Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ 28.04.2022

Дата: 03.06.2022 14:42
Кількість переглядів: 24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

28 квітня 2022р.                                                                                       № 83

 

Про скасування заборони та встановлення

обмежень під час торгівлі алкогольними

напоями на території Тетіївської міської

територіальної громади

 

          Відповідно до Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», протоколу засідання оперативного Ради оборони Київської області від 26 квітня 2022 року №101, наказу Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області від 26.04.2022 року № 47-ва «Про скасування заборони та встановлення обмежень під час торгівлі алкогольними напоями на території Білоцерківського району», виконавчий комітет Тетіївської міської ради

В И Р І Ш И В:

         1. Дозволити суб`єктам господарювання торгівлю алкогольними напоями на території Тетіївської міської територіальної громади починаючи з 29 квітня 2022 року з установленням додаткових обмежень, а саме:

1.1. встановити часові межі продажу алкогольних напоїв з 10 години 00 хвилин до 16 години 00 хвилин виключно в торгівельних мережах (магазинах) та закладах громадського харчування, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями;

1.2. продаж здійснювати виключно із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій;

1.3. заборонити продаж алкогольних напоїв особам у форменому одязі з числа військовослужбовців та інших правоохоронних органів, членів добровольчих формувань територіальної громади, які залучені до несення служби;

1.4. у разі встановлення порушень режиму продажу алкогольних напоїв, виявлення негативних наслідків спричинених такими діями,

невідкладно повідомляти Тетіївську міську територіальну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

2. Відділенню № 3 Білоцерківського районного управління поліції ГУ НП в Київській області спільно з ротою охорони 2-го відділу БЦ РТЦК та СП забезпечити дієвий контроль за здійсненням торгівлі алкогольними напоями на території Тетіївської міської територіальної громади, з встановленими обмеженнями.

3. Посилити заходи профілактики щодо вживання спиртних напоїв, здійснення превентивних заходів з перебування в стані алкогольного, наркотичного сп’яніння, в тому числі за кермом транспортного засобу.

          4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Василя Кизимишина.

 

Міський голова                                               Богдан БАЛАГУРА

                                                           

 

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

28 квітня 2022р.                                                                                        № 84

 

Про проведення поминальних днів в

Тетіївській міській територіальній

громаді  з урахуванням заходів безпеки  

 

          Відповідно до Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження Київської обласної військової адміністрації «Про перебування громадян у громадських місцях у період Великодніх свят та поминальних днів на час дії воєнного станку» зі змінами від 22.04.2022 року №211, наказу Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області від 26.04.2022 року № 46-ва «Про організацію чергування в період поминальних днів», виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 

В И Р І Ш И В:

         1. Відділу № 3 Білоцерківського районного управління поліції ГУ НП в Київській області, роті охорони 2-го відділу БЦ РТЦК та СП, Білоцерківському РУ ГУ ДСНС України в Київській області, командиру добровольчого формування територіальної громади  забезпечити спільне патрулювання територій, прилеглий до кладовищ у населених пунктах Тетіївської міської територіальної громади під час поминальних днів.

2.Заборонити проведення поминальних обідів та розпивання алкогольних напоїв на територіях кладовищ під час поминальних днів.

3. Відділу житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Тетіївської міської ради розробити безпечні маршрути для пересування населення до кладовищ та забезпечити їх маркування.

          4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Василя Кизимишина.

 

 

Міський голова                                          Богдан БАЛАГУРА

 

                                                          

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

ТЕТІЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

28 квітня 2022 року                                                                                       № 95

 

Про внесення змін та доповнень до

Програми  соціальної  підтримки учасників

операції обєднаних сил, антитерористичної

операції та членів сімей загиблих на 2021 – 2025 роки

 

      Заслухавши та обговоривши інформацію першого заступника міського голови В.Й.Кизимишина щодо  внесення змін та доповнень до Програми  соціальної  підтримки учасників  операції об’єднаних сил, антитерористичної

операції та членів сімей загиблих на 2021 – 2025 роки в  зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України,   керуючись Наказом Білоцерківської районної військової адміністрації від 24.02.2022 року № 02 «Про правовий режим», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет  Тетіївської міської  ради

 

                                     В И Р І Ш И В:

1. Внести зміни та доповнення в Програму  соціальної підтримки  учасників операції  об’єднаних сил та  антитерористичної операції, членів їх сімей,   вшанування пам'яті загиблих на 2021 – 2025 роки,  виклавши в новій редакції (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти  на першого заступника міського голови В.Й.Кизимишина.

 

Міський голова                                          Богдан БАЛАГУРА

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 Додаток   

до  рішення виконавчого комітету 

Тетіївської міської ради

23.03.2021 р.    №  95

  

ПРОГРАМА

соціальної підтримки учасників операції об’єднаних сил,   антитерористичної  операції, збройних сил України,

членів добровольчих формувань територіальної громади та членів  їх сімей, вшанування   пам'яті загиблих на 2021 – 2025 роки

 

                                       Загальні положення

       Програма на 2021 – 2025 роки щодо соціальної підтримки  учасників операції об’єднаних сил  та антитерористичної операції , збройних сил України, членів добровольчих формувань територіальної громади та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих (далі – Програма) покликана сприяти реалізації законів України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, „Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, Постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих.

          Програма – це комплекс заходів, що здійснюються на  території   Тетіївської територіальної громади  з метою фінансової, соціальної, психологічної підтримки учасників АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади  та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам’яті загиблих героїв.

 

                                          Мета Програми

      Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО,  ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади членів їх сімей та сімей, члени яких загинули під час проведення АТО, ООС та військових дій Російської Федерації проти України, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади з громадськими організаціями, іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади та  членів їх родин; створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до членів сімей загиблих та учасників АТО,  ООС,ЗСУ,  членів добровольчих формувань територіальної громади.

   

                           Очікувані результати виконання Програми

Результативний показник програми – надання всебічної підтримки з боку громади  і суспільства учасникам АТО ,ООС та військових дій Російської Федерації проти України гідне вшанування пам’яті полеглих за Батьківщину.

Виконання визначених цією Програмою заходів  підвищить рівень соціального захисту, поліпшить соціально-психологічний мікроклімат у родинах сімей загиблих (постраждалих) учасників АТО, ООС, військових дій Російської Федерації проти України,  а також дасть можливість сім’ям отримати додаткові соціальні гарантії та адресну допомогу, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань.

 

                Фінансове забезпечення виконання заходів Програми

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету, в межах фінансового ресурсу Програми визначеного рішенням сесії Тетіївської міської ради на відповідний бюджетний рік.

 

 

Обсяг фінансування програми

Роки

2021

2022

2023

2024

2025

Фінансування заходів програми в тис. грн.

100

150

150

150

150

 

 

                           Основні заходи з реалізації Програми

№ п/п

Назва заходу

Виконавець

1

Надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО, ООС, ЗСУ, членам добровольчих формувань територіальної громади , пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), сім’ям загиблих мешканців Тетіївської територіальної громади – учасників операції об’єднаних сил  та воєнних дій

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

2

Надання одноразової грошової допомоги учасникам  ООС, ЗСУ, членам добровольчих формувань територіальної громади, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), сім’ям загиблих мешканців Тетіївської громади – учасників ООС, ЗСУ, членам добровольчих формувань територіальної громади.

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

3

Надання  50 відсоткової знижки за користування житлом ( квартирна плата) для сімей загиблих учасників АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

4

Надання 50 відсоткової знижки плати за користування комунальними послугами  

( газом , електроенергією  та іншими послугами скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання) для сімей загиблих учасників АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

5

Пільгове перевезення для сімей загиблих учасників АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади.

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

6

Забезпечення дровами сімей загиблих учасників АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади ( по потребі)

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

7

Надання соціальних послуг військовослужбовцям, які брали участь

під час проведення АТО, ООС та військових дій Російської Федерації проти України та членам їх сімей відповідно до потреб

 

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

8

Надання допомоги сім’ям загиблих учасників АТО, ООС, ЗСУ, членам добровольчих формувань територіальної громади та померлих у результаті поранення в організації та проведенні похорону

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

9

Увічнення пам’яті загиблих героїв- учасників АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади. Встановлення на території громади  пам’ятних знаків, меморіальних дошок загиблим в АТО, ООС, ЗСУ, членам добровольчих формувань територіальної громади

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

10

Організація перевезень учасників АТО, ООС, ЗСУ   та членів сімей загиблих учасників АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади для участі  в районних та обласних заходах.

Виконавчий комітет, відділ соціального захисту населення

11

Організація зустрічей  учнів, з учасниками АТО, ООС, ЗСУ, членам добровольчих формувань територіальної громади та волонтерами, які надають їм допомогу

Відділ освіти, відділ культури, відділ соціального захисту населення

12

Проведення лінійок та уроків пам’яті, засідань за круглим столом, конференцій, лекцій, виховних годин, бесід, вечорів, виставок малюнків та інших тематичних заходів, присвячених вшануванню пам’яті захисників, які віддали життя за незалежність України

Відділ освіти, відділ культури, відділ соціального захисту населення

13

Виділення коштів на встановлення пам’ятників загиблим воїнам ЗСУ, ООС та померлим воїнам АТО (смерть яких пов’язнана з перебування в зоні  АТО, ООС, воєнних дій) в сумі 30 000 грн.

 

Виконавчий комітет

14

Виділення коштів на відзначення нагородами воїнів АТО, ООС, ЗСУ, членів добровольчих формувань територіальної громади

Виконавчий комітет

 

 

         Міський голова                                          Богдан БАЛАГУРА

 

 

                                                  

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

28 квітня 2022 року                                                                          №  88

 

Про звільнення  КП «Тетіїводоканал»

від сплати податку на нерухоме майно

відмінне від земельної ділянки

 

     Керуючись  статтею 17, підпунктом 29 пункту а статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  розглянувши звернення КП «Тетіїв-водоканал» від 14.04.2022  № 47,  враховуючи важке фінансове становище та з метою створення сприятливих умов для роботи та розвитку підприємства, виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 

                                                В И Р І Ш И В:

1. Звільнити комунальне  підприємство «Тетіївводоканал» від сплати податку  на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 01.01.2022 року:    

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Кизимишина В.Й.

 

          Міський голова                                                  Богдан БАЛАГУРА

 

 

                                                                                        

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

28 квітня 2022 року                                                                          №  96

 

Про надання дозволу на списання

водопровідної башні з балансу

КП «Тетіївводоканал» та передачу

металу на потреби ЗСУ

 

      Розглянувши лист КП «Тетіївводоканал» та лист  командира військової частини А 7092 ЗСУ,  керуючись пунктом 1статті 30, пунктом 4 статті 29 та пунктом 5 статті  60  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Указом Президента України № 64/2022  «Про введення воєнного стану в Україні», виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 

                                                В И Р І Ш И В:

1. Надати  комунальному підприємству  «Тетіївводоканал»  дозвіл на списання  водопровідної башні балансовою вартістю 9284, 67 грн., залишковою вартістю 3296,66 грн.  в місті Тетієві по вул. Лисенка, 22.

2. Надати  дозвіл КП «Тетіївводоканал»  на демонтаж водопровідної башні в місті Тетієві по вул. Лисенка, 22.

3. КП «Тетіївводоканал» передати метал демонтованої водопровідної башні на потреби військової частини А 7092 Збройних Сил України для забезпечення  безпеки військовослужбовців.

4. Комісії, створеної КП «Тетіївводоканал», провести списання майна згідно чинного законодавства.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника  міського голови Кизимишина В.Й.

 

       

          Міський голова                                                  Богдан БАЛАГУРА

 

                                                                                                                                            

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

28 квітня 2022 року                                                                          №  96

 

Про надання дозволу на списання

водопровідної башні з балансу

КП «Тетіївводоканал» та передачу

металу на потреби ЗСУ

 

      Розглянувши лист КП «Тетіївводоканал» та лист  командира військової частини А 7092 ЗСУ,  керуючись пунктом 1статті 30, пунктом 4 статті 29 та пунктом 5 статті  60  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Указом Президента України № 64/2022  «Про введення воєнного стану в Україні», виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 

                                                В И Р І Ш И В:

1. Надати  комунальному підприємству  «Тетіївводоканал»  дозвіл на списання водопровідної башні балансовою вартістю 9284, 67 грн., залишковою вартістю 3296,66 грн.  в місті Тетієві по вул. Лисенка, 22.

2. Надати  дозвіл КП «Тетіївводоканал»  на демонтаж водопровідної башні в місті Тетієві по вул. Лисенка, 22.

3. КП «Тетіївводоканал» передати  безоплатно метал демонтованої водопровідної башні на потреби військової частини А 7092 Збройних Сил України для забезпечення  безпеки військовослужбовців.

4. Комісії, створеної КП «Тетіївводоканал», провести списання майна згідно чинного законодавства.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Кизимишина В.Й.

          

          Міський голова                                                  Богдан БАЛАГУРА

 

                                                                                                                                            

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

28 квітня 2022 року                                                                          №  91

 

Про затвердження Порядку  найменування,

перейменування, унормування назв

географічних об’єктів та об’єктів топоніміки

населених пунктів на території Тетіївської міської

територіальної громади

 

      З метою впорядкування розгляду питань стосовно найменування перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки розташованих на території Тетіївської міської територіальної громади, відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», керуючись рекомендаціями Уповноваженого із захисту державної мови щодо окремих питань застосування української мови як державної у діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування (в частині найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів), керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Тетіївської міської ради

 

                                                  В И Р І Ш И В:

1. Затвердити Порядок  найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів на території Тетіївської міської територіальної громади (додаток №1).

2. Створити комісію з питань  найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів на території Тетіївської міської територіальної громади та затвердити її склад (додаток №2).

3. Положення про комісію з питань, пов’язаних з найменуванням (перейменуванням) вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів, бульварів тощо, розташованих на території м. Тетієва та присвоєння їм імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого рішенням  виконавчого комітету Тетіївської міської ради № 102 від 20.10.2015 р., вважати не дійсним.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з гуманітарних питань Дячук Н.А.

 

          Міський голова                                                 Богдан БАЛАГУРА

 

     

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Тетіївської міської ради від

28.04.2022  № 91

 

 

ПОРЯДОК

найменування,  перейменування, унормування назв географічних

 об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів на території

Тетіївської міської територіальної громади

 

1. Загальні положення

1.1. Порядок найменування, перейменування, унормування назв географічних  об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів на території Тетіївської міської територіальної громади (далі – Порядок) розроблений з метою впорядкування механізму розгляду питань щодо найменування та перейменування вулиць, провулків, площ, скверів, інших об’єктів топоніміки та  географічних об’єктів (надалі – Об’єкти топоніміки) в Тетіївській громаді.

1.2. Цей Порядок визначає умови і порядок найменування та перейменування об’єктів топоніміки на території населених пунктів Тетіївської міської територіальної громади (далі – Територіальна громада).

1.3. У цьому Порядку наведені нижче терміни вживаються у такому значенні:

 

Географí́чні об'є́кти — природні або штучні, цілісні і відносно стабільні географічні утворення, що характеризуються певним місцем розташування на поверхні Землі та участю у формуванні й зміні ландшафту (материки, океани, моря, затоки, протоки, лимани, річки, канали, озера, болота, водосховища, острови, коси, гори, ...

 

об’єкти топоніміки – вулиці, провулки, площі, парки, сквери та інші об’єкти  які знаходиться на території територіальної громади;

 

вулиця населених пунктів (далі - Вулиця) – смуга міської або сільської території, обмежена геодезично фіксованими червоними лініями, яка призначена для руху транспортних засобів та/або пішоходів, з усіма розташованими в її межах спорудами та інженерними мережами – складовими елементами вулиці;

 

провулок – незначна за шириною вулиця, визначена габаритом та обмежена двома вулицями або однією із вулиць, для обслуговування забудови шляхом забезпечення транспортного проїзду та пішохідного проходу;

 

площа – велика спеціально незабудована територія в населеному пункті, визначена містобудівною документацією для виконання спеціалізованих функцій містобудівної діяльності, в тому числі для організації проведення масових заходів культурного призначення громади;

 

парк – упорядкована й озеленена територія площею, що є самостійним архітектурно-організаційним комплексом, в межах якого забезпечується короткочасний відпочинок населення;

 

сквер – упорядкована й озеленена територія площею, яка є елементом архітектурно-художнього оформлення міста, відповідно до Генплану населеного пункту визначена червоними лініями із закріпленням їх на місці геодезичними фіксованими знаками, в межах якої забезпечується короткочасний відпочинок населення;

 

ініціатива про найменування/перейменування об’єкту топоніміки – письмовий документ, що є підставою для початку розгляду питання про присвоєння назви конкретно визначеному об’єкту топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади;

 

пропозиція щодо найменування/перейменування об’єкту топоніміки (далі пропозиція) – звернення з питання найменування/перейменування об’єкту топоніміки, в якому викладено один або декілька варіантів найменування/перейменування цього об’єкту, чи запропоновано залишити існуючу назву.

 

2. Найменування, перейменування або унормування об’єктів топоніміки

2.1. Найменування, перейменування або унормування об’єктів топоніміки на території територіальної громади здійснюється з метою задоволення потреб територіальної громади в однаковому розумінні і використанні назв вулиць, провулків, площ, скверів та інших об'єктів розташованих на території територіальної громади, а також з метою закріплення місцевих топонімів, увічнення пам'яті городян, інших фізичних осіб, назв ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, пов'язаних з історією України та територіальної громади у відповідності до вимог Законів України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», «Про забезпечення функціонування української мови як державної», «Про географічні назви», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 “Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій” та інші.

2.2. Найменування, перейменування або унормування об’єктів топоніміки проводиться з обов’язковим врахуванням загальних інтересів територіальної громади, а також географічних, історичних, топонімічних, культурних та інших особливостей об’єктів топоніміки, які планується найменувати та перейменувати.

2.3. При найменуванні, перейменуванні або унормуванні об’єктів топоніміки не допускається повторення вже існуючих назв інших об’єктів топоніміки, які знаходяться у межах територіальної громади.

2.4. Імена фізичних осіб присвоюються з метою увічнення пам’яті про осіб, які:

2.4.1. Внесли вагомий вклад у боротьбу за незалежність, розбудову Української держави, підтримання міжнародного миру і безпеки, зміцнення міжнародного авторитету України.

2.4.2. Здійснили героїчний вчинок, звершення в ім’я Батьківщини.

2.4.3. Зробили значний особистий внесок у розвиток науки, освіти, культури та інших сфер суспільного життя.

2.5. Об’єктам топоніміки ім’я фізичної особи присвоюється лише після її смерті та за умови, що з цього часу пройшло 5 років.

2.6. У разі якщо у фізичної особи, ім’я якої пропонується присвоїти об’єкту топоніміки, є родичі (діти, вдова, вдівець, а у разі якщо їх немає – батьки, рідні брати та сестри), додається також їх письмова згода на присвоєння імені.

2.7. Назви ювілейних та святкових дат, назви і дати історичних подій присвоюються з метою:

2.7.1. Популяризації видатних фактів історії України, що відображають звершення та надбання в ім’я України.

2.7.2. Формування історичної свідомості українського народу.

2.7.3. Сприяння розвитку науки, літератури, архітектури, мистецтва та інших сфер суспільного життя.

2.8. Об’єктам топоніміки присвоюються імена тих фізичних осіб, назв ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, які пов’язані з об’єктами топоніміки, яким ці імена та назви присвоюються.

2.9. Імена фізичних осіб, назви ювілейних та святкових дат, назви і дати історичних подій присвоюються об’єктам топоніміки лише після проведення громадського обговорення.

2.10. У назвах об’єктів топоніміки не можуть згадуватися діячі тоталітарної доби, терористичних операцій та антидержавних спрямувань.

2.11. Ініціаторами найменування або перейменування об’єкту топоніміки можуть бути:

2.11.1. міська рада;

2.11.2. міський голова;

2.11.3. постійна депутатська комісія міської ради;

2.11.4. громадські організації, установи, організації, підприємства, органи самоорганізації населення;

2.11.5. жителі Тетіївської міської територіальної громади (громадяни України).

2.12. Якщо ініціатором найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки виступає міська рада, то ініціатива оформлюється рішенням сесії міської ради.

2.13. Якщо ініціатором найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки виступає міський голова, то ініціатива оформлюється розпорядженням міського голови.

2.14. Якщо ініціатором найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки виступає постійна депутатська комісія міської ради, то ініціатива оформлюється протоколом постійної депутатської комісії, який підписується членами постійної комісії, які були присутні на засіданні, де прийнято відповідне рішення.

2.15. Якщо ініціатором найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки виступає громадська організація, установа, організація, підприємство, орган самоорганізації населення, то ініціатива оформлюється листом за підписом керівника та скріплюється печаткою (за наявності).

2.16. Якщо ініціатором найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки виступають жителі Тетіївської міської територіальної громади, то ініціатива оформлюється листом за підписом не менше ніж 10 членів територіальної громади із зазначення адрес їх проживання та особистих підписів.

2.17. Ініціатива про найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки повинна містити:

2.17.1. Найменування суб’єкта, який підготував звернення із зазначенням адреси та контактних даних;

2.17.2. Протокол засідання (зборів) громадської організації, установи, організації, підприємства, органу самоорганізації населення про ініціювання звернення щодо перейменування, найменування або унормування об’єкту топоніміки.

2.17.3. Пояснювальну записку з обґрунтуванням необхідності та доцільності найменування або перейменування об’єкту топоніміки.

2.17.4. Інформаційну довідку з іменами фізичних осіб що присвоюються з метою увічнення пам’яті про осіб, назви ювілейних та святкових дат, назви і дати історичних подій визначених у пункті 2.4 та 2.7 Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій.

2.17.5. Перелік документів, що додаються до ініціативи про найменування та перейменування.

2.18. Ініціатива про найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки може одночасно містити пропозицію щодо варіанту нової назви цього об’єкту.

2.19. Врахування громадської думки населення, та  глибокого фахового вивчення і підготовки питань з найменування, перейменування або унормування об'єктів  топоніміки здійснюється шляхом проведення громадського обговорення та засідання комісії з питань  найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади відповідно до вимог розділу 4 та 5 Порядку.

 

3. Порядок проведення громадського обговорення під час розгляду питань найменування або перейменування об’єкти топоніміки

3.1. Громадське обговорення під час розгляду питань про найменування,  перейменування або унормування об’єктів топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади (далі – громадське обговорення) проводиться з метою залучення мешканців Тетіївської громади до розгляду поданих пропозицій та отримання нових пропозицій від представників громадськості з питання найменування або перейменування об’єктів топоніміки.

3.2. Рішення про проведення громадського обговорення приймається його організатором з урахуванням вимог, установлених Законом України              «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій затвердженого Постновою кабінету міністрів від 24 жовтня 2012 р. № 989 і повинно містити питання, що виноситься на громадське обговорення, строк його проведення, перелік заходів, які планується здійснити у рамках такого обговорення, та відповідальних осіб.

3.3. Організатором громадського обговорення є виконавчий комітет Тетіївської міської ради.

3.4. На громадське обговорення подаються всі звернення, що надійшли до  міської ради, та відповідають вимогам п. 2.11, 2.12, 2.13, 2.14, 2.15, 2.16, 2.17 цього положення.

 

4. Комісія з питань  найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади

4.1. Комісія з питань  найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів на території Тетіївської міської територіальної громади (далі – Комісія) утворюється з метою глибокого фахового вивчення і підготовки до розгляду на засіданні Тетіївської міської ради (виконавчого комітету) питань з найменування, перейменування або унормування об'єктів  топоніміки.

4.2. Комісія створюється виконавчим комітетом Тетіївської міської ради.

4.3. Голова комісії керує роботою комісії та головує на її засіданнях.

4.4. Голова, секретар і члени комісії працюють на громадських засадах.

4.5. До складу Комісії входять: посадові особи міської ради, громадські діячі, представники відповідних депутатських комісій та структурних підрозділів Тетіївської міської ради.

4.6. Склад, голову та секретаря Комісії затверджує виконавчий комітет Тетіївської міської ради.

4.7. Голова Комісії керує роботою Комісії та головує на її засіданнях.

4.8. Робота Комісії проводиться гласно.

4.9. Організаційне забезпечення роботи Комісії здійснює виконавчий комітет Тетіївської міської ради.

4.10. Засідання Комісії проводиться не пізніше 10 робочих днів з моменту проведення громадського обговорення.

4.11. У засіданнях Комісії за запрошенням можуть брати участь представники засобів масової інформації та громадськості територіальної громади; голови відповідних постійних депутатських комісій, а також інші депутати міської ради з правом дорадчого голосу.

4.12. Комісія у своїй діяльності керується цим Порядком, розпорядженнями Тетіївського міського голови, рішеннями виконавчого комітету, рішеннями міської ради та іншими чинними законодавчими та підзаконними нормативно-правовими актами України.

4.13. Засідання Комісії вважаються правочинними за умови присутності більше 1/2 її членів.

4.14. До обов’язків комісії входить:

4.14.1. Збирати, узагальнювати та опрацьовувати всі письмові, електронні та усні пропозиції з питання найменування або перейменування об’єкту топоніміки;

4.14.2. Оцінювати подані пропозиції на предмет відповідності п. 2.11, 2.12, 2.13, 2.14, 2.15, 2.16, 2.17 цього положення;

4.14.3. Оцінювати подані пропозиції на предмет наявності в них варіантів назв, які передбачають присвоєння об’єкту топоніміки імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви і дати історичної події;

4.14.4.Визначати обґрунтованість найменувань нових та доцільності перейменування існуючих назв об’єктів топоніміки.

4.14.5. Готувати звіти про результати роботи комісії та надати їх на розгляд виконавчого комітету не пізніше ніж через три робочі дні з моменту проведення громадського обговорення.

4.15. Комісія має право:

4.15.1. Отримувати додаткові документи, які необхідні для повного і всебічного вивчення питання щодо найменування або перейменування об’єкти топоніміки;

4.15.2. Проводити історико-краєзнавчу, наукову та інші види експертиз та досліджень;

4.15.3. З метою попереднього поглибленого вивчення окремих питань Комісія може збиратися позачергово.

4.16. Комісія приймає рішення у вигляді рекомендації, і воно вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 2/3 членів Комісії, що присутні на засіданні. У разі якщо голоси членів комісії розділилися порівну, голос голови комісії є вирішальним. Комісія оформлює рішення у вигляді протоколу.

4.17. Протокол засідання Комісії підписують її голова та секретар, або особи, що тимчасово виконують їх обов’язки.

4.18. Звіт про результати роботи комісії затверджується на засіданні комісії шляхом голосування. Звіт вважається затвердженим, якщо за нього проголосувала більшість від загального складу комісії.

 

5. Узагальнення пропозицій, які надійшли під час розгляду питань найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади.

5.1. Узагальнення всіх поданих усних, письмових, електронних пропозицій з питання найменування, перейменування або унормування об’єкту топоніміки, які надійшли до міської ради під час громадського обговорення та відповідають вимогам цього Порядку, здійснює комісія шляхом підготовки звіту про результати роботи комісії.

5.2. Варіанти назв найменування або перейменування об’єктів топоніміки, які надійшли до міської ради, але не відповідають вимогам цього Порядку, вносяться в окремий розділ звіту про результати роботи комісії.

5.3. Звіт про результати роботи комісії виноситься на розгляд виконавчого комітету міської ради, який готує та вносить на розгляд ради (виконавчого комітету) питання щодо найменування/перейменування об’єкту топоніміки з урахуванням усіх пропозицій, які відповідають вимогам цього Порядку.

5.4. На розгляд засідання ради (виконавчого комітету) готуються проекти рішень, кількість яких дорівнює всім варіантам найменування/перейменування, які були включені до звіту про результати роботи комісії як такі, що відповідають вимогам цього Порядку.

5.5. Найменування та перейменування об’єктів топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади здійснюється виключно шляхом прийняття рішення міською радою (виконавчим комітетом).

5.6. Рішення міської ради (виконавчого комітету) про найменування, перейменування або унормування об’єктів топоніміки доводяться до відома громадськості через засоби масової інформації та через офіційний веб-сайт міської ради.

5.7. Найменовані, перейменовані або унормовані об’єкти топоніміки підлягають обов’язковому внесенню до Реєстру вулиць та інших поіменованих об'єктів у Тетіївській міській територіальній громаді.

5.8. Фінансування заходів, пов’язаних із найменуванням або перейменуванням об’єктів топоніміки проводиться за рахунок коштів міського бюджету, або інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

5.9. Процедура розгляду ініціативи  найменування або перейменування об’єкту топоніміки вважається завершеною після винесення на розгляд сесії міської ради (виконавчого комітету) підготовлених відповідно до вимог Порядку проєктів рішень незалежно від результатів голосування депутатів міської ради (членів виконкому).

 

6. Повторний розгляд ініціативи найменування, перейменування або унормування об’єктів топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади.

6.1. Повторний розгляд ініціативи  найменування об’єкту топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади, щодо якої здійснювався прийом пропозицій та проводилися громадські обговорення, можливий не раніше ніж через 1 місяць з дня проведення громадського обговорення незалежно від результатів розгляду попередньої ініціативи.

6.2. Повторний розгляд ініціативи про перейменування або унормування об’єкту топоніміки на території Тетіївської міської територіальної громади, щодо якої здійснювався прийом пропозицій та проводилися громадські обговорення, можливий не раніше ніж через 1 рік з дня проведення громадського обговорення незалежно від результатів розгляду попередньої ініціативи.

 

7. Прикінцеві положення

8.1. Зміни та доповнення до Порядку про найменування, перейменування або унормування назв географічних  об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів на території Тетіївської міської територіальної громади вносяться рішенням міської ради (виконавчого комітету).

 

    Секретар міської ради                                             Наталія ІВАНЮТА         

 

 

 

 Додаток 2

 

до рішення виконавчого комітету

Тетіївської міської ради від

28.04.2022  № 91

                                                

СКЛАД

комісії з питань найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів на

              території Тетіївської міської територіальної громади

 

 

Дячук Надія Анатоліївна

 

              - заступник Тетіївського міського 

                голови з гуманітарних питань ,
                голова комісії

 

Лях Ольга Михайлівна

 

 

 

           

        Заборська Оксана

        Вікторівна

 

 

Складена Наталія Михайлівна

 

         Добровольська

         Наталія Григорівна

 

О    Ободзінська Валентина

         Миколаївна

 

Колосовський Іван

         Михайлович

 

 

         Черепинчук Лідія

         Кирилівна

 

         Стахова Любов

         Миколаївна  

 

Майструк

Руслан Володимирович

 

    Секретар міської ради                                

 

 

 

 

 

 

     -   директор КУ «Тетіївський

        центр професійного розвитку           

        педагогічних працівників» Тетіївської    

        міської ради, заступник голови комісії

 

  • головний спеціаліст відділу містобудування

та архітектури, секретар комісії

 

 

  • начальник відділу правового забезпечення

 

 

  • головний спеціаліст відділу культури

 

     -  вчитель української мови і літератури  

        Кашперівського ліцею

 

 

 

        -  вчитель історії і географії Дзвеняцької

        філії Тетіївського ЗЗСО №1 І-ІІІ

        ступенів

 

     - директор КЗ «Тетіївський історико-

        краєзнавчий музей»

 

     - директор Тетіївської ЦБС

 

 

  • депутат міської ради VIII скликання

 

 

                        Наталія ІВАНЮТА

 

 

    

 

           

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь