Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ 20.02.2019Р.

Дата: 22.02.2019 09:33
Кількість переглядів: 32

                                                                                

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 РІШЕННЯ

 

 «20»  лютого  2019 року  №  21

м Тетіїв

Про виконання Програми соціально-

економічного та культурного розвитку міста

та старостинських округів за 2018 рік.

 

          Розглянувши проект звіту про роботу виконавчого комітету Тетіївської  міської ради щодо виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста  та старостинських округів за 2018 р., враховуючи пропозиції та зауваження членів  виконкому, керуючись п.а  пп.1 ст. 27 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні," виконавчий комітет міської ради

                                   В И Р І Ш И В:

1. Схвалити звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного  розвитку міста та старостинських округів за 2018 рік.

2. Подати звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного  розвитку міста та старостинських округів за 2018 рік на розгляд та затвердження  17 сесії міської ради сьомого скликання (додається).

 

               Перший заступник міського голови                                             І.В.Мащенко

Начальник юридичного відділу                                                      Н.М.Складена

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

від 20.02.2019р. № 21

 

З В І Т

виконавчого комітету про роботу  щодо виконання   Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Тетієва та старостинських округів за 2018 р.

         Протягом 2018 року міськвиконком спрямовував свою діяльність на організацію виконання положень Конституції та законів України, забезпечення реалізації заходів, визначених актами Президента України і Кабінету Міністрів, а також Програмою соціально-економічного і культурного розвитку громади.  При цьому, значна увага приділялась збільшенню надходжень до бюджету, підвищенню життєвого рівня населення та розв'язання найгостріших соціальних проблем територіальної громади.

На сучасному етапі становлення громадянського суспільства в Україні актуального значення набуває розвиток інституту звернень громадян, який є основним каналом зв’язків громадянина й держави.

Право громадян на звернення гарантується Конституцією України (ст.40), в якій визначено, що громадяни України мають право звертатися до органів державної влади та місцевого самоврядування та встановлено обов’язок органів влади та посадових осіб розглядати звернення й надавати обґрунтовані відповіді.

Організація роботи із зверненнями громадян є одним з пріоритетних напрямків діяльності виконавчого комітету Тетіївської міської ради і організована у відповідності до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/ 2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування». 

 Посадові особи виконкому намагаються додержуватись встановлених термінів розгляду звернень громадян, здійснюється контроль за їх своєчасним та правильним вирішенням.   

Протягом 2018 року до Тетіївської ОТГ надійшло 2861 звернення громадян. Із загальної кількості звернень: 1944 – письмових, на особистому прийомі міського голови, заступників міського голови, секретаря ради, керуючого справами, в.о. старост у старостинських округах Тетіївської ОТГ - 885, через уповноважену особу – 20, через органи влади – 8, засобами електронного зв’язку – 4, з урахуванням 49 колективних звернень, що надійшло протягом звітного періоду.

Серед загальної кількості звернень 97% складають заяви (клопотання), 3% - скарги.

Як свідчить аналіз надходження звернень громадян за територіальною ознакою найбільше звернень до Тетіївської ОТГ надійшло від міських жителів 2021 або 71% від загальної кількості звернень. Від сільських жителів надійшло 840 звернень або 29%.

   У своїх зверненнях мешканці Тетіївської ОТГ порушували питання щодо оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, заключення договорів оренди земельних ділянок, дозволи на розробку документації на земльні ділянки, ремонту доріг, приміщень садочків, шкіл, надання матеріальної допомоги та інші.

       У звітному періоді від вразливих верств населення до Тетіївської ОТГ надійшло 65 звернень, або 2,3%, у тому числі: від учасників війни та інвалідів війни, та бойових дій -  14 звернення, або 0,5%, від учасників АТО - 34 звернень, або 1,2%, від осіб з інвалідністю I, II, III групи - 11 звернень, або 0,4%,  від членів багатодітних сімей, одиноких матерів, матерів-героїнь  - 6 звернень, або 0,2%.

       Протягом 2018 року до Тетіївської ОТГ було 80 депутатських звернень, в тому числі 60 від депутатів Тетіївської міської ради (у зверненнях піднімалися питання ремонту та відновлення дорожного покриття, вуличного освітлення, продовження автобусних маршрутів).

Серед основних питань, які порушували мешканці у своїх зверненнях упродовж  2018 року,  чільне місце займають: питання соціального захисту населення - 583, або 20%, комунального господарства - 450 питань, або 16%, аграрної політики і земельних відносин  – 1208, або 42%, з питань житлової політики - 39, або 1,4%, екології та природних ресурсів 48, або 1,7%,  охорони здоров'я  – 36 або 1,3%, сім’ї, дітей, молоді, гендерної рівності, фізичної культури і спорту – 63 або 2,2%, забезпечення дотримання законності правопорядку  - 43, або 1,5%,  транспорту і зв’язку - 58 або 2%,  праці та заробітної плати 74 або 2,6% та інші.

Із загальної кількості розглянутих звернень 2381 або 83 %, вирішено позитивно.

На засіданнях сесій Тетіївської міської ради було розглянуто 839 заяв громадян (дозволи на розробку технічної документації на земельні ділянки, виділення земельних ділянок, поновлення договорів оренди), на засіданнях виконкому було розглянуто 559 заяв громадян (упорядкування поштових адрес, виведення із житлового фонду квартир, матеріальна допомога на лікування, поховання) -  про що прийняті відповідні рішення.

В тому числі за 2018 рік надійшло 802 зверненння громадян по старостинських округах, а саме:

  • Бурковецький старостинський округ № 1 - 55;
  • Голодьківський старостинський округ № 2 - 42 ;
  • Горошківський старостинський округ № 3 - 98;
  • Дзвеняцький старостинський округ № 4 - 50;
  • Дібрівський старостинський округ № 5 - 139;
  • Михайлівський старостинський округ № 6 - 52;
  • Ненадихівський старостинський округ № 7 - 49;
  • Росішківський старостинський округ № 8 - 37;
  • Скибинецький старостинський округ № 9 – 25;
  • Стадницький старостинський округ №10 – 52;
  • Степівський старостинський округ № 11 - 108;
  • Тайницький старостинський округ № 12 - 29;
  • Черепинської старостинський округ № 13 - 66.

Пріоритетним для громадян було питання надання адресної грошової допомоги на лікування.

Особлива увага приділяється вразливим верствам населення. На виконання міської програми соціального захисту населення «Турбота» на 2016 – 2020 роки із міського бюджету виділено 239 громадянам грошову допомогу на суму 419000 гривень, а також 11 учасникам АТО надано одноразову матеріальну допомогу на суму 17000 гривень. Загальна сума складає 436000 гривень.

Питання роботи із зверненнями  громадян  перебуває на особливому контролі у керівництва виконавчого комітету Тетіївської міської ради, воно є предметом обговорення  на апаратних нарадах з керів­никами відділів виконавчого комітету Тетіївської міської ради.

Протягом 2018 року виконавчий комітет продовжував працювати по реалізації міських програм прийнятих на сесіях  міської ради, 18 з яких прийнято в 2018 році. Загалом в 2018 році  діяло 35 Програм.

   В 2018 році продовжив діяти Громадський бюджет міста Тетієва та старостинських округів, який було започатковано в 2016 році В рамках Громадського бюджету проведено прийом проектів від жителів міста надійшло 26 проектів, проведено голосування та визначено 21 Проектів переможців, які будуть реалізовані в 2019 році, на що в бюджеті заплановано 2 млн 100 тис. грн.

Міжнародне співробітництво

  • Підписано угоду з європейською ініціативою «Мери за економічне зростання»;
  • Тетіївська міська рада стала співзасновником Асоціації громад місцевої демократії;
  • Громада долучилася до проекту «Е-рішення для громад»;
  • Виграно конкурс «Покращення якості надання адміністративних послуг для населення» - U-lead з Європою;
  • Виграно конкурс «Цифрова громада», що дозволить впровадити сучасні ГІС технології;
  • Проведено «Дні сталої енергії» в рамках європейської ініціативи «Угода мерів»;
  • Розроблено Стратегію розвитку громади до 2023 року;
  • Розроблено План місцевого економічного розвитку, який отримав позитивну оцінку експертів світового банку (укр. та англ. версія);
  • Розроблено План дій сталого енергетичного розвитку та клімату (укр. та англ. версія);
  • Створено інвестиційний паспорт громади (укр. та англ. версія);
  • Створено Інвестиційний портал Тетіївської ОТГ - invest.tetiivmiskrada.gov.ua
  • Створено портал «Поіменне голосування депутатів Тетіївської міської ради» - pg.tetiivmiskrada.gov.ua

Розвиток соціально-культурної сфери

У складі громади 19 населених пунктів, які увійшли до її складу після об’єднання в кінці 2017 року ( місто Тетіїв, 13 старостинських округів).

 Загальна чисельність населення становить 21,933 тис. осіб серед них:

- міське населення – 13,445 тис. осіб;

- сільське населення – 8,488 тис. осіб;

В тому числі – 1495 дітей дошкільного віку, 2476 дітей шкільного віку, 5298 пенсіонерів, 12664 працюючі громадяни.

Чільне місце в  діяльності виконкому відводиться забезпеченню розвитку галузей соціально-культурної сфери:

-         соціальний захист населення;

-         освіти;

-         культури і туризму;

-         фізичної культури і спорту;

-         охорони здоров'я.

Соціальний захист населення

            Пріоритетним напрямом роботи міськвиконкому є питання соціального захисту населення нашого громади.

         На постійному контролі виконкому перебувають питання комплексної програми соціального захисту жителів Тетіївської територіальної громади «Турбота».

         Члени виконкому та депутати міської ради беруть участь в обстеженні матеріально – побутових умов малозабезпечених верств населення, одиноких пенсіонерів, інвалідів та непрацездатних громадян з метою їх підтримки. Про що складаються відповідні акти.

         Постійно надаються довідки для оформлення субсидій на отримання  палива пільговим категоріям громадян.

         Для дітей з обмеженими функціональними можливостями, дітей, які виховуються в родинах опікунів міська рада робить подарунки до Нового року, Міжнародного дня захисту дітей, Міжнародного дня інваліда та свята Святого Миколая.

Службою у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Тетіївської міської ради за період з 01.04.2018 – 05.02.2019 проведено відповідну роботу щодо забезпечення соціального захисту малозабезпечених та соціально незахищених  громадян об’єднаної територіальної громади , а саме:

  • здійснено 510 соціальних обстежень сімей (в СЖО, багатодітних, малозабезпечених , опікунських сімей, прийомні родини ) та 673 візитів в сім’ї соціально незахищених категорій;
  • прийнято на соціальний супровід п’ять прийомних сімей, в яких виховуються 9 прийомних дітей;
  • здійснено 6 рейдів – перевірок (перевірка умов проживання сімей в СЖО (складних життєвих обставинах) та надання методичної допомоги спеціалістам старостинських округів);
  • оздоровлено 269 дітей з сімей соціально-незахищених категорій населення на суму 278740,00 грн. (двісті сімдесят вісім тисяч сімсот сорок гривень);
  • розроблено 2 програми для соціально-незахищених категорій населення: «Програма відпочинку та оздоровлення дітей Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020» затвердженої рішенням шостої сесії сьомого скликання. «Програма на 2018-2020 роки щодо соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих» затверджено рішенням сесії Тетіївської міської ради від 27 вересня 2018 року № 187-06-VІІ скликання;
  • розроблено положення та створено комісію з прав захисту прав дітей при голові міської ради, рішення сесії від 28.09.2018 № 113 (23.10.2018 проведено перше засідання).

Проведені заходи :

  1. Вручення продуктових наборів від міського голови для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей 01.06.2018р. на суму 13200,00 грн. (тринадцять тисяч двісті гривень);
  2. Вручення продуктових наборів від міського голови для дітей-інвалідів з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів 03.12.2018р. на суму 39200,00 грн. (тридцять дев’ять тисяч двісті гривень);
  3. Організовано поїздку дітей-інвалідів для участі у обласному Новорічному святі – “З передзвоном на поріг вже ступає Новий рік”, 14.12. 2018 року;
  4. Організовано поїздку дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які проживають у прийомних родинах для участі в обласному святкуванні дня Святого Миколая 19.12. 2019 року, с. Копачів, Парк “Київська Русь ”;
  5. Вручення новорічних подарунків від міського голови дітям загиблих учасників антитерористичної операції з нагоди святкування Нового 2019 року на суму 1100,00 грн. (одна тисяча сто гривень).
  6. Надання допомоги дитячими речами та іграшками сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах та малозабезпеченим сім’ям.

Освіта

В управлінні освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради діє 13 закладів загальної середньої освіти,7 закладів дошкільної освіти, дитячо-юнацька спортивна школа та центр позашкільної освіти.

    З метою підтримки обдарованої молоді діє

- Програма «Обдарована дитина». Так, в рамках міської програми «Обдарована дитина» у 2018-2019 навчальному році 39 кращих учні загальноосвітніх навчальних закладів Тетіївської ОТГ, які за результатами 2016 – 2017 навчального року досягли високих результатів у Всеукраїнських олімпіадах з базових дисциплін та  конкурсі – захисті науково – дослідницьких робіт учнів – членів МАН України, всеукраїнських та міжнародних  спортивних турнірах і змаганнях, переможці різноманітних конкурсів, олімпіад, МАН, отримали стипендію міського голови. У 2018-2019 навчальному році 39 учнів міських шкіл будуть отримувати стипендію міського голови. Згідно рішення виконавчого комітету №41 від 26.04.2018 року, проводиться щомісячна виплата стипендії міського голови в розмірі: за І місце - 300 (триста) гривень, за ІІ місце – 250 (двісті п’ятдесят) гривень,  за ІІІ місце – 200 (двісті) гривень.

  • Програма «Надання одноразової допомоги дітям сиротам і дітям позбавлених батьківського піклування м. Тетієва та старостинських округів, яким у 2018 н.р. виповнюється 18 років;
  • Програма «Організація харчування дітей учасників бойових дій, загиблих, контрактної служби в зоні проведення антитерорестичних операцій» на 2018-2019 роки;

-  Програма розвитку освіти Тетіївської ОТГ на 2018-2020 роки.

    Кращим учням закладів освіти та переможцям різноманітних творчих конкурсів, МАН, олімпіад, спортивних змагань, лідерам учнівського самоврядування, виплачувалась стипендія міського голови в розмірі 300 гривень щомісячно. Стипендіатами міського голови в 2018-2019 навчальному році стали  39 здобувачі освіти.

      Не залишаються поза увагою і педагогічні працівники закладів освіти. Грамотами та подарунками міського голови відмічені учителі та вихователі ЗДО до Дня працівників освіти.

     За кошти освітньої субвенції було закуплено для НУШ :

  • 241 комплект меблів (одномісних) на суму 277239,00 ;
  • 15 ноутбуків  та 15  принтерів на -  233768,20;
  • Дидактичних матеріалів  - 327660,00

За кошти управління освіти придбано 86 вогнегасників на суму 33591,60 грн.

Культура

Діяльність закладів культури і мистецтва Тетіївської ОТГ у 2018  році була спрямована на реалізацію завдань та реформ, ініційованих Президентом, Урядом і Міністерством культури України, розпоряджень та наказів управління культури, національностей та релігії Київської ОДА, а також розпоряджень міського голови та рішень сесії Тетіївської МР.

В оперативному управлінні відділу культури, релігії, молоді та спорту знаходиться 13 будинків культури, 4-ри клуби, Тетіївська дитяча музична школа, народний історико – краєзнавчий музей, та централізована бібліотечна система у кількості 32 філіали.

В Тетіївській ОТГ на базі закладів культури діють 9 народних аматорських колективів:

  • Народний аматорський гурт «Червона калина» БК Тетіївської ОТГ;
  • Народний аматорський гурт «Калинове гроно» МБК «Слобода»;
  • Народний аматорський гурт «Краяни» СБК Степове;
  • Народний аматорський вокальний колектив «Оксамит» СБК Тайниця;
  • Народний аматорський духовий оркестр БК Тетіївської ОТГ;
  • Зразковий дитячий фольклорно – етнографічний ансамбль «Бурківчанка» СБК Бурківці;
  • Народний вокальний ансамбль «Маків цвіт» БК Тетіївської ОТГ;
  • Народний аматорський фольклорний ансамбль «Джерело» БК Горошків;
  • Народний аматорський фольклорний ансамбль «Скибинчанка» БК Скибинці.

За звітний період працівникам підзвітних установ сфери культури профінансовано:

Установи

Заробітна плата з нарахуваннями

Плата за енергоносії

Предмети, матеріали та обладнання

Клубні заклади

2182671,20

134746

25882

Музична школа

1783270,55

46935

1368

Музей

83697,31

9730

600

ЦБС

2223196,61

36068

12750

 За звітний період у клубі старостинського округу села Дібрівка розпочато роботу по встановленні системи теплопостачання. Розроблено проекти на встановлення системи теплопостачання у всіх підзвітних будинках культури та клубах старостинських округів Тетіївської ОТГ. Реалізовано частину громадського бюджету будинку культури Тетіївської ОТГ в сумі 38 125, 00 грн., придбано: два проектори та ноутбук. Закуплено сценічну обув для колективу Скибинецького будинку культури на суму 8330 грн.

Відновлено роботу вечорів при будинку культури Тетіївської ОТГ, що дало можливість з платних послуг закупити сценічне світлове та піротехнічне обладнання, відремонтувати акустичні систему будинку культури Тетіївської ОТГ.

В ЦБС поповнено бібліотечний фонд на 385,533 тис кількість примірників, що у грошовому еквіваленті коштує 140 787,00 грн. Передплачено періодичних видань на суму 44 114,0 грн. Проведено поточний ремонт філіалів Централізованої бібліотечної системи. Загальна кількість відвідувачів ЦБС за звітний період становить 222762 тис. чоловік, з них 92107 тис. дітей.

Тетіївським історико краєзнавчим музеєм за звітний період проведено 9 змінних виставок, 240 екскурсій. Проведена робота з туристичною агенцією «Коло Край», в рамках якої відбулось 20 екскурсій та охоплено 430 туристів. Загальна кількість відвідувачів за звітний період становить 7690 чоловік, з них 3320 діти та 4370 дорослі. В звітному періоді в музеї завершена робота по облаштуванні вбиральні.

З метою підвищення кваліфікації працівників закладів культури та обміну досвідом роботи проведена робота по забезпеченню участі в обласних та всеукраїнських нарадах, форумах і конференціях.

За звітний період забезпечено роботу із виконання Міської Програми по культурному забезпеченню територіальної громади м. Тетієва. Здійснювалися заходи зі збереження і розвитку культурного надбання, охоплення культурно-освітніми та мистецькими послугами всіх категорій населення громади.

Важливими елементами культурного сервісу є участь в обласних культурно-мистецьких заходах, організація та проведення місцевих культурно – масових заходів, народних свят, оглядів-конкурсів, виставок народного мистецтва.

За звітний період відділом культури, релігії, молоді та спорту в межах міської програми по культурному забезпеченню територіальної громади м. Тетієва профінансовано заходів на суму 255 168,93 грн.

В межах даного фінансування були проведені наступні заходи:

  1. профінансовано та проведено культурно масові заходи на суму 168 074,91 грн., а саме такі заходи як:
  • міжнародний фестиваль «Пісні Жори 2018р»;
  • День весняного призиву юнаків до лав збройних сил України;
  • 100 річчя від дати заснування Товариства червоного Хреста;
  • 504 річниця Дня міста Тетієва;
  • 32 річниця Чорнобильської трагедії;
  • 25-річниця діяльності ДНЗ «Калинка;
  • 73 річниця перемоги у Другій Світовій Війні (для покладання в кожному старостівському окрузі);
  • Міжнародний день захисту дітей;
  • 27 річниця дня Незалежності України та Дня прапора (трансляція кінофільму «Тримай біля серця»;
  • Районний фестиваль-конкурс дитячої пісенної творчості «пісенні візерунки»;
  • Народознавче обрядове свято Івана Купала;
  • День фізичної культури та спорту;
  • Всеукраїнський день бібліотек;
  • Міжнародний день музики;
  • Міжнародний день миру;
  • День осіннього призиву юнаків до лав збройних сил України та всеукраїнського дня територіальної оборони України;
  • День Українського козацтва та Дня захисника України;
  • Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва;
  • Міжнародний день інвалідів;
  • Приймальня Діда Мороза;
  • Відкриття новорічної ялинки.
  1. профінансовано автотранспортні перевезення, для участі обдарованих дітей та молоді, а також народних аматорських колективів Тетіївської громади в різного рівня конкурсах та фестивалях, в сумі 33400,00 грн., а саме: 
  • Обласний фестиваль-конкурс виконавців народних музичних інструментів «Неопалима купина» ім. А. Кондрашевського в м. Українка;
  • Міжнародний фестиваль конкурс народного-хорового співу ім. в. Іжевського «Над Собом пісня дзвінко лине» м.Іллінці;
  • 7-й Всеукраїнський сільський фестиваль народної творчості «Катеринина пісня» с. Богданівка Яготинський район Київська обл.;
  • Обласний фолькльорно – етнографічний огляд - конкурс ім. П. П. Чубинського м. Бориспіль, дипломанти;
  •  ІV обласний фестиваль національних спільнот «Київщина - сузір’я злагоди»;
  • Фестиваль народної пісні «Завиванці - завертанці – Українські       

голубці»;

  •  Обласний захід до Всеукраїнського дня працівників культури;
  • Обласний захід до Дня збройних сил України;
  • Міжобласний конкурс музичного мистецтва «Грудневі зустрічі» м.

   Іллінці;

  • Забезпечено довіз учнів початкової школи та вихованців дошкільних навчальних закладів Тетіївської ОТГ для перегляду новорічної вистави «Пригоди у новорічному лісі»
  1. Підтримка ГО «Жінок та матерів загиблих учасників АТО» в рамках участі в родинному фестиваль «З війни до миру» в розмірі 5 000,0 грн.
  2. Підтримка та реалізація молодіжної політики на території Тетіївської ОТГ, організація та відзначення свят в розмірі 26 320,82 грн. 
  3. Організація та проведення святкових урочистостей з нагоди спортивно - масових змагань та професійного свята Дня фізичної культури та спорту 22 373,2 грн.

В 2018 році здійснено просування культурного продукту Тетіївської ОТГ за кордон, а саме з 12 по 13 квітня 2018 році Поліщук Олександр представляв Тетіївську ОТГ на вокальному міжнародному фестивалі «Пісні Жори 2018» в республіці Польща, м. Жори та став дипломантом даного конкурсу.

Всього за 2018 календарний рік під керівництвом відділу культури, релігії молоді та спорту за організації підзвітних установ було проведено близько 828 різних за формою та тематикою культурно - дозвільних заходів.

За подання відділу культури, релігії, молоді та спорту стипендіатами міського голови в сфері культури стали 9 обдарованих вихованців Тетіївської дитячої музичної школи та клубних закладів Тетіївської ОТГ.

Недоліками і проблемами галузі є невідповідність сучасним потребам наявна матеріально-технічна база закладів культури Тетіївської громади, кадровий голод та невідповідність фінансування з потребами даної галузі.

Для збалансування та координації роботи підзвітних організацій відділом культури, релігії, молоді та спорту проведено

Нарад

Семінарів

Практикумів

Творчих лабораторій

Індивідуальних консультацій

26

5

2

2

До 50 щоденно

 

Стан та розвиток сфери культури, фізичної культури і спорту в громаді Тетіївської ОТГ, тенденції розвитку даної галузі в звітному періоді розглядалися на робочих нарадах, засіданнях депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту, організаційних зборах територіальних осередків всеукраїнських федерацій, спільних нарад управління освіти та відділу культури, релігії, молоді та спорту, прийомах міського голови, а також на обласних нарадах відповідних керівних органів.

 

Спорт 

В 2018 році у оперативному управлінні відділу культури, релігії, молоді та спорту знаходиться 4-ри установи спортивного спрямування, а саме:

  • ТРО ВФСТ «КОЛОС» (додаток до звіту №2 додається);
  •  ДЮСШ «Колосок» (додаток до звіту №3 додається);
  • Тетіївський стадіон Колос;
  • Спортивна школа інтернат.

Для забезпечення діяльності ГО «КОЛОС» з міського бюджету у звітному періоді було виділено 23 370,0 грн.  

На утримання ДЮСШ «Колосок» та фінансування спортивно - тренувальної діяльності (добові при змаганнях) з міського бюджету виділено 284 285,57 грн., а також 97 241,32 грн. для організації та проведення міських, міжрегіональних та обласних змагань.

Фонд ЗП кадрового складу Тетіївського стадіону Колос в 2018 році становить 196 671,38 грн., 261 000,0 грн. для обслуговування футбольного поля стадіону та проведення поточного ремонту 40 000,00 грн. для оновлення матеріально технічної бази ДЮСШ «Колосок» (закупівля байдарок).

Згідно календарного плану міської програми по культурному забезпеченню територіальної громади м. Тетієва відділом культури, релігії, молоді та спорту профінансовано та проведено спортивно – масові  заходи на суму 22 373,2 грн., а саме:

  • Проведення міжнародного легкоатлетичного пробігу «Черепинські гірки»;
  • Відкритий чемпіонат київської області з греблі на байдарках та каное;
  • Кубок міського голови з веслування на байдарках та каное.

На виконання міської програми «Підтримки сім’ї, дітей, молоді та жінок» на 2016 – 2020 роки відділом культури, релігії, молоді та спорту, згідно календарного плану профінансовано автотранспортні перевезення для участі спортсменів Тетіївської громади в спортивних змаганнях різного рівня та напрямку на суму 109 000,0 грн., а саме:

  • Турніру на ІІІ кубок України з сокарате фул-контакт м. Одеса ;
  • Відкритий легкоатлетичний пробіг «Тропа над Россю» - м. Біла Церква;
  • Відкритий кубок Київської області з літнього біатлону серед юнаків та дівчат м. Київ;
  • Всеукраїнський турнір по контактному карате м. Одеса;
  • Чемпіонат України з веслування на байдарках та каное м. Ковель;
  • Всеукраїнські змагання з біатлону серед юнаків та дівчат ім. спортивного журналіста О. Мащенка м. Тростянець;
  • Турніру на ІV кубок України з сокарате фул-контакт м. Одеса;
  • Всеукраїнські змагання з веслування на байдарках та каное м. Київ;
  • Всеукраїнські змагання з літнього біатлону пам’яті дворазового олімпійською чемпіона І. Бякова м. Київ;
  • Зональні змагання обласної спартакіади Київської області 2018 «Рухова активність – здоровий спосіб життя- здорова нація» в смт. Немішаєво;
  • 4-й Відкритий кубок ООКАМІ-КАН ДОДЖО по контактному карате;
  • Кубок «Ліга майстрів бойових мистецтв» м. Київ;
  • Чемпіонат Київської області з літнього біатлону на призи президента КООФБУ Руслана Голуба;
  • Зональні змагання обласної спартакіади Київської області 2018 «Рухова активність – здоровий спосіб життя- здорова нація» з чоловічого волейболу  в смт. Немішаєво;
  • Першість Київської області з лижних перегонів,
  • В рамках підтримки спортсменів проведено фінансування автоперевезення до Білоцерківського диспансеру для проходження профілактичного огляду (два перевезення) 6000 грн.

В 2018 році на рівні міського бюджету стипендії отримують 12 спортсменів, та 2-і стипендії від голови Київського обласного осередку федерації біатлону України.

Головним критерієм ефективності розвитку фізичної культури та спорту Тетіївської ОТГ в звітному періоді є знайдена можливість профінансувати на достатньому рівні всі підзвітні заклади, забезпечити участь спортсменів у всеукраїнських рівнях змагань, як результат отримання вищих нагород та збільшення на 30 % кількісного складу спортсменів та молодого покоління які почали займатись спортом.

У звітному періоді спортсмени Тетіївської ОТГ:

У Всеукраїнських змагання з літнього біатлону пам'яті дворазового Олімпійського чемпіона І.Бякова у змаганнях – Спринт -  отримали: 1 місце Новіцький Владислав, 2 місце Нескорожена Катерина, 3 місце Поліщук Анна, 3 місце Сакалюк Юлія,  2 місце Паламарчук Назар, 3 місце Гріщенко Артем.  У цих змаганнях у багатоборстві - 1місце Новіцький Владислав, 3 місце Возний Вадим,  2 місце Нескорожена Катерина, 3 місце Поліщук Анна, 2 місце Клименко Яна, 3 місце Сакалюк Юлія, 2 місце Гріщенко Артем, 3 місце Уманець Ярослав.

Згідно Єдиного календарного плану фізкультурно - оздоровчих та спортивних заходів Київської області на 2018 рік, Регламенту проведення обласного фестивалю 2018 року “Рухова активність - здоровий спосіб життя - здорова нація” у смт.Немішаєве Бородянського району 15 вересня 2018 року відбулися фінальні змагання з волейболу (жінки), міні-футболу, шахів, шашок та тенісу настільного.

Збірна команда Тетіївської ОТГ посіла 2 загальнокомандне місце в штовханні гирі і 1 індивідуальне місце виборов Олег Сподоба. З шахів - 2 загальнокомандне місце та 1 індивідуальне місце - Демченко Галина.

Загалом, Тетіївська команда посіла 6 місце в обласних змаганнях.

Ще одним досягненням є участь спортсменів Тетіївської ОТГ на міжнародній арені в Польщі, а саме 27 жовтня 2018р. в м. Ельч-Ласковіце відбувся 1-й Відкритий Кубок Європи по Фулл-контакт карате - СОКАРАТЕ. Даний турнір був абсолютно відкритим для всіх Стилей і Організацій контактних Єдиноборств. На ці змагання прибули спортсмени з 11 країн. Представники ГО «Міжрегіональної Федерації Фул-контакт карате» за результатами боїв отриманий високий результат, в підсумку, команда взяла 14 Кубків Європи. 

На території Тетіївської ОТГ діє три осередки всеукраїнських федерацій з олімпійських видів спорту: Київський обласний осередок федерації біатлону України, Київська обласна громадська організація «Федерація з Веслування на байдарках і каное» та Федерація футболу України. А також один осередок всеукраїнських федерацій з неолімпійських видів спорту - Громадська організація "Міжрегіональна федерація фул - контакт карате». З даними осередками за звітний період проводились спільні змагання, та надавалась посильна фінансова допомога.

Всього за звітний період проведенно спортивних змагань, близько 120. В громаді охоплено заняттями професійним спортом 367 осіб, з них 123 жінка. За літній період було оздоровлено близько 30 дітей спортсменів.

Тетіївська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України

        Робота ВФСТ «Колос» направлена на виконання районної програми «Фізична культура – здоров’я нації». Для її виконання в 2018 році було заплановано ряд спортивно-масових заходів, як основу проведення фізкультурно-оздоровчої роботи на селі.

      Разом з відділом фізичної культури та спорту райдержадміністрації за підсумковий період в районі проведено змагання з 12 видів спорту, що входили до програми спортивних ігор Тетіївського району. Наймасовіше пройшли змагання з волейболу, футболу, легкої атлетики,  лижних перегонів та веслування на байдарках та каное.

      Збірні команди ВФСТ «Колос» з різних видів спорту зайняли призові місця в обласних, сільських спортивних іграх Київщини.

      Кращими колективами, які представляли район на цих заходах з впевненістю можемо назвати:  спортивна дружина с. Горошків, с. Ненадиха,с. Високе, с. Теліженці, с. Черепин, с. Клюки. Особливо хочеться відзначити високий рівень учасників з  шахів, шашок та волейболу.

    Згідно єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів  Тетіївської районної організації ВФСТ «Колос» АПК України на 2018 рік проведено районні та області змагання з видів спорту:

  • Першість з лижні перегони серед ветеранів лижного спорту;
  • Кубок району з волейболу пам’яті Володимира Сіріченка;
  • Чемпіонат Тетіївського району з міні-футболу;
  • Відкритий Кубок з міні-футболу пам’яті Сергія Нестеровича Солов’я;
  • Турнір з футболу, шахів, шашок, перетягування линви, штовхання гирі присвячений пам’яті загиблого воїна-афганця Сергія Лантушенка с. Горошків;
  • Відкритий Кубок з волейболу пам’яті Михайла Іванюти;
  •  Турнір з футболу, шахів, шашок, перетягування линви, штовхання гирі присвячений пам’яті загиблого воїна-афганця Миколи Боємського с. Кашперівка;
  •  Відкритий Чемпіонат Київської області з волейболу смт. Рокитне;
  • Збірна команда Тетіївської районної організації ВФСТ «Колос» прийняла участь в зональних змаганнях з жіночого та чоловічого баскетболу обласної спартакіади Київської області 2018 «Рухова активність- здоровий спосіб життя – здорова нація» смт. Володарка;
  • Зональні змагання з міні-футболу, волейболу, шахів, шашок, настільного тенісу обласної спартакіади Київської області 2018 «Рухова активність- здоровий спосіб життя – здорова нація» смт. Ставище;
  • Зональні змагання чоловічого та жіночого пляжного волейболу обласної спартакіади Київської області 2018 «Рухова активність- здоровий спосіб життя – здорова нація» м. Васильків Київської області;
  • Фінальна частина з волейболу, міні-футболу, шахів, шашок, настільного тенісу, перетягування линви та штовхання гирі обласної спартакіади Київської області 2018 «Рухова активність- здоровий спосіб життя – здорова нація» смт. Немишаєво Бородянського району Київської області 15 вересня 2018 року. Збірна команда посіла друге загальнокомандне місце з штовхання гирі, де перше індивідуальне місце виборов Олег Сподоба та друге загальнокомандне місце з шахів, перше індивідуальне місце здобула Демченко Галина. Загалом Тетіївська команда посіла п’яте загальнокомандне місце в області.

     Для забезпечення діяльності Тетіївської районної організації ВФСТ «Колос» з місцевого бюджету в звітному періоді було виділено 23,4 тисяч гривень, які було використано для проведення змагань, для участі в змаганнях, придбання інвентарю, кубків, медалей, грамот, рамок для грамот.

    Інформація про діяльність Тетіївської районної організації ВФСТ «Колос» висвітлюється у районній газеті,  телебаченні та інтернеті.

Тетіївська районна громадська організація  ДЮСШ «Колосок»

       ДЮСШ «Колосок» Тетіївської районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства „Колос” АПК України заснована в 1985 році на базі відділення комплексної   ДЮСШ Київської облради „Колос”. В ДЮСШ навчаються 134 учні . Працюють відділення лижних перегонів, де навчаються  32 учні, працює 2 навчальні групи, з них 1- початкової   підготовки , 1- попередньої  базової підготовки ІV рік навчання ; відділення баскетболу- 10 учнів, де працює 1 група попередньої базової підготовки Vрік навчання ; відділення веслування на байдарках та каное  – 44 учнів, де працює 4 групи початкової підготовки ; 2 групи попередньої базової підготовки ІІІ року навчання; відділення біатлону де навчаються 24 учні, де працює 2 групи із них попередньої базової підготовки І рік навчання та попередньої базової підготовки ІІ рік навчання. В школі працює 7 тренерів-викладачів з  вищою фізкультурною освітою. 2 тренери-викладачі працюють з педагогічним навантаженням 36 годин на тиждень, 5 тренерів – з навантаженням 12 годин на тиждень..

        Учні школи приймали участь в змаганнях районного, обласного та республіканського рівня, де в змаганнях з лижних перегогнів на Чемпіонаті Київської области серед юнаків здобули командне 1 місце, учні з відділення  на байдарках і каное приймали участь в Чемпіонаті Київської області де здобули два 1 місця, одне 2 місце та три 3 місця.

        В навчальному 2018 році ДЮСШ «Колосок» прийняла участь в змаганнях:

       - обласні змагання з лижних перегонів «Лижня Київщини», де здобула третє загальнокомандне місце м. Бровари;

       - першість Тетіївського району з лижних перегонів ;

       - першість Київської області з лижних перегонів на приз ЗТУ М. Корзюка м. Бровари , де здобула друге загальнокомандне місце;

      - Відкритий Кубок Київської області з біатлону, команда здобула перше місце;

     - Чемпіонат України з веслування на байдарках і каное м. Ковель Волинської області;  

     - Всеукраїнські змагання з веслування на байдарках і каное «Стрімкі човни» м. Київ, де здобули   Костинська Каріна  та Токар Тетяна на дистанції 500 м.  І місце та на дистанції 1000 м.  І місце. Гоманіцький Іван  став трьохкратним переможцем  на дистанціях 200 м, 500 м, 1000 м.;

    - Всеукраїнські змагання з біатлону серед юнаків та дівчат м. Тростянець Сумської області;

    - Чемпіонат України серед учнів ДЮСШ з біатлону м. Суми;

    - Всеукраїнські змагання з літнього біатлону пам’яті дворазового олімпійського чемпіона Івана Бякова м. Київ, де збірна команда здобула третє загальнокомандне місце;

    - Чемпіонат Київської області з літнього біатлону на призи президента КООФБУ Руслана Голуба м. Тетіїв;

    - Всеукраїнські змагання з веслування на байдарках і каное «Пам’ять»

м. Київ;  

    - Чемпіонат України з біатлону серед юнаків та юніорів с. Тисовець Львівська область;

    - Першість Київської області з лижних перегонів «Гонка зірочок»

м. Бровари.

      В цьому році підготовлено 70 учнів ІІ та ІІІ розрядів та 9 учнів І розряду та 5 кандидати в  майстери спорту:

       - біатлон Новіцький Владислав;

       - веслування на байдарках і каное Касяненко Артем, Сербенюк Софія, Токар Тетяна, Гуманіцький Іван. 

         Участь та здобуті перемоги на даних змаганнях підтверджують майстерність тренерів-викладачів з лижних перегонів Поліщука П.І., Агеєва Ю.Т., тренера-викладача з біатлону Новіцького Є.П., тренерів-викладачів з веслування на байдарках і каное Фандікова С.П., Майструк Т.В.

та Майструк В.В.

     Для перевірки спортивної придатності учні ДЮСШ «Колосок» пройшли медичне обстеження в Білоцерківському спортивному диспансері.

       За звітний період ДЮСШ «Колосок» придбала три байдарки, два весла для байдарки та тринажор для тринування учнів у зимовий період.

       Навчально-тренувальна робота школи проводиться по селах на базі сільських шкіл:  Черепина, Високого та Тетіїв.

       В період літніх канікул в 2018 року було оздоровлено 34 учні.

        Фонд заробітної плати школи в 2018 році склав 302,9 тис. гривень. Заборгованості по заробітній платі немає.

   У 2018 році на придбання спортивного інвентарю – 29,9 тис. гривень

              Всього фінансування склало 332.8 тис. гривень.

      Інформація про життя школи постійно висвітлюється в районній газеті, по місцевому радіомовленню і телебаченню.     

Молодіжна політика

З метою формування лідерського потенціалу в соціальній сфері, міжкультурного діалогу, соціальної відповідальності, розвитку громад та розробки стратегії активізації молодіжної політики в Тетіївській ОТГ  за 2018 рік продовжена співпраця з молодіжною радою. В рамках навчання членів даної організації представників молодіжної ради за клопотанням та сприянням відділу було направленно до наметової таборівки «Молодь в громаді».  Для залучення до написання грантів та відкриття нових можливостей в межах розвитку ОТГ працююча молодь Тетіївщини пройшла курс навчання за програмою «Відповідальна молодь Київщини. Тут і зараз.» А також активна молодь Тетіївської ОТГ прийняла участь у тренінгу за програмою британської ради «Активні громадяни», що спрямована на розвиток особистості молодої людини у галузі міжкультурного діалогу та соціальної сфери.

За повноцінної реалізації та організації Тетіївської молодіжної ради проведено 15 культурно - масових заходів, які направлені на розвиток культурного багажу молодого покоління Тетіївщини, а саме – святкова програма до дня закоханих, святковий концерт до 50-ти річчя повернення Тетієву статусу міста, День молоді, спортивно масові змагання та ін.

В межах розвитку ініціативності та розширення соціальних вподобань для молоді ОТГ проведено різноманітні майстер-класи з прикладного мистецтва, денного та вечірнього макіяжу, випікання та декору печива та ін.

В межах національно-патріотичного виховання з метою формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації відділом культури, релігії, молоді та спорту проведено ряд патріотично - виховних заходів: «Козацькі забави» в межах святкування Дня міста, весняні та осінні проводи юнаків до лав збройних сил України, культурно- масові заходи до дня незалежності та дня українського козацтва, проведення годин патріотичного виховання до Дня вшановування учасників бойових дій на території інших держав, чорнобиля, визволення України від фашистських  загарбників та ін.

В оперативному управлінні відділу в 2018 році перебувало КП «Тетіївський міський молодіжний центр «Креатив» - загальний фонд фінансування за 2018 рік складає 507 984, 97 грн.

За звітний період відділом культури, релігії, молоді та спорту в межах міської програми по культурному забезпеченню територіальної громади м. Тетієва на забезпечення молодіжної політики та згідно з календарним планом профінансовано заходів на суму 26 320,82 грн. (Військово патріотична гра «Джура», Геній вироста з дитини, День молоді, Профорієнтаційний  змагально - мотиваційного заходу «Обери майбутнє»). 

 Охорона здоров’я

Протягом 2018 рік значна увага приділялась сталому функціонуванню лікувально-профілактичних закладів району та поліпшенню ефективності первинної медико-санітарної допомоги, покращенню матеріально-технічної бази, покращенню якості надання медичних послуг.

         Послугами лікарів загальної практики охоплено 100 % населення району.

         Чисельність лікарів загальної практики - сімейної медицини становить 23 осіб.

         Укомплектованість посад лікарів в центрі ПМСД  становить 68,6 %. За  2018 р. показник дитячої смертності складає 5,1 проміле (померла 1 дитина, народжень зареєстровано 196)  (у 2017 році – 0 проміле).

         Продовжувалась робота по удосконаленню надання амбулаторно-поліклінічної допомоги: кількість хворих, пролікованих в стаціонарі на дому за 2018 р. - становила 2437 чоловік,  за 2017 р. – 2091 чоловік, що більше  на 11,7 %, кількість хворих пролікованих на денному стаціонарі за  2018 р. становила 2708 чоловік, за 2017 р. –  2626 чоловіки, що більше  на 10,3 %.

         З метою протидії захворюванню на туберкульоз та його раннього виявлення у дітей проведено обстеження на туберкульоз за  2018 р. 2642 дітям, що складає 70,7 %  від необхідного.       У 2017 році обстежено – 1779 дітей, що складало – 48,1%.

За рахунок коштів місцевого бюджету закуплено 8 холодильників для сільських лікувально-профілактичних закладів на загальну суму 37,5 тис. грн..  Для денного стаціонару закуплено постільна білизна на суму 18950 грн. та медичне обладнання на суму 8,0 тис. грн.

         Для аміністративно-управлінського відділу центру ПМСД за кошти місцевого бюджету закуплено 2 автоматизованих робочих місця та 1 системний блок на загальну суму 36,1 тис. грн.

Рішенням Тетіївської міської ради № 57-02-VII від 15 лютого 2018 року створено Комунальне підприємство «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги»» (КП «КНП «Тетіївський ЦПМСД»»), яке почало функціонувати з 01 квітня 2018 року.

19 травня 2018 року КП «КНП «Тетіївський ЦПМСД»» отримано ліцензію на право отримання, зберігання та використання наркотичних засобів. 09 серпня 2018 року отримано ліцензію на «Медичну практику».

З метою впровадження медичної реформи були створені автоматизовані робочі місця для лікарів загальної практики-сімейної медицини для підписання декларацій з пацієнтами. Для цього за кошти місцевого бюджету закуплено 21 автоматизоване робоче місце на суму 294,0 тис. грн.

Станом на 28.12.2018 року із жителями району лікарями підписано 22364 декларації, що складає 70,5 % від усього населення. За кошти міської ради проведено Інтернет в 16 сільських закладів охорони здоров’я на суму 29440 грн.

Промисловість та підприємництво 

Серед промислових підприємств, є такі які займаються виробництвом кондитерських виробів, етилового ректифікованого спирту, виробництвом комбікормів, пошиття спецодягу та м’яких іграшок та інше.

Найбільші підприємства:

  1. ТОВ «ТАК-АГРО», ДП «ТАК»
  2. ДП «Укрспирт»
  3. ТОВ «Агро-Дібрівка»
  4. ПП «Агросистема-плюс»
  5. ПОПП «Еліта»
  6. ПСП «Слобода»
  7. ТОВ «СП «Володар»
  8. СТОВ «Черепин»
  9. СТОВ «Дібрівка-Агросервіс»
  10.  ТОВ «Тетіївський пряник»

Група компаній «ТАК»

Вирощування зернових та технічних культур, молочно-товарне виробництво, вирощування та продаж насіння польових культур, засобів захисту рослин, мінеральних та позакореневих добрив, послуги елеватора та агрохімічних робіт. м. Тетіїв, вул. Соборна, 3, 09800, тел.: (4560) 5-11-85; 5-20-32; 5-18-49.

СТОВ «Дібрівка Агросервіс»

Вирощування зернових та технічних культур, овочівництво, декоративне садівництво та вирощування продукції розсадників.

Тетіївський район, с. Дібрівка, вул. Степова, 6, 09831, тел.: (04460) 3-54-06.

ПАТ «Тетіївський завод продовольчих товарів»

Виробництво кондитерських виробів.  Продукція підприємства реалізується майже у всі регіони України.

09800, м. Тетіїв, вул. Крючкова, 14, тел.: (4560) 5-18-79, (4560) 5-30-05.

Переробка с/г продукції

ПАТ «Тетіївське ХПП»

Виробництво та реалізація зернових та продуктів їх переробки.

09800,Україна, Київська обл.,Тетіївський р-н, м. Тетіїв, вул. Київська, 27.

Легка промисловість

Тетіївська філія спільного  Українсько - Угорського ТОВ  "ГУЛІВЕР ІНТЕРНЕШНЛ"

Виробництво ігор та іграшок.

09800, Україна, Київська обл., Тетіївський  р-н , м. Тетіїв  вул. Плоханівська, 73.

Обсяг реалізованої промислової продукції у відпускних цінах без ПДВ за 2018 рік становить  19582,0 тис. грн. ТОВ «Тетіївський пряник» випустило кондитерських виробів – 918,0 тонн. Два підприємства (ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» та КП КОР «Тетіївтепломережа») надали послуг на суму 13809,5 тис. грн. За попередніми даними Білоцерківське відділення ГУ ДФС у Київській області  за 2018 рік збиткові промислові підприємства відсутні.

Вагому частину в економічному  розвитку громади займає мале та середнє підприємництво, що сприяє насиченню споживчого ринку товарами та послугами, створенню умов для конкуренції, зменшенню рівня безробіття.

В Тетіївській громаді на кінець 2018 р. зареєстровано та діє 1113 фізична особа підприємець, 256 юридичних осіб. Загальна кількість об’єктів торгівлі, ресторанного господарства складає 282, в тому числі 17 об’єктів громадського харчування, 265 магазинів та об’єктів роздрібної торгівлі (127 продуктові, 112 промислові та інші – 26). Побутові послуги населенню - 28 об’єктів. У місті діють мережеві об’єкти роздрібної торгівлі такі як, ТзОВ «РУШ» магазин «ЄВА», ТОВ «ФОРА».

Транспорт

Вулично-дорожна мережа громади нараховує:

-  по місту Тетієву загальна протяжність доріг складає 125 км, та налічує 111 вулиць та 48 провулків. Із них з асфальтобетонним покриттям - 80 вулиць загальною протяжністю 70 км.; з біло щебеневим покриттям 69 вулиць загальною протяжністю 40 км., ґрунтове – 10 вулиць протяжністю 15 км.

- по селам, що входять до громади вулично-дорожна мережа налічує 198 вулиць, із них з асфальтним покриттям 109 вулиць, біло щебеневим – 49 вулиць, ґрунтовим покриттям – 39 та 1 з чорно-щебеневим покриттям.

Протягом року

- в місті здійснювались перевезення пасажирів по 4 автобусних маршрутах: № 1, № 2, № 2а та № 3. Маршрут № 1  і № 3 обслуговує приватний підприємець Поляруш С.С., маршрути № 2 №  2а - приватний підприємець Печенюк В.В. З зазначеними перевізниками підписані договори на підвезення школярів до школи та учнів ДНЗ «ПТУ-8»

- в селах громади здійснювались перевезення такими перевізниками як ФОП Лановенко В.В.,ФОП Поляруш С.С., ФОП Касянчук В.А., ФОП Казнадзей Н.І., ФОП Панчук О.Г., ФОП Довгалюк М.О.

Будівництво

            В листопаді 2016 року місто Тетіїв отримало повноваження в галузі архітектурно-будівельного контролю. В липні 2018 року, в зв’язку із добровільним об’єднанням територіальних громад району, повноваження Відділу державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Тетіївської міської ради було розширено також на територію сіл, що ввійшли в Тетіївську об’єднану територіальну громаду.

За період з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2018 року до Відділу ДАБК було подано і опрацьовано 93 документа, пов’язаних з наданням права на початок виконання підготовчих і будівельних робіт та введенням в експлуатацію завершених об’єктів будівництва, в тому числі:

- 58 повідомлень про початок будівельних робіт, з яких зареєстровано 50, решта повернуто на доопрацювання в зв`язку з виявленими недоліками;

- подано та зареєстроване 1 повідомлення про початок виконання підготовчих робіт;

- 3 повідомлення про зміну даних в раніше зареєстрованих деклараціях про початок виконання будівельних робіт;

- розглянуто 3 заяви від забудовників з проханням скасувати раніше зареєстровані повідомлення про початок виконання будівельних робіт, на підставі яких було видано відповідні накази.

За звітний період Відділом було прийнято до розгляду 24 декларації про готовність об’єкта до експлуатації, з яких 18 було зареєстровано, в реєстрації решти 6 декларацій замовникам будівництва було відмовлено в зв’язку з виявленими недоліками та повернуто на доопрацювання.

Протягом 2018 року поступило 4 заяви про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середніми наслідками (СС2), за результатами розгляду яких було прийнято 3 рішення про відмову у видачі сертифіката, а також, на підставі Акта готовності об'єкта до експлуатації, було видано Сертифікат КП КОР «Тетіївтепломережа» на Реконструкцію котельні з переводом на альтернативне паливо в м. Тетіїв, вул. Цвіткова, 26у.

Протягом звітного періоду Відділом було проведено 33 перевірки дотримання вимог містобудівного законодавства, відповідності проведеного будівництва до проектних рішень, державних будівельних норм та правил та інших питань пов`язаних з будівництвом та експлуатацію будівель і споруд.  За результатами цих перевірок:

- складено 33 акти перевірок;

- видано 15 приписів про усунення виявлених порушень;

- складено 16 протоколів про адміністративні  правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

         За результатами розгляду складених протоколів начальником Відділу були винесені відповідні постанови:

- 8 Постанов у справах про адміністративне правопорушення (за ст. 96 КУпАП);

- 4 Постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності (відповідно до Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності»).

- 2 Постанови про закриття справи про адміністративні правопорушення у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Відділом накладені штрафні санкції на загальну суму 320 956 грн, з них:

- за  ст. 96 КУпАП на суму 62 560 грн;

- згідно Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» на загальну суму 258 396 грн.

З загальної кількості накладених штрафів стягнуто 17 850  грн. Інші постанови знаходяться на розгляді в судах або в Державній виконавчій службі з приводу примусового стягнення.

Всі кошти, які сплачуються за правопорушення скоєні при будівництві надходять до бюджету міської ради.

При будівництві та введені в експлуатацію об’єктів будівництва 5 забудовників було залучено до пайової участі у розвитку інфраструктури міста. В загальному за звітний період сплачено кошти пайової участі в сумі  542 526,74 грн., які використовуються згідно законодавства виключно на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Тетієва.

Містобудівна діяльність

Видано будівельних паспортів для жителів ОТГ – 30 одиниця.

Внесено змін до будівельних паспортів для жителів ОТГ – 75 одиниця.

Видано паспортів прив’язки для МАФ – 13 одиниці.

Видано паспортів прив’язки для гаражів – 15 одиниці.

Погоджено дозволів для розробки проектної документації – 200 одиниць.

Відмовлено мешканцям ОТГ у наданні дозволів для будівництва – 3 мешканцям.

Дозволено для будівництва нових будівель та споруд – 15 мешканцям.

Проведено громадських слухань по містобудуванню в ОТГ – 6 слухання.

Розробка та видача технічних завдань до внесення змін по генеральним планам м. Тетіїв, громади та окремих ділянок разом з детальними планами – 11 завдань.

Підготовлено для подальшої розробки технічної документації на сонячні батареї загальною площею 66 га.  – 1 одиниця.

Виїзди по спорах мешканців та по скаргам – 56 скарг.

Видано позитивних висновків населенню та роз’яснень – 234 одиниця.

Виїзди для уточнення по будівельним амністіям – 55 виїздів.

Створено Тетіївську міську містобудівельну раду – 1 одиницю.

Проведено містобудівною радою засідань – 2 засідання.

Погоджено та розглянуто комплексних проектів на містобудівній раді        –    1 проект.

Земельні відносини

          Площа земель Тетіївської  міської  ради  (ОТГ) складає  44297,3 га. До складу земель ОТГ відносяться землі: комунальної, приватної, та державної форми власності.

 Відповідно наказу Головного управління Держгеокадастру у квітні місяці 2018 року до відання  територіальної громади  було передано із земель державної в комунальну власність 2929,96 га (землі сільськогосподарського призначення).  Тетіївською міською радою проведено реєстрацію права комунальної власності вищезгаданих земель.

        З метою ефективного використання земель було проведено аналіз переданих земельних ділянок:

- землі раніше надані державою в оренду сільгоспвиробникам для ведення (товарного сільськогосподарського виробництва)  загальною 924,9 га, договора оренди на даний час діючі і укладені під мінімальну ставку орендної плати( 3%).

Тетіївською міською радою у червні 2018 року прийнято єдині ставки орендної плати (вводяться в дію з 01.01.2019 року) в яких встановлена плата за використання 8 % від нормативної грошової роботи ,  що додатково надійде до бюджету ОТГ 1211345,7 грн. (на даний час проводяться роботи по внесенню змін до договорів оренди).

- земельні ділянки надані в  постійне користування для фермерських господарств 325,3060 за які сплачується єдиний фіксований сільськогосподарський податок  (0,95 % від грошової оцінки)

- проінвентаризовані  земельні ділянки  1316,84 (пасовища, сіножаті,  рілля)  із даних земель у 2018 році

- надано в оренду під землі енергетики (альтернативні джерела енергії) 42 га  і 24 га ще на стадії заключення, за вищезгадані земельні ділянки під сонячними електростанціями додатково до бюджету планується отримати біля 2,5 мільйона гривень;

- надано дозвола на відведення земельних ділянок під стадіон біатлону орієнтовною площею 12,0 га, під розширення полігону твердих побутових відходів (смітєзвалище) орієнтовною площею 7,0 га; під кладовище площею 3,2 га;

- надано 78 дозволів на відведення землі під особисте селянське господарство( до 2,0 га) учасникам  бойових дій.

        Запроектовано відповідно стратегічного плану розвитку (ОТГ) та генерального плану м. Тетієва інші земельні ділянки для земель промисловості, посадки багаторічних насаджень, зеленого туризму  та інші. Підготовлено проектну документацію для  проведення продажу права оренди через аукціон, земельної ділянки с/г призначення (господарські будівлі та двори) 1,22 га по Бурківецькому старостинському округу. До сесії міської ради на  протязі 2018 року в галузі  земельних відносин   надійшло 1208 заяв від громадян та організацій з різних питань,  розглянуто 45 звернень щодо спору за межі які вирішувались з виїздом на місце комісією міської ради.

       Спільно з депутатською комісією з земельних питань та охорони навколишнього середовища вище згадані звернення було розглянуто та винесено на розгляд сесії і прийнято 198 рішення в галузі земельних питань. У 2018 році Тетіївською міською радою було укладено  302 договори оренди земельних ділянок із  фізичними особами  підприємцями на площу 71,9955 га., із підприємствами та організаціями 118 договорів  на загальну площу 23,13 га. , заключено  31 попередній договір оренди під водними об′єктами на території ОТГ  на загальну площу 166,2 га. Тетіївською міською радою отримано кошти за користування земельними ділянками (оренда, сервітутне користування, земельний податок) у 2018 р. 7628993,42  грн. Але є ще резерви з яких можна отримувати більші надходження, великі території які проектуються ввести в межі міста Тетієва та населені пункти в ОТГ за користування сплачується мінімальна ставка податку або взагалі не сплачують кошти за користування земельними ділянками. У 2019 році планується завершити інвентаризацію земель с/г призначення та отримати  у комунальну власність непередані ділянки  (господарські будівлі та двори, пасовища, рілля). В січні 2019 року прийнято рішення про інвентаризацію земель колективної власності (польові дороги, полезахистні лісосмуги, невитребувані, нерозподілені  земельні частки (паї). Проводити продаж права оренди на аукціоні земельних ділянок (сільськогосподарського призначення, водних об′єктів та вільних від забудови) на території Тетіївської об′єднаної територіальної громади, що дасть можливість збільшити надходження до бюджету. 

Комунальні підприємства

На території громади в 2018 році послуги населенню надавали 8 комунальних підприємства: КП ‘’Благоустрій’’, КП «Житлокомунсервіс’’, ВУВКГ ‘’Тетіївводоканал’’, КП «Тетіївський міський ринок», КП «Тетіївське БТІ», КП «Молодіжний центр «Креатив», КП «Дібрівка-Обрій» та КП КОР ’’Тетіївтепломережа’’. За виключенням КП КОР ‘’Тетіївтепломережа’’  всі інші підприємства є власністю міської територіальної громади та підпорядковані міській раді.

КП «Дібрівка-Обрій»

Комунальне підприємство «Дібрівка-Обрій» Тетіївської міської ради було сформовано 05.03.2018р в  с. Дібрівка ,  головною метою його створення було:

  • забезпечення благоустрою на території тринадцяти старостатів Тетіївської ОТГ.

Підприємство постійно знаходиться в процесі логістики внутрішньої ефективності відпрацювання механізмів взаємодії. База підприємства знаходиться на території села Дібрівка на вул. Степова 2.

Штатний розпис підприємства (36 осіб).

Комунальне підприємство “Дібрівка-Обрій” Тетіївської міської ради виконує свою діяльність по наступним основним напрямкам:

- збирання безпечних відходів;

- інші види діяльності із прибирання;

- ремонт і технічне обслуговування електричного успаткування;

- інші спеціалізовані будівельні роботи.

За рахунок асигнувань від Тетіївської міської ради протягом 2018 року бюджетні кошти були спрямовані на придбання товарів, на оплату послуг та виконання ряду робіт, а саме:

Придбання

- Fiat SCUDO ПАСАЖИРСЬКИЙ-В - на суму 199,1 тис. грн.

- Паливо-мастильні матеріали (бензин А-92, А-95, дизельне паливо, газ скраплений, масло червоне та чорне) - на суму 282,1 тис. грн.

- Лампочки ЛЕД для вуличного освітлення- на суму 21,3 тис. грн.

- Сміттєві баки- на суму 110,0 тис. грн.

- Металевих виробів (труби, метало-профіль, сітка) - 102,2 тис. грн.

- Запасні частини до автотранспортних засобів та ручних інструментів- 89,4 тис. грн.

- Бетонна суміш та цегла - 37,6 тис. грн.

- Електро товари (кабелі низької напруги, електромонтажні пристрої та супутнє обладнання і супутні матеріали) - на суму 15,0 тис. грн.

- Спеціальний одяг для робітників (жилетки) - 5,6 тис. грн.

- Будівельні матеріали (фарба, вапно, пиломатериал обрізний) - 73,7 тис. грн.

- Господарський інвентар- на суму 232,7 тис. грн.

Послуги

- Вуличне освітлення (активна енергія) - на суму 78,3 тис. грн.

- Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення (вул. Козуба, Надводського, Зацерква, Драмарецького, Старинці, в с. Бурківці)- на суму 21,0 тис. грн.

- Оплочено навчання з охорони праці- на суму 1,8 тис. грн.

- Оплочено послугу за збереження ТПВ- на суму 2,2 тис. грн.

- Послуга бульдозера (загортання смітника в с. Горошків)- на суму 4,8 тис.грн.

- Оплата послуги по обкошуванню (узбіччя доріг в с. Дібрівка, Ненадиха) -  16,1 тис. грн.

Виконані роботи

  1. Розчистка кладовища в с. Ненадиха, Степове, Горошків.
  2. Наведення благоустрою по селах, побілка покраска та ремонт адмін будівель, зупинок.
  3. Обкошування узбіч доріг, кладовищ, парків, стадіонів, по селах ОТГ.
  4. Розчистка та покраска відбійникпо селах Ненадиха, Горошків, Дібрівка.
  5. Збирання та вивезення твердих побутових відходів із сіл ОТГ.
  6. Виготовлення та встановлення лавочок в селах Дзвеняче, Дібрівка, Горошків, Степове.
  7. Розчищення та вивезення сухих гіляк та сміття з греблів сіл ОТГ.
  8. В Комунальному закладі «Аграрний ліцей» с. Дібрівка виконувалися такі роботи:

-розчистка та побілка бордюр;

-розчищення парку біля школи;

-покраска спортивного майданчика;

-покраска фасаду ліцею;

-поточний ремонт електро-проводки;

-заливання обмостки і сходів у ліцеї;

-покрівля даху в кочегарці ліцею.

9. Ремонт автобусних зупинок в с. Дзвеняче, Тайниця.

Загалом у 2018 році Комунальне підприємство «Дібрівка-Обрій» Тетіївської міської ради використаних бюджетних коштів на суму 3239,1 тис. грн.

  1. Програма «Організація благоустрою населених пунктів» на 2018 рік (загальний фонд) –відповідно до даної програми проведених касових видатків- на суму 3040,0 тис. грн.
  2. Програма «Організація благоустрою населених пунктів» на 2018 рік (спеціальний фонд) –відповідно до даної програми проведених касових видатків- на суму 199,1 тис. грн.

Крім того, на протязі 2018 року комунальним підприємством за рахунок власних коштів було  спрямовані на придбання товарів, на оплату послуг, а саме:

  1. Оплата за послуги з розробки науково-технічної документації – на суму 10,2 тис. грн.
  2. Закупівля офісних меблів- на суму 8,5 тис. грн.
  3. Закупівля канцелярських товарів – на суму 3,1 тис. грн.
  4. Закупівля новорічних подарунків – на суму 2,4 тис. грн.
  5. Запчастини до автомобіля – на суму 5,6 тис. грн.
  6. Господарський інвентар – на суму 8,8 тис. грн.
  7. Навчання з охорони праці – на суму 4,5 тис. грн.
  8. Заміна лічильників вуличного освітлення – на суму 2,1 тис.грн.

Протягом 2018 року Комунальним підприємством «Дібрівка-Обрій» Тетіївської міської ради було розглянуто заяви надання послуг жителям сіл ОТГ, а  саме:

-ремонт електро-проводки;

-вивіз твердих побутових відходів;

-зрізання дерев;

-порізка дров;

-обкошування прибудинкової та прилеглої до неї території.

ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

       Станом на кінець 2018 року кількість абонентів ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» становить: 3679 особових рахунків; кількість абонентів, що обладнані лічильниками холодної води – 3620 ; 135 юридичних осіб. Абоненти, що отримали субсидію – 2129 чол. Заборгованість по сплаті за послуги водопостачання та водовідведення на 1.01.2019 р.- всього: 232,6 тис. грн. населення: 138,6 тис.грн. юридичні особи: 94,00 тис.грн.

В ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» станом на 01.01.2019 року працює 39 чоловік. Середня заробітна плата становить: 5600 грн.

Обсяги фінансування  з міського бюджету становлять:

Всього: 3174,5 тис.грн;

Заробітна плата та нарахування: 2623,8 тис.грн;

Витрати. Матеріали та ремонти: 172,6 тис.грн.

Придбання основних засобів: 378,1 тис.грн.

Обсяг наданих послуг станом на 01.01.2019 р.:

Всього: 3787,3 тис.грн;

Населення: 2521,6 тис.грн;

Юридичні особи: 1265,7 тис.грн.

Отримано коштів:

Всього: 3608,9 тис.грн;

Безпосередньо населення: 1310,4 тис.грн.

Пільги та субсидії: 1068,6 тис.грн.

Юридичні особи: 1229,9 тис.грн.

Витрати: на ремонт 135,7 тис. грн. без ПДВ

Паливо 472,1 тис. грн. без ПДВ

Електроенергія 937,7 тис. грн. без ПДВ

Основні фонди 

1. Системний блок Intel 14 100  грн.

2. Ланцюг землерийний для траншеєкопача ЕТЦ 20 000 грн.

3. Капітальний ремонт насосів SAER MR 25 000 грн.

4. Насос DRP 2000/2/80 AOI T5 NC QTE- 2SIAL 165 629,17 грн.

5. Система відеоспостереження 100 00 грн.

6. Ремонт насоса 16 000 грн.

7. Розробка та супровід науково-технічної документації для отримання дозволу на спеціальне водокористування 30 000 грн.

8. Робочий проект «Капітальний проект артезіанської свердловини №4 по вул.Садовій,11 в м.Тетіїв» 41 233,67 грн.

9. Шафа керування Aqva Star solo 66 135,00 грн.

10. Кондиціонер Самсунг 6600 грн.

11. Насосна частина 45 SRS/23- HYD 7470,83 грн.

12. Поточний ремонт компресора шестерного 23ВФ 10-1,5  29 166,67 грн.

13. Коробка передач 5700,00грн.

14. Гідродинамічне очищення КНС №5,№6 67 752 грн.

Водопровід м. Тетієва побудований в 1963 році (36,92 км) та в 1978 році (92,86 км). Капітальні ремонти мереж носять локальний характер. Постає гостра проблема заміни старих металевих мереж на нові. Загальна протяжність – 129,78 км.

Каналізація.

Система каналізації – повна роздільна.

Установлена пропускна спроможність каналізаційної мережі – 4,2 тис. м3/ добу. Фактичне навантаження становить 4,1 %. Загальна протяжність – 32, 8 км.

Технічний стан мереж :

Протяжність мереж усього – 162,58 км.;

Протяжність водопровідних мереж усього – 129,78 км.;

Протяжність мереж, які потребують капітального ремонту – 48,08 км.;

Протяжність реконструйованих мереж із застосуванням сучасних матеріалів – 10,255 км., які пройшли санацію - 8,455 км;

Протяжність каналізаційних мереж усього – 32,8 км.(ветхих та аварійних - 7,9 км.);

Протяжність каналізаційних мереж, які потребують капітального ремонту – 7,9 км.;

 Виконані роботи за 2018 рік

 

Вид виконаних робіт

Кількість

Сума

 

1

Капітальний  ремонт міських водопровідних мереж  по  вул. Марценюка, Добровольського,

Я. Мудрого, Польовій

 

600 м

 

 

268,45 тис. грн

 

 

2

Очищення та хлорування водопровідних мереж та резервуарів чистої води

2шт.

8,00 тис. грн.

3

Ремонт та заміна запірної водопровідної арматури

10 шт.

10,0 тис. грн.

4

Поточний ремонт каналізаційних мереж

20м

10,0 тис. грн.

6

Поточний ремонт водопровідних мереж

300 м

100,0 тис.грн

7

Технічне обслуговування обладнання КНС

8 шт. обслужено в т.ч. 2 шт. очищено і промито

126,302 тис.грн.

8

Технічне обслуговування обладнання артезіанських свердловин

10 шт.

60,0 тис.грн

9

Ремонт автотракторної техніки

8 од.

40,000 тис. грн.

10

Проектування та капремонт артезіанської свердловини по вул. Садовій

1 шт. (проект.)

41 233,67 тис.грн.

Протягом 2018 року працівниками ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» ліквідовано 110 аварій в роботі водопровідної та каналізаційної мережі. Розглянуто та вирішено 6 письмових скарги. Стан розрахунків за спожиті енергоносії.

  1. Газ – не споживається.
  2. Е/енергія – станом на 01.01.19 року переплата складає 0 грн.

Стан роботи ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» постійно висвітлюється на сайті міської ради. Населення міста систематично інформується через районну газету «Тетіївська земля» та оголошеннях в під´їздах про зміни в роботі та проблеми підприємства, що стосується водопостачання. 

                                        КП “Житлокомунсервіс”

   1.  Проведено  ремонт запірної  арматури  та  заміну  труб  теплопостачання  будинків: вул. Соборна  68,   Цвіткова 9,   Ян. Острозького 4, Шевченка  34 на  суму  2.7 тис. грн..

   2.   Проведено  ремонт  запірної  арматури  та заміну труб  водопостачання будинків: вул. Ян. Острозького 4, Ян. Острозького 14, Соборна 22,  Коцюбинського 5, вул.  Цвіткова 9 на  суму  4.9 тис. грн..

   3.  Проведено  ремонт  каналізаційних  колодців: вул.. Цвіткова 2,   Соборна 62,  Коцюбинського 1,  Соборна  30,  Цвіткова 9Б на  суму   1.3 тис. грн.

   4.  Проведено  ремонт  ливневої  каналізації: вул.. Цвіткова 9,   Злагоди  18,  Злагоди 18А, Цвіткова 9Б, Соборна 62 на суму 3.8  тис. грн.

   5.  Встановлено  поручні  біля  під’їздів: вул. Вишнева  1,   Соборна 29  (2 під’їзди) на  суму 0,9 тис. грн.

   6.  Проведено  ремонт  входів  в під’їзди: вул. Соборна 60 ( 2 під’їзд);  Соборна 25,  Соборна  29, Коцюбинського 3, Цвіткова  9Б на суму  4.8 тис. грн..

   7.  Виготовлено  та встановлено  лавочки  біля  житлових  будинків: вул.. Вишнева 1,  Соборна 66,  Соборна 68,  Цвіткова 20, Соборна  58, Злагоди 18 на суму 4.4 тис. грн..

    8.  Проведено  ремонт  під’їздів: вул.  Соборна  29, Соборна 62,  Я. Острозького 14,  Коцюбинського 5, Злагоди  6А, на  суму 14.3 тис. грн.

    9.  Проведено  ремонт  дворових  сходів: вул. Цвіткова 9Б,  Соборна 62, Соборна 66,  Соборна  48 на суму 2.2 тис. грн.

   10.  Проведено  ремонт  відмостки: вул. Ян. Острозького  14 на  суму 1.7 тис. грн.

   11.  Проведено  ремонт  та фарбування  дитячих  площадок на  суму 1.6 тис. грн.

   12.  Проведено  покраску  вхідних металевих  дверей в  під’їздах: вул.  Соборна 58,  Соборна 60,  Соборна  62, Соборна  62А,  Цвіткова 9, Цвіткова  9А,  Цвіткова  9Б на  суму 1.3 тис. грн.  

   13.  Проведено  ремонт  електрообладнання та  щитових  житлових будинків: вул. Соборна  60,  Соборна  62,  Соборна  62А,  Злагоди  18А, Шевченка 34, Коцюбинського 5, Вишнева 3, Цвіткова 18 на  суму 3.6 тис. грн.

   14.  Виготовлено  та  встановлено  металеві  вхідні  двері  в  під’їзди: вул. Соборна  25,  Соборна 29,  Коцюбинського 1 (підвал) на  суму 15.8 тис. грн..

   15.  Відремонтовано  виходи  на  горище: вул.  Соборна  25,  Соборна  60                             на  суму 0.7 тис. грн.

   16.  Відключено  від  централізованої системи  опалення:  21  квартира на  суму   28.3 тис. грн..

   17. Проведено  ремонт  димовентканалів: вул. Соборна  68,  Цвіткова 9А,  Цвіткова  9Б на  суму 0.3 тис. грн.

   18.  Завезено  пісок  у  пісочниці  на  дитячих  площадках біля житлових будинків.

   19.  Проводилось  обкошування  території  житлового  фонду,  кладовищ міста   та  ДНЗ  «Сонечко»,  «Калинка».

   20.  Проводилась  обрізка  та вивезення гілля від  будинків житлового фонду.

   21. Підготовлено  міські  кладовища  до  поминальних  днів: обкошування, вивезення  сміття,  ремонт  ритуальних  площадок,  ремонт туалетів                                                                            на  суму 40.0 тис.  грн..

   22. Згідно  графіка проводилась перевірка та ремонт димовентканалів в житлових  будинках.

    23. Проводилась профілактична  робота  та ремонт  електрообладнання житлових  будинків згідно  графіка.

    24. За  даний період  працівниками  житлового фонду виконано 732  заявки.

    25.  Проведено поточний ремонт  покрівлі: буд. Соборна  48, Соборна 68,  Цвіткова 9,  Злагоди 18,  Злагоди 18А, буд. Соборна 22, Соборна 28,  Цвіткова  4 на  суму  3.8 тис. грн.

    26.  Всі  35 будинків житлового  фонду  (котрі від централізованого опалення) підготовлені  до прийому  тепла.                   

    ВСЬОГО  виконано робіт: на суму 136.4 тис. грн.. 

КП „Благоустрій”

Комунальному підприємству «Благоустрій» м.Тетіїв на 2018 рік затверджено кошторисних призначень (із внесеними змінами) по загальному фонду бюджету КПКВМБ 0116030 в сумі 6 026 060,00 грн.

Використано протягом 2018 року – 5 940 104 грн., а саме на:

  • заробітну плату та нарахування на заробітну  плату – 3 619 286 грн.

Станом на 01.01.2019 р. кількість працюючих 77 чол.

  • електроенергію – 352 765 грн.
  • придбання ПММ – 1073 781 грн.
  • придбання запасних частин , шин -225 867 грн.
  • придбання спецодягу – 36 960 грн.
  • придбання електричних ламп та проводу САПТ—234 290 грн.
  • придбання матеріалів— 152 176 грн.
  • обвалування полігону ТПВ—4 000 грн.
  • зимове утримання доріг (посипковий матеріал) — 146 452 грн.
  • сіль - 94 527 грн.

Затверджено згідно кошторисних призначень по капітальних видатках на 2018 рік (із внесеними змінами)  по КПКВМБ 0116030 в сумі 677 100 грн., з яких використано – 677 080 грн., а саме придбано:

  • мистецькі лавочки – 49 000 грн.
  • мотокоси                 - 49 500 грн.
  • євро контейнера     - 199 980 грн.
  • маніпулятор та установка для сміттєвоза - 378 900 грн.

На  2018 рік виділено кошторисних призначень (зі змінами) по КПКВМБ 0117442 в сумі 3 284 400,00 грн., з яких використано 3 068 040 грн., а саме:

  • на поточний ремонт доріг всього 2 720 741 грн., в т.ч.:

поточний ремонт доріг місто 2 327 402 грн. в т.ч.:

  • вул. Володимирська на суму 99 587 грн.
  • вул. В.Гуменюка на суму 99 668  грн.
  • вул. Я.Острозького на суму 99 174  грн.
  • вул. Соборна на суму 99 996 грн.
  • вул. Шкільна на суму 199 758 грн.
  • вул. Сікорського на суму 99 216 грн.
  • вул. Бурмоса на суму 68 341 грн.
  • вул. А.Байраківського на суму 199 993 грн.
  • вул. Центральна на суму 99 382 грн.
  • вул. Цвіткова на суму 99 831 грн.
  • вул. Плоханівська на суму 99 300 грн.
  • вул. Я.Острозького,5 на суму 61 797 грн.
  • вул. Соборна, 7 на суму 62 438 грн.
  • вул. Миру на суму 199 994 грн.
  • вул.Я. Мудрого (відрізок) 99 990 грн.
  • вул. Злагоди 199 904 грн
  • вул.Цвіткова(додаткова) 99974 грн.
  • вул. І. Франка 49 896 грн
  • вул. Шевченка 156 670 грн
  • вул. Робітнича 74 740 грн
  • улаш.асфальт.покриття заїз.карману по вул.Різдвяній м.Тетіїв 57 753 грн. поточний ремонт доріг сіл ОТГ 393 339 грн., в т.ч.:
  • вул. Садова, с. Дібрівка 73 099 грн
  • вул. Степова, с. Дібрівка 109 647 грн
  • вул. Жовтнева, Жовтнева с. Стадниця 168 345 грн
  • вул. Степівська с. Дзвеняче 42 248 грн.
  • на облаштування доріг міста та ОТГ в сумі 67 339 грн. (придбання вапна для побілки бордюрного каменю),
  • ремонт доріг(підсипка щебеневою сумішю) 279 960 грн, з них підсипка доріг по селах ОТГ – 87 627 грн.

В  2018 р. згідно кошторисних призначень на капітальний ремонт дороги  по вул. Я. Мудрого м. Тетіїв по КПКВМБ 0117442 проведено капітальний ремонт дороги  по вул. Я. Мудрого м. Тетіїв, видатки  в сумі 2 747 609 грн. У зв’язку з приєднанням до КП «Благоустрій» КП «Житлокомунсервіс» було виділено кошторисні призначення для забезпечення роботи по житлово-комунальному господарству по КПКВМБ 0116017 в сумі 326 000 грн., з яких використано 304 077 грн., а саме:

  • заробітну плату та нарахування на заробітну  плату – 276 000 грн.
  • електроенергію – 28 077 грн.

За звітний період послугами КП «Благоустрій» по видаленню ТПВ користувалися 1099 об’єктів різних форм власності, в тому числі:

- послугами по видаленню ТПВ від приватного сектору скористалися 893 садиб.

- послугами по видаленню ТПВ від юридичних осіб - 52 об’єкти.

- послугами по видаленню ТПВ від приватних підприємців - 154 об’єкти. Протягом 2018 року  КП «Благоустрій» видалено та вивезено ТПВ від приватного сектору близько 114 тон. Також проведена робота по видаленню ТПВ від підприємств, організацій, приватних підприємців в кількості близько 165 тон сміття. Прибрано та видалено з доріг вуличного змету в кількості 500 тон. Ліквідовано та частково упорядковано місця стихійного скидання ТПВ в кількості 4 одиниць. Здійснено побілку дерев, стовпів, мостів, бордюрного  каменю. Проведено повне прибирання, упорядкування і частковий ремонт Кургану Слави, кургану “Красна могила” та  прилеглих і під'їзних територій навколо них.

         Постійно проводилася робота по косінню бур’янів, площа скошування яких склала 45 000 м2. Також було розпочато та проведено, хоч і не в повному обсязі, знищення амброзії полинолистої, за допомогою обприскувача  та речовин „Раундап”, “Баляринка” і прилипача, які були надані ТОВ “Агрохім”.  Постійно проводилася робота по розчищенню від зарослів та дрібнолісся, косогорів поблизу доріг, мостів, річок, острова „Закоханих”. Розчищено на території міста зарослів та дрібнолісся загальною площею 5 000 м2.

         Постійно проводилися роботи по упорядкуванню та захороненню ТПВ на Тетіївському полігоні ТПВ. За 2018 рік  на поточний рахунок КП «Благоустрій» надійшло власних надходжень від установ, організацій, приватних підприємців та населення в сумі    1 051 676 грн., в тому числі:

  • від організацій  448 198,00 грн.
  • від приватних підприємців – 180 261,00 грн.
  • від населення – 100 856,00 грн.
  • одержано коштів від оренди нежитлового приміщення –  13 720 грн.
  • надійшло коштів від населення квартплати, відшкодувань субсидій та пільг – 308 641 грн.

В ході господарської діяльності підприємства придбано матеріальних цінностей та оплачено робіт і послуг за кошти підприємства протягом 2018 року в сумі 888 756 грн.    

КП «Тетіївський міський ринок»

Тетіївський міський ринок розміщений  по вулицях Крючкова та Академіка Байраківського в місті Тетієві.

     Ринок працює щоденно з 8.00 год. до 14.00 год.

     Площа використання ринку займає 0, 13 га.

     Загальний перелік послуг – надання в оренду й експлуатацію власного чи  орендованого нерухомого майна по продажу різних типів товарів

Тарифи на платні послуги:

  • продаж різного типу товарів ( за 1 кв.м.) – 3,50грн.
  • продаж різного типу товарів ( за 1 погонний метр) – 10 грн.

2018 рік.

План                                 - 226,0 тис. грн.

Фактично виконано        - 235,0 тис. грн.

Перевиконано на            + 9 тис. грн..                                                                                                           

                                       Фінансові результати  за 2018 рік

Доходи по наданню торгового місця в оренду 235,0 тис. грн. Витрати: 276,7 тис.грн. Збиток: 41,7 тис. грн.

          

КП «Тетіївське БТІ»

  КП «Тетіївське БТІ» обслуговує  м.Тетіїв  та села Тетіївського району.

КП «Тетіївське БТІ» за період 2018року прийняло та  виконало замовлень  по наданню послуг ( робіт) з технічної інвентаризації  нерухомого майна  в кількості   436 замовлень. Технічна інвентаризація це - комплекс робіт з обмірювання об'єкта нерухомого майна з визначенням його складу, фактичної площі та об'єму, технічного стану та/або з визначенням змін зазначених характеристик за певний період часу (у разі наявності попередньої інвентаризаційної справи) із виготовленням необхідних документів (матеріалів технічної інвентаризації, технічного паспорта).

Технічна інвентаризація в обов'язковому порядку проводиться в таких випадках:

  • при реєстрації прав власності на об'єкт незавершеного будівництва;
  • перед прийняттям в експлуатацію об'єктів нерухомості закінчених будівництвом, після реконструкції та капітального ремонту;
  • при проведенні реєстрації прав власності на об'єкт нерухомості, який утворився в результаті поділу, об'єднання нерухомого майна або виділення частки з об'єкта нерухомого майна, крім випадків, коли в результаті такого поділу, об'єднання чи виділення частини завершений будівництвом об'єкт приймався в експлуатацію.

Також інвентаризація може проводитися за заявою замовника.

Результати проведення технічної  інвентаризації  відображаються  в технічному паспорті, де вказуються характеристики об'єкта, інвентаризаційна вартість і фактичний стан.

Кількість виконаних замовлень  фізичним особам  м. Тетієва та Тетіївського району, пов’язаних з технічною інвентаризацією житлових будинків та відповідних надвірних будівель та споруд  складає – 422 замовлення.

Кількість виконаних замовлень юридичним особам, пов’язаних з технічною інвентаризацією нежитлових будівель  – 14 замовлень.

Також були надані відповіді на  запити юридичних осіб щодо та  реєстрації нерухомого майна  станом на 31.12.2012р.,  заяви, звернення  фізичних  осіб щодо технічних показників об’єктів нерухомого майна  та  реєстрації нерухомого майна  станом на 31.12.2012р.  у кількості  383 шт. Роботи (послуги) з технічної інвентаризації  виконуються  вчасно та якісно. Претензій до виконання робіт з технічної інвентаризації в журналі «Скарг та пропозицій»  не зареєстровано.

КП ТМЦ «Креатив»

У 2017 році відкрилася і продовжує працювати група «Лікувальна фізкультура» (наразі група це діти які мають надмірну вагу».

День Святого Валентина , 8 березня, Паску святкували з подарунками які діти власноруч виготовляли з задоволенням. (Вітальні листівки, шкатулки - сердечки, будиночки для смаколиків, пасхальні корзинки з тіста, декупаж пасхальних яєць, ).

День міста. А ось тут і не підвели. Цілий день МЦ та МР відпрацювали на повну, флешмоб, змагання «Мама тато я – спортивна сім'я), караоке, фото-ретро зона, візаж, вечірній концерт.

Літня дискотека, День молоді, День захисту дітей (майстер класи, виготовлення ароматизованих торбинок, подарункові пакети).

На День Святого Миколая та Новорічні свята організовано театральне дійство «На гостину до Бабусі Ягусі».

На базі МЦ «Креатив» займаються біатлоністи, працює червоний Хрест України.

Сьогодні в МЦ «Креатив» йде ремонт. Встановлена сучасна вентиляційна система, буде змінена електрика, створена пожежна система, опалення приведено в належний стан.

Мета на майбутнє: створення унікального молодіжного центру, який дозволив би молоді раціонально і з користю використовувати свій час, виявити всі свої приховані таланти, відпочити в компанії однолітків, дізнатися останні новини в галузі науки, моди, шоу-бізнесу. Організація культурного відпочинку, різноманітна діяльність молоді у вільний час, щоб дати можливість кожному освоїти сучасні способи використання вільного часу і допомогти стати цікавим, корисним і активною людиною свого міста. Налагодити тісну співпрацю з РОСТОМ (Республіка органів самоврядування).

Житлова  комісія

Протягом 2018 року житловою комісією проведена інвентаризація 187 справ квартирного обліку громадян. Проведено 10 засідань, розглянуто 14 заяв щодо постановки на квартирний облік, знято з якого 8 громадян в зв’язку з поліпшенням житлових умов, 2 громадян в зв’язку зі смертю. 

Адміністративна   комісія

За період 2018 року адміністративною комісією відділу ЖКГ розглянуто 113 протоколів про адміністративні правопорушення, які надійшли на розгляд комісії від:                               

                ВП ГУМВС  -  107 протоколів                     

                КП «Благоустрій» - 1 протокол            

                Відділ контролю за благоустроєм  м. Київ – 5 протоколів           

 Ст. 152  Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою територій населених пунктів – 22 протоколи.                 

 Ст. 154  Порушення правил тримання собак і котів – 7 протоколів               

 Ст. 156  Порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами – 1 протокол                       

 Ст. 159   Порушення правил торгівлі на ринках – 1 протокол                      

 Ст. 175-1  Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях – 11 протоколів              

 Ст. 179   Розпивання спиртних напоїв на виробництві – 10 протоколів                  

 Ст. 180   Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння – 2 протоколи             

 Ст. 182   Порушення правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях – 2 протоколи                        

 Ст. 183   Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб – 46 протоколів            

 Ст. 186   Самоуправство в супереч встановленому законом порядку – 10 протоколів. Накладено всього штрафів на суму – 8721 грн., на примусове виконання                  постанов адміністративної комісії до державної виконавчої служби направлено 30 протоколів. 

Цивільний захист

З метою забезпечення функцій держави, спрямованих на захист населення громади, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій протягом 2018 року було здійснено ряд заходів направлених на запобігання таких ситуацій.

1. Пройдено перевірку Державної служби з надзвичайних ситуацій Головного управління ДСНС України у Київській області, по результатам якої усунено недоліки по пожежній безпеці в приміщенні міської ради зокрема:

- перезаряджено вогнегасники, які попередньо розташовувались в кабінетах міської ради;

- перенесено кабель енергозабезпечення з аварійного виходу  для евакуації в разі пожежної безпеки;

- впорядковані аварійні виходи.

2. Забезпеченні  вогнегасниками  новостворені відділи (соц. служб, фінансовий відділ, відділ електронного урядування).

3. Кожен кабінет забезпечено протипожежними засобами, та інструкціями з протипожежної безпеки.

4. Розроблено та затверджено інструкції  з питань пожежної безпеки та охорони праці, введено журнали реєстрації інструктажів з питань пожежної безпеки та охорони праці, журнал реєстрації протипожежних засобів, проведено інструктажі з працівниками.

5. Закуплені згідно стандартів про пожежну безпеку лампи  аварійного виходу та передані для встановлення коменданту, також розміщенні інформаційні матеріали протипожежної безпеки в будівлі міської ради.

6. Розроблені,  затвердженні та встановленні плани евакуації окремо на кожному поверху будівлі міської ради.

7. Пройдено навчання з питань протипожежної безпеки та цивільного захисту населення, отримано відповідні посвідчення, подано заявку на навчання по цивільній обороні керівного складу та профільних спеціалісті за рахунок державного замовлення.

8. З метою забезпечення  протипожежної безпеки в старостинських округах Тетіївської ОТГ, та проходження планових перевірок  Державної служби з надзвичайних ситуацій Головного управління ДСНС України у Київській області проведено:

- об’їзд, з метою контролю та координації, щодо забезпечення протипожежної безпеки адміністративних будівель селищних рад  старостинських округів Тетіївської ОТГ.

- кожну адмінбудівлю старостинських округів забезпечено протипожежними засобами (вогнегасники ВП – 5).

- забезпечено інструкціями  з питань пожежної безпеки та охорони праці.

- проведено інструктажі з працівниками.

9. Проведено вимірювання опору розтікання на основних заземлювачах і заземленнях магістралей і устаткування приміщення міської ради, згідно вимог пожежної безпеки.

10. Забезпечено протипожежними засобами (вогнегасники ВП – 5) функціонуючі котельні старостинських округів.

11. Розроблено  план реагування при загрозі або виникненні надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру  на території міста Тетіїв.

12. Розроблено розподіл функцій оперативного реагування при виникненні надзвичайних ситуацій на території міста.

13. Розроблено штатний список штабу з ліквідації наслідків виникнення надзвичайної ситуації на території міста.

Інвестиційна діяльність

Одне з актуальних завдань у громаді – активізація інвестиційної діяльності.

З метою реалізації інвестиційних проектів та залучення додаткових коштів в економіку громади, надається інформаційно-консультаційна та методична допомога суб’єктам господарювання з питань інвестування, вимог до форми та змісту інвестиційних проектів.

У 2018 року були підготовлені пропозиції, щодо інвестиційних проектів регіонального розвитку, які плануються до реалізації у 2018 році.

Серед проектів, які були запропоновані та які на даний час набувають особливого значення здійснення заходів:

- Придбання спецтехніки (дорожньо-ремонтної машини та вакумної підмітально-прибиральної машини) для КП "Благоустрій" ВК Тетіївської міської ради

- Капітальний ремонт частини адмінприміщення ВК Тетіївської міської ради під центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Тетіївської ОТГ по вул. Я. Острозького, 5 в м. Тетіїв Київської області

На даному етапі найважливішим інвестиційним проектом в Тетіївській міській ОТГ є впровадження будівництва сонячних електростанцій  загальною площею 66 га. потужністю близько 35 МВт. Станом на сьогодні проведені роботи щодо поділу земельних ділянок, виготовлені проекти землеустрою, розроблені детальні плани території відповідно до розробленого плану заходів.  На черговій сесії Тетіївської міської ради дані проекти землеустрою були погоджені. Будівництво даного проекту планується розпочати в другому півріччі 2019 року. Заплановано створення 80 робочих місць. Втілення значних інвестиційних проектів дасть змогу привести у відповідність дорожнє покриття та якість надання адмінпослуг.

Фінансові ресурси

Стан виконання доходів загального фонду до місцевого бюджету Тетіївської міської ради (ОТГ) за 12 місяців 2018 року становить 98,09 %, а саме 170 149 411,07 грн.. Виконання видаткової частини загального фонду за 12 місяців становить 97,84 %, а саме 164 241 929, 75 грн.. Перевищення доходів над видатками загального фонду за 12 місяців до  міського бюджету Тетіївської міської ради (ОТГ) становить 5 907 481, 32 грн.. Основним податком який наповнює бюджет загального фонду є податок з доходів фізичних осіб, план виконано на 95,44%, фактично надійшло 48 109 991,14 грн.. Єдиний податок виконано на 102,32%, надійшло 20 594 774,16 грн.. Земельні податки виконано на 84,45 %, надійшло 7 628 993 грн., не довиконано 1 404 301 грн..

     Стан виконання доходів спеціального фонду до місцевого бюджету Тетіївської міської ради (ОТГ) за 12 місяців 2018 року становить 99,92 %, а саме 6 862 187,59 грн.. Виконання видаткової частини спеціального фонду   за 12 місяців становить 94,6 %, а саме 14 507 220,3 грн.. Перевищення видатків над доходами спеціального фонду за 12 місяців до  міського бюджету Тетіївської міської ради (ОТГ) становить 7 645  032, 71 грн..

Фінансовим управлінням виконавчого комітету Тетіївської міської ради постійно проводяться дії, щодо мобілізації податків до місцевого бюджету.    

З метою більш прозорої діяльності виконавчого комітету та депутатського корпусу розроблено новий сучасний сайт міської ради та діє сторінка в соцмережах. На них висвітлюються останні події, прийняті рішення, проводиться громадське обговорення регуляторних актів, які приймаються міською радою. Всі бажаючі можуть ознайомитись з діяльністю міської ради на даному сайті.

        Постійно на біг-бордах по місту розміщується соціальна реклама.

      На рахунку виконавчого комітету міської ради є багато добрих справ, які зроблено для членів міської громади, але є ще проблеми, які потрібно вивчати і робити все можливе для їх вирішення.

   Дані проблеми зазначені в Програмі соціально-економічного розвитку міста на 2019-2020 рік.                                                                  

    УКРАЇНА

 ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

  ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

«20»  лютого  2019 року  №  22

м Тетіїв

    Розгляд проекту звіту про виконання

    міського бюджету за 2018  рік

      Розглянувши проект звіту про  виконання міського бюджету за 2018  рік, керуючись п.23 ч. І ст..26 Закону України „ Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.80 Бюджетного кодексу України, та враховуючи висновки постійної комісії міської  ради з питань планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку міста,  виконавчий комітет міської ради

 В И Р І Ш И В:

  1. Направити на затвердження сімнадцятої сесії міської ради  сьомого скликання  

 звіт про виконання міського бюджету за 12 місяців 2018 року

  по доходах  в сумі 177 011 598 ,66 грн. 

  по  видатках  в сумі 178 749 150 ,05  грн

  з перевищенням  видатків над доходами в сумі 1 737 551, 39   згідно

  додатку 1 та 2.   

1.1. По загальному фонду в т.ч. по доходах  170 149 411 ,07 грн.

та по видатках  164 241 929, 75  грн.

з перевищенням  доходів над видатками  сумі  5 907 481, 32 грн. згідно додатку 1 та 2.

1.2.По спеціальному фонду по доходах 6 862 187,59 грн.

      та по  видатках  14 507 220,30 грн.

з перевищенням видатків над доходами в сумі  7  645 032,71 грн.         згідно додатку 1 та 2.

 

                   Перший  заступник міського голови                                                   І.В.Мащенко

                                                                                                                                 Начальник юридичного відділу                                                      Н.М.Складена                                                                                                                                             

 

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 РІШЕННЯ

 

 «20»  лютого  2019 року  №  23

м Тетіїв

Про винесення на обговорення

регуляторних актів

            Розглянувши   регуляторні акти та аналізи регулятоного впливу, керуючись пп.2 п.а ст. 28 Закону України  « Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України « Про засади державної регуляторної політики

у сфері господарської діяльності», виконавчий комітет міської ради

 В И Р І Ш И В:

   1. Винести на громадське обговорення регуляторні акти ( додаються):

     1.1. Правила торгівлі на ринках Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади

     1.2.Про надання в  оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної  власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади

     1.3. Про порядок розміщення зовнішньої реклами на території Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади

     1.4. Про порядок передачі в оренду комунального майна Тетіївської міської ради

     1.5. Положення про сервітутне ( обмежене) землекористування та порядок визначення плати за землю при встановленні земельного сервітуту на території Тетіївської міської ради (ОТГ).

             2.   Розмістити  дані  регуляторні акти  та аналізи регуляторного впливу на сайті  міської ради.  

3. Оголошення про проведення обговорення надрукувати в районній газеті  «Тетіївська  земля».

 4.  Контроль за виконанням данного рішення покласти на  заступника міського голови  з питань економічного розвитку О.О.Коцерубу.

 

                    Перший  заступник міського голови                                                   І.В.Мащенко

Начальник юридичного відділу                                                          Н.М.Складена

              

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

«20»  лютого  2019 року  №  24

м Тетіїв

Про внесення змін до рішення виконавчого

комітету Тетіївської міської ради №114

від 28.09.2018 р. «Про створення постійної

комісії з питань визначення стану зелених

насаджень та їх відновної вартості на

території Тетіївської міської ради(ОТГ)» 

      Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування»,  виконавчий комітет Тетіївської міської ради

                                                        В И Р І Ш И В:

  1. Внести зміни  до рішення виконавчого комітету Тетіївської міської ради №114 від 28.09.2018 р. «Про створення постійної комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Тетіївської міської ради (ОТГ) та затвердження Положення про дану комісію», а саме Додаток 1 викласти у новій редакції.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Мащенка І.В..

                   Перший  заступник міського голови                                                   І.В.Мащенко

Начальник юридичного відділу                                                     Н.М.Складена

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Тетіївської  міської ради від 20.02.2019 р.№      24

 

 

Склад

постійної комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Тетіївської міської ради(ОТГ)

Голова комісії  –      Дем’янчук Петро Володимирович, начальник відділу ЖКГ

Секретар комісії – -  Гудзь Василь Володимирович, головний спеціаліст з питань екології відділу земельних відносин та охорони навколишнього середовища   

Члени комісії:

  • Косович Олег Михайлович, начальник КП «Благоустрій»
  • Павленко Дмитро Миколайович, начальник відділу містобудування та архітектури
  • Яворський Олег Олександрович, спеціаліст І категорії відділу земельних відносин та охорони навколишнього середовища
  • Староста або представник старости у разі обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню на території старостинського округу
  • представники Державної екологічної інспекції  Столичного округу (за згодою) та заявника, власника (користувача) земельної ділянки або суб’єкта господарювання, що здійснюють утримання території, на якій знаходяться аварійні дерева або зелені насадження, за кожною заявою окремо.

 

                     Керуючий справами (секретар) виконкому                                        І.В.Погоріла

 

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

   ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

      «20»лютого 2019 року № 27

       м. Тетіїв

       Про надання дозволу на

       видалення зелених насаджень

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», Постановою Кабінету Міністрів України № 1045 від 01.08.2006 року «Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень», Програми розвитку та збереження зелених насаджень в місті Тетієві на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Тетіївської міської ради від 21.04.2016 року № 107, Програми охорони довкілля раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в м. Тетієві 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Тетіївської міської ради від 24.12.2015 року № 31,розглянувши заяви гр. Сузанського Д.Б. вх.№18/02-29 від 29.01.2019р., гр. Мельника М.В. вх.№309/02-29 від 21.12.2018р., гр. Демків Н.Г. вх.№294/02-29 від 11.12.2018р., клопотання в.о. старости Голодьківського старостинського округу № 2 Франчука В.Т. вх.№270/02-32 від 214.01.2019р., акти обстеженнь зелених насаджень за №1, № 2, № 3 від 20.02.2019 року, та враховуючи висновок комісії по обстеженню зелених насаджень, що підлягають видаленню виконавчий комітет міської ради вирішив:

  1. Надати КП «Благоустрій» дозвіл на видалення зелених насаджень за адресою:

 - м. Тетіїв, вул. Цвіткова, 43 -  один  горіх;

- м. Тетіїв, вул. Княгині Ольги, 3 - два горіха та два абрикоса.

 2.  Надати КП «Дібрівка Обрій» дозвіл на видалення зелених насаджень за   адресою:

- с. Голодьки біля спортивного залу КЗ «Голодьківський ЗЗСО» I-III 

  ступенів - дві ялинки;

- с. Голодьки біля будинку культури - одна тополя та одна яблуня;

- с. Черепин по вул. Макаренка, 32 - три ясена.      

3.  Взяти  до уваги, що дерева зазначені в пункті 1 та 2 є сухостійними,  

     аварійними, досягли вікової межі і сплата відновної вартості у разі їх  

     видалення не проводиться.

4.  Взамін видалених дерев, весною  2019 року провести компенсаційну  

     висадку дерев та забезпечити догляд та приживлюваністю зелених

     насаджень протягом трьох років.

5.  До видалення дерев приступити після отримання ордера на видалення  

     зелених насаджень.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника відділу  

    земельних відносин та охорони навколишнього середовища Литвина    

    С.П. та головного спеціаліста з питань екології відділу земельних

    відносин та охорони навколишнього середовища Гудзя В.В.

 

                   Перший  заступник міського голови                                                   І.В.Мащенко

Начальник юридичного відділу                                                  Н.М.Складена

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь