Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ 22.01.2019Р.

Дата: 24.01.2019 16:30
Кількість переглядів: 28

 

 

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 «22» січня 2019 року  №  1

м Тетіїв

Про проект Програми соціально -

економічного та культурного розвитку

Тетіївської міської об’єднаної

територіальної громади на 2019-2020 роки

       Розглянувши проект Програми соціально - економічного та культурного розвитку Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 роки на 2019-2020  роки, враховуючи пропозиції та зауваження членів  виконкому, керуючись п. а  пп.1 ст. 27 Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні," виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В:

 

          Подати  проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської міської об’єднаної  територіальної громади на 2019-2020 роки на розгляд та затвердження   шістнадцятої  сесії міської ради сьомого скликання  ( додається). 

               Міський голова                                             Р.В.Майструк

Начальник юридичного відділу                                                       Н.М. Складена

                                                                           Додаток

до рішення виконавчого комітету

                                                  від 22.01.2019 р. №  1      

 

ПРОЕКТ ПРОГРАМИ

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ

ТЕТІЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ 

НА 2019-2020 РОК

 

  1. Вступ

Мета та завдання діяльності Тетіївської міської ради на 2019-2020 роки

Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», рішень Виконавчого комітету Тетіївської міської ради та сільських рад сіл: Бурківці, Голодьки, Горошків, Дзвеняче, Дібрівка, Михайлівка, Ненадиха, Росішки, Скибинці, Стадниця, Степове, Тайниця, Черепин утворена Тетіївська міська об’єднана територіальна громада (ОТГ) з центром у місті Тетіїв.

Програма соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської міської об’єднаної громади розроблена відповідно до вимог законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України" та  Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України №385 від 06.08.2014 р.

Головною метою Програми є створення умов для економічного зростання та удосконалення механізмів управління розвитком громади на засадах ефективності, відкритості та прозорості, посилення інвестиційної та інноваційної активності, забезпечення належного функціонування транспортної та комунальної інфраструктури, дотримання високих екологічних стандартів, та внаслідок цього підвищення конкурентоспроможності громади,  доступності широкого спектру соціальних послуг та зростання добробуту населення.

План ґрунтується на аналізі розвитку міської та сільської економіки, поточної економічної ситуації, актуальних проблем соціально - економічного та культурного розвитку, пріоритетів, та визначає оперативні цілі і заходи соціально - економічної та культурної політики місцевої влади, критерії ефективності її реалізації на основі прогнозних показників соціально - економічного і культурного розвитку на 2019-2020 роки.  

Відповідно до оцінки тенденцій соціально - економічного і культурного розвитку ОТГ  та наявних проблем, у Програмі визначено цілі та завдання соціально – економічної та культурної політики на 2019-2020 роки  та  передбачено комплекс взаємопов’язаних заходів із зазначенням джерел їх фінансування.

Основною метою Програми є загальне підвищення суспільного добробуту населення.

Програма є основою для формування та раціонального використання фінансових ресурсів відповідно до визначених цілей і завдань соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської ОТГ на 2019-2020 роки.

Відповідальні за виконання заходів Програми – Тетіївської міської ради, постійні депутатські комісії,  управління, відділи та структурні підрозділи ОТГ в межах компетенції та повноважень.

Реалізацію заходів Програми буде забезпечено за наявності фінансування з державного, обласного та міського бюджетів, коштів підприємств, міжнародних фінансових організацій та інвесторів, спонсорської допомоги та інших джерел, не заборонених законодавством України.

У процесі виконання Програму можна уточнювати. Зміни і доповнення до Програми затверджуватимуться рішеннями сесій міської ради.

 

2. Соціально-економічна характеристика  Тетіївської  міської об’єднаної територіальної громади

2.1. Загальна характеристика

Тетіївська міська об’єднана територіальна громада базується на території Тетіївського району.

Громада розташовується у південно-західній частині Київської області.

До складу громади увійшло 19 населених пунктів, у тому числі 1 місто, 0 селищ, 18 сіл.

Мінімальна відстань населених пунктів до адміністративного центру складає – 7 км., максимальна - 25 км.

Загальна площа громади – 442,973 км2, що становить 58,29 % від загальної площі району.

2.2. Демографічна ситуація

Сучасна демографічна ситуація в Тетіївській об’єднаній територіальній громаді, як і в цілому в районі, склалася під впливом історичного розвитку території, природного та механічного руху населення.

В загальній структурі населення громади перше місце посідає місто Тетіїв з чисельністю міського населення в 13,199 тис. чол., решта населення громади відноситься до сільського і складає 8,491 тис. чол.

Загальна кількість мешканців громади складає 21 690 осіб,  у тому числі дітей: 1480 дошкільного віку, 2425 шкільного віку.

2.3. Транспортне сполучення

Щоденно здійснюється 94 рейси на 33 автобусних маршрутах. 

Вулично-дорожна мережа громади нараховує:

-  по місту Тетієву загальна протяжність доріг складає 125 км, та налічує 111 вулиць та 48 провулків. Із них з асфальтобетонним покриттям - 80 вулиць загальною протяжністю 70 км.; з біло щебеневим покриттям 69 вулиць загальною протяжністю 40 км., ґрунтове – 10 вулиць протяжністю 15 км.

- по селам, що входять до громади вулично-дорожна мережа налічує 198 вулиць, із них з асфальтним покриттям 109 вулиць, біло щебеневим – 49 вулиць, ґрунтовим покриттям – 39 та 1 з чорно щебеневим покриттям.

Одним з найважливіших питань об’єднаної громади є стан дорожнього покриття, який як в межах населених пунктів, так і поза ними, знаходиться в незадовільному стані. Мережа автомобільних доріг потребує капітального ремонту, а подекуди і повної заміни дорожнього покриття. Щороку проводиться ямковий ремонт доріг, але ці заходи не можуть в повній мірі вирішити проблему.

2.4. Енергопостачання та комунальні послуги

Систему енергопостачання в Тетїівській ОТГ представляє Тетіївський районний підрозділ ПрАТ «Київобленерго» - компанія, що здійснює передачу та постачання електроенергії електромережами споживача Київської області та Тетіївського району в цілому.

Систему газопостачання в Тетїівській ОТГ представляє Тетіївська філія ПАТ «Київоблгаз» - компанія, що здійснює передачу та постачання природного газу споживача Київської області та Тетіївського району в цілому.

Систему теплопостачання в Тетіївській ОТГ представляє КП КОР «Тетіївтепломережа».

Систему водопостачання та водовідведення в Тетїівській ОТГ представляє ВУ ВКГ «Тетіївводоканал». Станом на 01.01.2019 року ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» по водопостачанню обслуговує:

- населення  - 9,0 тис. чоловік  (3603 абонентських рахунки);

- підприємства та організації (в т.ч. ФОП) – 144.

Протяжність  розподільчих мереж – 129,78 км., середній діаметр мереж – 100 мм., середній вік мереж – 34 роки. На  водопровідній мережі встановлено 2 водорозбірні колонки та 23 пожежних гідранти. Водопостачання м. Тетієва здійснюється з підземних вододжерел, що знаходяться переважно на Південно-Східній ділянці Тетіївського родовища. На балансі підприємства знаходиться 10 артезіанських свердловин, 3 водонапірні вежі та 2 резервуари чистої води.  Також наявні очисні споруди. Система водовідведення  – повна та роздільна. Протяжність каналізаційних мереж  - 32,8 км., середній вік мереж -26 років., середній діаметр мереж – 250 мм. Кількість КНС – 8 шт.

На території Тетіївської ОТГ наявний полігон твердих побутових відходів, що знаходиться за межами міста та обслуговується КП «Благоустрій». Даним підприємством надаються послуги благоустрою міста, поточний ремонт дорожнього покриття, збирання, сортування та вивезення  ТПВ, підтримання проекту «Світло майбутнього».

Управитель багатоповерхового житлового фонду Тетіївської ОТГ являється КП «Благоустрій». Також даному підприємству підпорядковано обслуговування міських кладовищ. Станом на 01.01.2019 р. житловий фонд комунальної власності складає 62 багатоповерхових будинків з них 41 будинок  комунальної власності, загальна житлова площа складає 89,412 тис. кв. м., також в місті налічується близько 5100 індивідуальних житлових будинків житлова площа яких складає 459,000 тис. кв. м.

КП «Тетіївське МБТІ»  забезпечує технічну інвентаризації,  паспортизація  і оцінку житлових  будинків, будинків і  споруд громадського та виробничого призначення, господарських будівель, господарських споруд, садових та дачних будинків, гаражів незалежно від форми  власності.

ДП ДЗ «УкрПочта» підприємство поштового зв'язку.

Послуги Інтернету надають:

  • ПАТ «Укртелеком» надання послуг зв’язку та інтернет (сполучення ADSL). Охоплення території – за наявності підключення до телефонної лінії
  • «Інтертелеком» (сполучення CDMA). Охоплення території – 50%
  • ТетіївТелеком надання послуг інтернет з використанням гігабітних оптоволоконних магістралей та сучасного комутаційного обладнання.
  • Satok надання послуг інтернет з використанням гігабітних оптоволоконних магістралей та сучасного комутаційного обладнання.
  • БКМ надання послуг інтернет з використанням гігабітних оптоволоконних магістралей та сучасного комутаційного обладнання.

2.5. Засоби масової інформації

Газета «Тетіївська Земля» та «Тетіїв Сьогодні» є основними друкованими засобами масової інформації Тетіївської ОТГ.

Інші засоби через які може здійснюватися донесення інформації в ОТГ це інтернет – спільноти:

  • «Тетіївська міська рада» (соціальна мережа Facebook.com);
  • «Тетіїв Сьогодні»  (соціальна мережа Facebook.com, Instagram, Twitter);

Офіційні інтернет сайти:

2.6. Екологія

Місцевість Тетіївської ОТГ знаходиться на південному заході Київської області, в одному із найкращих куточків Поросся. Об’єднана громада це частина невеликого краю Придніпровської височини.

Природні ресурси: Місцевість складена, в основному, з осадових гірських порід, глини, піску, що лежать на товстому шарі твердих кристалічних порід, які по берегах річки Роськи виходять на денну поверхню. Загалом об’єднана громада багата на пісковики, вапнякові родовища, глину, ліси, гіпсові родовища, які можуть використовуватися для виробництва будівельних матеріалів, родючі чорноземи, наявні поклади торфу, водні ресурси.

Клімат: Тетіївська об’єднана територіальна громада розміщується в помірному кліматичному поясі. Кліматичні умови формуються внаслідок взаємодії сонячної радiації, циркуляції атмосфери і земної поверхні. Усi чинники дiють постійно і безперервно. Вiдсутнiсть гір сприяє вільному

 перемiщенню і перемішуванню повітряних мас рiзного походження, що зумовлює значну мiнливiстъ погодних процесiв за сезонами. Клімат Тетіївщини в цілому помірно - континентальний. 

Внутрішні води: Внутрішні води представлені річкою Роська і її притоки Росошка та Дубравка. У живленні річки найбільша роль дощових вод, меншу частку становлять снігові та підземні води. Наявна широка мережа озер і ставків.

Рослинний покрив: Тетіївщина лежить в лісостеповій зоні, входить до складу Дністровсько - Дніпровської лісостепової провінції. Основними лісоутворюючими породами наших лісів є граб, дуб, сосна, ялина, береза, вільха. Тут зустрічаються бруслина бородавчаста, глід, малина, іноді терен та клен татарський. В долинах річок, на дні балок зустрічається лучна рослинність: чебрець, полин, ромашка, конюшина, звіробій, материнка, тонконіг вузьколистий, тимофіївка, щавель кінський, грицики, хвощ.

Природно - заповідний фонд Тетіївської громади представлений:

2.7. Освіта

Одним з пріоритетів Тетіївської міської ради є забезпечення конституційних гарантій доступності та рівності прав громадян на отримання якісної освіти, підвищення рівня охоплення дітей дошкільною освітою, оновлення та удосконалення змісту, форми і методів організації навчально - виховного процесу в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, сприяння інноваційному розвитку освітнього середовища, збереження та вдосконалення мережі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до потреб територіальної громади, забезпечення належного рівня їх поточного утримання та функціонування, сприяння збереженню здоров’я дітей, забезпечення всіх раціональним, якісним та безпечним харчуванням, впровадження нових технологій з розвитку освіти.

За рахунок бюджету об’єднаної громади на її території  функціонуватимуть 23 заклади освіти, а саме: 1 гімназія, 2 ліцей, 3 ЗОШ І-ІІІ ступенів, 3 НВО ЗОШ І-ІІІ ступенів, 3 НВО ЗОШ І-ІІ ступенів дитячий садок, 1ЗЗСО І-ІІ ст.., 1 філія ЗЗСО І-ІІІ ст.., 7 закладів  дошкільної освіти (ЗДО),  1 заклад центральної позашкільної освіти (ЗЦПО), 1 КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа».

Загалом охоплення шкільною освітою в громаді складає 100%. Діти, що проживають у віддалених населених пунктах, забезпечені автобусним підвезенням.

2.8. Медицина

Значна увага приділяється сталому функціонуванню лікувально-профілактичних закладів та поліпшенню ефективності первинної медико-санітарної допомоги, покращенню матеріально-технічної бази, покращенню якості надання медичних послуг.

         Послугами лікарів загальної практики охоплено 100 % населення Тетіївської ОТГ.         Чисельність лікарів загальної практики - сімейної медицини становить 23 осіб.         Укомплектованість посад лікарів в центрі ПМСД  становить 68,6%.

Продовжується робота по удосконаленню надання амбулаторно-полікліннічної роботи. Створено Комунальне підприємство «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги»» (КП «КНП «Тетіївський ЦПМСД»»), яке почало функціонувати з 01 квітня 2018 року.

З метою впровадження медичної реформи створені автоматизовані робочі місця для лікарів загальної практики-сімейної медицини для підписання декларацій з пацієнтами.

Основними заходами спрямованими на розвиток медицини є:

  • Впровадження телемедицини .
  • Покращення здоров’я населення шляхом забезпечення доступної та якісної кваліфікованої допомоги кожному громадянину.
  • Запровадження нових механізмів, методів, стандартів надання послуг в охороні здоров’я, забезпечення охорони здоров’я матері та дитини.
  • Укомплектування вакантних лікарських посад.
  • Проведення поточного ремонту сільських ЛПЗ.
  • Забезпечення 95 % туберкуліно – діагностики дітям .

2.9. Культура

Культурно-освітню роботу в Тетіївській об’єднаній територіальній громаді здійснюють 17 клубних установ, 18 бібліотечних закладів, Тетіївський краєзнавчий музей та Тетіївська дитяча музична школа.

Робота закладів культури спрямована на збереження і розвиток української національної культури, активізації діяльності закладів культури, шляхів збереження існуючої мережі і посилення їх ролі в розгортанні процесів національно - культурного відродження, поліпшення матеріально-технічної бази. Проводяться свята, фестивалі, конкурси, інші культурно-мистецькі заходи, пов'язані з відзначенням календарних та пам'ятних дат в Україні, а також обласні культурно - мистецькі свята, що є історичним надбанням не лише Тетіївської громади, а й України в цілому.

Основною проблемою культурно-освітнього спрямування в громаді є відсутність достойних умов (ремонту) для забезпечення основних видів діяльності працівників клубних закладів, що значно ускладнює, а подекуди унеможливлює проведення культурно-масових заходів для населення, насамперед молоді. Також гострою проблемою є опалення закладів культури.

Проблема наповнюваності бібліотечних установ новими зразками художньої, спеціалізованої та іншої літератури, яка б була цікава для молоді і могла відродити у неї культуру читання також потребує вирішення. Матеріальне оснащення закладів культури громади (музичні інструменти, сценічні костюми та ін.) також потребують заміни. Практично всі приміщення закладів культури громади потребують  ремонту  та утеплення.

2.9. Соціальне забезпечення

Соціальне забезпечення - одна з головних функцій держави, яка здійснюється завжди і за будь-яких умов на користь непрацездатних і хворих людей, пенсіонерів, безробітних, малозабезпечених. За останні роки, незважаючи на зусилля влади щодо поліпшення соціально-економічної ситуації та підвищення матеріального рівня життя населення, збільшується кількість громадян, які потребують соціального захисту. Соціальний захист пенсіонерів та інвалідів з боку держави полягає у наданні грошової допомоги, засобів пересування, протезування, у встановленні опіки або стороннього догляду.

На сьогоднішній день соціальну інфраструктуру Тетіївської ОТГ представляють:

  • Управління соціального захисту населення РДА;
  • Тетіївський районний центр  зайнятості;
  • Тетіївське об’єднане управління пенсійного фонду України в Київській області;
  •  Центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Тетіївської ОТГ.
  1. Основні пріоритети соціально-економічного та культурного розвитку Тетіївської ОТГ та шляхи їх реалізації в 2019-2020 роках

     Пріоритетними завданнями соціально-економічного та культурного розвитку ОТГ є:

1. Розвиток економічної спроможності громади шляхом покращення можливостей для розвитку бізнесу та залучення інвестицій.

2. Забезпечення наповнюваності дохідної частини бюджету міста шляхом проведення раціональної та ефективної податково-бюджетної політики, дотримання фінансової дисципліни, залучення додаткових ресурсів для наповнення бюджету, підвищення результативності бюджетних видатків; 

3. Формування якісного та безпечного середовища життєдіяльності населення ОТГ, розвиток муніципальної інфраструктури, стимулювання раціонального використання енергоресурсів у закладах бюджетної сфери та житлово-комунального господарства;

4. Вирішення питання по наданню жителям ОТГ якісних та доступних комунальних послуг, створення умов для прискореного впровадження реформ житлово-комунального господарства ОТГ;

5.  Створення належних умов для всебічного та повноцінного розвитку дітей та молоді, відродження культурних і просвітницьких традицій, розвиток туристичного потенціалу ОТГ;

6. Створення більш прийнятних умов для розвитку підприємницької діяльності, підтримка малого та середнього бізнесу, сприяння збільшенню випуску конкурентоспроможної продукції місцевого виробництва;

7. Проведення робіт з благоустрою, виконання будівельних та ремонтних робіт на об’єктах комунальної та інших форм власності;

8.  Продовження будівництва об’єктів життєзабезпечення, проведення капітального ремонту доріг комунального значення;

9.  Вирішення питань збирання, транспортування та переробки побутових відходів;

10.  Оптимізація облаштування вуличного зовнішнього освітлення ОТГ;

11.Сприяння реалізації проектів за пріоритетними напрямами інноваційної діяльності, реалізація Громадського бюджету в Тетіївській ОТГ;

12.Запозичення досвіду розбудови громади міста завдяки участі у   міжнародних програмах та розбудові зв’язків з іншими населеними пунктами.

13. Заходи з покращення доступності та якості адмінпослуг, що надаються жителям Тетіївської міської ОТГ

3.1. У сфері фінансових ресурсів та доходів міського бюджету  на 2019-2020 роки

   Успішне вирішення комплексу завдань щодо забезпечення сталого економічного та соціального зростання, функціонування і розвитку різних сфер економіки міста значною мірою залежить від економічної ефективності фінансової політики, орієнтованої на поступове зростання та формування необхідних обсягів фінансових ресурсів.

   Згідно діючого бюджетного та податкового законодавства  доходи міського бюджету на 2019 рік прогнозується отримати на рівні  166 млн. 914 тис. 264 грн., в тому числі по  загальному  фонду бюджету Тетіївської ОТГ прогнозується на рівні 163 млн. 698 тис. 074 грн.,  та спеціальному фонду 3 млн. 216 тис. 190 грн.

 3.2. У сфері соціально-економічного та культурного розвитку, соціального захисту населення міста

Підготовка місцевих програм з питань самоврядування, подання їх на затвердження ради, організація їх виконання, подання раді звітів про хід і результати виконання цих програм.

Реалізація державних соціальних програм, в ході яких здійснюються заходи щодо поліпшення становища громадян похилого віку, ветеранів війни та праці учасників АТО, дітей-сиріт та інших пільгових категорій жителів міста.

Забезпечення збереження та захисту конституційних прав і свобод дітей у відповідності з вимогами міжнародної Конвенції про права дитини, захист житлових та майнових прав дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

3.3. У галузі житлово-комунального господарства та будівництва

Забезпечення фінансової стабільності галузі, поліпшення рівня та якості надання житлово-комунальних послуг населенню.

Зменшення споживання енергоносіїв на виробництво послуг шляхом впровадження енергозберігаючих заходів.

Прийняття економічно обґрунтованих тарифів на житлово – комунальні послуги.

Продовження реконструкції централізованої системи водопостачання, мереж водовідведення.

Управління у межах визначеного радою майном, що перебуває у комунальній власності територіальної громади ОТГ, забезпечення його належного утримання та ефективної експлуатації.

Своєчасне виконання комплексу робіт із підготовки до роботи в осінньо-зимовий період  2019-2020 років.

3.4. У сфері енергозабезпечення та енергозбереження

Продовження проведення утеплення закладів бюджетної сфери (міський будинок культури, спортивна школа біатлону, будинок військомату).

Продовження реконструкції електромереж зовнішнього освітлення із використанням світильників із енергозберігаючими джерелами світла та сонячних батарей.

Розвиток локальних електромереж, впровадження багатотарифних лічильників.

Впровадження елементів декоративного освітлення.

3.5.  У сфері роздрібного товарообігу та системи надання послуг населенню

Продовження робіт по збереженню тенденції активного розвитку підприємництва, забезпечення стабільних сприятливих умов для його функціонування, удосконалення регуляторних процесів, зняття штучних бар’єрів для виходу на ринок нових суб’єктів підприємницької діяльності.

Забезпечення якісного розвитку мережі підприємств торгівлі і сфери побутового обслуговування.

Здійснення контролю щодо попередження порушень Порядку провадження торгівельної діяльності та правил торгівлі, а також  порушень Закону України «Про захист прав споживачів».

3.6. У сфері освіти, культури, фізкультури і спорту

Розвиток особистості кожної дитини, модернізація навчально – матеріальної бази навчально-виховних закладів ОТГ.

Збереження та раціональне використання пам’яток історично - культурної спадщини в ОТГ.

         Проведення  культурно-мистецьких заходів в ОТГ, виконання Програми по забезпеченню культурного розвитку територіальної громади  Тетіївської ОТГ.

Підвищення ефективності інформаційного забезпечення і впровадження нових організаційних форм пропаганди фізичної культури і спорту. Створення умов для занять фізичною культурою і спортом за місцем навчання учнів та молоді по місцю праці та проживання.

Підтримка команд міста, які беруть участь в різноманітних змаганнях, конкурсах,  зборах, олімпіадах тощо.

Продовження виплат стипендій школярам – переможцям різноманітних конкурсів, олімпіад, МАН, спортивних змагань.

Продовження реконструкції міського стадіону «Колос» та приміщення «Креатив».

3.7. У сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища

Завершити роботи щодо зміни меж міста.

Проведення роботи щодо переукладення договорів оренди земельних ділянок.

Розробка нормативно-грошової оцінки після затвердження нових меж міста  та заключення договорів відповідно до нових меж міста.

Проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення та оцінки земель за межами населеного пункту.

Посилення роботи з громадянами, яким необхідно провести переоформлення права користування земельними ділянками, наданими у приватну власність у землі для здійснення комерційної діяльності (проекти зміни цільового використання ).  

Провести роботу щодо інвентаризації земельних ділянок під об’єктами комунальної власності (дитячі садки, адмінбудівля міської ради та інше).

3.8.  У сфері щодо забезпечення законності та правопорядку, охорони прав свобод і законних інтересів громадян міста

Систематично аналізувати стан забезпечення прав і законних інтересів громадян. За результатами аналізу та з урахуванням факторів негативного впливу, причин і умов, що сприяють вчиненню правопорушень та злочинів, вживати заходи по їх усуненню.

3.9. Техногенна безпека

У 2019-2020 роках основну увагу передбачено зосередити на виконанні робіт з попередження виникнення надзвичайних ситуацій та створення відповідних умов щодо мінімізації негативного впливу їх на навколишнє природне середовище та стан здоров’я людей.

Заключити відповідні угоди з підприємствами різних форм власності в наданні допомоги при ліквідації надзвичайних ситуацій з метою попередження негативного впливу на  навколишнє природне  середовище.

  1. В 2019-2020 роках виконавчим комітетом Тетіївської міської ради будуть реалізовуватись наступні міські Програми.

№п/п

Назва програм

Дата прийняття та номер рішення і сесії.

Сума

1

Програма «По поліпшенню водопостачання та водовідведення м. Тетієва» на 2015-2020 роки

18.12.2014

№ 899 63 сесія

 

2

Програма «Соціального захисту жителів Тетіївської територіальної громади «Турбота»» на 2016-2020 роки

24.12.2015р. №26

3 сесія

 

3

Програма «Обдарована дитина» на 2016-2020 роки

24.12.2015р. №27

3 сесія

 

4

Програма « Інформаційної політики та зв’язків з громадськістю» на 2016-2020 роки

24.12.2015р. №28

3 сесія

 

5

Програма «Охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в м. Тетієві» 2016 -2020 роки

24.12.2015р. № 31 3 сесія

 

6

Програма «Енергоефективності та енергозбереження міста Тетієва» на 2016-2020 роки

24.12.2015 р. №32 3 сесія

 

7

Програма «Захисту населення і території міста Тетієва від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» на 2016- 2020 р.р.

24.12.2015 № 33

3 сесія

 

8

Програма «Поводження з твердими побутовими відходами в місті Тетієві» на 2015-2020 роки

14.01.2015 №921

65 сесія

 

9

Програма «Підтримки громадських організацій у місті Тетієві» на 2015-2020 роки

19.02.2015 №947

68 сесія

 

10

Програма «Підтримки сім’ї, дітей, молоді та жінок» на 2016-2020 роки

18.02.2016 № 72

5 сесія

 

11

Програма «Розвитку та збереження зелених насаджень в місті Тетієві» на 2016-2020 роки

21.04.2016 № 107

7 сесія

 

12

Програма «Охорони пам’яток культурної спадщини міста Тетієва» на 2016-2020 роки

21.04.2016 № 108

 7 сесія

 

13

Програма «Профілактики злочинності» на 2016-2020 роки

07.07.2016 № 137

 9 сесія

 

14

Програма «Підтримки релігійних організацій міста Тетієва» на 2016-2020 роки

14.09.2016 № 173 11 сесія

 

15

Програма «Захисник Вітчизни» на 2016-2020 роки

10.11.2016 № 207 14 сесія

 

16

Програма  «Співробітництва з організаціями Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування та іншими організаціями» на 2017-2019 роки

08.06.2017 р.

№ 339

22 сесія

 

17

Програма «Боротьба із карантинними рослинами на території міста Тетієва» на 2018-2022 роки

22.09.2017 р.

№ 385

25 сесія

 

18

Програма «Територіальної оборони міста Тетієва» на 2017-2020 роки

19.10.2017 р.

№ 395

26 сесія

 

 

19

Програма «Забезпечення поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів у місті Тетієві»

23.11.2017 р.

№ 409

27 сесія

 

20

Програма «Розвитку фізичної культури і спорту на території Тетіївської   міської об’єднаної територіальної громади» на 2018-2021 роки

15.01.2018 р.

№ 15-01-VII

1 сесія ( 2 зас)

 

21

Програма «Розвитку земельних відносин міської об’єднаної територіальної громади» на 2018-2020 роки

30.01.2018 р.

№ 40-01-VII

1 сесія ( 3 зас)

 

22

Програма «Компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян на залізничному транспорті приміського сполучення» на  2018-2022 роки

15.02.2018 р.

 № 60-02-VII

 2 сесія

 

23

Програма «Організації громадських та інших робіт тимчасового характеру Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади» на 2018-2020 роки

15.02.2018 р.

 № 61-02-VII

 2 сесія

 

24

Програма «Організації харчування дітей учасників бойових дій, загиблих, контрактної служби в зоні проведення антитерористичної операції» на 2018-2019 роки

12.04.2018 р.

 № 121-05-VII

 5 сесія

 

25

«Програма щодо відшкодування витрат за надані пільги з  телекомунікаційних послуг пільговим категоріям населення  Тетіївської об’єднаної  громади на 2018 -2022 роки»

17.05.2018 р.

№ 144-06-VII

  6 сесія ( 1 зас)

 

26

Програма «Відпочинку та оздоровлення дітей Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади» на 2018-2020 роки

29.05.2018 р.

 № 187-06-VII

 6 сесія ( 2 зас)

 

27

Міська Програма  «Шкільний автобус» на 2018-2020 роки

16.08.2018 р.

№ 271-09-VII

 

 

28

Програма «Фінансової підтримки комунальних підприємств Тетіївської  міської ради на 2019-2020 роки

21.12.2018 р.

№ 420-14-VII

14 сесія

 

 

29

Програма «Відшкодування частини суми кредиту, залученого фізичними особами, власниками квартир у багатоквартирних будинках на перехід на індивідуальне опалення шляхом придбання енергоефективних котлів та комплексу робіт по встановленню енергоефективних котлів» на 2019-2020 роки

21.12.2018 р.

№ 425-14-VII

14 сесія

 

 

30

Про затвердження Програми «Громадський бюджет Тетіївської ОТГ на 2019 рік»

        

21.12.2018 р.

№ 422-14-VII

14 сесія

 

 

31

Про затвердження  Програми по забезпеченню

культурного розвитку Тетіївської ОТГ

на 2019-2022 роки

 

21.12.2018 р.

№ 426-14-VII

14 сесія

 

 

32

Про затвердження Програми по розвитку благоустрою та інфраструктури Тетіївської ОТГ на 2019 рік

 

21.12.2018 р.

№ 421-14-VII

14 сесія

 

33

Про затвердження Програми «Відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, здійснення представницьких та  інших  заходів Тетіївської ОТГ» на 2019-2020 роки

 

21.12.2018 р.

№ 427-14-VII

14 сесія

 

34

Програма надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування міста Тетієва та старостинських округів, яким у 2019 - 2021 роках виповнюється 18 років»

21.12.2018 р.

418 -14-VII

14 сесія

 

35

Програма «Поліпшення матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» на 2019 рік

21.12.2018 р.

№ 419-14-VII

14 сесія

 

36

Про затвердження Програми розвитку освіти Тетіївської  об’єднаної  територіальної 

громади на 2018-2020 роки

 

21.12.2018 р.

№ 417 -14-VII

14 сесія

 

37

Про затвердження Програми впровадження добровільного медичного страхування працівників бюджетної сфери Тетіївської ОТГ  на 2019-2020 роки

 

21.12.2018 р.

№ 443-14-VII

14 сесія

 

  1. Джерела фінансування Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста

Реалізація програми здійснюється відповідно до Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні ”, Бюджетного Кодексу України за рахунок коштів міського бюджету (загального та спеціального фонду), коштів  обласного, державного бюджету, спеціальних коштів, коштів цільових фондів та інших, що не суперечать чинному законодавству.

 

                Керуюча справами (секретар) виконкому                                        І.В.Погоріла

                                                             Додаток

до Програми соціально – економічного та культурного розвитку міста Тетієва

                                                             на 2019-2020 роки

Основні заходи Програми соціально-економічного та культурного

розвитку Тетіївської ОТГ на 2019-2020 роки

№ з/п

Назва проекту

 
 

1

Проведення інвентаризації земель Тетіївської міської ОТГ

 

2

Розробка генпланів та меж населених пунктів громади

 

3

Створення коворкінг-центру для інформаційно-комунікативних заходівта молодіжного бізнес-інкубатора

 

4

Розміщення сонячних батарей в м.Тетіїв

 

5

Проведення щорічного Інвестиційного форуму

 

6

Розвитокміжмуніципального та міжнародного співробітництва

 

4

Створення перших трьох пілотних ОСББ

 

8

Капітальний ремонт дорожнього покриття дороги Тетіїв– Стадниця

 

9

Побудова дороги Тайниця – с. Олександрівка Жашківський р-н

 

10

Поточний ремонт дорожнього покриття вулиця Ак. Байраківського (м. Тетіїв)

11

11

Поточний ремонт дорожнього покриття вулиця Центральна(м. Тетіїв)

 

12

Поточний ремонт дорожнього покриття вулиця Януша Острозького(м. Тетіїв)

 

13

Поточний ремонт дорожнього покриття вулиця Соборна(м. Тетіїв)

 

14

Поточний ремонт доріг Тетіївської ОТГ

 

15

Диспетчеризація водоканалу

 

16

Буріння двох свердловин для водопостачання

 

17

Встановлення дистанційних лічильників для обліку води

 

18

Заміна труб водопостачання

 

19

Встановлення міського бювету в центрі Тетієва

 

20

Виготовлення святкової ілюмінації

 

21

Організація комунального траспорту. Закупівля 8 електроавтобусів. Запуск 4-ьох маршрутів по громаді, 2 по місту із системою електронний квиток.

 

22

Встановлення та ремонт зупинок в громаді

 

23

Створення пилорами на базі КП «Благоустрій»

 

24

Створення підрозділу на базі КП «Благоустрій» для надання ритуальних послуг

 

25

Оновлення бази комунальної техніки (Трактор – 4 одиниці, Сміттєвоз – 2 одиниці, Автомобіль для нанесення дорожньоїрозмітки, аварійний автомобіль)

 

26

Оформлення в’їздів в населенні пункти громади

 

27

Озеленення території Тетіївської ОТГ

 

28

Створення ландшафтного дизайну центральної частини Тетієва

 

29

Встановлення міських теплиць для вирощування рослин для озеленення громади

 

30

Проект реновації міського парку «Слави»

 

31

Встановлення безпечного доступу в школи громади

 

32

Створення шкільних електронних бібліотек

 

33

Закупка шкільних автобусів

 

34

Реалізація проекту «Безпечна школа» на базі Тетіївського ліцею

 

35

Реалізація проекту «Аграрний ліцей»

 

36

Реалізація «Інклюзивно-ресурсного центру»в сш№1, перша опорна школа

 

37

Реалізація проекту «Спорт, мови,економіка» в сш№3, друга опорна школа

 

38

Проведення ремонту амбулаторій та ФАПів

 

39

Оснащення всіх ФАПів, ФПів обладнанням

 

40

Запровадження картки пацієнта, кабінет пацієнта

 

41

Запровадження страхової медицини

 

42

Створення відділення гемодіалізу

 

43

Створення КП «Територіальний центр»

 

44

Проект «Коробка для новонародженого від міського голови»

 

45

Ремонт та оснащення приміщення Будинку людей похилого віку

 

46

Реконструкція Центрального будинку культури Тетіївської ОТГ

 

47

Ремонт сільських клубів, проведення опалення в клуби, створення громадських просторів у сільській місцевостіна базі клубів, запровадити перегляд кіно по п’ятницям та суботам

 

48

Створення жіночого оркестру

 

49

Реконструкція стадіону «Колос»

 

50

Реконструкція закритої спортивної зали в колишньому приміщенні кінотеатру

 

51

Проведення спортивних заходів – «Пробіг над Роською» , чемпіонат України з карате, чемпіонат Київської області з веслування на Байдарках та Каное, чемпіонат України з літнього біатлону

 

52

Побудова стадіону для біатлону

 

53

Побудова басейну на території сш№3

 

54

Встановлення контейнерівз роздільного збору сміття біля багатоквартирних будинків

 

55

Проведення інформаційної кампанії з роздільного збору сміття

 

56

Організація вивозу сміття в приватному секторі. Придбання індивідуальних контейнерів для приватного сектору

 

57

Встановлення фандоматудля збору пластикових пляшок та банок від населення

 

58

Ліквідація стихійних сміттєзвалищ

 

59

Проведення енергоаудиту об’єктів комунальної власності

 

60

Переведення об’єктів комунальної власностіна альтернативне опалення

 

61

Утеплення об’єктів комунальної власності

 

62

Перевід на індивідуальне опалення, програма відшкодування для незахищених верств населення

 

63

Заміна та встановлення вуличного освітлення на енергоефективне та диспетчеризація

 

64

Вирощування енергетичних рослин (павловнія, енергетична верба)

 

65

СтворенняКП «Муніципальна варта»

 

66

Встановлення камер відеоспостереження по місту та системи розумної аналітики для відеоспостереження

 

67

Встановлення 3-х світлофорів: 1-а, 4-а, 3-я школи

 

68

Створення притулку для тварин

 

69

Відкриття ЦНАП

 

70

Створення віддалених офісів ЦНАПу в кожному старостинському окрузі громади

 

71

Створення міського кол-центру

 

72

Запровадження електронного документообігу із державними установами

 

73

Створення картки жителя Тетіївської ОТГ

74

74

Повна комп’ютеризація об’єктів комунальної власності

 

75

Створення реєстру захоронень та карт кладовищ, доріг, освітлення, об’єктів комунальної власності, жителів громади, пільговиків, громадян, які потребують допомоги

 

76

Проведенняінтернету в заклади освіти, культури, медицини, інші об’єкти комунальної власності

 

77

Громадський бюджет

 

78

Створення громадської ради

 

79

Випуск газети «Вісник Тетіївської ОТГ»

 

80

Проведення фестивалів, конкурсів, концертів

 

81

Розробка стратегіїрозвиткутуризму Тетіївської міської ОТГ до 2023 року

 

82

Розробка бренду Тетіївської ОТГ

 

83

Маркування історичних пам’яток громади інформаційними табличками та вказівниками, виготовлення туристичної продукції

 

84

Проект реновації центральноїчастини міста. Туристичний проект «Старе місто»

 

85

Реконструкція музею

 

86

Встановлення меморіалу пам’яті жертв погрому та холокосту на єврейському кладовищів місті Тетієві

 

                Керуюча справами  (секретар) виконкому                                        І.В.Погоріла

 

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

   РІШЕННЯ

 

 «22» січня 2019 року  №  2

м. Тетіїв

Аналіз і узагальнення пропозицій,

заяв і скарг громадян, що надійшли

до виконавчого комітету Тетіївської

міської ради в 2018 році

       Заслухавши та обговоривши інформацію начальника загального відділу виконавчого комітету Тетіївської міської ради Гріщенко Н.В. про аналіз і узагальнення пропозицій, заяв і скарг громадян, що надійшли до виконавчого комітету та старостинських округів в 2018 році, виконавчий комітет міської ради

 В И Р І Ш И В:

1. Інформації прийняти до відома (додається).

2.Начальнику загального відділу виконавчого комітету Тетіївської міської ради Гріщенко Н.В.:

  •   Систематично проводити  аналіз і узагальнення питань порушених громадянами в письмових і усних зверненнях, виявляти і ставити питання перед виконавчим комітетом про усунення причин, що

            породжують повторні і колективні скарги.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючу справами  (секретаря) виконкому І.В.Погорілу.

       Міський голова                                             Р.В. Майструк

Начальник юридичного відділу                                                        Н.М. Складена

 

 

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

          РІШЕННЯ

 

 «22» січня 2019 року  №  3

м Тетіїв

              Про визначення місць для  встановлення

              наметів та розміщення матеріалів

              передвиборної агітації в місті Тетієві

              та старостинських округах

 

           З метою забезпечення проведення в рівних умовах передвиборчої агітації та інформування населення міста Тетієва та населених пунктів Тетіївської ОТГ, відповідно до ст.. 34 Конституції України, керуючись ст. 40 «Закону України про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет

                                       В И Р І Ш И В:    

1. Місцем встановлення інформаційно-агітаційних наметів в місті Тетієві визначити частину площі Героїв Майдану біля Дошки пошани.

                 2.  Місцем  розміщення матеріалів передвиборної агітації в м. Тетієві визначити   дошки оголошень, що знаходяться в місті Тетієві по:

  • вул. Я.Острозького ( приміщення міської ради);
  • вул. А.Байраківського ( біля ринку);
  • вул. Соборна ( біля автостанції);
  • вул. Центральна ( біля міського будинку культури);
  • вул. Цвіткова ( біля ЦРЛ).           

3. Місцем встановлення інформаційно-агітаційних наметів та  розміщення матеріалів передвиборної агітації в старостинських округах визначити:

  • Бурківецький старостинський округ № 1

              – вул. Зацерква ( біля будинку культури);

  • Голодьківський старостинський округ № 2

              – вул. Шкільна ( біля будинку культури);

  • Горошківський старостинський округ № 3

             – вул.  Центральна, 30 ( біля будинку культури);

  •  Дзвеняцький старостинський округ № 4

             – вул. Центральна ( біля будинку культури);

  • Дібрівський старостинський округ № 5

             – вул. Степова (біля адмінприміщення);

  • Михайлівський старостинський округ № 6

             – вул. Центральна ( біля будинку культури);

  • Ненадихівський  старостинський округ № 7

             – вул. Шевченка ( біля будинку культури);

  •  Росішківський старостинський округ № 8

             – вул. Центральна  ( біля будинку культури, магазину, 

                         заготконтори);

  •  Скибинецький старостинський округ № 9

             – пров. Шкільний, 18 ( біля будинку культури);

  •  Стадницький старостинський округ № 10

             – вул. Заводська ( біля адмінприміщення),

                 вул. Миру ( біляАт «Хліб України»);

  • Степівський  старостинський округ № 11

             – вул. Центральна ( біля адмінприміщення), площа Слави;

  • Тайницький  старостинський округ № 12

             – вул. Центральна, 46 ( біля будинку культури);

-    Черепинськийстаростинський округ № 13 :

                            - в с.Черепин перед магазином по вул.Центральна, 12

                         в центрі села;

                       - в с.Черепинка по вул.Жовтнева, 6  перед сільським клубом

                         в центрі  села:

                      - в с. Григорівка перед магазином по вул. Горького, 1

                         в центрі села.

4. При встановленні інформаційних наметів користуватись Порядком розміщення інформаційних наметів та встановлення місць для їх розміщення на території Тетіївської міської ради, затвердженого рішенням виконавчого  комітету міської ради № 88 від 26.06.2012 року.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника  міського голови І.В.Мащенка.

            Міський голова                                             Р.В.Майструк

Начальник юридичного відділу                                                             Н.М.Складена

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 «22» січня 2019 року № 8

 м Тетіїв

 

Про перелік обєктів та видів безоплатних

суспільно-корисних робіт для відбування 

правопорушниками адміністративного

стягнення  у вигляді громадських

робіт  та засудженими до покарання у вигляді

громадських робіт та оплачуваних  суспільно-

корисних робіт для відбування даного

 правопорушення передбаченого

ст.183- 1,2 КУпАП

            Розглянувши лист  Тетіївського районного відділу з питань виконання  кримінальних  покарань та  пробації Міністерства Юстиції ,  відповідно до ст.. 56 ч. 1 Кримінального кодексу України,  ст.. 36 ч. 1 Кримінально-виконавчого кодексу України, ст. 30-1, 31-1 та 321-1, 325-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керуючись п.1 ст. 30 (власні повноваження)  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради 

В И Р І Ш И В:

1. Визначити об’єктами для виконання  безоплатних суспільно-корисних робіт для идівідбування порушниками адміністративного стягнення у виді громадських робіт та засудженими до покарання у виді громадських робіт:

    -  КП «Благоустрій»

    -  ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

    -  КП «Дібрівка- Обрій»

2. Визначити об’єктами для виконання адміністративного стягнення у вигляді  суспільно-корисних робіт  наступні підприємства:

-  КП «Благоустрій»

- ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

- КП «Дібрівка- Обрій»

- організації підприємства та інші установи розташовані на території старостинських округів, якщо на час звернення постанови суду,порушник притягнутий до адміністративного стягнення у виді суспільно-корисних робіт вже офіційно працевлаштований на одному з них ( на вимогу порушника чи відділу пробації).

3. Визначити роботи пов’язані з благоустроєм території Тетіївської міської ради як суспільно-корисні та громадські роботи.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника  голови І.В.Мащенка.

 

            Міський голова                                           Р.В.Майструк

   Начальник юридичного відділу                                                     Н.М.Складена        

 

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

Від   22.01.2019 р. № 12

м. Тетіїв.

Про  взяття на облік

безхазяйного майна

     У зв’язку з тим, що на території Тетіївської міської ради виявлено нерухоме майно,  власник якого не відомий, у відповідності до п.5 делегованих повноважень ст.30 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.335 ЦК України виконавчий комітет міської ради          

В И Р І Ш И В:

1. Звернутися до органу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно із заявою про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна а саме:

  • Багатоквартирного житлового будинку по вул. Шевченка, 4 в м.Тетієві Київської області, земельна ділянка комунальної власності, кадастровий номер відсутній;

2.Про взяття зазначеного нерухомого майна на облік подати оголошення в місцевому друкованому засобі масової інформації.

3.Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на юридичний відділ виконавчого комітету Тетіївської міської ради.

Міський голова                                          Р.В.Майструк

Начальник юридичного відділу                                    Н.М.Складена

 

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 «22» січня 2019 року  №  13

м Тетіїв

              Про затвердження тарифів на вивезення

              та захоронення твердих побутових

              відходів (ТВП) від підприємств, організацій,

              приватного сектора

 

Розглянувши лист КП «Благоустрій» щодо  затвердження тарифів на вивезення  та захоронення твердих побутових відходів (ТВП) від підприємств,  організацій,приватних будинків міста Тетієва,  керуючись п. 2 пп. а ст. 30   Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет

В И Р І Ш И В:                 

   Встановити тариф на видалення та захоронення твердих побутових відходів:

  • від  приватних будинків (населення) - 20 гривень за 0,1 тонну
  • від організацій та підприємств – 126 гривень за 1 куб.м.
  • за утилізацію ТПВ – 36 гривень за 1 куб.м.

Міський голова                                             Р.В.Майструк

Начальник юридичного відділу                                                             Н.М.Складена

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь