Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК ВРЯТУВАТИ КИЇВСЬКУ ОБЛАСТЬ ВІД ВІДХОДІВ? СВОЇМ ДОСВІДОМ ДІЛИТЬСЯ КИЇВОБЛЕНЕРГО

Дата: 10.06.2020 13:29
Кількість переглядів: 61

 

В Київобленерго функціонує ефективна система поводження з відходами, що утворюються на виробництві. Вона є втіленням політики стійкого розвитку, ґрунтується на екологічному стандарті ISO 14001:2015 та є реалізацією на практиці взятих на себе компанією зобов'язань перед Організацією Об'єднаних Націй.

«ДТЕК діє в інтересах України та турбується про екологію. Київобленерго взяв на себе зобов'язання мінімізувати вплив нашої діяльності на навколишнє середовище. Тому ми системно працюємо над сортуванням та правильною утилізацією відходів. Лише у 2019 році в систему поводження з відходами ми інвестували більше 440 тисяч гривень», - розповів генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Протягом 2019 року підприємство спрямувало на переробку більше 78 тон металобрухту та 69 м.куб або 140 шт. бетонних конструкцій передано на повторне використання. Крім того. компанія значно збільшила обсяги утилізації відпрацьованих ізоляторів з 0,8 до 13 т. Зібрали та передали на утилізацію 2095 шт. або 0,629 тон відпрацьованих ртутьвмісних ламп, 6,086 тон зношених шин, 0,090 т відходів полімерів, 0,030 т азбестовмісних та 0,230 т тари лако-фарбових виробів. Крім того, передали 804 одиниці електронного обладнання: комп'ютерів, принтерів, сканерів, телефонів, ксероксів тощо.

Все це відбувається завдяки чіткій та продуманій системі поводження з відходами. Так, в кожному підрозділі компанії у спеціально відведених місцях знаходяться ємності для роздільного збору відходів. Вони, в залежності від виду та класу небезпеки, промарковані. В цьому році планується додатково встановити 28 контейнерів для роздільного збору вторсировини (макулатури, скла та пластику).

Також обладнані майданчики для тимчасового розміщення відпрацьованих трансформаторів. З майданчика Васильківського РП видалено масляно-водяних стоків - 4,0 т. Усе організовано таким чином, щоб унеможливити негативний вплив на довкілля.

Для утилізації небезпечних відходів у компанії підписані договори зі спеціалізованими установами та підприємствами, які мають відповідні ліцензії та потужності для їхньої переробки.

Як повідомлялося раніше, Київобленерго планує до кінця 2022 року повністю замінити усі працюючі ртутні освітлювальні прилади на екологічні світлодіодні. Крім того, компанія замінює застарілі масляні вимикачі на сучасні вакуумні. Зокрема у Київобленерго 40% масляних вже замінили на екологічно безпечні.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь