Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували наших земляків-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 26.04.2021 15:01
Кількість переглядів: 162

26 квітня 1986 року назавжди залишиться у пам’яті українського народу, як день Чорнобильського лиха, смутку, перестороги, і забути його чи викреслити з пам’яті нації неможливо. В ряди ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС тридцять п’ять років тому стали й наші земляки: пожежники, військові, лікарі, водії, будівельники, представники інших професій.
З нагоди Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу відбувся міні-реквієм, на який запросили наших земляків-учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.
Розпочався захід хвилиною мовчання, всі учасники вшанували пам’ять людей, котрі віддали свої життя, аби врятувати Україну і світ від страшної катастрофи.
У своєму виступі міський голова Богдан Балагура сказав, що аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найголовніше - трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.
Проте Чорнобильська аварія й показала нам, якою великою може бути людська самопожертва. Кожен із нас має вшанувати безстрашний вчинок та прояв мужності ліквідаторів аварії. Самопожертва та хоробрість, яку вони продемонстрували, ніколи не будуть забуті й назавжди залишаться на сторінках історії, а людство повинне зробити все для того, щоб ця трагедія більше ніколи не повторилася.
Також до ліквідаторів звернулися заступник міського голови з гуманітарних питань Надія Дячук та член президії Всеукраїнського об’єднання учасників ліквідації аварії на ЧАЕС Микола Гордіюк.
Нашим землякам, які брали участь у ліквідації аварії, вручили пам’ятні медалі до 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Це стало можливим завдяки підтримці міського голови Б.О. Балагури, а також благодійній допомозі М.П. Гордіюка та депутата міської ради В.П. Мусітовича.
На завершення заходу його учасники переглянули кінофільм, присвячений ліквідаторам аварії на ЧАЕС, який підготувало Головне Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь