальних допомог.

Складено 359 актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї для призначення житлових субсидій та соціальних допомог.

Видано 574 довідки про потребу в твердому паливі.

Надано 16 відповідей на Урядову «гарячу лінію».

Здійснено коригування реєстрів виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі, згідно наданих списків Управлінням соціального захисту Білоцерківської РДА - 277 осіб.

Розроблено Соціальний паспорт громади.

Зареєстровано зміни та доповнення до колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом СТОВ «Черепин».

На території Тетіївської міської територіальної громади здійснюється  контроль за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством.

Інспектор з питань праці проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями, з питань легалізації трудових відносин, в результаті чого збільшується кількість найманих працівників та фізичних-осіб підприємців.

Щоквартально відділом соціального захисту населення подається звітність щодо організації виконання функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей в Тетіївській міській територіальній громаді, узагальнено інформацію щодо роботи установ соціального обслуговування (надавачів соціальних послуг).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь