Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ 30.10.2019Р.

Дата: 01.11.2019 09:58
Кількість переглядів: 86

 

 

 

 

 

   УКРАЇНА

   ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

  ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

         «30» жовтня 2019 року №  167

          м Тетіїв

  Про роботу дільничних офіцерів поліції

  Тетіївського відділення поліції  та КП

  «Муніципальна варта» Тетіївської міської

  ради щодо профілактики злочинності та 

  забезпечення правопорядку  в Тетіївській ОТГ

 

     Заслухавши та обговоривши інформації дільничного офіцера поліції Пащука  О.В. та директора  КП «Муніцилальна варта»  Тетіївської міської ради Чоловського М.В. щодо  профілактики злочинності та  забезпечення правопорядку  в Тетіївській ОТГ, керуючись ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В :

1. Інформації  дільничного офіцера поліції  Пащука  О.В. та директора  КП «Муніцилальна варта»  Тетіївської міської ради Чоловського М.В. щодо профілактики злочинності та забезпечення правопорядку  в  Тетіївській ОТГ  прийняти до відома.

2. Посилити співпрацю КП «Муніципальна варта» та дільничних інспекторів Тетіївського відділення поліції щодо профілактики злочинності та  забезпечення   правопорядку  в Тетіївській ОТГ.

3. Забезпечити виконання рішення виконавчого комітету Тетіївської міської   ради № 131 від 30.10. 2018 р.  «Про роботу дільничних офіцерів поліції Тетіївського відділення поліції  щодо профілактики злочинності та   забезпечення   правопорядку  в Тетіївській ОТГ».

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого  заступника  міського голови  І.В.Мащенка.

 

Міський голова                                                 Р.В.Майструк

Начальник юридичного відділу                                                       Н.М.Складена

 

УКРАЇНА

 

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

  РІШЕННЯ

 «30» жовтня 2019  року №  168

 м Тетіїв

Про затвердження Положення про перелік

та порядок надання додаткових платних

послуг (груп самоокупності)

КЗ «Тетіївська дитяча музична школа»

         Відповідно до Положення про початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад, затверджених  наказом Мінкультури від 06.08.2001р. № 523, Переліку платних послуг, які можуть надаватись навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форм власності, затвердженого постановою КМУ від 27.08.2010р. № 796, Порядку визначення вартості та надання платних послуг закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності, затвердженим спільним наказом Міністерства культури України, Міністерства фінансів України та Міністерства економічного розвитку від 1.12.2015 року №1004/1113/1556, керуючись Статутом КЗ «Тетіївська дитяча музична школа», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В:

1. Затвердити  Положення про перелік та порядок надання додаткових платних послуг (груп самоокупності)  КЗ «Тетіївська дитяча музична школа» згідно з додатком.

2. Розмістити це рішення на офіційному сайті міської ради.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника  міського голови з гуманітарних питань І.В.Погорілу

 

Міський голова                                             Р.В. Майструк

Начальник юридичного відділу                                                    Н.М. Складена

 

                                                                           Додаток

                                                             до рішення виконавчого комітету

                                                             від 30.10.2019 р.  №  168

ПОЛОЖЕННЯ

про перелік та порядок надання додаткових платних послуг

 (груп самоокупності) КЗ «Тетіївська дитяча музична школа»

 

  1. Загальні положення

1.1 КЗ «Тетіївська дитяча музична школа»  здійснює свою діяльність відповідно до Положення про початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад, затвердженим наказом Мінкультури від 06.08.2001р. № 523, Переліку платних послуг, які можуть надаватись навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форм власності, затвердженого постановою КМУ від 27.08.2010р. № 796, Порядку визначення вартості та надання платних послуг закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності, затвердженим спільним наказом Міністерства культури України, Міністерства фінансів України та Міністерства економічного розвитку від 1.12.2015 року №1004/1113/1556, та Статутом КЗ «Тетіївська дитяча музична школа».

1.2 При наданні платних освітніх послуг КЗ «Тетіївська дитяча музична школа» застосовуються нормативно-правові акти, що регулюють надання послугу сфері освітньої-культурної діяльності.

1.3 У цьому Положенні наведені нижче терміни вживаються у такому значенні:

  • замовник – фізична чи юридична особа, яка на підставі договору (контракту, заяви) з навчальним закладом замовляє навчальному закладу платну послугу для себе або іншої особи, беручи на себе фінансові зобов'язання щодо її оплати;
  • навчальні заклади - дошкільні, позашкільні, загальноосвітні, інші установи та заклади системи освіти. До навчальних закладів у цьому Положенні віднесено також навчальні заклади – структурні підрозділи навчальних закладів (відділення, відділи, студії, центри), що діють згідно із затвердженими положеннями і безпосередньо надають платні освітні послуги;
  • особи, які навчаються,- діти дошкільного віку, вихованці, учні дошкільних навчальних закладів; вихованці, учні, слухачі позашкільних навчальних закладів; учні, вихованці загальноосвітніх навчальних закладів; учні, слухачі професійно-технічних навчальних закладів; інші громадяни, яким КЗ «Тетіївська дитяча музична школа» надаються платні освітні послуги;
  • послуга - термін вживається у значенні, визначеному Законом України "Про захист прав споживачів".

1.4 КЗ «Тетіївська дитяча музична школа» зобов'язана:

  • безкоштовно надати замовнику повну, доступну та достовірну інформацію що до порядку та умов надання конкретної платної послуги, її вартості, порядку та строку оплати, не пізніше ніж за один місяць до дати прийому заяв від осіб, що бажають її отримати; вартість інших платних освітніх послуг - не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку їх надання.

1.5 Деякі платні послуги можуть надаватись тими самими працівниками КЗ «Тетіївська дитяча музична школа», що працюють згідно штатного розкладу, а також сторонніми особами які не перебувають у штаті КЗ «Тетіївська дитяча музична школи»  але залучені до надання платних послуг.

1.6 Платні освітні послуги надаються на підставі письмової заяви - для фізичної особи; договору - для фізичної або юридичної особи.

1.7 Кошти, отримані навчальним закладом від надання платних послуг, зараховуються на відповідні рахунки, відкриті в органах Державного казначейства України, та використовуються з урахуванням вимог законодавства.

1.8 Матеріальні цінності, майно закладу, придбане або створене за рахунок коштів, отриманих від платних освітніх послуг, належить КЗ «Тетіївська дитяча музична школа» на правах, визначених чинним законодавством, та використовується ним для виконання своїх функціональних повноважень.

1.9 Розмір плати за послуги, що надаються КЗ «Тетіївська дитяча музична школа»,  встановлюється виконавчим комітетом міської ради один раз на рік на початку навчального року.

  1. Перелік надання платних послуг:

​1. Навчання у студіях, на курсах, проведення занять у літературно-музичних вітальнях для дітей та гуртках.

2. Організація діяльності любительських об'єднань та клубів за інтересами з можливим запрошенням сторонніх осіб та організацій.

3. Розроблення сценаріїв, постановочна робота і проведення заходів за заявками підприємств, установ та організацій.

4. Проведення спектаклів і концертів художньої самодіяльності.

5. Надання послуг з організації та/або проведення культурно-масових заходів, міжнародних симпозіумів, науково-практичних конференцій, семінарів, музичних постановок, концертів, оперних, фестивалів.

6. Освіта у сфері музики.

7. Ремонт, настроювання і налагодження музичних інструментів.

8. Прокат музичних інструментів.

  1. Порядок визначення вартості платних послуг.

​3.1 Розмір плати за той чи інший вид послуги визначається на підставі її ціни. Базою для визначення ціни послуги є розрахунок витрат, пов’язаних з наданням послуги.

3.2 При наданні послуг використовуються ціни і тарифи встановлені та затверджені виконавчим комітетом міської ради.

  1. Планування та використання доходів від надання платних послуг.

​4.1 Надходження до спеціального фонду, отримані від надання платних послуг першочергово використовуються на покриття витрат, пов’язаних з організацією та наданням цих послуг згідно з кошторисом установленому законодавством порядку, а також на розвиток матеріальної бази КЗ «Тетіївська музична школа»;

4.2 КЗ «Тетіївська музична школа» зобов’язана  вести облік платних послуг та складати звітність за цим видом діяльності.

  1. Заключні положення.

​5.1 Відповідальність за організацію і якість надання платних послуг, а також обґрунтованість розмірів плати за послуги несе керівник закладу та працівники, які беруть безпосередню участь у процесі надання платних послуг.

Секретар ради                             С. М. Денисюк       

 

Додаток до Положення

про перелік та порядок надання

додаткових платних послуг (груп

самоокупності)  КЗ «Тетіївська

дитяча музична школа»

 

Вартість індивідуального уроку (1 раз в тиждень, 4 на місяць) 256 грн (1 година занять щотижня в місяць – це 0,055 ставки викладача. Тарифна ставка 4649 грн до оподаткування; заняття по 1 годині щотижня в місяць 256 грн) 256 грн (оплата праці викладача до оподаткування) + 5% (3-6%) на школу (коефіцієнт комфорту та зношуваності) 14 грн;

Всього – 270 грн.

Вартість індивідуальних уроків (2 рази в тиждень, 8 на місяць) 270 грн * 2 = 540 грн (512 грн оплата праці викладача до оподаткування + 28 грн на школу).

Всього – 540 грн.

Вартість групових занять з сольфеджіо та музичної літератури (2 заняття в тиждень по півтори години, 3 години від тарифної ставки – 0,165. Розраховуємо 4649 грн * 0,165 = 767 грн в місяць. В групах від 8 учнів 767грн / 8 = 96 грн (оплата праці викладачів до оподаткування) + 4 грн (4% на школу).

Всього 100 грн.

Вартість комплексного навчання (2 індивідуальних уроків гри на інструменті або співу, урок сольфеджіо і муз. літератури в тиждень) 540 грн (2 інд. уроків) + 100 грн (2 групових уроків) = 640 грн.

Всього 640 грн.

Вартість одного індивідуального уроку 68 грн (272 грн/на місяць / на 4 тижня). 64 грн викладачу + 4 грн на школу.

Всього 68 грн.

Уроки ансамблевого музикування

У складі двох учнів – 270 в місяць / 2 людини = 135 грн на місяць (з них 128 грн викладачу і 7 грн на школу).

Всього 135 грн (за місяць навчання на одну людину)

У складі трьох учнів – (270 / 3 = 90 грн на місяць)

86 грн викладачу і 4 грн на школу.

Всього 90 грн.

У складі чотирьох і більше – (270 / 4 = 68 грн)

64 грн викладачу + 4 на школу.

Всього 68 грн.

Подарункові сертифікати на індивідуальні уроки.( відповідно до попереднього розрахунку) 

Прийом учнів здійснюється з попереднім прослуховуванням.  При прийомі в ДМШ подаються такі документи:

- заява про прийом;

- індивідуальні договори з батьками вступників, підлітків, які не досягли 18 років, дорослими;

- особисті справи учнів (при прийомі вимагається надання медичної довідки про відсутність протипоказань і можливості навчання в ДМШ, копія свідоцтва про народження).

Час початку занять визначається можливостями КЗ «Тетіївська дитяча музична школа» по наданню аудиторного фонду до і після занять за основним розкладом, що фінансуються з міського бюджету міста Тетіїв.

Тривалість навчальних занять (уроків, репетицій) визначається Статутом і передбачає академічну годину - 45 хвилин. Для дошкільнят - від 25 до 35 хвилин.

Права і обов'язки учнів і викладачів:

1. КЗ «Тетіївська дитяча музична школа» несе відповідальність перед замовниками послуг (батьками, законними представниками) за виконання зобов'язань в повному обсязі (за кількістю годин, реалізації навчальної програми, зазначеної в договорі), за якість послуг, що надаються, за безпечні умови проходження освітнього процесу, за інші дії, передбачені законодавством України.

2. Відповідальність замовника послуг (одного з батьків, законного представника) визначається договором. Учні повинні відвідувати навчальні заняття, заходи, що проводяться як в школі, так і за її межами (за рекомендацією викладачів), акуратно ставитися до майна школи, вносити оплату за надані освітні послуги в порядку і в терміни, зазначені в договорі.

3. За грубе порушення навчальної дисципліни, правил цього Положення учні можуть бути виключені зі школи.

4. Викладачами груп на самоокупності можуть бути як основні співробітники ДМШ, так і фахівці з інших установ і організацій, які мають відповідну професійну освіту.

5. Викладачі здійснюють навчальну роботу в класі, несуть відповідальність за якість навчання, стан дисципліни учнів, збереження майна.

6. Викладач зобов'язаний забезпечити освоєння учнями знань і навичок в обсязі, встановленому навчальною програмою, спрямовувати та координувати самостійну роботу учнів.

Фінансова діяльність.

1. Фінансування груп на засадах самоокупності здійснюється тільки за рахунок внесеної оплати за навчання.

2. Вартість навчання встановлюється за договором і затверджується органами місцевого самоврядування, наказом директора школи за погодженням із Засновником.

3. Оплата послуг за навчальний рік розраховується виходячи з 9 місяців навчання.

4. Кошти, за надання послуг групам на засадах самоокупності оплачуються до 10 числа поточного місяця , згідно особовому рахунку того, хто навчається. В розрахунок оплати послуг груп на засадах самоокупності включена оплата за час канікул (осінньо-зимово-весняних), періодів карантинів, строки яких визначаються місцевими органами виконавчої влади, несприятливих погодних умов тощо та час відсутності учня на уроках незалежно від обставин.

5. Послуги оплачуються щомісяця або відразу за кілька місяців в обсязі калькуляційної вартості, залежно від укладеного договору.

6. Пільги по оплаті самоокупних груп не надаються.

7. Відсутність учня з неповажної причини не є підставою для зменшення або звільнення від оплати за навчання.

8. Доходи від послуг надходять на спец рахунок і розподіляються на оплату праці викладачам та 3-6% на розвиток установи (як коефіцієнт комфорту і зношуваності).

9. Оплата викладачам за надання послуг здійснюється щомісяця, відповідно до підписаного акта виконаних робіт або табеля тижневого навантаження викладача.

10. Отримані доходи розподіляються згідно кошторису доходів і витрат, затверджується директором школи.

Діловодство.

6.1. Навчальна робота самоокупних відділень, груп, студій регламентується договором з батьками (або особами що їх замінюють), або з самими учнями, які досягли повноліття.

6.2. Після закінчення самоокупних відділень, груп, студій учню видається довідка про прослуханий курс навчання, яка не є документом про освіту (в випадку відвідування тільки індивідуальних уроків).

Якщо учень відвідує всі необхідні предмети (2 години спеціальності, 1,5 години сольфеджіо та 1,5 години музичної літератури) протягом 6 років (в деяких випадках можливо і за менший термін навчання) та здає випускні іспити видається свідоцтво.

6.3. Організація діяльності госпрозрахункових відділень, груп, студій позначена в наступній документації:

- книга реєстрацій контингенту учнів відділення;

- книга для записів про видачу учням довідок та свідоцтв про закінчення навчання.

 

Секретар ради                                           С.М.Денисюк

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь