Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ВІД 23.12.2020

Дата: 16.03.2021 10:55
Кількість переглядів: 16

 

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

 

 

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

 

23.12.2020 р.                               Тетіїв                                        № 189

 

 

Розгляд проекту Програми соціально-

економічного розвитку Тетіївської

територіальної громади на 2021 рік

 

       Розглянувши проект Програми соціально - економічного та культурного розвитку міста Тетієва на 2021 рік, враховуючи пропозиції та зауваження членів  виконкому, керуючись п.а  пп.1 ст. 27 Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні," виконавчий комітет Тетіївської  міської ради

 

                                   В И Р І Ш И В:

 

1.  Подати  на розгляд та затвердження другої сесії міської ради восьмого   

     скликання  проект Програми соціально-економічного розвитку Тетіївської

     територіальної громади на 2021 рік ( додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на першого заступника

    міського голови Кизимишина В.Й.

 

 

 

               Міський голова                                             Б.БАЛАГУРА

 

 

                                                                                       Додаток

                                                                       до рішення виконавчого комітету

                                                                            Тетіївської міської ради від 23.12.2020р.  

                                                                            № 189

 

 

 

    ПРОГРАМА

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ

ТЕТІЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2021 РІК

 

 

  1. Вступ

 

Мета та завдання діяльності програми соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік.

Програма соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської територіальної громади (далі – Програма) розроблена відповідно до вимог законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України",  Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2027 року, Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки і Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках та Стратегії розвитку Тетіївської ОТГ на 2019-2023 роки.

Головною метою Програми є створення умов для економічного зростання та удосконалення механізмів управління розвитком громади на засадах ефективності, відкритості та прозорості, посилення інвестиційної та інноваційної активності, забезпечення належного функціонування транспортної та комунальної інфраструктури, дотримання високих екологічних стандартів, та внаслідок цього підвищення конкурентоспроможності громади,  доступності широкого спектру соціальних послуг та зростання добробуту населення.

Програма ґрунтується на аналізі розвитку міської та сільської економіки, поточної економічної ситуації, актуальних проблем соціально - економічного та культурного розвитку, пріоритетів, та визначає оперативні цілі і заходи соціально - економічної та культурної політики місцевої влади, критерії ефективності її реалізації на основі прогнозних показників соціально - економічного і культурного розвитку на 2021 рік.  

Основною метою Програми є загальне підвищення суспільного добробуту населення.

Програма є основою для формування та раціонального використання фінансових ресурсів відповідно до визначених цілей і завдань соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської громади на 2021 рік.

Відповідальні за виконання заходів Програми – Тетіївської міської ради, постійні депутатські комісії,  управління, відділи та структурні підрозділи Тетіївської міської ради в межах компетенції та повноважень.

 

 

2. Соціально-економічна характеристика 

Тетіївської  територіальної громади

 

2.1. Загальна характеристика

Описание: Описание: Tetiiv карта

Тетіївська територіальна громада базується на території Тетіївського району.

Громада розташовується у південно-західній частині Київської області.

До складу громади увійшло 34 населених пункти, у тому числі 1 місто, 0 селищ, 33 села.

Мінімальна відстань населених пунктів до адміністративного центру складає – 7 км, максимальна - 25 км.

Загальна площа громади – 758 км2.

 

2.2. Демографічна ситуація

Сучасна демографічна ситуація в Тетіївській територіальній громаді склалася під впливом історичного розвитку території, природного та механічного руху населення.

В загальній структурі населення громади перше місце посідає місто Тетіїв з чисельністю міського населення в 13032 чол., решта населення громади відноситься до сільського і складає 18899 чол.

Загальна кількість мешканців громади складає 31931 осіб.

 

  1. . Транспортне сполучення

Щоденно здійснюється 94 рейси на 33 автобусних маршрутах. 

Вулично-дорожна мережа громади нараховує:

-  по місту Тетієву загальна протяжність доріг складає 125 км, та налічує 111 вулиць та 48 провулків. Із них з асфальтобетонним покриттям - 80 вулиць загальною протяжністю 70 км.; з біло щебеневим покриттям 69 вулиць загальною протяжністю 40 км., ґрунтове – 10 вулиць протяжністю 15 км.

- по селам, що входять до громади вулично-дорожна мережа налічує 198 вулиць, із них з асфальтним покриттям 109 вулиць, біло щебеневим – 49 вулиць, ґрунтовим покриттям – 39 та 1 з чорно щебеневим покриттям.

Одним з найважливіших питань об’єднаної громади є стан дорожнього покриття, який як в межах населених пунктів, так і поза ними, знаходиться в незадовільному стані. Мережа автомобільних доріг потребує капітального ремонту, а подекуди і повної заміни дорожнього покриття. Щороку проводиться ямковий ремонт доріг, але ці заходи не можуть в повній мірі вирішити проблему.

 

2.4. Енергопостачання та комунальні послуги

Систему енергопостачання в Тетїівській громаді представляє Тетіївський районний підрозділ ПрАТ «Київобленерго» - компанія, що здійснює передачу та постачання електроенергії електромережами споживача Київської області та Тетіївського громади в цілому.

Систему газопостачання в Тетїівській громаді представляє Тетіївська філія ПАТ «Київоблгаз» - компанія, що здійснює передачу та постачання природного газу споживача Київської області та Тетіївського громади в цілому.

Систему теплопостачання в Тетіївській громаді представляє КП «Тетіївтепломережа».

Систему водопостачання та водовідведення в Тетїівській громаді представляє ВУ ВКГ «Тетіївводоканал». Станом на 01.01.2021 року ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» по водопостачанню обслуговує:

- населення  - 9,0 тис. чоловік  (3603 абонентських рахунки);

- підприємства та організації (в т.ч. ФОП) – 144.

Протяжність  розподільчих мереж – 129,78 км., середній діаметр мереж – 100 мм., середній вік мереж – 34 роки. На  водопровідній мережі встановлено 2 водорозбірні колонки та 23 пожежних гідранти. Водопостачання м. Тетієва здійснюється з підземних вододжерел, що знаходяться переважно на Південно-Східній ділянці Тетіївського родовища. На балансі підприємства знаходиться 10 артезіанських свердловин, 3 водонапірні вежі та 2 резервуари чистої води.  Також наявні очисні споруди. Система водовідведення  – повна та роздільна. Протяжність каналізаційних мереж - 32,8 км, середній вік мереж -26 років, середній діаметр мереж – 250 мм. Кількість КНС – 8 шт.

На території Тетіївської громади наявний полігон твердих побутових відходів, що знаходиться за межами міста та обслуговується КП «Благоустрій». Даним підприємством надаються послуги благоустрою міста, поточний ремонт дорожнього покриття, збирання, сортування та вивезення  ТПВ, освітлення вулиць міста.

Управитель багатоповерхового житлового фонду Тетіївської громади являється КП «Благоустрій». Також даному підприємству підпорядковано обслуговування міських кладовищ. Станом на 01.01.2021 р. житловий фонд комунальної власності складає 62 багатоповерхових будинків з них 41 будинок  комунальної власності, загальна житлова площа складає 89,412 тис. кв. м., також в місті налічується близько 5100 індивідуальних житлових будинків житлова площа яких складає 459,000 тис. кв. м.

КП «Дібрівка-Обрій» забезпечує благоустрій сіл громади, встановлення освітлення, вивіз сміття в селах.

КП «Тетіївське МБТІ»  забезпечує технічну інвентаризації,  паспортизація  і оцінку житлових  будинків, будинків і  споруд громадського та виробничого призначення, господарських будівель, господарських споруд, садових та дачних будинків, гаражів незалежно від форми  власності.

ДП ДЗ «УкрПочта» підприємство поштового зв'язку.

Послуги Інтернету надають:

  • ПАТ «Укртелеком» надання послуг зв’язку та інтернет (сполучення ADSL). Охоплення території – за наявності підключення до телефонної лінії
  • «Інтертелеком» (сполучення CDMA). Охоплення території – 50%.
  • ТетіївТелеком надання послуг інтернет з використанням гігабітних оптоволоконних магістралей та сучасного комутаційного обладнання.
  • Satok надання послуг інтернет з використанням гігабітних оптоволоконних магістралей та сучасного комутаційного обладнання.
  • БКМ надання послуг інтернет з використанням гігабітних оптоволоконних магістралей та сучасного комутаційного обладнання.

 

2.5. Засоби масової інформації

Газета «Тетіївська Земля» є основними друкованими засобами масової інформації Тетіївської територіальної громади.

Інші засоби через які може здійснюватися донесення інформації в громаді це інтернет – спільноти:

  • «Тетіївська міська рада» (соціальна мережа Facebook.com);
  • Тетіївська територіальна громада (соціальна мережа Facebook.com);

Офіційні інтернет сайти:

 

 

2.6. Екологія

Місцевість Тетіївської громади знаходиться на південному заході Київської області, в одному із найкращих куточків Поросся. Територіальна громада це частина невеликого краю Придніпровської височини.

Природні ресурси: Місцевість складена, в основному, з осадових гірських порід, глини, піску, що лежать на товстому шарі твердих кристалічних порід, які по берегах річки Роськи виходять на денну поверхню. Загалом територіальна громада багата на пісковики, вапнякові родовища, глину, ліси, гіпсові родовища, які можуть використовуватися для виробництва будівельних матеріалів, родючі чорноземи, наявні поклади торфу, водні ресурси.

Клімат: Тетіївська територіальна громада розміщується в помірному кліматичному поясі. Кліматичні умови формуються внаслідок взаємодії сонячної радiації, циркуляції атмосфери і земної поверхні. Усi чинники дiють постійно і безперервно. Вiдсутнiсть гір сприяє вiльному перемiщенню і перемішуванню повітряних мас рiзного походження, що зумовлює значну мiнливiстъ погодних процесiв за сезонами. Клімат Тетіївщини в цілому помірно - континентальний. 

Внутрішні води: Внутрішні води представлені річкою Роська і її притоки Росошка та Дубравка. У живленні річки найбільша роль дощових вод, меншу частку становлять снігові та підземні води. Наявна широка мережа озер і ставків.

Рослинний покрив: Тетіївщина лежить в лісостеповій зоні, входить до складу Дністровсько - Дніпровської лісостепової провінції. Основними лісоутворюючими породами наших лісів є граб, дуб, сосна, ялина, береза, вільха. Тут зустрічаються бруслина бородавчаста, глід, малина, іноді терен та клен татарський. В долинах річок, на дні балок зустрічається лучна рослинність: чебрець, полин, ромашка, конюшина, звіробій, материнка, тонконіг вузьколистий, тимофіївка, щавель кінський, грицики, хвощ.

Природно - заповідний фонд Тетіївської громади представлений:

 

2.7. Освіта

Одним з пріоритетів Тетіївської міської ради є забезпечення конституційних гарантій доступності та рівності прав громадян на отримання якісної освіти, підвищення рівня охоплення дітей дошкільною освітою, оновлення та удосконалення змісту, форми і методів організації навчально - виховного процесу в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, сприяння інноваційному розвитку освітнього середовища, збереження та вдосконалення мережі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до потреб територіальної громади, забезпечення належного рівня їх поточного утримання та функціонування, сприяння збереженню здоров’я дітей, забезпечення всіх раціональним, якісним та безпечним харчуванням, впровадження нових технологій з розвитку освіти.

Загалом охоплення шкільною освітою в громаді складає 100%. Діти, що проживають у віддалених населених пунктах, забезпечені автобусним підвезенням.

 

2.8. Медицина

Значна увага приділяється сталому функціонуванню лікувально-профілактичних закладів та поліпшенню ефективності первинної медико-санітарної допомоги, покращенню матеріально-технічної бази, покращенню якості надання медичних послуг.

         Послугами лікарів загальної практики охоплено 100 % населення громади. Чисельність лікарів становить 16 осіб. Укомплектованість посад лікарів в центрі ПМСД  становить 56,0 %.

Продовжується робота по удосконаленню надання амбулаторно-поліклінічної роботи. Діє Комунальне підприємство «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги»» (КП «КНП «Тетіївський ЦПМСД»»), яке почало функціонувати з 01 квітня 2018 року.

З метою впровадження медичної реформи були створені автоматизовані робочі місця для лікарів загальної практики-сімейної медицини для підписання декларацій з пацієнтами.

Основними заходами спрямованими на розвиток медицини є:

  • впровадження телемедицини;
  • покращення здоров’я населення шляхом забезпечення доступної та якісної кваліфікованої допомоги кожному громадянину;
  • запровадження нових механізмів, методів, стандартів надання послуг в охороні здоров’я, забезпечення охорони здоров’я матері та дитини;
  • укомплектування вакантних лікарських посад;
  • проведення поточного ремонту сільських ЛПЗ.

 

 

2.9. Культура

Культурно-освітню роботу в Тетіївській територіальній громаді здійснюють 29 клубних установ, 32 бібліотечних закладів, Тетіївський краєзнавчий музей та Тетіївська дитяча музична школа.

Робота закладів культури спрямована на збереження і розвиток української національної культури, активізації діяльності закладів культури, шляхів збереження існуючої мережі і посилення їх ролі в розгортанні процесів національно - культурного відродження, поліпшення матеріально-технічної бази. Проводяться свята, фестивалі, конкурси, інші культурно-мистецькі заходи, пов'язані з відзначенням календарних та пам'ятних дат в Україні, а також обласні культурно - мистецькі свята, що є історичним надбанням не лише Тетіївської громади, а й України в цілому.

Основною проблемою культурно-освітнього спрямування в громаді є слабке інфраструктурне та матеріальне забезпечення для здійснення основних видів діяльності, що значно ускладнює, а подекуди унеможливлює проведення культурно-масових заходів для населення, насамперед молоді. Також гострою проблемою є опалення закладів культури.

Проблема наповнюваності бібліотечних установ новими зразками художньої, спеціалізованої та іншої літератури, яка б була цікава для молоді і могла відродити у неї культуру читання також потребує вирішення. Матеріальне оснащення закладів культури громади (музичні інструменти, сценічні костюми та ін.) також потребують заміни. Практично всі приміщення закладів культури громади потребують  ремонту  та утеплення.

 

 

 

 

2.10. Соціальне забезпечення

Соціальне забезпечення - одна з головних функцій держави, яка здійснюється завжди і за будь-яких умов на користь непрацездатних і хворих людей, пенсіонерів, безробітних, малозабезпечених. За останні роки, незважаючи на зусилля влади щодо поліпшення соціально-економічної ситуації та підвищення матеріального рівня життя населення, збільшується кількість громадян, які потребують соціального захисту. Соціальний захист пенсіонерів та інвалідів з боку держави полягає у наданні грошової допомоги, засобів пересування, протезування, у встановленні опіки або стороннього догляду.

На сьогоднішній день соціальну інфраструктуру Тетіївської громади представляють:

  • Служба у справах дітей та сім’ї;
  • Сектор соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
  • КП «Соціальний центр».

А також на території громади діють:

  • Управління соціального захисту населення;
  • Тетіївський районний центр зайнятості;
  • Тетіївське об’єднане управління пенсійного фонду України в Київській області.

 

  1. Основні пріоритети соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської територіальної громади та шляхи їх реалізації в 2021 році

Пріоритетними завданнями соціально-економічного та культурного розвитку громади є:

1. Розвиток економічної спроможності громади шляхом покращення можливостей для розвитку бізнесу та залучення інвестицій.

2. Забезпечення наповнюваності дохідної частини бюджету міста шляхом проведення раціональної та ефективної податково-бюджетної політики, дотримання фінансової дисципліни, залучення додаткових ресурсів для наповнення бюджету, підвищення результативності бюджетних видатків; 

3. Формування якісного та безпечного середовища життєдіяльності населення громади, розвиток муніципальної інфраструктури, стимулювання раціонального використання енергоресурсів у закладах бюджетної сфери та житлово-комунального господарства;

4. Вирішення питання по наданню жителям громади якісних та доступних комунальних послуг, створення умов для прискореного впровадження реформ житлово-комунального господарства громади;

5.  Створення належних умов для всебічного та повноцінного розвитку дітей та молоді, відродження культурних і просвітницьких традицій, розвиток туристичного потенціалу громади;

6. Створення більш прийнятних умов для розвитку підприємницької діяльності, підтримка малого та середнього бізнесу, сприяння збільшенню випуску конкурентоспроможної продукції місцевого виробництва;

7. Проведення робіт з благоустрою, виконання будівельних та ремонтних робіт на об’єктах комунальної та інших форм власності;

8.  Продовження будівництва об’єктів життєзабезпечення, проведення капітального ремонту доріг комунального значення;

9.  Вирішення питань збирання, транспортування та переробки побутових відходів;

10.  Оптимізація облаштування вуличного зовнішнього освітлення громади;

11.Сприяння реалізації проектів за пріоритетними напрямами інноваційної діяльності;

12. Реалізація Громадського бюджету в Тетіївській громаді;

13.Запозичення досвіду розбудови громади міста завдяки участі у   міжнародних програмах та розбудові зв’язків з іншими населеними пунктами;

14. Удосконалення доступності та якості адмінпослуг, що надаються жителям Тетіївської територіальної громади.

 

 

4. В 2021 році виконавчим комітетом Тетіївської міської ради будуть реалізовуватись наступні  Програми.

 

№п/п

Назва програм

Дата прийняття та номер рішення і сесії.

Сума

1

Програма «Боротьба із карантинними рослинами на території міста Тетієва» на 2018-2022 роки

21.09.2017 р.

№ 385

25 сесія

 

2

Програма «Забезпечення поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів у місті Тетієві»

23.11.2017 р.

№ 409

27 сесія

 

3

Програма «Розвитку фізичної культури і спорту на території Тетіївської   міської об’єднаної територіальної громади» на 2018-2021 роки

25.01.2018 р.

№ 15-01-VII

1 сесія (2 з)

 

4

Програма «Компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян на залізничному транспорті приміського сполучення» на  2018-2022 роки

15.02.2018 р.

 № 60-02-VII

 2 сесія

 

5

«Програма щодо відшкодування витрат за надані пільги з  телекомунікаційних послуг пільговим категоріям населення  Тетіївської об’єднаної  громади на 2018 -2022 роки»

17.05.2018 р.

№ 144-06-VII

  6 сесія (1 з.)

 

6

Про затвердження  Програми по забезпеченню

культурного розвитку Тетіївської ОТГ

на 2019-2022 роки

 

21.12.2018 р.

№ 426-14-VII

14 сесія

 

 

7

Програма надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування міста Тетієва та старостинських округів, яким у 2019 - 2021 роках виповнюється 18 років»

21.12.2018 р.

№ 418 -14-VII

14 сесія

 

8

Про затвердження Програми поліпшення  матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування на 2019-2021 роки.

21.12.2018 р.

№ 419 -14-VII

14 сесія

 

9

Про затвердження Програми розвитку та підтримки Комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство  «Тетіївський  центр первинної медико–санітарної  допомоги» Тетіївської міської ради на 2019-2021 роки


 

допомоги»

Тетіївської міської ради на 2019-2021 роки

 

  28.03.2019р.

  №  525 - 18 -II

18 сесія

 

10

Про затвердження  Програми правової  освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Тетіївської об'єднаної територіальної громади на 2019 – 2021 роки

 

29.07.2019р.

№ 637  -20-VIІ

20 сесія

 

 

11

Про затвердження  Програми підтримки  та розвитку молоді Тетіївської ОТГ на 2019-2022 роки «Молодь Тетіївщини»

 

    12.09. 2019р

         № 676- 22 –VII

             22 сесія

 

 

 

12

Про затвердження Програми поводження  з безпритульними тваринами на території населених пунктів Тетіївської міської ради на 2019-2022 роки

    12.09. 2019р

         № 688- 22 –VII

             22 сесія

 

 

13

Про затвердження Програми «Громадський бюджет Тетіївської ОТГ на 2020 – 2025 роки»

 

20.12.2019р.

№ 754-26-VII

26 сесія

 

14

Про затвердження  Програми підтримки

Індивідуального житлового будівництва

на селі «Власний дім» на період 2020-2025 роки для жителів  міста та сіл Тетіївської ОТГ

 

 

20.12.2019р.

№ 764-26-VII

26 сесія

 

15

Про затвердження  Програми підтримки

сім'ї та забезпечення прав дітей

«Щаслива родина - успішна країна»

 на 2020  - 2022 роки

 

 

23.01.2020р.

№794-27- VII

27 сесія

 

16

Про затвердження  Програми співробітництва  з організаціями Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування  та іншими організаціями на 2020 –2022 роки

 

23.01.2020р.

№796-27- VII

       27 сесія

 

17

Про затвердження Програми організації харчування дітей учасників бойових дій, загиблих, контрактної служби в зоні проведення антитерористичної операції

 

26.08.2020р.

№ 933-33- VII

       33 сесія

 

18

Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Тетіївської ОТГ в 2020-2021 роках

 

 

 

26.08.2020р.

№ 934-33- VII

       33 сесія

 

19

Про затвердження Програми

забезпечення пожежної та техногенної

  безпеки в закладах освіти Тетіївської

  міської ради на 2020 – 2024 роки

 

 

26.08.2020р.

№ 935-33-VII

33 сесія

 

                       

                            Необхідно прийняти наступні Програми

20

Програма енергоефективності та енергозбереження в Тетіївській громаді

на 2021-2025 роки

 

 

21

Програма розвитку земельних відносин на 2021-2025 роки

 

 

 

22

Програма охорони навколишнього природного середовища на 2021-2025 роки

 

 

23

Програма фінансової підтримки комунальних підприємств Тетіївської

громади на 2021-2022 роки

 

 

 

24

Програма по поліпшенню водопостачання та водовідведення в Тетіївській територіальній громаді на 2021-2025 роки

 

 

25

Програма по розвитку благоустрою та інфраструктури Тетіївської територіальної

громади на 2021 рік

 

 

26

Програма поводження з твердими побутовими відходами в Тетіївській територіальній громаді на 2021-2025 роки.        

            

 

 

 

27

Програма соціального захисту Тетіївської міської територіальної громади «Турбота» на 2021-2025 роки

 

 

 

28

Програма «Обдарована дитина» на  2021-2025 роки

 

 

 

29

Програма «Шкільний автобус» на 2021-2025 роки

 

 

 

30

Програма відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, здійснення представницьких та інших заходів  Тетіївської  міської територіальної громади на 2021-2025 роки

                        

 

 

31

Програма інформаційної політики та зв’язків з громадськістю на 2021-2025 роки

 

 

 

32

Програма збереження документів  Трудового архіву, що не належить до Національного архівного фонду на 2021-2025 роки

 

 

 

33

Програма «Захисник Вітчизни» на

2021-2025 роки

 

 

 

34

Програма забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами  інсуліну  в Тетіївській громаді на 2021 рік Тетіївська центральна районна лікарня» на 2021 рік

 

 

35

Програма фінансової підтримки Комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство

 

 

36

Програма захисту населення і території Тетіївської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки

 

 

 

 

5. Перелік проектів, які  подані до Київської обласної державної  

  адміністрації, Міністерства розвитку громад та територій, МФО

                                             на 2021 рік

 

З метою реалізації проектів регіонального розвитку Тетіївської територіальної громади було подано проектні пропозиції до Київської обласної державної адміністрації, Міністерства розвитку громад та територій, МФО, фондів.

 

№ пп

Назва заходу

Загальна вартість об'єкта, тис. грн

Примітка

1

Реконструкція даху з встановленням дахової сонячної електростанції на об'єкті  "Заклад  дошкільної освіти (ясла–садок) "Оленка" Тетіївської міської ради, Київської області  (в тому числі виготовлення ПКД)

2600

Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

2

Реконструкція вхідної групи та прилеглої території з влаштуванням універсального майданчику Тетіївського НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - природничо-математичний ліцей" по вул. Соборна, 32 в м. Тетієві Київської області

5178,343

Президентська програма "Велике будівництво"

3

Капітальний ремонт покрівлі із заміною азбестоцементних листів на металочерепицю, утеплення перекриття, встановлення блискавкозахисту комунального закладу "Тетіївський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти І_ІІІ ступенів №2 Тетіївської міської ради" по вул. Соборна, 32 в м. Тетіїв Київської області

4271,914

Президентська програма "Велике будівництво"

4

Термосанація (капітальний ремонт) будівлі КЗ "Тетіївський освітній центр - опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3" Тетіївської міської ради Київської області

13400

Мінрегіон "Секторальна підтримка ЄС"; Президентська програма "Велике будівництво"

5

Капітальний ремонт будинку культури в м. Тетіїв Київської області

10762,333

Мінрегіон "Секторальна підтримка ЄС"; ДФРР; Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

6

Капітальний ремонт покрівлі та утеплення стін будівлі клубу по вул. Заводська, 14 в с. Стадниця, Тетіївського району, Київської області

2 289,451

Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

7

Капітальний ремонт дороги комунальної власності по вул. Визволителів (колишня Червоноармійська) в м. Тетієві Київської області

3 772,301

Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

8

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Ярова в селі Горошків Тетіївського району Київської області

2 236,542

Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

9

Будівництво кладовища на земельній ділянці площею 3,2 га кадастровим номером 3224610100:05:015:0018, в м. Тетіїв Київської області

8291,797

Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

10

Капітальний ремонт приміщень кухні та їдальні «П’ятигірського ліцею» за адресою: Київська область Тетіївський район с. П‘ятигори

 

1791,000

Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

11

Капітальний ремонт (заміна вікон, дверей, ремонт даху та покрівлі)  «Кашперівське навчально-виховне об‘єднання загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Тетіївської районної ради Київської області в с.Кашперівка Тетіївського району Київської області

4337,375

Обласна програма енергозбереження (підвищення

енергоефективності) Київської області

12

Капітальний ремонт (утеплення школи, ремонт даху, покрівлі) Денихівської ЗОШ І-ІІІ Тетіївської районної ради Київської області в с. Денихівка Тетіївського району Київської області

5625,0335

Обласна програма енергозбереження (підвищення

енергоефективності) Київської області

13

Капітальний ремонт (утеплення фасаду та заміні віконних, дверних блоків) лікувального корпусу №1 центральної районної лікарні Тетіївської районної ради по вул. Квіткова, 26 в м. Тетієві Київської області

6419,169

Обласна програма енергозбереження (підвищення

енергоефективності) Київської області

14

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Жовтнева в с. Галайки Тетіївського району Київської області

1961,616

Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

15

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Дачна в с. П‘ятигори Тетіївського району Київської області

2722,218

Обласна програма будівництва, рекон струкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

16

Капітальний ремонт приміщень кухні та їдальні «Кашперівського ліцею» за адресою: Київська область Тетіївський район с. Кашперівка

5153,000

Обласна програма будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціальної інфраструктури Київської області

17

Придбання електроавтобуса для сполучення населених пунктів Тетіївської міської територіальної громади

14940,27

ДФРР

18

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейном в м. Тетіїв Київської області

37656,318

ДФРР

19

Реновація центральної частини міста Тетіїв «Старе місто»

17066,246

Мінрегіон "Секторальна підтримка ЄС"

 

 

   6.  В рамках Програми Громадський бюджет було відібрано

                     до реалізації наступні проекти

Назва проекту

Опис проекту

Бюджет, грн

2018 рік

Літня паркова сцена

Створення літньої паркової сцени, яка матиме міцний бетонний фундамент, дах та підсобне приміщення, підключення до електромережі та оснащення освітлювальними приладами.

 

200000

2019 рік

Проведення багатожанрового молодіжного фестивалю українсько-польського мистецтва

 Багатожанровий українсько-польський молодіжний фестиваль мистецтва за участі вокальних, інструментальних, хореографічних колективів та Метою пректу є привернення уваги мешканців міста до проблеми відродження української національної культури, збереження її самобутності, виконавців, фолькльорних колективів, обрядових театрів (малих сценічних форм), читців, юних поетів, художників. В рамках фестивалю можливе проведення концертних виступів, майстер-класів, народних майстрів, обмін культурним досвідом з польськими гостями, благодійна акція - підтримка дітей з особливими потребами, сиріт, дітей батьки котрих загиблі в Ато.

100000

Облаштування дитячого майданчика громадської вбиральні біля храму "Різдва Христового" на Слободі

Облаштування дитячого майданчика та зони відпочинку, а також встановлення громадської вбиральні задля покращення комфорту жителів Слободи, а особливо дітей та усіх хто буде відвідувати храм Різдва Христового.

99875

Капітальний ремонт пішохідної доріжки вул. Вишнева – вул. Шевченка «Крок вперед»

Даний проект направлений на розв'язання проблеми відсутності пішохідної доріжки до 4-х багатоквартирних житлових будинків, що знаходяться по вул. Шевченка та вул. Злагоди. Проект направлений на цільову групу всіх верств населення від дітей до пенсіонерів, прохід через дану ділянку має нерівну поверхню, що не дає змоги нормально пересуватися без ризику отримання травм від падіння.

99500

Упорядкування прибудинкової території по вул. Коцюбинського 1 та Соборна 68.

Основна мета – це встановити огорожу на дитячий майданчик для підвищення безпеки дітей, які щодня граються на ньому, тому що майданчик знаходиться дуже близько до проїжджої частин. А також встановлення нових лавочок біля кожного під’їзду для забезпечення комфортного відпочинку мешканців будинків. Та встановити лавочки на дитячому майданчику для комфорту та зручності.

 

100000

Осучаснення приміщення Тетіївського районного народного історико – краєзнавчого музею

Мета проекту – покращення матеріального забезпечення з метою популяризації закладу та збільшення туристичного потоку. Музей є єдиним закладом у місті та районі, який комплексно висвітлює історію та приваблює найбільшу кількість туристів. Тому вкрай важливо забезпечити відвідувачів комфортними умовами перебування у закладі. Це дозволить закладу стати самоокупним.
Матеріальне забезпечення музею: проектор, проекційний екран, ноутбук, стільці для відвідувачів, виставкові вітрини.

100000

Благоустрій зони відпочинку біля водосховища «Порхун» на р. Роська

Благоустрій зони відпочинку (зона пляжу) на водосховищі "Порхун". Розчищення території пляжу та прибережної зони від бур'янів та очеретів, обладнання місця для купання дітей, встановлення лавочок, гойдалок, грибків від сонця, кабінок для перевдягання, смітників, укладання доріжок, облаштування (ремонт) туалетів, спортивної (пляжної) площадки.

100000

Встановлення інформаційних стендів поряд із історичними та туристичними місцями у м. Тетієві

Метою проекту є: збільшення кількості туристів та створення більш привабливого туристичного іміджу міста. Встановлення інформаційних стендів із розширеною інформацією про історичні об’єкти із дублюванням англійською мовою та фотографіями.

100000

Вуличний годинник в міському парку

Метою проекту є встановлення вуличного годинника на металевому стовпі стилізованого під старину в центральному міському парку м. Тетієва.
Маючи давню історію, в м. Тетієві майже не збереглися елементи міської архітектури давніх часів. Стилізований вуличний годинник на стовпі може стати елементом оновленого центрального міського парку, який буде привертати увагу жителів та гостей міста, а також нестиме практичну цінність.

100000

Облаштування зони відпочинку на правому березі р. Роськи та очищення «Арехтового джерела»

"Арехтове" джерело є одним із туристичних об'єктів нашого міста але водночас потребує облаштування для створення належних умов для жителів та гостей міста. Крім того буде вирішено проблему якості джерельної води.

45000

Облаштування спортивним обладнанням стадіону с. Дзвеняче

Встановлення типового спортивного обладнання на території сільського стадіону для забезпечення можливостей сільської молоді ефективному заняттю спортом.

99800

Дитячий майданчик – місце щасливого дитинства с. Дібрівка

Мета проекту - встановити дитячий майданчик для поліпшення комфорту проживання мешканців села Дібрівка. Створити комфортні умови здорового та щасливого відпочинку для дітей різного віку.

98695

Облаштування дитячого майданчика «Відпочиваємо разом» с. Ненадиха

Організація дозвілля дітей дошкільного та шкільного віку, сприяння їх фізичному розвитку, набуття навичок спілкування з однолітками. Майданчик дозволить зайняти і захистити дітей від небезпечних вчинків і ситуацій.

94790

Парк сімейного відпочинку с. Скибинці

Проект передбачає благоустрій існуючої території з метою створення зони відпочинку для дітей, молоді та дорослих. А також встановлення дитячого ігрового комплексу та вуличних тренажерів. Місце реалізації: с. Скибинці, пров. Шкільний.

100000

Облаштування дитячого майданчику вуличними тренажерами с. Стадниця

Облаштування спортивного майданчику з вуличними тренажерами для занять спортом та фізкультурою шляхом встановлення 10 тренажерів з металевим огородженням майданчику.

100000

Здорова дитина – здорова країна с. Степове

Встановлення дитячого спортивного майданчику та тренажерів для залучення молодого покоління до здорового способу життя та відпочинку. Місце реалізації: с. Степове, парк, центр села.

100000

Ремонт будинку культури с. Горошків

Проведення поточного ремонту фоє та залу будинку культури с. Горошків.

100000

Ремонт будівлі і благоустрій тери-торії ФАПу с. Тайниця

ФАП є важливим об'єктом інфраструктури села, який забезпечує надання медичних послуг. Будівля ФАПу споруджена у 1950-х роках і потребує ремонту для забезпечення більш якісних послуг населення.

100000

Літній танцювальний майданчик с. Черепин

Проект передбачає створення літнього танцювального майданчика для проведення танцювальних вечорів та зони відпочинку для мешканців села в денний час, можливість проведення аматорських виступів та концертів.

100000

2020 рік

Все краще дітям (ЗОШ І-ІІІ ст. №1).

Облаштування кабінету хімії, створеннякомфортних умов для навчання учнів КЗ Тетіївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 у м.Тетієві

100000

Для здорової і щасливої дитини доступні всі дороги і стежини. ЗДО «Калинка» .

Мета проекту: забезпечення матеріальної бази сприяння фізичному та психологічному здоров'ю дітей дошкільного віку.

100000

Модернізація спортивної бази (КЗ «Тетіївський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – природничо-математичний ліцей» по вулиці Соборна, 32)

Проект передбачає оновлення бази спортивного обладнання та інвентарю спортивних залів навчального закладу.

100000

Сходинки здоров’я (ЗДО Веселка)

Проект спрямований на формування передумов здорового способу життя, фізичну працездатність дітей. 

100000

Памп трек в мікрорайоні Слобода. 2020 рік.

Створення нового спортивного простору для молоді та підлітків, де вони зможуть займатися велоспортом.

99000

Молодь за здоровий спосіб життя

Місце реалізації проекту - вул. Б. Хмельницького 1А. Основна мета проекту - встановлення ігрового та спортивного майданчика для жителів мікрорайону Дзержинське. 

95450

Безпека руху по вул. Коцюбинського (освітлення, обмежувачі швидкості)

Проектом передбачається облаштування системи обмеження швидкості (лежачий поліцейський), встановлення вуличного освітлення та дорожнього знаку «Житлова зона».

53370

Подвір’я щасливого дитинства (район Слобода), м. Тетіїв, вул. М. Шляхтиченка, 22

Основна мета даного проекту є встановлення сучасного дитячого ігрового майданчику, який дасть змогу дітям проводити дозвілля на свіжому повітрі в безпечних і комфортних умовах.

99000

Відновлення вуличного освітлення по вулицях Центральна, Шевченка, Садова, Левадна  с.Тайниця

Основною метою проекту є відновлення вуличного освітлення по вул. Центральна, Шевченка, Садова, Левадна, встановлення 3 опор по вул. Левадній, встановлення світильників у кількості 40 шт

100000

Відновлення артезіанської свердловини на Чорнобильському поселення с.Скибинці

Мета проекту: відновлення існуючої артезіанської свердловини шляхом миття та відновлення дебіту води.

100000

Облаштування паркової зони с.Голодьки

Проектом передбачається встановлення ігрового дитячого майданчика, лавочок для відпочинку.

100000

Ремонт ФАП

с. Бурківці

Проектом передбачається встановлення металопластикових дверей, вікон, заміна покрівлі.

100000

Облаштування бетонною огорожею частину вул. Центральна с.Дзвеняче

Метою проекту є встановлення нової зносостійкої огорожі на території сільського стадіону, церкви, будинку культури та парку по вул. Центральна с. Дзвеняче.

100000

Вуличне освітлення з використанням ЛЕД ламп вул.8-го Березня, Лісова, Садова, Шевченка, Квітнева с.Михайлівка

Проектом передбачається відновлення вуличного освітлення з використанням енергоефективних технологій по вул. 8 Березня, вул. Лісова, вул. Садова, вул. Шевченка, вул. Квітнева.

100000

Відновлення вуличного освітлення пров. Дружби с.Росішки

Основна мета проекту відновлення вуличного освітлення пров. Дружби шляхом встановлення енергозберігаючих світильників. Це забезпечить безпеку і комфорт пересування населення села в вечірній час.

100000

Створення сучасної зони відпочинку та придбання звукового обладнання с. Дібрівка

Створення сучасного молодіжного простору шляхом облаштування зони відпочинку та придбання звукового обладнання.

99635

Благоустрій території біля церкви Іоанна Богослова в с. Горошків. 2020 рік.

Проект передбачає облаштування пішохідної доріжки та благоустрою території біля церкви Іоанна Богослова в селі Горошків.

100000

Поточний ремонт сільського клубу села Черепинка

Оскільки клуб в селі Черепинка є центром дозвілля та відпочинку жителів села, важливо створювати комфортні умови для відвідувачів і підтримувати естетичний вигляд закладу.

100000

Комфортний відпочинок «Парк Слави» с. Степове

Проект спрямований на створення кращих умов для відпочинку та дозвілля мешканців с. Степове, шляхом облаштування території парку Слави. Проектом передбачається: видалення сухих дерев, планування території парку, озеленення території парку, встановлення лавок для відпочинку, встановлення урн для сміття.

100000

 

7. Джерела фінансування Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської територіальної громади

на 2021 рік.

Реалізація програми здійснюється відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Бюджетного Кодексу України за рахунок коштів міського бюджету (загального та спеціального фонду), коштів  обласного, державного бюджету, спеціальних коштів, коштів цільових фондів та інших, що не суперечать чинному законодавству.

Реалізацію заходів Програми буде забезпечено за наявності фінансування з державного, обласного та міського бюджетів, коштів підприємств, міжнародних фінансових організацій та інвесторів, спонсорської допомоги та інших джерел, не заборонених законодавством України.

У процесі виконання Програму можна уточнювати. Зміни і доповнення до Програми затверджуватимуться рішеннями сесій міської ради.

 

            Міський голова                                            Б.БАЛАГУРА

                                                                         Додаток № 1

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

ПАСПОРТ

Програма
 Енергоефективності та енергозбереження
Тетіївської територіальної громади на 2021 рік

1.

Ініціатор розроблення Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 

2.

Назва розпорядчого документа при розробленні Програми

Закон України «Про енергозбереження», стаття 8 ЗУ «Про основи національної безпеки», Енергетична стратегія України на період до 2035 року “Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність”, План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Тетіївської ОТГ до 2030 року.

3.

Розробник  Програми

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

4.

Співрозробники Програми

-

5.

Відповідальні виконавці Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Відділ житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

6.

Учасники Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

7.

Термін реалізації Програми

2021 рік

8.

Перелік  бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет міської територіальної громади, обласний бюджет, субвенції державного бюджету, гранти, технічна допомога МФО та приватні інвестиції.

9.

Орієнтовний обсяг фінансування Програми на 2021 рік

 

 

3200 тис. грн

 

 

 

 

Програма
Енергоефективності та енергозбереження Тетіївської територіальної громади на 2021 рік
 

1.Загальні положення

 Програма енергоефективності та енергозбереження на 2021 рік розроблена відповідно до положень Закону України «Про енергозбереження», статті 8 ЗУ «Про основи національної безпеки»,  Енергетичної стратегії України на період до 2035 року “Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність” та Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Тетіївської ОТГ до 2030 року.

В рамках енергетичної стратегії України на період до 2035 року, Тетіївська територіальна громада ставить за мету збільшувати використання відновлюваних джерел енергії.

Станом на грудень 2020 року на балансі територіальної громади знаходиться 78 бюджетних будівель.

Загалом витрати на енергоресурси в бюджетній сфері Тетіївської територіальної громади за період 15.10.2019-15.10.2020  склали більше 9 млн. грн. При цьому найбільше використання енергетичних ресурсів в грошовому вимірі було в сфері освіти 6,7 млн. грн, що становить 74% всіх витрат, наступними ідуть Культура 1,1 млн. грн (12%), потім ЦПМСД 0,8 млн. грн (9%) та адмін. будівлі 0,5 млн. грн (5%). В розрізі енергоресурсів затрати на опалення (теплова енергія та природній газ) 7,7 млн. грн (85%), на електроенергію 1,2 млн.  грн (13%), на холодну воду 0,2 млн. грн (2%).

 

2. Мета та основні завдання Програми

Мета – основною метою реалізації Програми є забезпечення вимог чинного законодавства, щодо енергозбереження, зменшення затрат на утримання будівель комунальної власності та збільшення енергоефективності комунальних підприємств міста.

Основними завданнями є:

 - зменшення затрат на оплату енергоносіїв;

 - поліпшення якості надання послуг комунальними підприємствами міста;

 - впровадження сучасних технологій в питаннях енергозбереження.

 

3. Очікуванні результати Програми

Виконання Програми дасть можливість поліпшити якість комунальних послуг і знизить викиди парникових газів. Також кожен з реалізованих проектів Програми призведе до економії енергоресурсу на 5-40%, що призведе до зменшення вартості утримання самої будівлі, та в цілому підвищить енергоефективність та енергонезалежність Тетіївської територіальної громади. 

4. Фінансування

Фінансування проводиться за рахунок коштів міського бюджету, обласного бюджету, субвенцій державного бюджету, грантів, технічної допомоги МФО та приватних інвестицій.

 

               Міський голова                                        Б.БАЛАГУРА

                                                               Додаток

                          до Програми енергоефективності та

                                                 енергозбереження Тетіївської територіальної 

                                                 громади на 2021 рік

 

 

ЗАХОДИ

до Програми енергоефективності та

енергозбереження Тетіївської територіальної громади на 2021 рік

 

№ п/п

Заходи

Виконавці

Термін

1

Проведення перевірок і заміна водяних лічильників абонентів, з метою покращення обліку води, та недопущення необлікованих втрат.

ВУВКГ «Тетіївводоканал»

 2021 р.

2

Встановлення лічильника теплової енергії в районному будинку культури

ВУВКГ «Тетіївводоканал»

 2021 р.

3

Капітальний  ремонт міських водопровідних мереж

ВУВКГ «Тетіївводоканал»

 2021 р.

4

Заміна та встановлення дорожнього та вуличного освітлення на енергоефективне та диспетчеризація в місті Тетіїв

КП «Благоустрій»

 2021 р.

5

Утеплення багатоповерхових будинків комунальної власності

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

6

Капітальний ремонт покрівель багатоквартирних будинків

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

7

Капітальний ремонт покрівель в закладах освіти

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

8

Заміна вхідних дверей в під’їздах багатоповерхових будинків.

КП «Благоустрій»

 2021 р.

9

Заміна та утеплення вхідних дверей у підвальні приміщення багатоквартирних будинків.

КП «Благоустрій»

 2021 р.

10

Оснащення житлового фонду тепловими лічильниками

КП «Благоустрій»

 2021 р.

11

Утеплення з заміною вікон приміщення міського будинку культури

 

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

12

Вирощування енергетичних рослин (павловнія, енергетична верба)

КП «Дібрівка-Обрій»

 2021 р.

13

Заміна ламп розжарювання на світлодіодні лампи

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

14

Капітальний ремонт (термосанація) будівлі стадіону

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

15

Утеплення стін будівлі військкомату

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

16

Капітальний ремонт покрівлі будівлі військкомату

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

17

Встановлення індивідуальних теплових пунктів в будівлях бюджетних установ та організацій

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

18

Термомодернізація зовнішніх огороджувальних конструкцій (стін, вікон і дверей, горищ, підвалів) будівель бюджетних установ та організацій

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

19

Проведення енергетичного аудиту будівель бюджетних установ та організацій

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

20

Встановлення сонячних панелей на даху КЗ «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Оленка,» Тетіївської міської ради Київської області

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

21

Впровадження енергосервісних договорів в бюджетних установах

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 2021 р.

22

Встановлення КГШ (котел газовий шафовий зовнішнього розташування) та БІТП (блочний індивідуальний тепловий пункт для регулювання

погодинної подачі тепла в приміщення)

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

2021 р.

 

 

Секретар ради                                                          Н. ІВАНЮТА

 

 

                                                                           Додаток № 2

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

ПРОГРАМА

розвитку земельних відносин 

Тетіївської міської ради на 2021-2025 роки

ВСТУП

         Програма розвитку земельних відносин та охорони земель Тетіївської міської  ради на 2021-2025 роки (далі – Програма) розроблена згідно із Земельним та Бюджетним кодексами України, Законами України «Про землеустрій», «Про охорону земель», «Про оцінку земель», «Про Державний земельний кадастр», з метою здійснення заходів для створення ефективного механізму регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами, раціонального використання та охорони земель, розвитку ринку землі та ведення Державного земельного кадастру.

Результатом виконання Програми має стати підвищення ефективності раціонального використання земель Тетіївської міської ради.

Разом із зростанням інвестиційного та виробничого потенціалів землі як самостійного фактору економічного зростання буде завершено здійснення більш важливих заходів і завдань, необхідних для подальшого розвитку земельних відносин, гарантування права власності та права користування  на землю Тетіївської міської ради.

1. Мета Програми

Основною метою Програми є:

здійснення заходів для створення ефективного механізму регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами, раціонального використання та охорони земель, розвитку ринку землі;

забезпечення ефективного використання земельних ресурсів, створення оптимальних умов для суттєвого збільшення соціального, інвестиційного і виробничого потенціалів землі, зростання її економічної цінності.

2. Основні завдання програми

У Програмі визначені основні завдання проведення земельної реформи. Програма має сприяти активізації процесу загального розвитку земельних відносин та докорінно поліпшити охорону земельних ресурсів Тетіївської міської ради.

Ними слід вважати:

 

  • проведення аналізу стану використання та охорони земель на території Тетіївської міської ради.
  • проведення інвентаризації земель усіх форм власності;
  • розробка проектів землеустрою щодо встановлення та зміни меж населених пунктів  Тетіївської міської ради;
  • оновлення  планово-картографічних матеріалів;
  • запровадження ефективних механізмів ринку землі, у тому числі проведення земельних торгів у формі аукціону;
  • проведення робіт з нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів Тетіївської міської ради;
  • проведення експертно-грошових оцінок земельних ділянок що підлягають продажу;
  • виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності;
  • виготовлення технічних документацій із встановлення-відновлення меж земельних  ділянок комунальної власності;
  • проведення інвентаризації польових (проектних) доріг, реєстрація права комунальної власності на польові дороги та заключення договорів  оренди із орендарями земельних часток (паїв);
  • розроблення проектів землеустрою щодо встановлення меж прибережних захисних смуг для забезпечення раціонального використання природоохоронної території з режимом обмеженої господарської діяльності;
  • виявлення та повернення самовільно зайнятих земельних ділянок і приведення їх у стан, придатний для подальшого використання;
  • підключення типового робочого місця стороннього користувача Автоматизованої системи Держгеокадастру;
  • придбання програмного забезпеченням та вимірювального геодезичного обладнання для контролю за використанням земель;

 3. Очікувані результати виконання програми

     Передбачені Програмою заходи планується здійснити протягом 2021–2025 років.

    Проведення робіт, пов'язаних з розробкою проектів землеустрою та технічних документацій  населених пунктів міської ради, дасть змогу упорядкувати відомості про земельні ділянки і землекористувачів, вирішувати питання забудови, планування і зонування, створити реальний банк даних про ринок землі.

    Також роботи пов’язані з оновленням меж населених пунктів, встановленням прибережних захисних смуг, дадуть можливість остаточно визначити компетенцію міської ради в частині розпорядження землями, сприятимуть належному оподаткуванню територій та додатковим бюджетним надходженням, а також забезпечать подальше впорядкування територій із визначенням перспектив розвитку міської  громади.

     В цілому по Тетіївській міській раді  збільшиться надходження коштів до бюджету від сплати земельного податку та оренди землі, зокрема це буде забезпечено проведенням та своєчасним оновлення грошової оцінки, що дозволить збільшити бюджетні надходження від плати за землю   а для міської  ради це стане гарантією стабільного наповнення місцевого бюджету на наступні 5 років.

4. Фінансове забезпечення виконання програми

Фінансування Програми здійснюється за рахунок:

  • коштів місцевого бюджету;
  • інших джерел, які не заборонені чинним законодавством.

план основних заходів та необхідний обсяг фінансування, щодо реалізації Програми затверджується рішенням Тетіївської міської  ради.

     Головними розпорядниками бюджетних коштів з виконання заходів Програми є виконавчий комітет міської ради.

6. Контроль за виконанням програми

Контроль за виконанням цієї Програми здійснюють: постійна комісія з питань регулювання земельних відносин, архітектури будівництва та охорони навколишнього середовища та постійна комісія з питань планування, бюджету,  фінансів та соціально-економічного розвитку міської ради.

 

           Міський голова                                        Б.БАЛАГУРА

 

 

                                                                      Додаток

                               до Програми розвитку земельних відносин 

                             Тетіївської міської ради на 2021-2025 роки

 

                                      Основні заходи Програми:

1.Проведення аналізу стану використання та охорони земель на території Тетіївської міської ради.

                 Відділ земельних відносин та охорони навколишнього середовища 2021 рік

2.Проведення інвентаризації земель усіх форм власності.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

3.Розробка проектів землеустрою щодо встановлення та зміни меж населених пунктів  Тетіївської міської ради.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

4.Оновлення  планово-картографічних матеріалів.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

5.Запровадження ефективних механізмів ринку землі, у тому числі проведення земельних торгів у формі аукціону.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

6.Проведення робіт з нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів Тетіївської міської ради.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2022 рік.

7.Проведення експертно-грошових оцінок земельних ділянок що підлягають продажу.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

8.Виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

9.Виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення-відновлення меж земельних  ділянок комунальної власності.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

10.Проведення інвентаризації польових (проектних) доріг, реєстрація права комунальної власності на польові дороги та заключення договорів  оренди із орендарями земельних часток (паїв);

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

11.Розроблення проектів землеустрою щодо встановлення меж прибережних захисних смуг для забезпечення раціонального використання природоохоронної території з режимом обмеженої господарської діяльності.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

12.Виявлення та повернення самовільно зайнятих земельних ділянок і приведення їх у стан, придатний для подальшого використання.

                 Відділ земельних відносин та охорони навколишнього середовища 2021 рік

13.Підключення типового робочого місця стороннього користувача Автоматизованої системи Держгеокадастру.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

14.Придбання програмного забезпеченням та вимірювального геодезичного обладнання для контролю за використанням земель.

                Виконавчий комітет Тетіївської міської ради 2021-2025 рік.

 

           Секретар ради                                      Н.ІВАНЮТА

 

 

 

                                                                           Додаток № 3

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

 

П Р О Г Р А М А

охорони навколишнього природного середовища населених пунктів Тетіївської міської ради  на 2021 - 2025 роки

  1. ПАСПОРТ

міської Програми охорони навколишнього природного середовища

населених пунктів Тетіївської міської ради на 2021-2025 роки

 

1

 

Ініціатор розроблення програми

 

Тетіївська міська рада, Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

2

Дата, номер і назва законодавчих документів щодо розроблення Програми

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 № 280/97-ВР, Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища» від 25.06.1991р. №1264-XІІ, Постанова КМУ «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» від 17 вересня 1996р. №1147

3

Розробник Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради, відділ земельних відносин та охорони навколишнього середовища

4

Співрозробники Програми

Структурні підрозділи виконавчого апарату Тетіївської міської ради

5

Відповідальний виконавець Програми

Відділ земельних відносин та охорони навколишнього середовища

6

Учасники Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради, старости старостинських округів міської ради, КП «Благоустрій», КП «Дібрівка-Обрій»

7

Термін реалізації Програми

2021-2025 роки

8

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми (для комплексних програм)

Місцевий бюджет за видатками Фонду охорони навколишнього природного середовища та інші кошти не заборонені чинним законодавством.

9

Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідний для реалізації Програми, всього

100,0 тис.грн.

 

  1. Загальні положення

 Ініціатором розроблення Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021-2025р. (далі – Програма) є виконавчий комітет Тетіївської міської ради. Програму розроблено відділом земельних відносин та охорони навколишнього середовища  відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» від 25.06.1991р. №1264-XІІ, Постанови КМУ «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» від 17 вересня 1996р. №1147, постанови Кабінету Міністрів України  від 7 травня 1998 року № 634 «Про затвердження Положення про Державний фонд охорони навколишнього природного середовища» (зі змінами).

 Підставою для розроблення Програми є існування проблем на території громади, розв’язання яких потребує залучення бюджетних коштів, координації спільних дій виконавчого комітету ради, підприємств, установ, організацій та населення.

  1. Мета Програми

Програма розроблена з метою реалізації державної політики України в галузі довкілля, забезпечення екологічної безпеки, захисту життя і здоров'я мешканців населених пунктів від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонії взаємодії суспільства і природи.

Основною метою Програми є створення умов для забезпечення екологічної безпеки, охорони навколишнього природного середовища та поліпшення його стану, реалізація ефективної природоохоронної політики на місцевому рівні. Програма визначає основні напрямки дій, терміни та етапи робіт з метою поліпшення стану навколишнього середовища.

Виконання передбачених Програмою природоохоронних заходів буде забезпечуватися шляхом сприяння їх реалізації, об’єднання та координації зусиль виконавчого комітету ради, природоохоронних організацій, підприємств, наукових установ, засобів масової інформації, населення та громадських організацій, залучення зацікавлених сторін до вирішення пріоритетних проблем.

  1. Основні завдання Програми

Враховуючи реальний стан довкілля, який сформувався на території громади, основними завданнями Програми охорони навколишнього природного середовища та пріоритетними напрямками екологічної політики міської ради є:

 

1. Охорона і раціональне використання водних ресурсів:

- придбання насосного і технологічного обладнання для заміни такого, що використало свої технічні можливості на комунальних каналізаційних системах ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»;

- ліквідаційний тампонаж артезіанських свердловин;

- заходи з охорони підземних вод та ліквідація джерел їх забруднення;

- паспортизація водойм;

- заходи щодо відновлення і підтримання санітарного стану річок.

         2.Охорона і раціональне використання земель:

- здійснення заходів по очищенню, відновленню земель засмічених промисловими, побутовими та іншими відходами.

         3. Охорона і раціональне використання природних рослинних ресурсів:

- ліквідація наслідків буреломів, сніголомів, вітровалів;

- заходи з озеленення населених пунктів.

        4. Охорона і раціональне використання ресурсів тваринного світу:

- заходи щодо охорони тваринного світу та боротьби з браконьєрством.

        5. Збереження природно-заповідного фонду.

        6. Раціональне використання і зберігання відходів виробництва і побутових відходів:

- придбання обладнання та машин для збору, транспортування та складування побутових відходів;

- забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання відходів та небезпечних хімічних речовин, у тому числі непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин.

7. Еколого-просвітницька діяльність.

 

5. Очікувані результати реалізації Програми

В результаті реалізації програмних заходів очікується:

- прийняття екологічно виважених управлінських рішень;

- ефективне використання коштів, передбачених на природоохоронні    заходи та комплексне вирішення екологічних проблем громади;

- підвищення рівня екологічної культури та екологічної свідомості громадян;

- збереження та раціональне використання природних ресурсів;

- зменшення шкідливого впливу відходів на навколишнє середовище та здоров’я людини;

 

6. Джерела фінансування заходів Програми

 Основним джерелом фінансування Програми є акумуляція коштів місцевого фонду охорони навколишнього середовища за рахунок надходження екологічного податку та інші джерела фінансування, не заборонені законодавством. Фонд охорони навколишнього середовища утворюється у відповідності з Положенням про фонд охорони навколишнього природного середовища Тетіївської міської ради .

Кошториси витрат на реалізацію Програми складаються по мірі потреб та затверджуються на сесіях міської ради.

 

7. Термін реалізації заходів Програми

Реалізація Програми охорони навколишнього природного середовища Тетіївської міської ради  передбачена шляхом виконання природоохоронних заходів протягом 2021-2025 років.

 

 

 

   Міський голова                                            Б.БАЛАГУРА

 

                                          Додаток по Програми

 

Перелік природоохоронних заходів на 2021-2025 роки, 

що фінансуватимуться за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища

 

№№

з/п

Назва заходу

Виконавець

Підстава

1.

Придбання насосного і технологічного обладнання для заміни такого, що  використало  свої технічні можливості на комунальних каналізаційних  системах ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

Пункт 2 переліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 № 1147 (надалі – Перелік)

2.

Ліквідаційний тампонаж артезіанських свердловин

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

Пункт 6 Переліку

3.

Роботи, пов’язані з поліпшенням технічного стану та благоустрою водойм

КП «Благоустрій»

Пункт 9 Переліку

4.

Розроблення паспортів на водні об’єкти

 

 

Проектна організація

Пункт 11 Переліку

5.

Здійснення заходів для очищення, відновлення засмічених земель побутовими та іншими відходами

КП «Благоустрій», КП «Дібрівка Обрій»

Пункт 33 Переліку

6.

Заходи з озеленення населених пунктів

КП «Благоустрій», КП «Дібрівка Обрій»

Пункт 47 Переліку

7.

Заходи щодо охорони тваринного світу та боротьби з браконьєрством (придбання матеріально-технічних засобів тощо)

Постійно діюча комісія з питань здійснення контролю за додержанням природоохорон-ного законодавства

Пункт 50 Переліку

8.

Витрати на утримання об'єктів природно-заповідного фонду, а саме: придбання інформаційно-охоронних знаків та інформаційних щитів

КП «Благоустрій», КП «Дібрівка Обрій»

Пункт 57 Переліку

9.

Придбання обладнання та машин для збору, транспортування та складування побутових відходів

 

КП «Благоустрій», КП «Дібрівка Обрій»

Пункт 68 Переліку

10.

Забезпечення екологічно безпечного збирання, зберігання непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (с. Ненадиха)

 

Пункт 74-1 Переліку

11.

Забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення і зберігання використаних батарейок та люмінесцентних ламп, утилізації люмінесцентних ламп та елементів побутового обладнання, яке містить ртуть

КП «Благоустрій»

Пункт 74-1 Переліку

12

Резерв  для здійснення не передбачених видатків, а саме: на випадок необхідності ліквідації аварій, що спричинили шкоду  навколишньому природному середовищу, та їх наслідків

 

Положення про місцевий фонд охорони навколишнього природного середовища

 

 

               Секретар  ради                                                      Н. ІВАНЮТА

 

 

                                                                           Додаток № 4

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

 

ПРОГРАМА

                 фінансової підтримки комунальних підприємств

                                 Тетіївської ТГ на 2021-2022 роки

 

                                          1.Загальні положення.

 

        Програма фінансової підтримки  комунальних підприємств та здійснення внесків  на 2021-2022 роки (надалі Програма) розроблена на виконання ст.91 Бюджетного кодексу України, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги»,  Постановою Кабінетів Міністрів України від 05.05.1997 р. № 409 «Про забезпечення надійності й безпечності експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж».

       На території Тетіївської ТГ діють  комунальні підприємства,які надають житлово-комунальні послуги – ВУ ВКГ «Тетіївводоканал», КП«Благоустрій», КП «Дібрівка-Обрій», КП «БТІ»,   КП «Тетіївтепломережа»,   КП «Агенція регіонального розвитку», КП «Муніципальна варта»,КП «Соціальний центр».  Діючі тарифи на комунальні послуги не повністю забезпечують відшкодування витрат на їх надання, не скорочують розміри заборгованості населення за надані послуги, скорочуються обсяги послуг в натуральних показниках, що надаються комунальними підприємствами, зростає відсоток втрат тепла і питної води.

      Все це призвело до того, що комунальним підприємствам не  вистачає обігових коштів на придбання матеріалів для виконання робіт по утриманню та оновленню інженерних мереж, по підготовці житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період, придбання необхідних технічних засобів. Потребує оновлення матеріальна база підприємств за рахунок капітальних вкладень.

Зважаючи на те, що суттєве підвищення тарифів на комунальні послуги вкрай негативно вплине на соціальний стан громади міста, враховуючи фінансову ситуацію, в якій знаходяться комунальні підприємства та необхідність виконання зобов’язань з виплати заробітної плати працівникам, функціональних призначень, виникає гостра потреба у надані фінансової підтримки з міського бюджету комунальним підприємствам для забезпечення виконання вищезазначених заходів.

 

                                            2. Мета Програми.

 

      Основною метою програми є фінансове забезпечення виконання комунальними підприємствами своїх статутних завдань. Забезпечення стабільності роботи комунальних підприємств міської ради відповідно до  їх функціональних призначень, виконання зобов’язань з виплати заробітної плати працівникам, сприяння соціально-економічному розвитку ТГ, соціальному захисту жителів, контроль за станом благоустрою на території громади, дотримання громадського порядку, підвищення ефективності використання майна комунальної власності, забезпечення надійності та безпеки експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж шляхом фінансової підтримки господарських суб’єктів які перебувають у комунальній власності територіальної громади .

 

       3.Обгрунтування шляхів і способів роз’яснення проблеми.

 

      Надання фінансової підтримки комунальних підприємств буде здійснюватись на поточні видатки підприємств за рахунок  загального фонду міського бюджету. При цьому підприємство  отримує кошти на рахунок, відкритий в банку та використовує їх відповідно до  рішення про виділення бюджетних коштів за їх цільовим призначенням.

 

     4.Основні  завдання  Програми.

 

4.1.Програмою визначено такі основні завдання на виконання яких буде

Надаватися фінансова допомога:

-     придбання матеріалів для про ведення робіт з підготовки житлового

      фонду комунальної власності до роботи в осінньо-зимовий період;

-     придбання матеріалів для забезпечення надійності та безпечності

      експлуатації інженерних мереж (водопроводів, доріг та тротуарів,

      тощо);

-     забезпечення освітлення вулиць міста та сіл Тетіївської ТГ;

-     погашення заборгованості по виплаті заробітної плати з нарахуванням

      працівникам;

-     погашення заборгованості по податках;

-     про ведення технічної інвентаризації комунального майна;

-     повірка по будинкових приладів обліку;

-     придбання малоцінних технічних засобів, інструментів, спецодягу, 

      тощо;

-     подолання наслідків стихії, надзвичайних ситуацій та аварій;

      -    виконання зобов’язань по  заробітній платі;

      -    оплата податків та зборів, оплата за спожиті енергоносії.

 

 

5. Організація реалізації Програми та здійснення контролю

                                 за її виконанням

 

5.1.Реалізація програми покладається на виконавчий комітет Тетіївської

міської ради у партнерстві з комунальними підприємствами. У випадку

необхідності корегування даної Програми, відповідні зміни до неї

вносяться рішенням міської ради.

5.2.Безпосередній контроль за виконанням завдань Програми здійснює  відповідний виконавець, а за цільовим та ефективним використанням

коштів – виконавчий комітет міської ради та постійні депутатські комісії.

 

 

                      6. Фінансова забезпеченість Програми

 

       Фінансування Програми здійснюється виключно за умови затвердження бюджетних призначень на її виконання рішенням про міський бюджет на відповідний рік (рішенням про внесення змін до міського бюджету на відповідний рік) згідно з розписом міського бюджету.

Розпорядником коштів на виконання Програми є виконавчий комітет Тетіївської міської ради.

       Фінансування заходів щодо виконання Програми здійснюється в порядку, визначеному нормативно – правовими актами на підставі наданих комунальними підприємствами клопотань з наведеними обґрунтуваннями щодо необхідності фінансової підтримки коштів міського бюджету із залученням інших джерел фінансування не заборонених законодавством. Матеріально-технічне забезпечення комунальних підприємств, оплата праці та нарахування на заробітну плату працівників, оплата вартості використаних товарів, послуг та інших видатків, здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.

 

         7.ОчікуванірезультативиконанняПрограми

 

Виконання Програми дасть можливість забезпечити:

 

- стабільну роботу комунальних підприємств відповідно до  їх

функціональних призначень щодо надання послуг мешканцям громади

відповідно до економічнообґрунтованих тарифів;

- збільшенняобсягів  виробництва та надання послуг за рахунок зміцнення

матеріально-технічної бази підприємств, придбання техніки;

-зменшення енерговитрат за рахунок встановлення енергозберігаючого

обладнання;

- покращення якості послуг.

 

 

           Міський голова                                        Б.БАЛАГУРА

 

                                                                                                 Додаток

                                                                        до Програми фінансової підтримки

                                                                        комунальних підприємств 

                                                                        Тетіївської ТГ на 2021-2022 р.р

 

 

Обсяг фінансування

Програми фінансової підтримки комунальних підприємств

на 2021-2022 роки

 

№ п/п

Напрямки фінансової підтримки комунальних підприємств

Обсяги фінансування

 

 

 

2021р.

2022р.

 

 

 

 

 

  1.

 

  2.

 

  3.

Фінансова допомога на поточні видатки підприємств

 

   КП «Благоустрій»

 

  КП «Дібрівка-Обрій»

 

 ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

 

 

 

 

    4,5 млн

 

    3,5 млн

 

    2 млн

 

     

 

 

      4,5 млн

 

      3,5 млн

 

      2 млн

 

 

 

 

 

     

      Секретар ради                                                  Н. ІВАНЮТА

 

 

                                                                          Додаток № 5

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

 

                                                     ПРОГРАМА

по поліпшенню водопостачання та водовідведення

Тетіївської територіальної громади на 2021-2025 роки

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.

 

      Програма по поліпшенню водопостачання та водовідведення Тетіївської

територіальної громади   на період  2021 - 2025 роки  (далі  Програма)  спрямована  на  подальший  розвиток водопровідно-каналізаційного  господарства  громади  та покращення якості  надання послуг населенню.

 

ІІ. МЕТА ТА ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ.

 

      Основною метою Програми є стовідсоткове забезпечення питною водою громади, підвищення рівня її очистки, розроблення та запровадження ефективних методів очистки стічних вод, створення ефективної системи обліку водоспоживання та водовідведення.

 

ІІІ. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОГРАМИ.

 

       Виконання Програми дасть можливість заміни застарілого обладнання на більш енергозберігаюче та  ефективніше, введення в дію нових водозаборів з більшими дебетами, проведення реконструкції  каналізаційних очисних споруд з метою поліпшення екологічного стану Тетіївської ТГ, забезпечення  максимального обліку послуг по водопостачанню та водовідведенню.

 

 

ІV. ФІНАНСУВАННЯ.

 

      Фінансування  проводиться за рахунок коштів  обласного, міського бюджетів та за рахунок інших джерел власних надходжень.

 

 

 

         Міський голова                                        Б.БАЛАГУРА

 

                                                            Додаток

                                                       до Програми по поліпшенню водопостачання  

                                та водовідведення Тетіївської ТГ

         на 2021-2025 роки

 

                                                                                

Основні заходи щодо реалізації  Програми по поліпшенню

водопостачання та водовідведення Тетіївської ТГ

на 2021-2025 роки.

 

 

№ з/п

Найменування заходу

Термін виконання

Відповідальні

1

Своєчасне вживання заходів по

попередженню виникнення

аварійних ситуацій, а при

необхідності їхоперативна

  1.  
  •  

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

2

Вирішення питанняпосилення обліку послуг водопостачання та водовідведення з встановленням засобів обліку.

  •  

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

3

Реконструкціянапірного колектору з монтажем основної та запасної мережі.

2021-2025 рр.

 

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

4

Реконструкція напірного колектора по вул.. Польовій, Цвіткова

2021-2025 р.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

5

Встановлення електрогенератора на станцію ІІ підйому,стабілізатора напруги

2021-2025 р.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

6

Придбаня запірної арматури та клапанів КИС 1, КНС-2,

КНС-3,КНС-5

              2021-2025 р.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

7

Закупівля насосного обладнання на свердловину № 9,м-н «Слобода», свердловини № 5,6,7

по вул. Польовій, 20

2021- 2025 рр.

 

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

8

Провести реконструкцію міських водогонів по вулицях Добровольського, Островського, Пушкіна

2021- 2025 рр.

 

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

9

Реконструкціяводопровідно-каналізаційних мережв районі ЗОШ №4

  1.  

 

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

10

Будівництво водопроводів та свердловин.

2021- 2025 рр.

 

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

11

Виготовлення технічної документації та встановлення гідролізної установки на станції другого підйому.

2021- 2025 рр.

 

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

12

Виготовлення технічної документації та проведення реконструкціїканалізаційних очисних споруд міста з встановленням денітрифікатора.

2021- 2025 рр.

 

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

13

Встановлення засобів обліку з ультразвуковим обліком та радіозв’язком по будинках по вул.. Леніна, 31, 34, Шевченка, 4

 

2021 -2025 р.р.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

14

Будівництво артезіанських свердловин(3 одиниці)

2021-2025 р.р.

Виконавчий комітет

15

Диспетчеризація об’єктів водопостачання та водовідведення

2021-2025 р. р.

Виконавчий комітет

16

Будівництво каналізаційно-очисних

споруд по вул. Зарічна м. Тетіїв

2021-2025 р.р.

ВУ ВКГ

«Тетіївводоканал»

 

 

 

 

Секретар  ради                                            Н. ІВАНЮТА

 

 

                                                                         Додаток № 6

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

 

                                                       ПРОГРАМА

по розвитку благоустрою  та інфраструктури Тетіївської 

територіальної громади на 2021 р.

 

І.  Загальні положення

 

Програма розвитку благоустрою та інфраструктури Тетіївської територіальної громади  (далі Програма) розроблена на виконання Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні,»  «Про благоустрій населених пунктів». Програма направлена на стале забезпечення роботи житлово-комунальних господарств громади. А це, насамперед, сфера послуг з належної експлуатації житлового фонду, вивезення та утилізація побутових відходів, озеленення міста та сіл громади, утримання доріг та освітлення вулиць, що є основою задоволення життєвих потреб територіальної громади.

 

ІІ.    Мета та завдання програми

 

Мета програми полягає у реалізації державної політики у сфері благоустрою населених пунктів, підвищення ефективності використаних об’єктів благоустрою відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини.

 

                                            Основні завдання:

 

  • підвищення рівня благоустрою Тетіївської територіальної громади;
  • моніторинг стану благоустрою вулиць міста та сіл громади;
  • стале забезпечення роботи житлово-комунального господарства  

Тетіївської територіальної громади.

 

ІІІ. Очікувані результати

 

Виконання програми дасть змогу:

  • забезпечити реалізацію державної політики щодо благоустрою

Тетіївської територіальної громади ;

  • зменшити рівень забруднення в громаді;
  • забезпечити сталу та ефективну роботу комунальних підприємств з утримання об’єктів благоустрою.

 

ІУ.  Фінансування

 Фінансування Програми розвитку благоустрою Тетіївської міської територіальної громади проводиться за рахунок коштів місцевого бюджету та субвенцій з державного бюджету.

 

                Міський голова                                           Б.БАЛАГУРА

                                                                              Додаток

                                                       до Програми розвитку благоустрою 

                                                       та інфраструктури  Тетіївської ТГ на 2021 р.

                                         

                                                                                               ЗАХОДИ

                         по виконанню  Програми розвитку благоустрою 

                    та інфраструктури  Тетіївської територіальної громади

                                                                 на 2021 р.

 

№ п/п

Заходи

 

Виконавець, (замовник)

 
 
 
 
 
 
 

І. КП  «Благоустрій»

 

1.1

Придбання  паливо-мастильних матеріалів, запасних частин, матеріалів, агрегатів та ремонт техніки

КП «Благоустрій»

 

 

1.2

Утримання міського полігону ТПВ (обвалування і рекультивація)

КП «Благоустрій»

 

1.3

Утримання  ліній електропередач, вуличного освітлення, ремонт, оплата електроенергії

КП «Благоустрій»

 

 

1.4

Відновлення, ремонт вуличного освітлення по вул. Матросова, Космонавтів, І.Стогнійчука, М.Вовчка, Бурмоса, Шевченка, Польова, Лугова, Л.Похилевича, Кленова, Л.Українки, Сковороди, Коцюбинського.

КП «Благоустрій»

 

1.5

Будівництво ліній електромереж по вул. Вишнева, Заводська, Борщагівська, Лісова, Козацька, Автомобілістів, Купальська, Енергетиків, бульвару Північний с.Бурківці.

КП «Благоустрій»

 

1.6

Придбання ламп вуличного освітлення.

КП «Благоустрій»

 

1.7

Косіння зеленої зони Тетіївської ТГ.

КП «Благоустрій»

 

1.8

Зимове утримання доріг, придбання солі

КП «Благоустрій»

 

1.9

 - Поточний ремонт вулично-шляхових мереж ( асфальтобетонного покриття):

по вул. Центральна, Злагоди, Соборна, Володимирська, Я.Острозького, Цвіткова, А.Байраківського, Миру, Злагоди, Першотравнева, Б.Хмельницького, В.Гуменюка, І.Франка, Шевченка, Зарічна,  Набережна, Вишнева, Л.Українки, Гринчука,  Робітнича, Плоханівська,  Гоголя, Спортивна,  Коцюбинського, Пушкіна, пров. Зоряний, вул. З.Космодем’янської, провулки Плоханівський, Новий, Щиголя;  прибудинкової території  будинків по вул. Коцюбинського, 1,3,5, Соборній, 22,26, 28, 30, Цвіткова, 2,4;

-Улаштуваня підстилаючого і вирівнювального шару з піщано- щебеневої суміші по вул.Тургенєва,  Яблунева, Березна, Г.Бреста, Чорновола, Заводська, Автомобілістів, Енергетиків, вінницька, Менделєєва, Весняна, Праці, Борщагівська, бульвар Північний, пров. Я.Краснєнкова;

-    нанесення пішохідної розмітки.

  • придбання, встановлення, заміна дорожніх знаків

 

КП «Благоустрій»

 

1.10.

- Ремонт  покрівлі :  / капітальний  ремонт/ по вул. Соборна, 25, 28, 34, 48, Княгині Ольги, 5

КП «Благоустрій»

 

1.11

Ремонт  входів  в  під”їзди по вул. Соборна, 30, 31,34, 60, по вул. Коцюбинського, 3, 5

КП «Благоустрій»

 

1.12

Заміна  запірної  арматури: /холодної води/

в будинках  по вул.  Януша

Острозького, 14;  Соборна, 30, 62,62-А

КП «Благоустрій»

 

1.13

Поточний ремонт сходових кліток по вул. Злагоди, 18, 18-А, Соборна, 30, 60

КП «Благоустрій»

 

1.14

Ремонт фасадів будинків /фарбування/,/капремонт/ в будинках по вул. Цвіткова, 18, Княгині Ольги, 3,5

КП «Благоустрій»

 

1.15

Ремонт сходів /дворових/ по вул. Соборна, 31,48, Злагоди,18-А

КП «Благоустрій»

 

1.16

Ремонт водопроводу /заміна труб/  по вул. Злагоди, 6-А, Цвіткова, 9, 20

КП «Благоустрій»

 

1.17

Ремонт систем теплопостачання по вул. Коцюбинського, 3, Соборна, 31, Вишнева, 1

КП «Благоустрій»

 

1.18

 Ремонт відмостки по вул. Цвіткова, 20, Соборна, 26, 30

КП «Благоустрій»

 

1.19

Встановлення реле на освітлення місць загального користування по вул. Соборна,34, 48,66

КП «Благоустрій»

 

1.20

Провести ремонт /фарбування/ дитячих майданчиків по вул. Соборна, Цвіткова, Коцюбинського, Шевченка, Вишнева, Злагоди, Я.Острозького

КП «Благоустрій»

 

1.21

 Виготовлення та заміна вхідних дверей

в під’їзди на металеві по вул. Шевченка,

34(6 шт.),  Злагоди, 18(6 шт.)

КП «Благоустрій»

 

1.22

 Частковий /ямковий/ ремонт прибудинкових доріг по вул. Цвіткова, 18, Злагоди, 18, Вишнева, 1, 3

КП «Благоустрій»

 

1.23

Проведення дворового освітлення по вул. Злагоди, 6-А, Соборна, 62, Вишнева, 1

КП «Благоустрій»

 

1.24

 Ремонт електрощитів по вул. Соборна, 60,62,  Цвіткова, 9, 9-А

КП «Благоустрій»

 

1.25

Ремонт ритуальних площадок та туалетів на кладовищах

КП «Благоустрій»

 

1.26

 Фарбування газових труб по вул. Соборна, 58, 60, 62, 62-А, Цвіткова, 9,9-А, 9-Б,  Злагоди, 6-А, 18, 18-А

КП «Благоустрій»

 

1.27

 Ремонт димових та вентиляційних каналів по вул. Соборна,  62, 62-А,  Вишнева, 1,3, Цвіткова, 9, 9-А, 9-Б,  Злагоди, 18, 18-А, Шевченка, 34

КП «Благоустрій»

 

1.28

 Ремонт каналізаційних колодців по вул. Соборна, 28, 30,31, 58,62, 62-А, Цвіткова,2,4

КП «Благоустрій»

 

1.29

Ремонт зливної каналізації по вул.  Цвіткова, 9-Б, Вишнева, 1,3,  Шевченка, 34,  Злагоди, 18, 18-А, Соборна, 62, 62-А.

КП «Благоустрій»

 

1.30

Встановлення паркану на прибудинковій території по вул. Соборній, 48

КП «Благоустрій»

 

1.31

Виготовлення та встановлення лавочки біля ж/будинків по вул. Злагоди, 18, Соборна, 30,34,58,62, Цвіткова, 9,9-А,9-Б, Коцюбинського, 3

КП «Благоустрій»

 

 

ІІ. ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

2.1

Придбання лічильників холодної води для заміни по будинкових засобів обліку.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

2.2

Заміна лічильників холодної води на артсвердловинах.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

2.3

Проектування та капремонт артезіанської свердловини по вул. Садовій.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

2.4

Придбання пожежних гідрантів.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

2.5

Заміна лічильників холодної води на лічильники  SENSUS  в квартирах житлових будинків.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

2.6

Придбання насоса на свердловину

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

2.7

Капітальний ремонт водогону мікрорайону Слобода від вул. Центральної до вул.Шкільної  - 1 км, вул. Спортивна.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

 

 

ІІІ. КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.1

Поточний ремонт адмінбудівель старостинських округів

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.2

Оплата електроенергії вуличного освітлення сіл Тетіївської ТГ.

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.3

Проведення вуличного освітлення по селах Тетіївської ТГ.

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.4

Придбання обладнання та матеріалів для теплиць

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.5

Встановлення бетонної огорожі на кладовищах сіл Тетіївської ТГ.

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.6

Встановлення лавочок по селах ТТГ

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.7

Ліквідація сміттєзвалищ в селах ТГ

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.8

Загортання смітників

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.9

Проведення і оформлення водопроводу

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.10

Придбання контейнерів

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.11

Встановлення табличок в селах ТТГ

КП «Дібрівка-Обрій»

 

3.12

Встановлення та ремонт зупинок

КП «Дібрівка-Обрій»

 

 

                      

                         Секретар ради                                              Н. ІВАНЮТА                                                                                                

 

                                                                        Додаток № 7

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

 

                                ПРОГРАМА

 

               поводження з твердими побутовими відходами

          Тетіївської територіальної громади на 2021 – 2025 роки

                  

                            І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

        Програма ( далі Програма) поводження з твердими побутовими  відходами  в населених пунктах Тетіївської громади  на  2021 – 2025 роки розроблена відповідно до Постанови  КМУ  від 4.03.2004 р. № 265 « Про затвердження Програми поводження з твердими побутовими відходами», Закону України « Про відходи».

                    ІІ. МЕТА ТА ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

      Основною метою Програми є координація дій всіх суб’єктів господарювання та активізація населення громади для забезпечення реалізації загальнодержавної Програми поводження з твердими побутовими відходами та державної політики в цій сфері, яка спрямована на підвищення ресурсозбереження, зменшення шкідливого впливу відходів на навколишнє природне середовище і здоров’я людей.

               Основними завданнями є:

  • реформування системи санітарного очищення;
  • організація 75-% збирання та вивезення ТПВ з приватного сектору;
  • посилення контролю за діючим звалищем побутових відходів для запобігання шкідливого впливу на довкілля та здоров’я людей, рекультивацію земельних ділянок після закриття звалища;
  • зменшення обсягів захоронення ТПВ шляхом впровадження нових сучасних високоефективних методів збирання, перевезення і зберігання ТПВ;
  • зменшення обсягів утворення відходів, їх переробка та часткове захоронення на звалищі;
  • збільшення використання ресурсоцінних компонентів ТПВ;
  • впровадження новітніх технологій і сучасних та ефективних засобів механізації;
  • врегулювання тарифів та підвищення рентабельності і ефективності виробничої діяльності;
  • покращення якості і розширення обсягів надання послуг;
  • впровадження системи моніторингу поводження з ТПВ та покращення обліку і звітності;
  • зменшення негативного впливу ТПВ на довкілля і здоров’я населення.

  Основні напрямки розвязання Програми:

  • ліквідація несанкціонованих звалищ та санація території;
  • облаштування діючого сміттєзвалища, контейнерних майданчиків;
  • спорудження контрольних свердловин з метою контролю забруднення підземних вод;
  • оновлення контейнерного господарства;
  • облаштування санітарних зон сміттєзвалища;
  • виділення земельних ділянок для сортування сміття;
  • виготовлення проектно-кошторисної документації на розширення діючого сміттєзвалища ( полігону) до 7,0 га;
  • впровадження новітніх технологій щодо переробки ТПВ.

         

                 ІІІ. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОГРАМИ.

        Виконання Програми дасть змогу:

  • зменшити шкідливий вплив побутових відходів на навколишнє природне середовище;
  • зменшити обсяги захоронення побутових відходів;
  • перетворити сферу поводження з ТПВ на саму окупну та рентабельну галузь комунального господарства.

        Оснащення комунальних підприємств сучасним обладнанням дозволить зменшити кількість несанкціонованих сміттєзвалищ та покращити екологічний стан громади та довкілля в цілому.

                              ІУ. ФІНАНСУВАННЯ

       Фінансування Програми проводиться за рахунок коштів

місцевого бюджету та субвенцій з державного бюджету.

 

 

 

                Міський голова                                   Б.БАЛАГУРА

 

 

                                                                                     Додаток

                                              до Програми поводження з твердими побутовими  

                                              відходами в Тетіївській громаді  на 2021 – 2025  

                                              роки

 

                 

                                                   З А Х О Д И

             до Програми поводження з твердими побутовими відходами

                 в Тетіївській територіальній громаді на 2021 – 2025 роки

 

        НАЗВА ЗАХОДУ

Термін виконання

виконавець

 

 

 

 

 

1

Ліквідувати всі несанкціоновані звалищ ТПВ на території громади

2021-2025

КП «Благоустрій»

2

Забезпечити 75-% охоплення житлових будинків, приватного сектора централізованим вивезення сміття

2021-2025

КП «Благоустрій»

3

Привести в належний стан існуюче сміттєзвалище

2021-2025

КП «Благоустрій»

4

Забезпечити своєчасну та ефективну роботу по збиранню та вивезенню ТПВ з територій зон відпочинку

2021-2025

КП «Благоустрій»,

5

Створити мережу приймальних пунктів вторинної сировини

2021-2025

Виконавчий комітет міської ради

6

Створити реєстр появи несанкціонованих сміттєзвалищ

2021-2022

КП «Благоустрій»

7

Через засоби масової інформації проводити роз’яснювальну роботу щодо поводження з ТПВ

2021-2025

Виконавчий комітет міської ради

8

Впровадити новітні технології, сучасні та ефективні засоби механізації:

  • контейнери
  • трактор-навантажувач
  • спорудити майданчики для збирання сміття
  • закупити прес гідравлічний пакетувальний ПГП-15 
  • придбання сміттєвоза   
  • сортувальну лінію

 

 

 

2021-2025

 

 

КП «Благоустрій»

 

 

        Секретар міської ради                                         Н. ІВАНЮТА

 

 

                                                                       Додаток № 8

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

ПРОГРАМА

соціального захисту жителів Тетіївської

міської територіальної громади «ТУРБОТА»

на 2021-2025 роки

 

  1. ПАСПОРТ

 

Програми соціального захисту жителів Тетіївської

міської територіальної громади «ТУРБОТА»

на 2021-2025 роки

1.

Ініціатор розроблення Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 

2.

Назва розпорядчого документа при розробленні Програми

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетний Кодекс України, Наказ Міністерства фінансів України  від 14.09.2010  N 1026

3.

Розробник  Програми

Загальний відділ виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

4.

Співрозробники Програми

-

5.

Відповідальні виконавці Програми

Управління фінансів Тетіївської міської ради

Відділ обліку і звітності виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Загальний відділ виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Тетіївської міської ради

6.

Учасники Програми

Управління фінансів Тетіївської міської ради

Відділ обліку і звітності виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Загальний відділ виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Тетіївської міської ради

7.

Термін реалізації Програми

2021-2025 рік

8.

Перелік  бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет міської територіальної громади

9.

Орієнтований обсяг фінансування Програми, усього в т.ч.: 2021 рік -

 

 

 

 

2. Загальні положення

Комплексна програма соціального захисту населення «Турбота» на 2021-2025 роки (далі Програма) розроблена відповідно до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про соціальний захист дітей війни», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про реабілітацію інвалідів в Україні», постанов Кабінету Міністрів України стосовно соціального захисту сімей з дітьми, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Комплексна програма соціального захисту населення «Турбота» на 2021-2025 роки спрямована на поліпшення соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби, органів внутрішніх справ; інших громадян похилого віку, інвалідів різних категорій, в тому числі дітей-інвалідів, осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; бездомних; осіб, які повернулись з місць позбавлення волі; сімей з дітьми, малозабезпечених, багатодітних, неповних сімей; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, тобто, практично всіх вразливих категорій населення, яким необхідна підтримка держави, суспільства.

 

3. Мета і основні завдання Програми

Метою програми є подальше вирішення невідкладних питань організаційно-правового та інформаційного забезпечення, матеріально-технічного, соціально-побутового, медичного, культурного обслуговування малозабезпечених та пільгових категорій громадян Тетіївської територіальної громади, здійснення конкретних заходів, спрямованих на забезпечення права кожного громадянина на гідне життя, надання адресної підтримки незахищеним верствам населення, вирішення проблемних питань життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями, соціального захисту сімей з дітьми та дітей, позбавлених батьківського піклування; залучення до співробітництва з державними установами громадських організацій, волонтерів, благодійників, релігійних конфесій щодо активної соціально-психологічної та матеріальної підтримки малозахищених верств населення.

Для досягнення основної мети передбачається здійснити ряд заходів щодо реалізації встановлених чинним законодавством соціальних, економічних, правових та конституційних гарантій у сфері соціального забезпечення людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними можливостями, сімей з дітьми та дітей, позбавлених батьківського піклування.

4. Пріоритетні напрями Програми:

-  підтримка ветеранів війни та праці, воїнів АТО;

-  надання соціальних послуг та допомоги малозабезпеченим верствам

населення з числа одиноких людей похилого віку та інвалідів;

-  забезпечення надання соціальної і матеріальної допомоги особам, які опинились в складних та екстремальних життєвих обставинах (ситуаціях);

- створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями;

- забезпечення матеріальної та соціальної допомоги сім'ям з дітьми та дітям, позбавленим батьківського піклування.

5. Очікувані результати

Виконання програми дасть змогу покращити соціальний захист населення територіальної громади та дозволить реально підтримати найбільш соціально вразливі категорії мешканців, поліпшити їх соціально-культурний рівень, соціальну, медичну та трудову реабілітацію, розширити сферу надання соціальних послуг.

 

6. Фінансування програми

Фінансування програми здійснюється за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади, виходячи з його реальних можливостей у кожному бюджетному році, залучення благодійних внесків підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, окремих громадян, гуманітарної допомоги, інших джерел не заборонених законодавством.

В ході реалізації програми можливі зміни та доповнення до неї в залежності від рівня розвитку економіки територіальної громади, наповнення бюджету територіальної громади, залучення благодійних внесків та гуманітарної допомоги.

 

 

               Міський голова                                           Б.БАЛАГУРА

 

                                                           Додаток

                                                          до Програми соціального захисту жителів 

                                                          Тетіївської  міської територіальної громади  

                                                          «ТУРБОТА» на 2021-2025 роки

 

Заходи по реалізації міської комплексної програми

соціального захисту жителів Тетіївської

територіальної громади «Турбота» на 2021-2025 роки

 

 

№ п/п

Зміст заходів

Термін виконання

Відповідальні за виконання

1

Проводити відшкодування, на підставі заяви, ритуальних послуг, пов’язаних з похованням осіб, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні у розмірі 2000,00 гривень

2021-2025рік

 

 

Міськвиконком

 

2

Проводити щомісячну виплату грошової компенсації  витрат на автомобільне паливо хворим, які лікуються програмним гемодіалізом

Щомісяця

2021-2025рік

 

Міськвиконком

 

3

Надавати  матеріальну допомогу сім’ям, які потрапили в складні життєві обставини

2021-2025рік

 

 

Міськвиконком

 

4

Надавати одноразову  матеріальну  допомогу сім’ям загиблих воїнів АТО в розмірі 5000,00 гривень та пораненим військовослужбовцям в зоні АТО в розмірі 2500,00 гривень, родинам воїнів АТО – 1000,00 гривень

При потребі

2021-2025 рік

Міськвиконком

 

5

Сприяти районній організації Товариства Червоного Хреста у виконанні нею своїх статутних завдань:

- акції до Всесвітнього дня Червоного Хреста;

- акції до Міжнародного дня захисту дітей;

 

- акції до Всесвітнього дня донора;

- акції до Європейського дня першої допомоги;

- акції до Міжнародного дня людей похилого віку

2021-2025рік

 

 

Міськвиконком

 

6

Здійснювати придбання подарунків для дітей-сиріт, дітей, що знаходяться під опікою, в прийомних родинах до Міжнародного дня захисту дітей

01 червня кожного року

Міськвиконком

 

7

Здійснювати придбання продуктових наборів ветеранам Другої світової війни до Дня визволення Тетіївської міської територіальної громади (району) від німецько-фашистських загарбників,

Дня Перемоги над нацизмом у Європі, завершення Другої світової війни,

День визволення міста Тетієва від німецько-фашистських загарбників

04 січня кожного року

09 травня кожного року

31 грудня кожного року

Міськвиконком

 

8

Здійснювати придбання подарунків для дітей-інвалідів до Дня інваліда

03 грудня кожного року

Міськвиконком

 

9

Здійснювати привітання мешканців Тетіївської міської територіальної громади, які відзначають ювілейні дати: 90, 95, 100 та 105 років з врученням подарунка або матеріальної допомоги, квітів

2021-2025рік

 

 

Міськвиконком

 

10

Здійснювати придбання ритуальних вінків, корзин та квітів для вшанування пам’яті членів територіальної громади, які удостоєні звання «За заслуги перед містом»,  «Почесний громадянин міста», занесених до Книги пошани міста, ветеранів Другої світової війни, учасників бойових дій АТО, керівників підприємств, установ, організацій ОТГ, депутатів міської ради та членів виконкому

При потребі

2021-2025 рік

Міськвиконком

 

  

 

 

                 Секретар ради                                               Н.ІВАНЮТА

 

 

                                                                     Додаток № 9

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

 

ПРОГРАМА

 «Обдарована дитина»

 на 2021-2025 роки

 

                                                 1. ПАСПОРТ

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

2.

Назва розпорядчого документа при розробленні Програми

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетний Кодекс України, Наказ Міністерства фінансів України  від 14.09.2010  N 1026

3.

Розробник  Програми

Загальний відділ виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

4.

Співрозробники Програми

-

5.

Відповідальні виконавці Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

Управління фінансів Тетіївської міської ради

Відділ обліку і звітності виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Відділ культури, молоді та спорту Тетіївської міської ради

Відділ освіти Тетіївської міської ради

6.

Учасники Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

Управління фінансів Тетіївської міської ради

Відділ обліку і звітності виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Відділ культури, молоді та спорту Тетіївської  міської ради

Відділ освіти Тетіївської міської ради

7.

Термін реалізації Програми

2021-2025 рік

8.

Перелік  бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет міської територіальної громади

9.

Орієнтований обсяг фінансування Програми, усього в т.ч.: 2021 рік -

 

 

_____ тис.грн

 

 

  1. Загальні положення

 

Програма «Обдарована дитина» на 2021-2025 роки (далі Програма) розроблена відповідно до законів Закон України «Про загальну середню освіту», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Програма роботи з обдарованими дітьми та учнівською молоддю на 2021-2025 роки «Обдарована дитина» (далі - Програма) спрямована на забезпечення формування інтелектуального потенціалу нації шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді міста та надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації особистості в сучасному суспільстві, постійного духовного самовдосконалення.

3.  Мета та основні завдання Програми

Мета програми полягає у наданні системної підтримки талановитих дітей та обдарованій молоді, формуванні системи виявлення, навчання, виховання обдарованої молоді, створенні умов для самореалізації та розширенні їх соціально-правових гарантій.

Основні завдання Програми:

- створення ефективної, дієвої системи виявлення та розвитку обдарованих дітей та молоді;

- відстеження досягнень учнів за програмою моніторингу освітньої системи міста;

- оновлення змісту та форм роботи щодо створення особистісно орієнтованої системи роботи з обдарованими дітьми та молоддю;

- впровадження новітніх інноваційних технологій навчання і виховання обдарованих дітей та молоді;

- формування та підвищення рівня ключових компетенцій професійного педагога, який працює з обдарованими дітьми та  молоддю;

- розширення міжнародних зв’язків з освітянськими та дитячими організаціями;

- забезпечення соціально-правових гарантій обдарованих дітей та  молоді, створення системи їх морального та матеріального заохочення;

- стимулювати творчого самовдосконалення дітей та учнівської молоді, підтримка обдарованих учнів-призерів та учасників мистецьких,   інтелектуальних, творчих конкурсів, олімпіад, конкурсів МАН, спортивних змагань обласних та Всеукраїнських рівнів;

- підвищення інтересу до участі учнівської молоді в шкільному самоврядуванні та налагодження зв'язків з органами місцевого самоврядування;

-  консолідація зусиль державних, громадських установ міста, спрямованих на виховання творчої молоді, здатної до прийняття життєво важливих рішень.

 

4.  Очікувані результати

Виконання основних завдань і заходів Програми забезпечить:

- розробку і впровадження нового механізму пошуку і відбору обдарованих дітей та молоді;

- оновлення змісту та створення особистісно орієнтованої системи роботи з обдарованими дітьми та молоддю;

впровадження сучасних педагогічних технологій навчання і виховання обдарованих дітей та молоді;

- підвищення рівня професійної компетенції педагогів, що працюють із обдарованими дітьми та  молоддю;

- забезпечення соціально-правових гарантій обдарованих дітей та молоді,

- створення системи їх морального і матеріального заохочення до науково-дослідницької діяльності;

- розширення інформаційно-аналітичного банку даних «Обдарована дитина»;

- підвищення інтелектуального рівня населення.

 

5. Фінансування

Фінансування проводиться за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади.

 

 

 

                 Міський голова                                   Б.БАЛАГУРА

 

 

                                                                               Додаток

                                                           до Програми «Обдарована дитина»

                                                           на 2021-2025 роки

 

Заходи

до Програми «Обдарована  дитина»

2021 - 2025 рік

 

№ п/п

Зміст заходів

Термін виконання

Відповідальні за виконання

1

Проведення нагородження учнів громади переможців обласних етапів олімпіад з базових дисциплін, конкурсів, МАН

2021-2025рік

 

Міськвиконком

 

2

Визначення учнів для встановлення  стипендій міського голови

2021-2025рік

 

Міськвиконком

 

3

Проведення конкурсу на кращу модель шкільного самоврядування в школах громади

2021-2025рік

 

КЗ «Центр позашкільної освіти» Тетіївської міської ради

4

Проведення конкурсу учнівської молоді "Лідер року" серед учнів Тетіївської міської територіальної громади

2021-2025рік

КЗ «Центр позашкільної освіти» Тетіївської міської ради

5

Проведення конкурсу учнівської молоді "Випускник року" серед учнів Тетіївської міської територіальної громад

2021-2025рік

КЗ «Центр позашкільної освіти» Тетіївської міської ради

6

Забезпечення  участі у Міжнародній Програмі поріднених міст:

-школярів та педагогічних працівників;

-творчих колективів закладів культури, шкіл естетичного виховання

2021-2025рік

Міськвиконком

 

7

Забезпечення проведення персональних  авторських виставок, програм, концертів, робіт обдарованих дітей  та талановитої молоді,

авторських концертів

2021-2025рік

Міськвиконком, Відділ культури, молоді та спорту Тетіївської міської ради,

відділ освіти  Тетіївської міської ради

8

Забезпечення створення  матеріальної бази для роботи товариства Малої Академії Наук

2021-2025рік

Міськвиконком

 

9

Підтримка лідерів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Тетіївської міської територіальної громади (РОСТу), придбання футболок та іншої атрибутики

2021-2025рік

Міськвиконком

КЗ «Центр позашкільної освіти» Тетіївської міської ради

10

Надання організаційної та фінансової допомоги творчим колективам, обдарованій молоді для участі у міжнародних, всеукраїнських,  обласних та міських конкурсах і фестивалях

2021-2025рік

Міськвиконком

 

 

                     Секретар ради                                        Н.ІВАНЮТА

 

 

                                                                   Додаток № 10

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

ПАСПОРТ

програми «Шкільний автобус» на 2021-2025 роки

1.

Ініціатор розроблення Програми

Тетіївська міська рада

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу місцевого самоврядування про розроблення Програми

 

3.

Розробник Програми

Відділ освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради

4.

Відповідальний виконавець Програми

Відділ освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради

5.

Керівник Програми

Відділ освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради

6.

Учасники Програми

Заклади освіти Тетіївської міської ради

7.

Термін реалізації

2021 – 2025 роки

8.

Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми за рахунок місцевого бюджету

 

 

ПРОГРАМА

безоплатного перевезення автобусами (перевізниками) учнів шкіл Тетіївської громади «Шкільний автобус»  на 2021-2025 роки»

 

І. Загальні положення

 

Організація регулярного безоплатного  перевезення учнів до місць навчання і додому є складовою частиною забезпечення реалізації прав громадян на здобуття загальної середньої освіти.

Статтею 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено забезпечення пільгового проїзду учнів до місця навчання і додому.

 

ІІ. Мета і завдання Програми

Метою Програми є:

  • виконання вимог законодавства щодо забезпечення пільгового перевезення учнів до місця навчання і додому;
  • підвищення освітнього рівня населення Тетіївської громади.

 

Основним завданням Програми є забезпечення реалізації прав громадян на доступність і безоплатність здобуття загальної середньої освіти.

 

ІІІ. Очікувані результати.

 

Виконання Програми дасть можливість:

  1. Забезпечити соціальний захист учасників навчально-виховного процесу, досягти позитивних зрушень у забезпеченні життєдіяльності населення Тетіївської громади.
  2. Створити в громаді належні умови для здобуття учнями повної загальної середньої освіти.

 

  • V. Фінансування.

 

Фінансування проводиться за рахунок коштів загального фонду та за рахунок інших джерел власних надходжень.

 

 

 

               Міський голова                                           Б.БАЛАГУРА

 

 

                                                                                                Додаток

до Програми «Шкільний автобус»

на 2021-2025 роки

 

  •  

з реалізації програми «Шкільний автобус» на 2021-2025 роки

№з з/п

Зміст

Відповідальні

виконавці

1

Придбання автобусів для забезпечення регулярного перевезення учнів ті педагогічних працівників у сільській місцевості. Проведення конкурсних торгів і відповідно до них закупівля транспортних засобів

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

 

2

Перегляд і закріплення за закладами загальної середньої освіти територій обслуговування з урахуванням потреби в організації перевезення учнів та педагогічних працівників

 Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

3

Розроблення і затвердження маршрутів для перевезення учнів та педагогічних працівників

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради,

Департамент освіти і науки Київської ОДА

4

Забезпечення підвозу учнів закладів загальної середньої освіти Тетіївського району до місця проведення спортивних змагань, Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів МАН

Відділ  освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради

5

Укладення угод на підвіз учасників освітнього процесу з приватними перевізниками на територіях, які не обслуговуються шкільними автобусами

Відділ освіти  Тетіївської міської ради

6

Забезпечення заходів щодо утримання шкільних автобусів

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради,

відділ освіти Тетіївської міської ради

7

Створення відповідних місць для розміщення шкільного транспорту

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради,

відділ освіти  Тетіївської міської ради

8

У випадку несприятливих погодних умов, які перешкоджають підвозу учнів, сприяти, щоб дорожні служби першочергово здійснювати розчистку чи ремонт доріг по маршруту руху шкільних автобусів

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради,

відділ освіти Тетіївської міської ради,

старостинські округи

9

Безоплатне перевезення учнів закладів освіти до місця навчання та додому автобусами, за маршрутами № 1, 2, 2А, 3

Відділ освіти Тетіївської міської ради

 

 

 

 

                  Секретар  ради                                              Н.ІВАНЮТА

 

 

                                                                 Додаток № 11

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

                                                            

   ПРОГРАМА

Відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, здійснення представницьких та  інших  заходів Тетіївської міської                    

                           територіальної громади на 2021-2025 роки

 

 

  1. ПАСПОРТ

1.

Ініціатор розроблення Програми

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради

2.

Назва розпорядчого документа при розробленні Програми

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетний Кодекс України, Наказ Міністерства фінансів України  від 14.09.2010  N 1026

3.

Розробник  Програми

Загальний відділ виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

4.

Співрозробники Програми

-

5.

Відповідальні виконавці Програми

Управління фінансів Тетіївської міської ради

Відділ обліку і звітності виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Загальний відділ виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

6.

Учасники Програми

Управління фінансів Тетіївської міської ради

Відділ обліку і звітності виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

Загальний відділ виконавчого комітету Тетіївської  міської ради

7.

Термін реалізації Програми

2021-2025 рік

8.

Перелік  бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет міської територіальної громади

9.

Орієнтований обсяг фінансування Програми, усього в т.ч.: 2021 рік -

 

 

350,0 тис.грн

 

 

 

 

  1. Загальні положення та проблеми,

на розв’язання яких спрямована Програма

 

Дана Програма розроблена відповідно до  Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Бюджетного кодексу України,  Указів Президента України щодо відзначення загальнодержавних та професійних свят.

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради відповідно до встановленого порядку бере участь у відзначенні свят, подій державного, обласного, районного значення.

 В Тетіївській міській територіальній громаді здійснюються заходи, пов'язані із заохоченням, відзначенням та стимулюванням жителів Тетіївської міської територіальної громади, колективів, підприємств та організацій, громадських організацій, які досягли високого професіоналізму і визначних успіхів у виробничій,  меценатській, державній, військовій, творчій та інших сферах діяльності, зробили вагомий внесок у створення матеріальних і духовних цінностей або мають інші заслуги перед Тетіївщиною та Україною, виконанням представницьких функцій відповідних міських  структур тощо.

Це потребує систематизації таких заходів та виділення бюджетних асигнувань з бюджету міської територіальної громади відповідному розпорядникові на виконання заходів Програми з відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток Тетіївської міської територіальної громади (далі - Програма).

3. Мета програми

 

Метою Програми є:

  • забезпечення належної організації з відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, заходів зі збереження національної пам’яті та інших заходів;
  • суспільне визнання особистого внеску жителів Тетіївської міської територіальної громади, колективів, підприємств та організацій, громадянських організацій у створення матеріальної та духовної культури міської  громади;
  • організація, проведення та інформаційний супровід представницьких заходів Тетіївської міської ради  в громаді, районі, області, Україні та за її межами;
  • створення відповідного іміджу при налагодженні ділових та культурних зв'язків, популяризації потенціалу Тетіївської територіальної громади;
  • зміцнення авторитету органів місцевого самоврядування та органів державної влади.

 

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів

та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми

 

Виконання Програми дасть змогу забезпечити:

  • вшанування пам’яті видатних осіб, відзначення  пам’ятних дат, ювілеїв та професійних свят;
  • проведення тематичних семінарів щодо покращення взаємодії органів місцевого самоврядування,  державного управління та територіальної  громади  у вирішенні питань соціального, економічного та культурного розвитку території та покращення законодавчої бази;
  • участь міської ради в діяльності асоціацій органів місцевого самоврядування;
  • відзначення та нагородження громадян чи колективів за досягнуті результати;
  • здійснення міжнародних зв’язків, встановлення взаємовигідного транскордонного та міжнародного співробітництва, вирішення питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування;
  • здійснення депутатських повноважень та проведення видатків, пов’язаних із  діяльністю міської ради;
  • необхідні умови для участі представництва керівництва та депутатів міської ради в заходах загальнодержавного і місцевого значення, суспільно-політичних подіях.

   Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Обсяги фінансових ресурсів міського бюджету та напрями їх використання визначаються в залежності від їх потреби, фінансових можливостей бюджету та з дотриманням вимог статті 85 Бюджетного кодексу України.

   Строк  реалізації програми  до 31 грудня 2025 року.

 

5. Напрями діяльності та заходи Програми

 

1. Організація проведення на території Тетіївської міської ради заходів загальнодержавного, обласного, районного та міського, пов’язаних із відзначенням:

  • державних свят;
  • пам’ятних дат (в тому числі святкування дат, пов’язаних з утворенням територіальної громади, міста, тощо);
  • ювілеїв;
  • річниць;
  • професійних свят.

Здійснення робочих поїздок, візитів, а також прийом:

  • народних депутатів України;
  • керівництва обласної ради та обласної державної адміністрації;
  • іноземних делегацій.

2. Пропагування історичних досягнень Тетіївщини та соціально-економічного розвитку громади, а саме:

  • культурних традицій;
  • історичної спадщини;
  • краєзнавства;
  • наукового та соціального-економічного потенціалу;
  • роботи органів місцевого самоврядування та діяльності територіальної громади.

 

3. Сприяння:

3.1. у поширенні:

  • позитивного досвіду, інформації про роботу міської ради та її виконавчого комітету, органів самоорганізації населення, громадських формувань, підтримки діяльності комунальних підприємств та установ;
  • друкованої та іншої продукції з символікою територіальної громади.

3.2. в організації та проведенні:

  • конкурсів на здобуття звання у сфері економічного, соціального та культурного розвитку кращого населеного пункту(будинку) територіальної громади, кращого підприємства, установи, організації та колективу;
  • виставок-продажу за участю товаровиробників Тетіївської територіальної громади;

3.3. вступі, членстві та діяльності міської ради в громадських організаціях, асоціаціях, конгресах та інших добровільних об’єднаннях органів  місцевого самоврядування.

3.4. підтримці дитячого, шкільного та молодіжного самоврядування, обдарованої молоді.

4. Запровадження:

  • премій, Почесних грамот міської ради,  Подяки міського голови, нагрудного знака «Почесного громадянина», «За заслуги перед містом», Книги пошани та інше.

5. Забезпечення участі міської ради в діяльності асоціацій органів місцевого самоврядування.

6. Забезпечення відзначення депутатів міської ради в зв’язку з ювілейними та пам’ятними датами  (придбання квітів, цінних подарунків та інше).

7. Видатки на привітання видатних осіб, керівників установ та організацій з нагоди пам’ятних дат, ювілеїв, професійних свят (придбання квітів, цінних подарунків та інше).

8. Вшанування пам’яті видатних осіб, депутатів місцевих рад, в т. ч. колишніх, керівників міських,  районних та обласних установ та організацій (придбання ритуальних вінків, квітів та інше).

9. Проведення урочистих заходів з нагоди Дня місцевого самоврядування, Дня міста, Днів села.

10. Представницькі витрати, пов’язані з прийомом і обслуговуванням іноземних представників і делегацій, партнерів, представників підприємств, установ, організацій інших районів та областей із метою здійснення міжнародних зв’язків, встановлення взаємовигідного міжнародного, транскордонного співробітництва та вирішення питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування:

  • заходи культурної програми;
  • придбання сувенірної продукції для представників іноземних делегацій;
  • буфетне обслуговування під час переговорів;
  •  інші випадки.

 

Для оформлення представницьких видатків потрібні документи:

  • розпорядження про проведення офіційного прийому делегації;
  • розпорядження про склад делегації  та визначення кола осіб,    причетних до прийому делегації та інших представників;
  • програма проведення  офіційного прийому делегації.

11. Проводити відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, здійснення представницьких та  інших  заходів Тетіївської міської територіальної громади згідно календарного плану, затвердженого розпорядженням міського голови на кожний рік.

 

6. Фінансування Програми

 

Здійснюється за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Обсяги фінансових ресурсів міського бюджету та напрями їх використання визначаються в залежності від їх потреби, фінансових можливостей бюджету та з дотриманням вимог статті 85 Бюджетного кодексу України.

   Строк  реалізації програми  до 31 грудня 2025 року.

 

7. Координація та контроль за ходом виконання  Програми

 

Безпосередній контроль за виконанням заходів і завдань Програми  здійснює відповідальний виконавець, а за цільовим та ефективним використанням коштів – головний розпорядник коштів.

Виконання Програми здійснюється шляхом реалізації її заходів і завдань виконавцями, зазначеними у даній Програмі.

Контроль за виконанням Програми здійснює постійна комісія з питань планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку.

 

 

                     Міський голова                                        Б.БАЛАГУРА

 

 

                                                                   Додаток № 12

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

ПРОГРАМА «ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ЗВ’ЯЗКІВ З ГРОМАДСЬКІСТЮ» НА 2021-2025 РОКИ

 

І. Загальні положення

   Програма «Інформаційної політики та зв’язків з громадськістю» (далі Програма) розроблена відповідно до Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про об’єднання громадян», Закону України «Про доступ до публічної інформації», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 Програма «Інформаційної політики та зв’язків громадськістю» спрямована на створення додаткових умов для реалізації конституційних прав громадян на інформацію, систематичне оприлюднення офіційної інформації органів місцевого самоврядування, сприяння розвитку громадянського суспільства, забезпечення належного рівня розвитку інформаційної політики та зв’язків з громадськістю у місті Тетієві.

 

ІІ. Мета Програми

Метою Програми є сприяння створенню єдиного конкурентного інформаційного простору громади; всебічне, об’єктивне та оперативне інформування мешканців громади про діяльність Тетіївської міської ради та її виконавчих органів; систематичне оприлюднення офіційної інформації про явища та процеси, що відбуваються в економічній, соціальній та інших сферах життя громади; формування громадянського суспільства, налагодження та розвиток конструктивної взаємодії міської ради з об'єднаннями громадян; забезпечення позитивної динаміки розвитку громадсько-політичних, міжнаціональних та міжконфесійних відносин у громаді; зміцнення та розвиток міжнародного співробітництва, налагодження дружніх, партнерських відносин та співпраці з містами-побратимами.

 

ІІІ. Основні завдання Програми:

 

- формування за допомогою засобів масової інформації об’єктивної громадської думки про роботу Тетіївської  міської ради, її виконавчих органів, міського голови;

- інформування населення про роботу  Тетіївської міської ради, її виконавчих органів, результати та перспективи розвитку  Тетієвської громади;

- інформаційне висвітлення нормотворчої та представницької діяльності міської ради та її виконавчих органів у друкованих та електронних засобах масової інформації;

 - фінансова підтримка ЗМІ, які працюють на території громади;

- удосконалення і розвиток технічного та інформаційного ресурсу – сайту міської ради та належне технічне забезпечення реалізації інформаційної політики

- налагодження ефективного діалогу між територіальною громадою м. Тетієва та Тетіївською міською радою, її виконавчими органами через залучення громадських організацій, громадськості, до розгляду та прийняття соціально важливих проектів та рішень;

- підписання угод про співпрацю та партнерські стосунки з містами в Україні та за кордоном

- забезпечення доступу жителів громади до інформації,

- розширення мережі інформації,

- зміцнення матеріально-технічних, фінансових, організаційних, правових і наукових основ  інформаційної діяльності,

- забезпечення ефективного використання інформації,

- сприяння оновленню інформаційних ресурсів.

- інформування населення про заходи, що відбуваються в громаді;

- висвітлення історичного минулого громади;

- популяризації кращих представників територіальної громади. 

 

ІV. Очікувані результати виконання Програми

 

Виконання Програми дозволить:

- налагодити ефективну систему інформування громади про роботу міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб;

- створити об’єктивну суспільну думку стосовно органів місцевого самоврядування і підвищить рівень довіри громади до них на основі отримання повної та всебічної інформації про їх діяльність;

- забезпечити інформування про актуальні події в усіх сферах життя, що відбуваються в громаді;

- перетворити веб-сайт Тетіївської міської ради в ефективне знаряддя для поліпшення якості надання послуг населенню;

- забезпечити прозорість діяльності органів місцевого самоврядування, запровадження постійного діалогу міської влади з громадою, зростання активності та кількості громадян, організацій, залучених до процесу розвитку громади;

- налагодити партнерські стосунки з містами в Україні та за кордоном, розвивати міжнародне співробітництво, в тому числі укріплення та розвиток зв'язків з містами-побратимами в економічній, культурній, освітній та інших сферах діяльності громади.

 

 ІV. Фінансування

Фінансування проводиться за рахунок коштів загального фонду бюджету громади.

 

 

                    Міський голова                                   Б.БАЛАГУРА

 

 

                                                                                Додаток

                                             до Програми «Інформаційної політики та зв’язків

                        з громадськістю» на 2021-2025 роки»

 

З А Х О Д И

до Програми «Інформаційної політики та зв’язків з громадськістю» на 2021-2025 роки

 

№ п/п

Зміст заходів

Термін

Відповідальні за виконання

1

Координація, здійснення та замовлення, дизайнерська розробка, випуск, друк та придбання поліграфічної та сувенірно - рекламної продукції про Тетіївську громаду, усіх сфер його життєдіяльності та видатних особистостей промоційного, загально-інформаційного, довідкового, рекламного та іншого характеру (буклети, довідники, фотоальбоми, візитівки, брошури, календарики, значки, ручки, прапорці, блокноти, вітальні листівки, запрошення, звіт міського голови і т.п.)

По потребі

 

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Тетіївської міської ради

 

2

З метою увічнення імен уродженців громади та осіб, які проживали, проживають або перебували в ньому тимчасово під час виконання певних обов'язків і які зробили вагомий вклад в розвиток громади, чи уславили його здобувши визнання в праці, науці, техніці, літературі, мистецтві і іншій суспільно-корисній діяльності вести «Книгу Пошани м. Тетіїв»

2021-2025 рік

 

Відділ інформаційної політики виконавчого комітету Тетіївської міської ради.

3

З метою подальшого розвитку в громаді процесів пробудження національної самосвідомості шляхом популяризації в місті і за його межами видатних досягнень наших земляків в цілому вести «Книгу рекордів Тетієва»

2021-2025рік

 

Відділ інформаційної політики виконавчого комітету Тетіївської міської ради.

4

Проведення дебатів, «круглих столів», семінарів, конференцій або форумів щодо розвитку громадянського суспільства, місцевого самоврядування, інші питання суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку

По потребі

 

Міськвиконком

5

Проведення прес-конференцій, конкурсів та фестивалів

По потребі

 

Міськвиконком

6

Популяризація ідей благодійництва у громаді, організація нагородження «Меценат року»

2021-2025рік

 

Відділ інформаційної політики виконавчого комітету Тетіївської міської ради.

7

Організація та проведення засідань Громадської ради при  міському голові

2021-2025рік

 

Міськвиконком

8

Придбання сучасної техніки  відео для трансляції і широкого інформування населення про явища та процеси, що відбуваються в економічній, соціальній та інших сферах життя громади.

2021-2025рік

 

Міськвиконком

9

Встановлення та розвиток ділових та дружніх контактів з організаціями та громадськістю міст-партнерів й іншими містами в Україні та за кордоном. Сприяння організації та проведенню системи заходів по забезпеченню партнерського та міжнародного співробітництва міст, організацій та громадськості (семінари, конференції, візити)

2021-2025рік

 

Міськвиконком

10

Проведення модернізації і вдосконалення функціональних можливостей та дизайну веб-сайту міської ради, популяризація та реклама

 

 

2021-2025рік

 

Міськвиконком

11

Фінансова підтримка районної газети «Тетіївська земля»

2021-2025рік

Міськвиконком

12

Фінансова підтримка письменників, поетів-земляків, переможців літературних конкурсів та видавництво книг про воїнів АТО.

2021-2025 рік

Міськвиконком

13

Послуги телебачення і радіо

 

2021-2025рік

 

14

Послуги преси, Інтернет видань

2021-2025 рік

 

           

 

 

Секретар  ради                                    Н.ІВАНЮТА

 

                                                                      Додаток № 13

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

 

Програма збереження документів Трудового архіву,

що не належать

до Національного архівного фонду

на 2021-2025 р. р.

 

 

Паспорт Програми

 

1. Ініціатор розроблення Програми

 

Тетіївська міська рада

 

2. Попередні періоди Програми

 

I  - 2007-2010 роки

II - 2011-2013 роки

III-2014-2017 роки

IV-2018-2020 роки

3. Нормативно-правова база  Програми

 

Закони України:

 «Про місцеве самоврядування в Україні»,

«Про Національний архівний фонд

і архівні установи»

4. Розробник Програми

 

Трудовий архів

 

5. Відповідальний виконавець Програми

 

Трудовий архів

 

 

6. Учасники Програми

 

Виконавчий комітет Тетіївської міської ради,

Трудовий архів

7. Термін реалізації Програми

 

2021 – 2025 роки

 

8. Бюджети, які беруть участь в програмі

 

 

Місцеві бюджети, власні надходження

10. Орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

 

З місцевого бюджету:

1140804 грн.

з надходжень Трудового архіву:

128970 грн.

 

 

I. Загальні положення

 

          Програма збереження  архівних  документів, що  не  належать до  Національного архівного фонду, визначає  шляхи розв’язання проблем збереження в територіальній  громаді    архівних документів ліквідованих   суб'єктів  господарювання  різних  форм власності,  нагромаджених  у  процесі  документування  службових, трудових  та  інших    правовідносин   юридичних   і   фізичних    осіб   та    інших   архівних    документів  -  крім  документів, що   належать   до   Національного архівного фонду.         

          Завдання    збереження   архівних   документів  з  кадрових питань (особового складу)  ліквідованих суб'єктів господарювання різних  форм власності вирішується  шляхом  створення   і діяльності трудових архівних установ.

     Трудовий архів є об’єднаним трудовим архівом, заснованим територіальними громадами сіл та міста району на підставі делегування Трудовому архіву Бурковецькою, Височанською, Галайківською, Голодьківською, Горошківською, Денихівською, Дзвеняцькою, Дібрівською, Кашперівською, Клюківською, Кошівською, Михайлівською, Ненадихівською, Одайпільською, П'ятигірською, Росішківською, Скибинецькою, Стадницькою, Тайницькою, Теліжинецькою, Черепинською та Степівською сільськими радами та Тетіївською міською радою власних повноважень в частині централізованого тимчасового зберігання нагромаджених в процесі документування службових, трудових та інших правовідносин юридичних і фізичних осіб архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду.       

            Відповідно до статті 43    Закону України «Про  місцеве самоврядування  в Україні»,   Трудовий  архів створений   як складова  Програми соціально-еко-номічного та культурного розвитку для захисту    соціально-правових  інтересів громадян.

 

ІІ.  Мета Програми

 

 1. Забезпечення комплектування документами тимчасового зберігання та з кадрових питань (особового складу) підприємств, установ і організацій, що діяли на території громади та ліквідувались без правонаступників.

2. Забезпечення обліку, збереження і охорони документів з кадрових питань (особового складу) ліквідованих підприємств, установ і організацій.

3. Надання підприємствам, установам, організаціям та громадянам в установленому порядку архівних довідок, копій та витягів з документів, що перебувають на зберіганні в трудовому архіві.

4. Надання методичної і практичної допомоги установам, підприємствам і організаціям в упорядкуванні відповідних документів та підготовці їх до передачі на зберігання до трудового архіву.

5. Створення та фінансування належних умов гарантованого зберігання та користування документами у службових, наукових, соціально-правових та інших цілях. Програма розрахована на 2021-2025 роки і покликана стимулювати діяльність Трудового архіву щодо поліпшення фізичного стану документів та умов їх зберігання та використання.

 

ІІІ. Завдання і організація виконання Програми

 

 

Період виконання

01 січня 2021 – 31 грудня 2025

 

 

Завдання

Виконавці

1

Координація роботи з виконання Програми

Місцева рада

 

2

Приймання від ліквідованих підприємств, установ і організацій архівних документів з кадрових питань (особового складу), а також фінансово - господарської діяльності та інших документів, строки зберігання яких не закінчилися.

 

Трудовий архів

 

3

Облік юридичних осіб, що перебувають на стадії ліквідації (банкрутства) протягом ліквідаційної процедури з метою контролю за впорядкуванням, забезпеченням збереженості   архівних   документів   до   передачі  їх  на  зберігання до Трудового архіву.

 

Трудовий архів

 

4

Створення  і  вдосконалення   довідкового  апарату до    архівних документів, ведення обліку документів, що зберігаються в Трудовому архіві.

Трудовий архів

 

5

Надання архівних довідок, копій документів на запити фізичних і юридичних осіб, організація користування документами у службових, соціально-правових, наукових та інших цілях із забезпеченням збереження конфіденційності персональних даних, що обробляються в  інформаційних системах  Трудового архіву.

 

Трудовий архів

 

6

Науково-технічне опрацювання документів, що надійшли на зберігання, згідно з правилами Державної архівної служби України.

 

Трудовий архів

 

7

Впровадження та використання архівних технологій, вдосконалення та поповнення баз даних,   довідкового   аппарату

 до документів, що зберігаються в Трудовому архіві; організація користування документами у службових, соціально-правових, наукових  та  інших  цілях.

 

Трудовий архів

 

8

Інформування громадян, органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації про склад і зміст документів Трудового архіву.

 

Трудовий архів

 

9

Встановлення та інформування про місцезнаходження документів ліквідованих юридичних осіб, що не надійшли до Трудового архіву,  зацікавлених громадян, юридичних осіб.

Трудовий архів

 

10

Методична допомога для збереження та впорядкування документів з особового складу на підприємствах, в установах,  організаціях незалежно від форм власності.

 

Трудовий архів

 

11

Вивчення, узагальнення і поширення досвіду роботи архівних установ.

Трудовий архів

 

       

 

                                ІV. Фінансове забезпечення Програми

 

          Фінансування   Програми  здійснюється   за рахунок коштів  місцевого  бюджету, визначених  під   час формування   його  показників   на відповідний рік  за  поданням головного розпорядника бюджетних коштів, а також за рахунок надходжень за виконання робіт (послуг), що виконуються Трудовим   архівом  на   договірних засадах  згідно   рішення  дванадцятої сесії шостого скликання Тетіївської   районної ради від 28 лютого 2012 року (№140-12-VI) та інших надходжень, передбачених чинним законодавством.

Орієнтовний обсяг фінансових ресурсів – табл.1, 2 (додаються)

 

V. Очікувані результати

 

Виконання Програми дасть змогу:

- забезпечити збереженість документів з кадрових питань (особового складу) та документів тимчасового зберігання суб’єктів господарської діяльності незалежно від форм власності майна та підпорядкування, що ліквідовуються і розташовані на території громади;

- виявити та включити до джерел комплектування підприємства, установи і організації в діяльності яких, не створюються документи Національного архівного фонду;

- приймати від підприємств, установ, та організацій документи з кадрових питань (особового складу), документи фінансово - господарської діяльності та інші документи, строк зберігання яких не закінчився;

- здійснювати облік документів та контроль за наявністю і рухом документів, що зберігаються в Трудовому архіві;

- організувати користування документами в службових, наукових, соціально-правових та інших цілях, надавати в установленому Держархівом порядку юридичним особам та громадянам архівні довідки, копії та витяги з документів, що знаходяться на зберіганні;

- подавати на затвердження експертної комісії архівного сектору райдержадміністрації, описи справ документів тимчасового терміну зберігання та актів про виділення до знищення справ, термін зберігання яких закінчився;

- зміцнити матеріально - технічну базу Трудового архіву та поліпшити умови праці працівників

 

 

                     Міський голова                                            Б.БАЛАГУРА

 

                                   Додаток № 1

                                     до Програми  збереження документів Трудового архіву, 

                         що не належать до Національного архівного фонду

на 2021-2025 р. р.

 

                                                                                                             

 

               Орієнтовний обсяг фінансових   ресурсів

 

 

в тому числі по роках :

 

 

всього

Джерела

фінансування

напрямки

2021

2022

2023

2024

2025

 

Оплата праці

 

199202

206180

222040

238332

254252

1120006

Місцевий бюджет

 

при розмірі  мінімальної

заробітної плати

6000

6500

7000

7500

8000

Оплата теплопостачання

---

---

---

---

----

---

Оплата

електроенергії

---

---

---

---

----

---

Придбання комп'ютерної техніки

(комп’ютер, принтер)

20798

---

---

---

----

20798

Місцевий бюджет

 

Всього за рахунок

місцевого бюджету

220000

206180

222040

238332

254252

1140804

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оплата надання Інтернет послуг

4200

4200

4560

4560

4800

22320

Надходження до

Трудового архіву

Послуги по обслуговуванню сайту установи

1580

1580

1580

1580

1580

7900

Надходження до

Трудового архіву

Придбання картонажів

в архівосховище

150,00 х 200

10000

10000

10000

----

10000

40000

Надходження до

Трудового архіву

Придбання канцтоварів та заправлення картриджів

5750

6750

7750

8750

9750

38750

Надходження до

Трудового архіву

Оновлення та придбання комп’ютерної техніки

---

----

---

10000

10000

20000

 

Всього за рахунок

надходжень Трудового архіву

 

21530

 

22530

 

23890

 

24890

 

36130

 

128970

 

 

 

 

                   Секретар ради                                          Н.ІВАНЮТА

                 

 

 

                         Додаток № 2

                                     до Програми  збереження документів Трудового архіву, 

                         що не належать до Національного архівного фонду

                на 2021-2025 р. р.

 

 

 

Всього з/пл КЕКВ 2610

Розрахунковий фонд оплати праці

Трудового архіву Тетіївського району на 2021 рік

Разом за 12 місяців

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КЕКВ 1120

0

6000

 6000

6000

6000

6000

6000

6500

6500

6500

6500

6500

6500

 

 

 

січень

лютий

березень

квітень

  травень

  червень

  липень

 серпень

 вересень

 жовтень

листопад

грудень

 

1

5

6=8+9+10+

11+12+13+

14+15+16+

17+18+19

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор

    Х

 

6000

6000

6000

6000

6000

6000

6500

6500

6500

6500

6500

6500

75000

Бухгалтер

Х

 

3000

3000

3000

3000

3000

3000

3250

3250

3250

3250

3250

3250

37500

Архівіст

Х

 

3000

3000

3000

3000

3000

3000

3250

3250

3250

3250

3250

3250

37500

в т.ч.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

надбавка

за інтенсив-ність

 

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

оздоровчі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13000

 

 

 

 

13000

Всього

 

 

12000

12000

12000

12000

12000

12000

13000

26000

13000

13000

13000

13000

163000

Нарахуван-ня   22%

 

 

2640

2640

2640

2640

2640

2640

2860

5720

2860

2860

2860

2860

35860

Послуги

банк

 

 

25

25

25

25

25

25

30

42

30

30

30

30

342

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВСЬОГО

 

 

 

14665

14665

14665

14665

14665

14665

15890

31762

 

15890

15890

15890

15890

199202

 

 

 

                  Секретар ради                                          Н.ІВАНЮТА

 

 

                                                                               Додаток № 14

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

 

 

ПРОГРАМА

                        «Захисник Вітчизни» на 2021-2023 роки

 

І.Загальні положення.

 

Програма підготовки та виховання захисників Батьківщини в Тетіївській громаді  створюється з метою забезпечення державної політики з патріотичного виховання населення в громаді, підготовки свідомих захисників української держави, виховання їх морально-ділових якостей, необхідних для служби в Збройних Силах України або інших військових формувань, створених згідно законодавства України та відповідно до Указу Президента України „Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді”, Декларації „Про загальні засади державної молодіжної політики в Україні”, Законів України „Про військовий обов’язок і військову службу”, „Про сприяння соціальному становленню  та розвитку молоді  в Україні” , інших законодавчих і нормативних актів щодо створення сприятливих умов для життєвого самовизначення та самореалізації  населення громади , особливо молоді,  підтримки їхньої діяльності та патріотичного виховання.

ІІ. Мета програми.

 

Програму розроблено з метою спрямування на:

 

  1. Поліпшення патріотичного виховання населення громади.
  2. Формування всебічно розвиненої, високоосвіченої, соціально активної особистості, здатної до самовдосконалення та самореалізації, виховання в неї почуття відповідальності, високої духовності.
  3. Удосконалення системи підготовки, поглиблення військово-фахової орієнтації, проведення приписки та призову на військову службу юнаків та дівчат Тетіївської громади.

 

ІІІ. Головні завдання Програми

 

  1. Забезпечення в громаді виконання  державної політики з військово-патріотичного виховання шкільної молоді та юнацтва.
  2.  Проведення високоякісної комплексної допризовної підготовки юнаків і дівчат до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, створених згідно законодавства України.
  3. Організація планомірного проведення приписки та призову молоді громади  на військову службу до лав Збройних Сил України, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та Державної спеціальної служби транспорту.

 

ІV. Очікувані результати реалізації Програми

 

  1. Створення умов для патріотичного виховання населення громади , формування здорового способу життя, розвитку духовності та зміцнення моральних засад суспільства.
  2. Створення умов для реалізації творчого потенціалу населення громади, особливо молоді, спрямування їх на духовне, моральне, фізичне становлення та самовдосконалення.
  3. Зростання рівня національної гідності громадян територіальної громади.
  4. Збільшення кількості громадян, особливо молоді, які займаються різними видами творчості, культурно-освітньої, військово-патріотичної та фізкультурно-масової роботи, що сприятиме підвищенню рівня соціальної стабільності, зниження рівня злочинності та поширення тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії.
  5. Підвищення рівня патріотичного виховання населення громади, особливо молоді, його готовність до праці та військової служби.
  6. Якісна організація проведення приписки та успішне виконання нарядів призову та прийняття на військову службу за контрактом молодих громадян ТГ до Збройних Сил України та інших військових формувань, створених згідно законодавства України.

 

                              V. Фінансове забезпечення Програми

 

Фінансування заходів, визначених Програмою здійснюється за рахунок коштів державних, місцевих бюджетів в межах загального обсягу видатків визначених для відповідних відділів, центрів і служб та із джерел позабюджетних надходжень (Кошторис витрат для Тетіївського РТЦК та СП додається та узгоджується на коженрік окремо).

 

 

                       Міський голова                                   Б.БАЛАГУРА

 

 

                                                                     Додаток

                                                  до Програми «Захисник Вітчизни»

ЗАХОДИ

             на виконання Програми «Захисник Вітчизни»

№ п/п

Назва заходу

Виконавець

1

Забезпечити функціонування української

 мови як державної в усіх сферах суспільного життя ТГ.

Відділ освіти, відділ культури, молоді та спорту; служба у справах, дітей та сім’ї.

2

Здійснювати заходи, спрямовані на формування у дітей, учнівської молоді, інших верств населення району поваги до Конституції України та символів держави

Відділ освіти, відділ культури, молоді та спорту; служба у справах, дітей та сім’ї.

3

Вирішити питання щодо започаткування молодіжних рубрик в місцевих органах засобів масової інформації „Тетіївська земля” для активації молоді до суспільно-політичного життя, формування в них активної громадської позиції координації спільних дій державних установ, громадських організації та об’єднань, причетних до виховання та становлення підростаючого покоління, інформаційного сприяння, проведенню різноманітних акцій для молоді

Відділ освіти, відділ культури, молоді та спорту; служба у справах, дітей та сім’ї.

4

Забезпечити дотримання вимог законодавства України щодо заборони втручання політичних партій, релігійних та інших організацій у  

загально-виховний процес навчальних закладів

Відділ освіти; відділ культури, молоді та спорту

5

Вивчати і пропагувати кращий досвід діяльності серед навчальних закладів з питань правової освіти та виховання учнівської молоді

Ввідділ освіти

 

6

Забезпечити участь у проведенні Всеукраїнських олімпіад, конкурсів з правових знань серед учнівської молоді. Активно залучати до участі в грі-брейринг „Підліток і право” допризовну молодь

Відділ освіти; відділ культури, молоді та спорту; служба у справах, дітей та сім’ї

7

Пропагувати проведення серед молоді заходів військово-патріотичного та громадського спрямування. Започаткувати в місцевих засобах масової інформації цикл рубрик про військову службу молоді, її участь з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, про життя видатних українських мислителів, вчених, державних і культурних діячів та політиків, вихідців з Київської області, про героїзм української незалежної держави.

Районна газета „Тетіївська земля”; РТЦК та СП; відділ освіти;  служба у справах дітей та сім’ї

 

8

Проводити профорієнтаційну та військово-фахову роботу в загальноосвітніх навчальних закладах

Відділ освіти

9

Запровадити систему контролю за якістю фізичної підготовки молоді до служби в Збройних Силах України в усіх навчальних закладах ТГ

Відділ освіти,

РТЦК та СП

10

Проводити щорічний районний огляд-конкурс серед спортивних колективів ТГ на кращу організацію роботи з фізичної підготовки допризовної молоді до служби в Збройних Силах України

Відділ освіти,

відділ культури, молоді та спорту; РТЦК та СП

11

Вивчати і пропагувати кращий досвід військово-патріотичного та фізичного виховання  допризовної молоді, організації та проведення в загальноосвітніх закладах пошукової та краєзнавчої роботи

Відділ освіти, відділ культури, молоді та спорту; РТЦК та СП

12

Активізувати роботу з допризовною молоддю шляхом:

  • проведення спартакіад з військово-прикладних видів спорту, військово-патріотичних акцій, табірних зборів та вишколів для допризовної молоді;
  • залучення юнаків допризовного віку до упорядкування місць захоронення воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність Української держави та в  визволені України від німецько-фашиських загарбників, шефства над ветеранами війни і праці;
  • розширення програми підготовки допризовної і призовної молоді в загальноосвітніх закладах

Відділ освіти, відділ культури, молоді та спорту, РТЦК та СП; служба у справах дітей та сім’ї

13

Забезпечити навчально-методичну підготовку викладачів допризовної підготовки, створювати та удосконалювати навчально-матеріальну базу в загальноосвітніх закладах громади 

РТКЦ та СП

 

14

Фінансова підтримка проведення військово-патріотичної гри «Джура»

Управління фінансів, відділ освіти

15

Забезпечити відповідно до чинного законодавства проведення в Тетіївській ТГприписки до призовної дільниці громадян ТГ, яким в поточному роцівиконується 17 років

РТЦК та СП

16

Продовжити роботу  призовної комісії із залученням кращих лікарів та середнього медичного персоналу для роботи у складі цієї комісії, забезпечити їх необхідним медичним майном, медикаментами, господарчим інвентарем та канцелярськими товарами

Управління фінансів, РТЦК та СП, Тетіївська центральна районна лікарня

17

Організувати та проводити призов і відправку на строкову військову службу до лав Збройних Сил України, Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної спеціальної служби транспорту юнаків, які до дня відправки у військові частини досягли 18 років і не мають права на відстрочку та громадян старшого призовного віку, що втратили право на відстрочку від призову на строкову військову службу

РТЦК та СП

18

Оновити відповідну навчально-матеріальну базу та наочність військово-патріотичного виховання, рекламування військової служби за контрактом та вступу до вищих військових навчальних закладів Тетіївського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки

РТЦК та СП

19

Виділити кошти на транспортні витрати для забезпечення розшуку призовників, доставки їх на обласний збірний пункт м. Києва

 

Управління фінансів ТГ

 

20

Виготовити та розмістити в спеціально відведених місцях приміщень старостинських округів та РТЦК та СП наочну агітацію з питань проходження військової службив військових формуваннях створених згідно чинного законодавства України

Управління фінансів, РТЦК та СП

 

 

 

                         Секретар ради                                         Н. ІВАНЮТА

 

 

                                                                            Додаток № 15

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

            

 

ПРОГРАМА

 

забезпечення хворих на цукровий діабет

препаратами інсуліну на 2021 рік

 

 

1.   Загальні положення Програми

 

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» цукровий діабет входить до переліку категорій захворювань, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби відпускаються безоплатно.

Забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну регламентовано постановами Кабінету Міністрів України від 05.03.2014 № 73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну», від 23.03.2016  № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну», наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2016 № 1426 «Про внесення змін до реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну».

 

2. Мета Програми

 

Метою Програми є безкоштовне забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну.

 

3. Основні завдання Програми

 

Для досягнення визначеної цією Програмою мети необхідно забезпечити:

якісне ведення Реєстру хворих на цукровий діабет, які потребують інсулінотерапії;

укладення договору з аптечним закладом з метою відпуску препаратів інсуліну хворим на цукровий діабет за рецептами лікарів;

співпрацю з органами місцевого самоврядування з метою виділення коштів з бюджетів районної та сільських рад для Тетіївської центральної районної лікарні на відшкодування вартості препаратів інсуліну аптечному закладу.

 

 

4. Фінансове забезпечення Програми

 

Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Незабезпеченість в коштах на закупівлю препаратів інсуліну (бюджет Програми) становить   300 000,00  грн. згідно з розрахунком, що додається.

 

  1. Очікувані результати реалізації Програми

 

          Підвищення ефективності реалізації державної політики в галузі охорони здоров'я громади;

          зниження кількості ускладнень, пов’язаних з інсулінозалежним цукровим діабетом;

          зниження госпіталізації хворих на інсулінозалежний цукровий діабет;

          зниження показників інвалідності та смертності від цукрового діабету;

          підвищення рівня надання медичної допомоги;

          збільшення тривалості і поліпшення якості життя хворих на цукровий діабет шляхом своєчасного і безкоштовного їх забезпечення препаратами інсуліну в повному обсязі згідно з потребою.

 

6. Організаційне забезпечення

 

Організаційне забезпечення виконання Програми здійснює Тетіївська центральна районна лікарня.      

 

 

              Міський голова                                            Б.БАЛАГУРА

 

                                                                         Додаток № 16

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

                                                

 

Програма

фінансової підтримки Комунального підприємства « Комунального некомерційного підприємства Тетіївська центральна районна лікарня»

на 2021 рік

 

  1. Загальні положення.

 

       Доступність,  якість,  сучасність,  функціональність,  ефективність,  ресурсна  забезпеченість  та  своєчасність  медичної  допомоги  є  основою  для  забезпечення високого  рівня  здоров’я  та  покращення  якості  життя  населення.   Значною складовою  у забезпеченні  висококваліфікованої медичної допомоги населенню є амбулаторна  та  стаціонарна  допомога.   Зростання  захворюваності  і  смертності серед  дорослого  населення  від  туберкульозу,  онкології,  серцево-судинних захворювань,  бронхолегеневої  патології, цирозу печінки, ускладнень виразкової хвороби  шлунка,  збільшення  післяопераційних  ускладнень  потребує  пошуку нових  ресурсів,  використання  високих  технологій,  удосконалення принципів практичної медицини в поліклінічних умовах та умовах стаціонарних відділень закладу.

         Актуальність  програми  Комунального  некомерційного  підприємства  «Тетіївська центральна  районна лікарня » на  2021  рік  зумовлена: необхідністю  поліпшення  якості  надання  медичної  допомоги  населенню Тетіївської громади;  поліпшення  матеріально-технічної  бази;  підвищення престижу  праці  медичних  працівників  та  покращення  їх  соціального  і економічного  становища;  забезпечення  надання  планової  та  ургентної висококваліфікованої лікувально-діагностичної допомоги дорослому і дитячому населеннюгромади.

      Здоров’я людини є непересічною цінністю, має важливе значення у житті кожного з нас, становить ключовий аспект національної безпеки, визначає можливості досягнення індивідуального і суспільного добробуту та благополуччя, перспективи стійкого розвитку будь-якої країни в цілому, і кожної територіальної одиниці окремо.

Програма орієнтована на забезпечення надання якісної медичної допомоги населенню громади.

2.Мета Програми

       Метою Програми є налагодження ефективного функціонування системи надання населенню доступної і високоякісної вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, а також забезпечення розвитку та стабільної роботи відповідно до функціональних призначень щодо надання населенню належних медичних послуг. Значна увага приділятиметься механізмам залучення кваліфікованих кадрів у медичну галузь, забезпеченню належного рівня оплати їхньої праці, стимулюванню освоєння ними сучасних лікувальних методів та технологій для надання якісної медичної допомоги, підвищенню контролю за якістю надання медичних послуг громадянам.

3.Загальна характеристика лікарні

      КП КНП «Тетіївська центральна районна лікарня» створено для надання вторинної  (спеціалізованої) медичної допомоги населенню  Тетіївської громади.   

         Лікарня  представлена ліжковим фондом на 120 ліжка та районною поліклінікою з потужністю 320 відвідувань в зміну.

      Забезпеченість населення ліжками складає 38,15 на 10 тис. населення при обласному показнику – 64.08  (з врахуванням закладів обласного підпорядкування).

       В Тетіївській ЦРЛ працює 259 медичних працівників, з них лікарів – 45 (в т.ч. 13 пенсійного віку) та 112 особа середнього медичного персоналу (в т.ч. 23 пенсійного віку). Лікарі всі працюють на повну ставку . Два чоловіки середнього медичного персоналу –  або 0,7% працюють  на неповну ставку.

4.Обґрунтування шляхів розв’язання проблеми, строки виконання Програми.

        Мережа Лікарні  забезпечує потреби населення у доступній, високоякісній та ефективній спеціалізованій медичній допомозі. Реформи, які проводяться у сфері охорони здоров’я, направлені на формування спроможної мережі надання вторинної медичної допомоги, підняття на значно вищий рівень матеріально-технічної, діагностичної та лікувальної бази в вторинній ланці, проведення будівництва, реконструкції та ремонту наявних приміщень, забезпечення транспортом, сучасним медичним обладнанням, інструментами та створення необхідних умов для комфортного обслуговування пацієнтів.

     Основними шляхами розв’язання проблем є:

— пріоритетний розвиток вторинної медичної допомоги;

— удосконалення надання спеціалізованої медичної допомоги населенню громади;

— приведення матеріально-технічної бази лікарні у відповідність до «Примірного табеля матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я» , матеріальній мотивації праці медичних працівників;

    Виконання Програми здійснюється згідно затвердженого плану заходів фінансової підтримки, з урахуванням змін до чинного законодавства.

 

5.Фінансова підтримка виконання Програми

 

    Фінансове забезпечення Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок:

— коштів місцевого бюджету ;

— коштів державного бюджету;

— надання підприємством платних послуг;

— інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

    Кошти, отримані за результатами діяльності, використовуються Підприємством на виконання плану заходів  Програми.

    Орієнтовні обсяги фінансування Програми шляхом надання фінансової підтримки на 2021 рік (додаток 1).

   Підприємство має бути включено до мережі головного розпорядника бюджетних коштів як одержувач.

 

6. Очікувані результати та ефективність Програми

 

Виконання заходів Програми сприятиме:

–  забезпеченню  вчасного  та  безперебійного  медичного  обслуговування населення;

–  покращенню  якості  та  ефективності    надання  лікувально-профілактичної допомоги;

–  зниженню рівня захворюваності  та смертності населення;

–  покращенню матеріально-технічної бази підприємства;

–  підвищенню  укомплектованості  закладу  кваліфікованими  медичними

кадрами;

–  забезпеченню  своєчасності  розрахунків  та  недопущення  виникнення заборгованості підприємства.

 

              Міський голова                                   Б.БАЛАГУРА

 

                                                                       Додаток

                                           до Програми фінансової підтримки Комунального  

                                           підприємства « Комунального некомерційного  

                                           підприємства Тетіївська центральна районна

                                           лікарня»   на 2021 рік

 

Орієнтовні обсяги фінансування Програми фінансової підтримки Комунального комерційного «Комунального некомерційного підприємства Тетіївської ЦРЛ» на 2021 рік.

 

 

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

2.

Придбання предме­тів, матеріалів, обладнан­ня та інвентарю

-паливно-мастильних матеріалів, запчастин до транспортних засобів;

-канцелярського та письмового приладдя; бланків, паперу та інші.;

3

Оплата послуг (крім комунальних):

Згідно заключених договорів на оплату послуг :

-оплата послуг страхування

-встановлення програмного забезпечення

-оплата послуг з технічного обслуговування медапаратури

-оплата послуг з побутового обслуговування

-оплата послуг сторонніх фахівців

Оплата послуг з вивезення

Сміття

Крематорій, ліфти, охорона, перепідготовка, навчання.

4

Оплата комуналь­них послуг та енергоносіїв

-оплата водопостачання і водовідведення;

-оплата електроенергії:

-оплата теплопостачання

6.

Придбання облад­нання і предметів довгострокового користування

 

придбання оргтехніки,

комп’ютерної техніки;

7

Продукти харчування

Придбання продуктів харчування

8

Обстеження громадян , які призиваються на строкову військову службу до ЗСУ

Витрати на обстеження та на роботу медичної комісії.

9

Придбання твердого інвентарю для відділення ЭМД

Придбання меблів

10

Придбання м’якого інвентарю для відділення ЭМД

Придбання білизни

11

Запуск ліфта в корпусі № 1

 

 

12

Придбання   медичного обладнання  та інвентаря

Придбання кисневої бочки (3-4 тон.);

Автоклав;

Лампа операційна;Операційний стіл;

Апарат ШВЛ для новонароджених,  Перев’язочний стіл

Бактерицидні лампи

Каталки

 

 

              Секретар ради                                          Н.ІВАНЮТА

 

 

 

 

 

 

                                                                        Додаток № 17

                                                до Програми соціально-економічного розвитку   

                                                Тетіївської  територіальної громади  на 2021 роки

                                                

 

                                                                    ПРОГРАМА

 

захисту населення і території Тетіївської територіальної громади

від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на

2021-2025 р.р.

 

                                         І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

        Програма спрямована на реалізацію державної політики щодо запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій  техногенного та природного характеру й окремих їх наслідків, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт в громаді.  Вирішення комплексу завдань щодо розв’язання проблем захисту громадян міста, визначення шляхів вдосконалення системи забезпечення техногенної і природної безпеки громади та організаційних засад її функціонування, зміцнення технічної і ресурсної бази.

 

                    ІІ. МЕТА ТА ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

 

        Метою  Програми є захист населення і території Тетіївської територі-

альної  громади  від  надзвичайних  ситуацій  техногенного та природного характеру, послідовне зниження ризику їх виникнення, підвищення  рівня безпеки населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки.

 

       Основними завданнями є:

 

  • щорічне проведення заходів з поновлення використаних матеріальних запасів та проведення аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій;
  •  проведення роз’яснювальної роботи з цивільного захисту серед населення;
  • Надання жителям громади  допомоги в ліквідації наслідків техногенного та природного характеру

 

 

                 ІІІ. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОГРАМИ.

 

    Виконання Програми забезпечить реалізацію державної політики щодо запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру й окремих їх наслідків, проведення аварійно-рятувальних робіт в  Тетієвській ТГ.

 

                 

 

                              ІУ. ФІНАНСУВАННЯ

 

       Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів міського,  обласного та Державного бюджетів, а також з інших джерел, що не суперечать законодавству.

 

 

               Міський голова                                   Б.БАЛАГУРА

 

                                                                                            Додаток

                                                до Програми захисту населення і території  

                                                Тетіївської ТГ від надзвичайних ситуацій  

                                                техногенного та природного характеру

                                                на 2021-2025 р.р

 

                                  

                  Напрями діяльності та Заходи до Програми захисту

        населення і території Тетіївської ТГ від надзвичайних ситуацій  

            техногенного та природного характеру на 2021-2025 р.р.

 

 

        НАЗВА ЗАХОДУ

виконавець

1.

Щорічне проведення заходів з поповнення використаних матеріальних запасів на проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

КП «Благоустрій"

2.

 Проведення комплексу робіт по ліквідації підтоплення на території

Тетіївської територіальної громади

 Міська рада

3.

Проведення комплексу робіт по ремонту приміщення ПРУ по

вул.. Будьоного, 1

Міська рада

4.

Надання практичної допомоги з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій громадян Тетіївської ТГ

Міська рада

5.

Субв Виділення  коштів на придбання :

  • Рукавів д 51 мм.
  • Рукавів д. 66 мм.
  • Групових фонарів
  • Апаратів на стиснутому повітрі
  • Панорамних масок
  • автозапчастин

          

Міська рада

6.

Ппп    Придбання пального

Міська рада

 

 

 

              Секретар ради                                               І. ІВАНЮТА

 

 

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

 

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

 

23.12.2020 р.                               Тетіїв                                        № 190

 

 

Розгляд проекту  бюджету  Тетіївської

територіальної громади на 2021 рік

 

       Розглянувши Проект    бюджету Тетіївської  територіальної громади

на  2021 рік, керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконавчий комітет  Тетіївської міської ради

 

                                                     В И Р І Ш И В :

 

1. Схвалити проект бюджету Тетіївської територіальної громади на 2021 рік 

    (додається).

 

2. Подати проект  бюджету  Тетіївської  територіальної громади на 2021 рік

    на розгляд другої  сесії міської ради.
 

3. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на першого заступника

    міського голови Кизимишина В.Й.

 

 

               Міський голова                                             Б.БАЛАГУРА

 

                                                                                       Додаток

                                                         до рішення виконавчого комітету        

                                                         Тетіївської міської ради від 23.12.2020 р.

                                                         № 190

 

                                                   Проєкт  бюджет

Тетіївської міської територіальної громади

на 2021 рік

 

10508000000

(код бюджету)

 

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування», Тетіївська міська рада

 

                                 В И Р І Ш И Л А:

 

1. Визначити на 2021 рік:

 доходи бюджету Тетіївської територіальної громади (далі – бюджет громади) у сумі 262 803 547 гривень, у тому числі доходів загального фонду бюджету громади –  262 138 547 гривень та доходи спеціального фонду бюджету громади  –  665 000 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки бюджету громади в сумі 262 803 547 гривень., у тому числі видати загального фонду бюджету громади – 254 472 083 гривень та видатки спеціального фонду бюджету громади – 8 331 464 гривень.;

повернення кредитів до бюджету громади та надання кредитів з бюджету громади згідно з додатком  4 до цього рішення;

профіцит за загальним фондом бюджету громади у сумі 7 666 464 гривні згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом бюджету громади у сумі 7 666 464 гривні згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів бюджету громади у розмірі        10 000 гривень, що становить 0,004 відсотків видатків загального фонду бюджету громади, визначених цим пунктом;

резервний фонд  бюджету громади у розмірі 1 800 000 гривень, що становить 0,7 відсоток видатків загального фонду бюджету громади, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету громади на 2021 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3, 4 до цього рішення.

3. Затвердити на 2021 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

Надати право міському голові Тетіївської міської ради у міжсесійний період Тетіївської міської ради збільшувати (зменшувати) обсяги доходної та видаткової частини бюджету громади в разі збільшення (зменшення) обсягів міжбюджетних трансфертів з Державного бюджету України та інших бюджетів, здійснювати їх розподіл (перерозподіл) між головними розпорядниками коштів бюджету громади, за погодженням з постійною комісією з питань планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку Тетіївської міської ради та подальшим затвердженням на сесії міської ради.

4. Затвердити на 2020 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію, капітальний ремонт об’єктів виробничої, комунальної та соціальної інфраструктури Тетіївської територіальної громади за об’єктами згідно з додатком 6 до цього рішення.

5. Затвердити розподіл витрат бюджету громади на реалізацію місцевих/регіональних програм  у сумі 28 111 400 гривень згідно з додатком 7 до цього рішення.

6. Установити, що у загальному фонді бюджету громади на 2021 рік:

6.1 до доходів загального фонду бюджету громади належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 691  частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України);

6.2 джерелами формування у частині фінансування є вільний залишок бюджетних коштів, визначений у підпункті 4 частини першої статті 15 Бюджетного кодексу України з дотриманням умов, визначених частиною першою статті 72 Бюджетного кодексу України.

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету громади на 2021 рік:

7.1 у частині доходів є надходження, визначені статтями 691 Бюджетного кодексу України;

7.2 у частині фінансування є залишок бюджетних коштів, визначений у підпункті 4 частини першої статті 15 Бюджетного кодексу України, а також кошти, що передаються із загального фонду бюджету громади до бюджету розвитку (спеціального фонду), відповідно до пункту 10 частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України з дотриманням умов, визначених частиною першою статті 72 Бюджетного кодексу України.

8. Установити, що у 2021 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету громади:

8.1 згідно з пунктом 1 частини першої статті 691 Бюджетного кодексу України та відповідні залишки коштів спеціального фонду спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною другою статті 71 Бюджетного кодексу України;

8.2 згідно з пунктом 2 частини першої статті 691 Бюджетного кодексу України та відповідні залишки коштів спеціального фонду спрямовуються на видатки, визначені статтею 209 Земельного кодексу України;

8.3 згідно з пунктом 4 та  4частини першої статті 691 Бюджетного кодексу України та відповідні залишки коштів спеціального фонду спрямовуються на реалізацію міських програм природоохоронних заходів місцевого значення відповідно до Переліку видів діяльності, що належить до природоохоронних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1147 (із змінами);

8.4 згідно з пунктом 6 частини першої статті 691 Бюджетного кодексу України та відповідні залишки коштів спеціального фонду спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною четвертою статті 13 Бюджетного кодексу України;

8.5 згідно з пунктом 9 частини першої статті 691 Бюджетного кодексу України спрямовуються на заходи, визначені надавачами відповідних субвенцій.

9. Визначити на 2021 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатки бюджету громади видатки загального фонду за їх економічною структурою на:

  • оплату праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітну плату;
  • придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
  • соціальне забезпечення;
  • поточні трансферти місцевим бюджетам;
  • оплату енергосервісу.

 

10. Надати право фінансовому управління виконавчого комітету Тетіївської міської ради:

10.1 відповідно до частини восьмої статті 16 Бюджетного кодексу України в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів бюджету громади на депозитних рахунках з подальшим повернення таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду згідно з Порядком, визначеним Кабінетом Міністрів України;

10.2 в межах загального обсягу бюджетних призначень окремо за бюджетною програмою за загальним та спеціальним фондами бюджету громади за обґрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів здійснювати перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету громади та кошторисах, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету;

10.3 погоджувати подання на повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету громади платежів з відповідних бюджетних рахунків для зарахування надходжень, відкритих в органах Казначейства;

10.4 здійснювати підкріплення коштами з відповідних рахунків бюджету  громади для здійснення повернень помилково та надміру сплачених платежів, відповідно до законодавства.

 

11. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому управлінню виконавчого комітету Тетіївської міської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

 

12. Головним розпорядникам коштів бюджету громади забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

12.1 затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

12.2 здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

12.3 здійснення контролю за своєчасним поверненням у повному обсязі до бюджету коштів, наданих за операціями з кредитування бюджету;

12.4 доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2020 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

12.5 в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

12.6 у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником коштів обґрунтованих лімітів споживання.

 

13. Відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України надати право Тетіївській міській раді у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів здійснювати перерозподіл видатків бюджету за бюджетними програмами, включаючи резервний фонд бюджету, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) у порядку встановленому Кабінетом Міністрів України, за погодженням з постійною комісією з питань планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку Тетіївської міської ради (за виключенням питань резервного фонду бюджету громади) з наступним внесенням змін до рішення про  бюджет громади та з подальшим затвердженням таких змін на сесії Тетіївської міської ради.

14. Це рішення набирає чинності з 01 січня 2021 року.

 

15. Додатки 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

 

16. Виконавчому апарату Тетіївської міської ради забезпечити оприлюднення цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

 

17. Інші положення, що регламентують процес виконання бюджету громади:

17.1 головним розпорядникам коштів бюджету громади:

у тижневий термін забезпечити складання та затвердження кошторисів доходів і видатків бюджетних установ, планів використання бюджетних коштів одержувачів коштів бюджету громади і подати їх до управління Державної казначейської служби України у Тетіївському районі Київської області;

затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань;

17.2. розпорядникам коштів бюджету громади:

забезпечити утримання чисельності працівників та здійснення фактичних видатків на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах або планах використання бюджетних коштів;

забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України  умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами;

17.3 якщо після прийняття рішення про бюджет громади повноваження щодо виконання функцій або надання послуг, на яке затверджене бюджетне призначення, передається в установленому порядку від одного розпорядника коштів бюджету громади іншому головному розпоряднику бюджетних коштів, то дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншому головному розпоряднику бюджетних коштів, якому це доручено за процедурою визначеною частиною 6 статті 23 Бюджетного кодексу України;

 

18. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісією з питань планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку Тетіївської міської ради.

 

 

Міський голова                                             Б.БАЛАГУРА

 

                    Додаток

     до проекту бюджету  Тетіївської міської

     територіальної громади на 2021 рік»

 

                                 Пояснювальна записка

до  проєкту рішення сесії Тетіївської міської ради «Про місцевий 

бюджет  Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік»

 

               

        Підсумки виконання  бюджету Тетіївської об’єднаної територіальної громади  в 2020 році

Протягом 11 місяців 2020 року до загального фонду місцевого бюджету громади надійшло власних надходжень 88 704 519  грн., що більше факту минулого року на 3 525 534 грн., та  становить 94,55% від плану, затвердженого на 11 місяців 2020 року.

Відношення фактичних до запланованих в розписі окремих видів доходів загального фонду бюджету у січні – листопаді 2020 році становлять:

податкові надходження виконані на 94,46%;

неподаткові надходження виконані на 100,86%;

доходи від операції з капіталом виконані на 22,99%.

Надходження трансфертів загального фонду за 11 місяців складають –         59 926 468  грн., в тому числі:

      - Базова дотація – 1 064 800  грн;

  • Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 4 167 713 грн.;
  • Інші дотації з місцевого бюджету – 1 007 000 грн.;
  • Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам -  44 605 200  грн.;
  • Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам–3 880 300 грн.;
  • Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції – 1 145 177 грн.;
  • Субвенція з місцевого бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду – 339 000  грн.;
  • Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 767 310  грн.;
  • Субвенція з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти `Нова українська школа` за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 718 237  грн.;

      -  Субвенція з місцевого бюджету на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 1 676 196 грн.;

  •   інші  субвенції  – 555 535  грн..

 

         Прогноз доходів місцевого бюджету Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік

 

Формування доходів бюджету   Тетіївської міської територіальної громади  здійснено на основі норм чинного Податкового і Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів.

При прогнозуванні дохідної частини бюджету  територіальної громади  на 2021 рік було враховано статистичні показники, які використовуються при розрахунку прогнозних надходжень податків та зборів, зокрема за 2020 рік, прогнозні показники економічного і соціального розвитку на 2021 рік, підвищення мінімальної заробітної плати до 6 000 грн. з 01.01.2021 року, та 6 500 грн. з 01.12.2021 року, а також фактичне виконання дохідної частини бюджету за 11 місяців 2020 року.   

Основні показники  місцевого бюджету Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік

 

Доходи

 

Обсяг доходів загального і спеціального фондів бюджету  територіальної громади  прогнозується на рівні 262 803 547 грн. , у т.ч. обсяг загального фонду – 262 138 547 грн. , обсяг спеціального фонду – 665 000 грн..

 

Загальний  фонд

Обсяг  доходів загального фонду (без трансферт) на 2021 рік  визначено в сумі 139  368 500 грн..

Обсяг податку на доходи фізичних осіб на 2021 рік в цілому по бюджету Тетіївської міської територіальної громади  визначено у розмірі 81 273 600  грн.,  

Обрахування податку на доходи фізичних осіб проведено відповідно до норм Бюджетного кодексу України і Податкового кодексу України з урахуванням  соціальних пільг, передбачених законодавством, та податкової ставки у розмірі 18%. Враховано підвищення мінімальної заробітної плати до 6000 грн. з 01.01.2021 року та 6500 грн. з 01.12.2021 року, підняття в три етапи прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 01.01.2021 року до 2 270 грн., з 01.07.2021 року до 2 379 грн., з 01.12.2021  року до   2 481 грн.. Враховано доплати, за період жовтень- грудень 2020 року, до заробітної плати медичним працівникам  по КП «КНП Тетіївська ЦРЛ» , що працюють з пацієнтами  хворих на COVID-19, в сумі орієнтовно - 5 000 000 грн.. Дані доплати  мають не постійний характер, тому  ПДФО із заробітної плати       (код 11010100) на 2021 рік  плануються на рівні фактичних надходжень 2020 року.

Відрахування до бюджету громади податку на доходи фізичних осіб визначені від обсягу податку, обрахованого в цілому по громаді, 60%, як і передбачено ст. 64 Бюджетного кодексу. Питома вага податку у  прогнозному обсязі загального фонду бюджету власних надходжень становить 60,30%.

По акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів прогнозний обсяг визначений у сумі 1 667 150 грн..

 Питома вага податку у прогнозному обсязі загального фонду власних надходжень міського бюджету становить 1,24%. По акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (пальне) прогнозний обсяг визначений у сумі 1 014 200 грн., питома вага податку у прогнозному обсязі загального фонду власних надходжень міського бюджету  становить 0,73 %. По акцизному податку з ввезених на митну територію  України підакцизних товарів (пальне) прогнозний обсяг визначений у сумі 3 587 800 грн. Питома вага податку у прогнозному обсязі загального фонду власних надходжень міського бюджету  становить 2,57 %.

         Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними та фізичними особами житлової та нежитлової нерухомості запланований на 2021 рік у сумі 1 564 030 грн.. Питома вага податку  у  прогнозному обсязі загального фонду міського бюджету становить 1,14%.

Земельний податок та орендна плата за землю заплановано на 2021 рік у сумі 13 931 100 грн.. Питома вага від прогнозного обсягу власних надходжень загального фонду бюджету територіальної громади  становить 10,5%.

Єдиний податок на 2021 рік запланований у сумі 34 358 880 грн.. Питома вага від прогнозного обсягу власних надходжень загального фонду бюджету територіальної громади  становить 25,5 %.

Туристичний збір на 2021 рік запланований  у сумі 1480  грн. з врахуванням фактичних надходжень  доходів у 2020 році.

Транспортний податок на 2021 рік запланований у сумі 141 550  грн. з врахуванням фактичних надходжень у 2020 році. Питома вага від прогнозного обсягу власних надходжень загального фонду бюджету  територіальної громади  становить 0,11 %.

         Розрахунок решти доходів загального фонду місцевого бюджету (неподаткові надходження, адміністративні штрафи, плата за надання адміністративних послуг, державне мито, доходи від власності та підприємницької діяльності ), які становлять  1 699 030  грн., обраховано відповідно  до чинного законодавства з врахуванням фактичних надходжень цих доходів у 2020 році. Питома вага податків у прогнозному обсязі  загального фонду міського бюджету становить  1,26 %.

 

       По загальному фонду виділено трансфертів на 2021 рік – 122 770 047  грн., з них:

  • Базова дотація – 9 546 100  грн;
  • Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 3 558 400  грн.;
  • Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам 98 194 200  грн.;
  • Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 1 101 656 грн.;
  • Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції – 2 998 091  грн.;
  •  Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок  відповідної субвенції з державного бюджету – 776 600 грн.;
  •   інші  субвенції  - 6 595 000 грн., вт . ч. : чорнобильські ліки – 800 000  грн., та кошти на капітальне будівництво – 5 795 000 грн..

 

Спеціальний фонд

 

       Розрахунок екологічного податку проведено з урахуванням ставки податку, які визначені ст. 243, 245, 246 розділу VІІІ Податкового кодексу України, а також ст.69-1 Бюджетного кодексу України, відповідно до якої до бюджету територіальної громади зараховується 25 % екологічного податку. Прогнозна сума надходжень податку до спеціального фонду місцевого бюджету у 2021 році становить 93 200  грн..

       Прогнозний обсяг власних надходжень бюджетних установ, які підпорядковані виконавчому комітету Тетіївській міській раді, визначений на підставі розрахунків розпорядників бюджетних коштів у обсязі 571 800  грн.:

         - плата за послуги , що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю, планується на 2021 рік в сумі 521 800 грн.;

         - плата за оренду майна бюджетних  установ, що здійснюється відповідного до Закону України «Про оренду державного та комунального майна»  очікується в сумі 50 000 грн..

 

Видатки в розрізі бюджетних програм бюджету

Тетіївської міської територіальної громади.

 

Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад (0150)

 

 Розрахунками бюджету на 2021 рік на утримання органу місцевого самоврядування в кількості 157,5 штатних одиниць (120 од.- працівники апарату, 37,5- обслуговуючий персонал) передбачено кошти в сумі 39 947 836 грн.

 Бюджет на 2021 рік забезпечує згідно чинного законодавства видатки на оплату праці, нарахування на неї, видатки на енергоносії та інші поточні видатки.

У  показниках на 2021 рік враховані видатки на:

- заробітну плату з нарахуваннями на неї – 37 892 836 грн.;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 795 000 грн;

- інші видатки – 1 260 000 грн. (придбання канцтоварів, паперу, придбання ПММ, запчастин, вогнегасників, господарських товарів, сплата послуг зв’язку, Інтернет та періодичні видання, відрядження та інші).

 

          Інша діяльність у сфері державного управління (0180)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на реалізацію програм передбачено кошти  в сумі 251 200 грн., а саме:

-міська програма “Інформаційної політики та зв’язків з громадськістю” на 2021-2025 роки – 50 000 грн;

            - міська програма «Відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат,

здійснення представницьких та інших заходів Тетіївської міської ради на 2021-2025 р.»

- 50 000 грн.;

           - міська програма «Захисник Вітчизни» на 2021-2025 роки – 50 000 грн.

На фінансування комунальної установи “Трудовий архів Тетіївського району” у бюджеті на 2021 рік передбачено видатки в сумі 101 200 грн.

 

Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню (2010)

 

          На фінансування Тетіївської ЦРЛ у бюджеті на 2021 рік передбачено кошти в сумі 4 260 000 грн., з них: 3 260 000 грн.- на оплату енергоносіїв та 1000 000 грн. - на оплату послуг.

 

                    Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги (2111)

 

           На оплату енергоносіїв КП “КНП “Тетіївський ЦПМСД” у бюджеті на 2021 рік передбачено 1 500 000 грн.

 

       Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет  (2144)

           Для придбання ліків хворим на цукровий та нецукровий діабет в бюджеті на 2021 рік закладено видатків в сумі 1 076 600 грн.,в тому числі: з місцевого бюджету в сумі 300 000 грн та за рахунок субвенції з обласного бюджету в сумі 776 600 грн.

 

             Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (3050)

 

           Розрахунками до бюджету на 2020 рік передбачено відшкодування вартості

 ліків особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на суму 800 000 грн за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету.

 

Утримання та забезпечення діяльності центрів соціальних 

служб для сім”ї, дітей та молоді (3121)

 

     Розрахунками до бюджету на 2021 рік передбачено витрати в сумі 674 800 грн., а саме: на оплату праці з нарахуваннями - 650 800 грн., на оплату енергоносіїв - 16 000 грн., інші видатки становлять - 8 000 грн.

 

         На фінансування КП «Соціальний центр» Тетіївської міської ради (3241)  у розрахунках до бюджету на 2021 рік передбачено  8 486 300 грн.

 

                    Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального

                                              забезпечення (3242)

 

           У  показниках на 2021 рік на забезпечення функціонування міської програми соціального захисту жителів Тетіївської територіальної громади «Турбота» на 2021-2025 роки плануються видатки в обсязі 500 000 грн. (на матеріальну допомогу та  продуктові набори), на фінансування комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей “Щаслива родина - успішна країна” на 2020-2022 роки передбачено кошти в сумі 500 000 грн.(придбання подарунків до дня Святого Миколая, пакунок малюка, продуктові набори, проведення заходів)

     

Забезпечення  діяльності

водопровідно–каналізаційного господарства (6013)

 

          У 2021 році на утримання водопровідно-каналізаційного господарства за рахунок бюджету передбачено 1 000 000 грн.

 

                    Організація благоустрою населених пунктів (6030)

 

У 2021 році на благоустрій  сіл та міста Тетієва за рахунок місцевого бюджету  на  реалізацію  «Програми по розвитку благоустрою та інфраструктури Тетіївської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік» та Програми «Фінансової підтримки комунальних підприємств Тетіївської міської ради» на 2021-2025 роки передбачено  кошти в сумі 8 625 000 грн., а саме:

  • КП «Благоустрій» - 4 800 000 грн.(3 135 000 грн. - на заробітну плату(6 міс.), 1 665 000 грн. - на вивезення мусору, оплату електроенергії вуличного освітлення, придбання ПММ та запчастин, придбання солі та посипкового матеріалу);
  • КП «Господарочка» - 525 000 грн.
  • КП «Дібрівка – Обрій» - 3 300 000 грн.(2 580 000 грн. - на заробітну плату(6 міс.), 720 000 грн. - на оплату електроенергії вуличного освітлення сіл громади, вивезення мусору по селах громади, придбання ПММ та запчастин).

 

 

Придбання житла для окремих категорій населення

 відповідно до законодавства (6082)

 

 На придбання житла молодому лікарю в бюджеті на 2021 рік закладено кошти з місцевого бюджету в сумі 300 000 грн.

 

                              Здійснення заходів із землеустрою (7130) 

 

         Розрахунками до бюджету на 2021 рік передбачено 120 000 грн. на виготовлення технічної документації на земельні ділянки та інвентаризацію земель.

 

  Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету (7461)      

                                                      

         Розрахунками до бюджету на 2021 рік передбачено витрати в сумі 500 000 грн. на придбання емульсії та щебню на ремонт доріг громади.

 

                    Інша діяльність у сфері дорожнього господарства (7470)

 

       Розрахунками до бюджету на 2021 рік передбачено витрати в сумі 30 000 грн. Для нанесення пішохідних розміток та придбання дорожніх знаків.

 

                 Членські внески до асоціацій органів місцевого самоврядування   (7680)

         Розрахунками до бюджету на 2021 рік передбачено 60 000 грн. для реалізації міської програми «Співробітництва з організаціями Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування та іншими організаціями».

 

        На фінансування діяльності КП «Агенція регіонального розвитку» (7693) у розрахунках до бюджету на 2021 рік передбачено 50 000 грн.

 

        Для фінансування КП «Муніципальна варта» (8210) передбачено 165 000 грн.

 

            Природоохоронні заходи за рахунок цільових фондів  (8340)

         Розрахунками бюджету на 2021 рік передбачено 93 200 грн. з надходжень по екологічному податку на видатки по придбанню запасних частин для водопровідно-каналізаційного господарства КП “Тетіївводоканал”.

 

У бюджеті Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік видатки на Управління освіти передбачені в сумі 167 387 355 грн., а саме:

 

Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах,   селах, об’єднаних територіальних громадах (0160)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на утримання керівного апарату відділу освіти в кількості 6 штатних одиниць передбачено кошти в сумі 822 408 грн.

У  бюджеті на 2021 рік враховані видатки:

  - на заробітну плату – 674 100 грн.;

  - нарахування на оплату праці – 148 308 грн.;

 

Надання дошкільної освіти (1010)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на утримання дитячих дошкільних закладів освіти передбачено 21 884 400 грн. У 2021 році будуть утримуватися 10 дошкільних закладів за рахунок коштів місцевого бюджету громади.

У  показниках на 2021 рік враховані видатки на:

- заробітну плату з нарахуваннями на неї – 20 441 000 грн.;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 974 000 грн.;

- медикаменти – 4400 грн.;

- харчування – 250 000 грн.;

- інші видатки – 215 000 грн.

 

Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти      (1021, 1031)

 

 Розрахунками бюджету на 2021 рік на утримання 23 загальноосвітніх шкіл  передбачено 132 134 000 грн., (в т. ч. за рахунок освітньої субвенції – 98 194 200 грн., яка спрямовується на оплату праці з нарахуваннями на неї педагогічним працівникам ).

 Бюджет на 2021 рік забезпечує згідно чинного законодавства видатки на оплату праці, нарахування на неї, медикаменти, харчування, видатки на енергоносії.

У  показниках на 2021 рік враховані видатки на:

- заробітну плату з нарахуваннями на неї – 127 018 400 грн.;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 3 906 600 грн.;

- харчування – 490 000 грн., видатки на харчування враховані згідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» відповідно до денних норм на одну дитину;

- інші видатки – 719 000 грн.  (придбання канцтоварів, господарських товарів, сплата послуг зв’язку, Інтернет, відрядження та інші).

 

Надання позашкільної освіти закладами позашкільної освіти,

                              заходи із позашкільної роботи з дітьми (1070)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік у загальному фонді бюджету передбачено

2 116 900 грн. на фінансування позашкільної освіти (23,5 штатних одиниць).

            У показниках на 2021 рік враховані видатки на:

            - заробітну плату з нарахуваннями – 2 022 700 грн.;

            - оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 92 300 грн.;

            - інші видатки – 1 900 грн.(відрядження та послуги).

          

                 Забезпечення діяльності інших закладів у сфері освіти (1141)

 

           Розрахунками бюджету на 2021 рік передбачено 4 143 200 грн. на утримання бухгалтерії в кількості 13 штатних одиниць та господарчої групи- 19 штатних одиниць.

           У показниках на 2021 рік враховані видатки на:

           - заробітну плату з нарахуваннями – 3 887 600 грн.;

            - оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 72 800 грн.;

           - інші видатки – 182 800 грн. (ПММ, запчастини, страхування транспортних засобів, відрядження та інше).

 

Інші програми та заходи у сфері освіти (1142)

 

 Розрахунками бюджету на 2021 рік у загальному фонді бюджету передбачено видатки в сумі 505 200 грн.(перевезення учнів та вчителів по Програмі “Шкільний автобус” - 353 000 грн., допомога дітям-сиротам – 12 700 грн., виплата стипендій по Програмі «Обдарована дитина» - 139 500 грн.).

              Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок коштів місцевого бюджету (1151)

 

          На фінансування інклюзивно-ресурсного центру розрахунками бюджету на 2021 рік у загальному фонді бюджету передбачено - 71 900 грн.

            У показниках на 2021 рік враховані видатки на:

            - заробітну плату з нарахуваннями – 30 500 грн.;

            - оплату енергоносіїв - 33 600 грн.

            - інші видатки – 7 800 грн.(предмети, матеріали, оплата послуг та відрядження).

 

              Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок освітньої субвенції (1152)

 

         На фінансування ІРЦ в бюджеті на 2021 рік передбачено видатки в сумі 2 998 091 грн. за рахунок освітньої субвенції з обласного бюджету.

 

Забезпечення діяльності центрів професійного розвитку

 педагогічних працівників (1160)

 

         На фінансування центру центру професійного розвитку педагогічних працівників у бюджеті Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік передбачено видатки в сумі 1 140 600 грн (8,5 штатних одиниць), а саме на:

          - заробітна плата  – 902 800 грн.;

          - нарахування на заробітну плату – 198 600 грн.;

          - оплату енергоносіїв - 13 000 грн.;

          - предмети, матеріали та оплата послуг – 24 200 грн.;

          - відрядження – 2 000 грн.   

 

Надання освіти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (1200)

 

        За рахунок коштів відповідної субвенції з державного бюджету на проведення корекційних занять в бюджеті 2021 року закладено кошти в сумі 730 816 грн. та на придбання обладнання і предметів для проведення корекційних занять в сумі 370 840 грн.

 

                  Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних

                               дитячо-юнацьких спортивних шкіл (5031)

 

          Розрахунками бюджету на 2021 рік на фінансування ДЮСШ (5 штатних одиниць) передбачено 469 000 грн., в тому числі на:

          - заробітну плату з нарахуваннями – 466 500 грн.;

          - предмети, матеріали – 1 000 грн.

          - відрядження – 1 500 грн.  

 

У бюджеті Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік видатки на відділ культури, релігії, молоді та спорту  передбачені в сумі 15 987 632 грн., а саме:

 

Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах,   селах, об’єднаних територіальних громадах (0160)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на утримання керівного апарату відділу культури, молоді та спорту в кількості 6 штатних одиниць передбачено 677 832 грн.

У  бюджеті на 2021 рік враховані видатки:

  - на заробітну плату – 555 600 грн.;

  - нарахування на оплату праці – 122 232 грн.;

 

 Надання спеціальної освіти мистецькими школами (1080)

 

          У 2021 році на утримання музичної школи передбачено 3 101 200 грн.(27,78 штатних одиниць).

          У бюджеті на 2021 рік враховані видатки :

          - на заробітну плату з нарахуваннями – 2 957 700 грн.;

          - на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 137 500 грн.;

          - на інші видатки – 6 000 грн.(канцтовари, господарські товари, відрядження, телекомунікаційні послуги).

 

Здійснення заходів та реалізація проектів на виконання Державної цільової соціальної програми “Молодь України” (3131)

 

На фінансування програми "Підтримки та розвитку молоді Тетіївської ОТГ на 2019-2022 роки"Молодь Тетіївщини" в бюджеті на 2021 рік передбачено кошти в сумі 50 100 грн.

 

Забезпечення діяльності бібліотек (4030)

 

У 2021 році на утримання 32 установ в єдиній бібліотечній системі в 38,5 штатних одиниць передбачено 3 414 000 грн.

У  бюджеті на 2021 рік враховані видатки:

  - на заробітну плату з нарахуваннями на неї – 3 295 500 грн.;

  - на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 96 000 грн.;

  - інші видатки – 22 500 грн. (канцтовари, господарські товари, відрядження, телекомунікаційні послуги).

 

                      Забезпечення діяльності музеїв і виставок (4040)

 

У 2021 році на функціонування музею передбачено 227 900 грн.(2 штатні одиниці).

У  бюджеті на 2021 рік враховані видатки:

          - на заробітну плату з нарахуваннями на неї – 198 200 грн.;

          - на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 26 500 грн.;

          - інші видатки – 3 200 грн. (канцтовари, господарські товари, телекомунікаційні послуги).

 

Забезпечення діяльності палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля та інших клубних закладів (4060)

 

У 2021 році на утримання установ передбачено 5 950 900 грн..

У  бюджеті на 2021 рік враховані видатки:

          - на заробітну плату з нарахуваннями на неї – 5 410 700 грн.;

          - оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 458 000 грн.;

- інші видатки – 82 200 грн. (канцтовари, господарські товари, відрядження, телекомунікаційні послуги).

 

Забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва (4081)

 

         У 2021 році на утримання бухгалтерії відділу культури Тетіївської міської ради в кількості 7 штатних одиниць передбачено 970 600 грн.

У  бюджеті на 2021 рік враховані видатки:

               - на заробітну плату з нарахуваннями на неї – 950 600 грн.;

-інші видатки – 20 000 грн.(придбання паперу, канцелярських товарів, оплата послуг).

 

 

      Інші  заклади та заходи в галузі культури і мистецтва ( 4082)

 

         У видатках на 2021 рік по Програмі “Обдарована дитина” на виплату стипендій передбачено кошти в сумі 38 800 грн.).

 

Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з

                      олімпійських видів спорту (5011)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на перевезення учасників спортивних олімпіад і змагань передбачено 40 000 грн.

 

Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських  видів спорту (5012)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на перевезення учасників спортивних олімпіад і змагань передбачено 10 000 грн.

 

Фінансова підтримка дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств (5032)

 

 Розрахунками бюджету на 2021 рік на фінансування ДЮСШ «Колосок» передбачено 710 200 грн.(7 штатних одиниць).

 

   Утримання та фінансова підтримка спортивних споруд (5041)

 

У 2021 році на утримання стадіону «Колос» передбачено 537 200 грн.(5,5шт.од).

У  бюджеті на 2021 рік враховані видатки:

          - на заробітну плату з нарахуваннями на неї – 467 200 грн.;

          - оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 23 000 грн.;

- предмети і матеріали – 7 000 грн.(придбання господарських товарів, ПММ, добрива, запчастин до косарок);

- оплату послуг - 40 000 грн.

 

 Фінансова підтримка регіональних всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості для проведення навчально-тренувальної та спортивної роботи(5051)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на фінансування ТТРО ВФСТ «Колос» передбачено  13 000 грн.

 

      Фінансова підтримка на утримання місцевих осередків (рад) всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості (5053)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на фінансування ТРО ВФСТ «Колос» передбачено 245 900 грн.(2,5 штатних одиниць).

 

Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах,   селах, об’єднаних територіальних громадах (0160)

 

Розрахунками бюджету на 2021 рік на утримання фінансового управління в кількості 10 штатних одиниць  передбачено 1 693 000 грн.

У  бюджеті на 2021 рік враховані видатки:

  - на заробітну плату – 1 376 300 грн.;

  - нарахування на оплату праці – 302 700 грн.;

  - інші видатки – 14 000 грн. (на придбання паперу та канцтоварів, на відрядження та на оплату послуг Укртелекому та послуг по супроводу програми).

                                                 Резервний фонд (8710)

         В бюджеті Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік в резервному фонді передбачено кошти в сумі 1 800 000 грн.

Інші субвенції з місцевого бюджету (9770)

         В бюджеті Тетіївської міської територіальної громади на 2021 рік передбачено

кошти в сумі 1 200 624 грн. для передачі до обласного бюджету КОДА на співфінансування по Програмі енергозбереження (підвищення енергоефективності) Київської області на 2017 - 2021 роки.

                      Будівництво інших об”єктів комунальної власності (7330)

        В бюджеті на 2021 рік закладені видати на капітальне будівництво кладовища за рахунок коштів іншої субвенції з обласного бюджету на суму 5 795 000 грн.

 

 

 

Міський голова                                      Б.БАЛАГУРА

 

 

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

 

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

 

23.12.2020 р.                                Тетіїв                                          № 191

 

Про затвердження  Положення про місцевий

фонд охорони навколишнього природного середовища

Відповідно до п. є) ст. 15, п. є) ст. 19, статей 42, 46 та 47 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 69-1 Бюджетного кодексу України, статей 9, 240, 242 та 250 Податкового кодексу України, постанов Кабінету Міністрів України від 17.09.1996р. №1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів», від 07.05.1998р. № 634 «Про затвердження Положення про Державний фонд охорони навколишнього природного середовища», з метою забезпечення належного фінансування заходів з охорони навколишнього природного середовища та цільового використання коштів, а також поліпшення екологічної ситуації на території населених пунктів, що входять до складу Тетіївської міської ради, керуючись статтями 26, 68 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Тетіївської міської ради

                                                      В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити Положення про місцевий цільовий фонд охорони навколишнього природного середовища (далі – Положення), що додається.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради:

- з питань планування, бюджету, фінансів та соціально- економічного розвитку громади;

- з питань регулювання земельних відносин, архітектури, будівництва та охорони навколишнього середовища.

 

   Міський голова                                                 Б. БАЛАГУРА

 

                                                                               Додаток

                                                               до рішення виконавчого комітету                      

                                                                   від  23.12.2020 р.  № 191

 

Положення
про Міський фонд охорони навколишнього природного середовища

1. Загальні положення

 

1.1. Основною метою та завданням Міського фонду охорони навколишнього природного середовища (далі – Фонд) є акумулювання коштів відповідних джерел надходження та їх використання в інтересах охорони навколишнього природного середовища в межах територій населених пунктів, що входять до складу Тетіївської міської ради, а також цільового фінансування природоохоронних заходів, спрямованих на зменшення впливу забруднення навколишнього природного середовища на здоров’я населення.

 

2. Порядок формування коштів Фонду

 

2.1. Фонд формується у складі місцевого бюджету, за рахунок надходжень: 2.1.1. частини екологічного податку згідно із законом;

2.1.2. частини грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності, згідно з чинним законодавством;

2.1.3. цільових та інших добровільних внесків підприємств, установ, організацій та громадян.

2.2. Кошти Фонду акумулюються на відповідних рахунках спеціального фонду міського бюджету.

2.3. Невикористані у звітному році кошти Фонду вилученню не підлягають і переходять для використання згідно із затвердженим кошторисом на наступний бюджетний рік.

 

3. Порядок використання коштів Фонду

 

3.1. Кошти Фонду спрямовуються на фінансування природоохоронних заходів, що відповідають основним пріоритетним напрямам державної політики в галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів і гарантування екологічної безпеки, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року № 1147 «Про затвердження переліків видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» та Програмою охорони навколишнього природного середовища, затвердженою міською радою.

3.2. Виконавчі органи міської ради та підприємства, установи, організації, які зацікавлені у фінансуванні з Фонду, щорічно, до 15 листопада року, що передує плановому, подають на ім’я міського голови пропозиції щодо переліку природоохоронних заходів, які планується здійснити на території населених пунктів, що входять до складу Тетіївської міської ради, та попередні розрахунки обсягів коштів, що планується залучити з міського бюджету.

3.3. Фінансове управління виконавчого комітету міської ради:
3.3.1. Розглядає подані пропозиції з урахуванням відповідності:
 - вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.96 року № 1147 «Про затвердження переліків видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» (зі змінами і доповненнями);

- заходам Програми охорони навколишнього природного середовища;

- обсягу надходжень до Фонду;

- забезпечення фінансування робіт, по яких виникла заборгованість за минулі періоди.

3.3.2. На підставі аналізу звернень формує проект розподілу коштів Фонду між головними розпорядниками бюджетних коштів і подає його на погодження міському голові, першому заступнику міського голови та постійній комісії з питань планування, бюджету, фінансів та соціально- економічного розвитку громади.

3.4. Відповідно до узгодженого розподілу коштів Фонду фінансове управління виконавчого комітету міської ради визначає граничні обсяги асигнувань на наступний бюджетний рік і повідомляє головних розпорядників бюджетних коштів.

3.5. Головні розпорядники бюджетних коштів забезпечують складання бюджетних запитів по видатках Фонду та подають їх фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради для включення видатків до проекту бюджету.

3.6. До 10 відсотків коштів Фонду може резервуватися для здійснення пов’язаних з природоохоронною діяльністю непередбачених видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені при складанні проекту міського бюджету.

3.7. Обсяг асигнувань на фінансування природоохоронних заходів за рахунок коштів Фонду затверджується рішенням міської ради про бюджет Тетіївської міської ради на відповідний період.

3.8.  Внесення змін до обсягів фінансування за рахунок коштів Фонду та розподіл їх між головними розпорядниками бюджетних коштів проводиться відповідно до вищевикладеного порядку.

3.9. Забороняється використання коштів Фонду на заходи, які не внесені до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів».

 

4. Облік, звітність та контроль та відповідальність за використанням коштів Фонду

 

4.1. Головні розпорядники бюджетних коштів надають фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради щоквартально інформацію про хід освоєння виділених коштів та річний звіт про використання коштів Фонду.

4.2. Звітність про використання коштів Фонду складається розпорядниками бюджетних коштів та подається УДКСУ у Тетіївському районі та фінансовому управлінню виконавчого комітету Тетіївської міської ради у встановлені строки.

4.3. Фінансове управління виконавчого комітету Тетіївської міської ради на підставі звітів головних розпорядників бюджетних коштів складає проект річного звіту про надходження та використання коштів Фонду та подає на затвердження виконавчому комітету та Тетіївській міській раді.

4.4. Контроль за цільовим використанням коштів Фонду здійснюють постійні комісії міської ради з питань планування, бюджету, фінансів та соціально- економічного розвитку громади та з питань регулювання земельних відносин, архітектури, будівництва та охорони навколишнього середовища.

4.5. За нецільове витрачання коштів з Фонду посадові особи несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

 

 

Міський голова                                                          Богдан БАЛАГУРА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь