Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, ТЕТІЄВЕ!

Дата: 12.01.2017 00:04
Кількість переглядів: 85

24 вересня на стадіоні «Колос» відбулися святкові урочистості з нагоди 497-ї річниці з дня заснування нашого міста.

Впродовж цілого дня до уваги тетіївчан та гостей міста були різноманітні заходи, концертні та конкурсні програми. Розпочалося святкування Дня міста виступом самодіяльного народного духового оркестру міського Будинку культури та піснями у виконанні фольклорного колективу «Осіннє золото».

Все більше глядачів, зацікавлених майбутнім дійством,

збиралися біля сцени, і от після виступу барабанщиць – вихованок гуртка «Чарівні палички» районного Центру позашкільної освіти – на сцену піднімаються ведучі Світлана Каткова та Олексій Задирако. Піснею про Україну розпочала свято учасниця художньої самодіяльності Ірина Ратушна. Після цього на сцену піднялися міський голова Р.В.Майструк та гості свята – заступник голови Київської облдержадміністрації Т.Л.Подашевська, депутат Київської обласної ради О.О.Шевченко, помічники-консультанти депутата обласної ради Р.Т.Голуба О.В.Мащенко та О.О.Слободяник, виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Г.Г.Мартин, голова Тетіївської райдержадміністрації І.І.Миколюк. заступники голови РДА С.В.Строянівський та В.І.Бондаренко, заступник голови районної ради В.Є.Катков, заступники міського голови І.В.Мащенко та П.В.Дем’янчук, секретар міської ради І.В.Погоріла, директор ПОПП «Еліта» О.М.Мостова, голова ПСП «Слобода» П.О.Марисик, директор ТОВ НВО «Екотех» В.А.Якубовський, начальник Тетіївського РВ ГУ МВС України в Київській області С.В.Рудюк, благочинний Тетіївського району митрофорний протоієрей Василій Волянюк, міський голова Сквири В.Г.Писаренко.

Право підняти прапор України було надано почесним громадянам міста В.А.Ковальчуку та Ж.Ф.Поліщук. Прапор Тетієва під урочисті звуки гімну нашого міста підняли стипендіати міського голови Вікторія Присяжна та Ігор Чорний. 

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять всіх тетіївчан, що віддали свої життя за свободу і незалежність рідної землі. Право покласти квіти до пам’ятників історії міста було надано депутатам міської ради Ю.В.Шведському, Н.І.Метулинській, ГА.Безуглій, В.О.Решетнику, К.А.Присмицькій, Р.В.Руденку, Н.І.Корнійчук, О.В.Фартушному.

Із вітальним словом звернувся до всіх гостей свята міський голова Р.В.Майструк. Він розповів про історію міста, про його славних синів і дочок, відзначив роботу підприємств та приватних підприємців, зупинився на розвитку соціальної та культурної сфери. Від імені міської ради та громади міста Р.В.Майструк подякував спонсорам свята – ТОВ «ТАК-Агро», ПСП «Слобода», іншим підприємцям, які взяли участь у фінансуванні відзначення Дня міста.

Секретар міської ради І.В.Погоріла зачитала розпорядження міського голови про вручення відзнак і нагород жителям міста. Нагрудний знак «Почесний громадянин міста» з наданням грошової нагороди та занесенням до Книги пошани міста Тетієва було вручено депутату Київської обласної ради V скликання І.Й.Михалевичу та ветерану Великої Вітчизняної війни М.О.Биковій. Нагрудний знак «За заслуги перед містом» з наданням грошової нагороди та занесенням до Книги пошани  отримали Тетіївський міський  голова двох скликань 2002-2010 рр., депутат міської ради В.К.Бевз та керівник ПП «Фербає», колишній директор заводу «Символ» А.Є.Биховцов.

До Книги пошани міста з врученням диплома та подарунка від міського голови було занесено також ветерана Великої Вітчизняної війни, старожила міста Тетієва І.А.Бакая, районного педіатра ЦРЛ В.В.Вольську, благочинного Тетіївського району митрофорного протоієрея Василія Волянюка, ветерана праці, кавалера двох орденів Слави Л.І.Голодну, лікаря-інфекціоніста, ветерана галузі охорони здоров’я Л.В.Горошко, переможця обласного конкурсу «Учитель року» Г.А.Дмитрук, завідуючу аптекою «Здоров’я» Л.В.Івашкевич, письменника-аматора, художника В.Я.Крота. Ще тридцять жителів нашого міста, що трудяться у різних галузях економіки та соціальної сфери, отримали грамоти та подарунки (наручні годинники) від міського голови. Грамотами та грошовими преміями було нагороджено і представників правозахисних органів.

Дипломи та перші стипендії було вручено учням міста, які в цьому навчальному році стали стипендіатами міського голови – Вікторії Присяжній, Ігорю Чорному, Юлії Рудюк, Дарині Ситніцькій, Віталію Тимчуку, Юлії Муковоз, Володимиру Мамітько, Антону Шестопалу, Аліні Тимошенко. Подяку та подарунок від міського голови одержала переможниця обласного конкурсу «Київщина молода» Ілона Мічан. Відзнакою міської ради – нагрудним знаком  «Меценат 2011 року» та дипломом нагороджено власника групи компаній «ТАК» Р.Т.Голуба та директора ПСП «Слобода» П.О.Марисика. Р.Т.Голуб отримав також грамоту та подарунок за перемогу у номінації «Кращий роботодавець року». Подяку та подарунок від міського голови було вручено і директору ТОВ НВО «Екотех» В.А.Якубовському, який став переможцем у номінації «Впровадження новітніх технологій» за відкриття котельні, що працює на пілетах, у міському ДНЗ №2 «Веселка». (До речі, цього ж дня в урочистій обстановці було здійснено відкриття переобладнаної котельні).

Традиційно до Дня міста підбиваються підсумки по благоустрою та визначаються переможці конкурсу на краще утримання приміщень та прилеглих до них територій. Серед організацій міста перемогу здобув колектив Тетіївської ЦРЛ (головний лікар – А.С.Крохмальний), якому і було вручено подяку та грошову нагороду у розмірі 500 грн. Друге місце та премію 400 грн. заслужено здобув колектив ВАТ «Тетіївське ХПП» (голова правління О.К.Грабова). Третє місце та премія 300 грн. дісталися колективу 41-ї пожежної державної підпорядкованої частини ГУ МНС України у Київській області (начальник С.В.Ткаченко).

Були нагороджені також жителі міста за зразкове утримання будинків та прилеглих до них присадибних ділянок. Перше місце та грошову нагороду 300 грн. здобула Н.Я.Шавлович, господиня будинку № 34 по вулиці Гоголя. (Цьому будинку у наступному році виповниться сто років). Друге місце та винагорода 200 грн. дісталася О.І.Завальнюк, господині будинку № 3-а по вулиці Гоголя. На третьому місці з винагородою у розмірі 150 грн. – І.Д.Литвин, господар будинку № 5 по провулку Ульянових.

За активну просвітницьку і громадську діяльність в галузі бджільництва та участь у святкуванні 497-ї річниці нашого міста подякою та  подарунком від міського голови нагороджено колектив бджолярів міста Южне Одеської області (нагороду отримав А.М.Козел). Привітання від губернатора Київщини А.Й.Присяжнюка зачитала присутня на святі заступник голови Київської ОДА Т.Л.Подашевська. Вона вручила відзнаку Президента України – ювілейну медаль «20 років Незалежності України» директору ДПДГ «Шевченківське» О.В.Балагурі та головному лікарю Тетіївської ЦРЛ А.С.Крохмальному.

Ряд шкіл району (Тетіївські ЗОШ № 3, № 1 та № 4, Тетіївський НВК, П’ятигірська, Дібрівська, Росішківська, Ненадихівська ЗОШ, Галайківське НВО) отримали в подарунок від голови облдержадміністрації комплекти меблів. Районному Будинку культури було подаровано музичний центр.

Зворушило усіх присутніх на святі те, що Т.Л.Подашевська вручила квіти жінкам-пенсіонеркам та щиро дякувала їм за їхню працю, за виховання дітей та онуків…

Привітав тетіївчан і гостей міста зі святом також депутат обласної ради О.О.Шевченко. Він передав вітання від жителів Бородянського району, адміністрацію якого нині очолює. Олександр Олександрович вручив грошову допомогу для Тетіївського дитячого будинку, шефом якого є.

Вітання від депутата обласної ради Р.Т.Голуба, який не зміг побувати на святі, зачитав його помічник-консультант О.О.Слободяник.За сприяння депутата обласної ради Голуба Р.Т. почесні грамоти голови обласної ради отримали заступник міського голови П.В.Дем’янчук та депутат міської ради двох скликань, директор ПП «Земля» А.В.Сіренко

Найкращі слова вітань для жителів міста знайшли керівники району – голова райдержадміністрації І.І.Миколюк та заступник голови районної ради В.Є.Катков. Вони вручили відзнаки голови РДА та районної ради спеціалісту міської ради Н.Г.Лукашенко, музичному керівнику ДНЗ № 3 «Оленка» О.С.Панащенку, майстру КП «Житлокомунсервіс» О.П.Чередніченку, лаборанту ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» Т.Г.Руденко., водію КП «Благоустрій» М.А.Кучеруку.

Привітав тетіївчан з Днем міста і виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Г.Г.Мартін. Він вручив грамоти Асоціації міст України почесному громадянину міста, депутату обласної ради V скликання І.Й.Михалевичу, міському голові ІV та V скликань, удостоєному звання «За заслуги перед містом», В.К.Бевзу, директору фірми «Фербає», удостоєному звання «За заслуги перед містом», А.Є.Биховцову.

Привітав жителів Тетієва і міський голова міста Сквири В.Г.Писаренко, та запросив завітати на День міста, що пройде в наших сусідів за тиждень – першого жовтня.

Після завершення урочистої частини свята гостей вітали пісенними та танцювальними номерами учасники художньої самодіяльності – Олексій Задирако, Ілона Мічан, Надія Безугла, Ярослав Парсяк та інші.

Варто згадати, що 24 вересня у нашому місті стали на весільний рушник сім молодих подружніх пар. Так співпало, що цей день став урочистим і для начальника ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» Ярослава Оржехівського та його нареченої Іванни. Молодята цього дня приймали вітання не лише від родичів та друзів. Їх привітав і міський голова Р.В.Майструк та вручив подарунок. Також уже стало традицію у День міста проводити конкурс «Міні-міс та міні-містер Тетієва». Цьогоріч у ньому взяли участь десятеро дітей – по два учасники з кожного міського дитсадочка. Перемогу здобули вихованці дитсадка «Сонечко» Маргарита Олицька та Саша Паламарчук. Приз глядацьких симпатій здобули Аліна Кучер та Максим Дем’янюк, які представляли дитсадок «Калинка». Також було проведено конкурс малюнків «Моє рідне місто», перемогу в якому завоювали вихованці дитсадка «Берізка» Діана Швець та Юра Мартинюк. Усі учасники отримали подарунки – цукерки, м’які іграшки, дівчатка – корони, а хлопчики – лицарські доспіхи. Подарунками конкурсантів забезпечив постійний спонсор свята – ТОВ «Гулівер-Інтернешнл».

Відбувся також шаховий та шашковий турнір. У змаганнях шахістів перемогу здобув В.Г.Мартинюк, другим став В.К.Щербінський, на третьому місці – А.В.Січкарук. У шашковому турнірі перше місце посів В.В.Собко, друге – М.І.Якубов, третє – О.І.Гергель.

Цікавим для глядачів було шоу «Танцювальний калейдоскоп», яке підготували керівник хореографічного колективу «Сузір’я» РЦПО, художній керівник міського будинку культури «Слобода» Т.В.Тимчук та директор цього будинку культури Л.М.Полішученко. Це шоу було своєрідною презентацією недавно створеного клубу бального танцю, який об’єднує дітей різного віку. Ведучими і «Танцювального калейдоскопу», і конкурсу «Міні-міс…» були школярі Микола Лисиця, Катя Покойовець та Олена Дячук, які чудово справилися з покладеними на них завданнями.

Чимало наших місцевих співаків змогли проявити себе і в конкурсній програмі «Караоке», перемогу в якій здобула Богдана Артеменко.

Любителі спортивних змагань мірялися силами у «Козацьких забавах». Окрасою свята став показовий виступ учнів школи контактних єдиноборств Сіммей – До карате (тренер – шеф-інструктор центрального регіону України, володар чорного поясу «Третій дан» В.М.Красилівський).

До уваги гостей свята було чимало інших яскравих моментів – виступи гуртів «Space Cakes» та «ТІК», вогняне шоу, святковий салют. Протягом усього дня діяли дитячі атракціони, торгові точки, виставка продукції бджолярства. Завершився День міста святковою дискотекою для молоді.

Л.ІВАНЧЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь