Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УСІ ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ТЕТІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ - З ОПАЛЕННЯМ

Дата: 01.11.2021 15:25
Кількість переглядів: 23

З сьогоднішнього дня в усіх дошкільних та шкільних закладах Тетіївської громади є газ.
Багатьох жителів Тетіївської громади дуже непокоїла непроста ситуація щодо початку опалювального сезону в закладах освіти, які користуються природнім газом. Чому ж так сталося?
Проблема виникла не тільки в нашій громаді, а у всій Україні — адже постачальники газу в одностороньому порядку почали розривати договори та піднімати ціну на газ.
 ТОВ “Київоблгаз Збут”, що до останнього часу забезпечувало наші освітні заклади природнім газом за ціною 6,66 грн за куб.м. , 10 вересня 2021 року, за місяць до початку опалювального сезону, в односторонньому порядку розірвало угоду, залишивши нас напризволяще.
Від відділу освіти було подано звернення до департаменту освіти і науки щодо неможливості проведення публічних закупівель природного газу в зв’язку з ціновою пропозицією на ринку 35-40 грн/м.куб.
Тендерні закупівлі по кілька разів не відбувалися через відсутність учасників. І лише після втручання уряду ситуація зрушила з “мертвої точки”.
 Щоб захистити споживачів, НАК “Нафтогаз” підготував середньострокові контракти для бюджетних установ зі збалансованою ціною 16,8 грн за куб. м. Водночас, перехід до іншого постачальника з урахуванням обмежень Закону «Про публічні закупівлі» вимагає часу. Тому РНБОУ та Уряд ухвалили рішення, які дозволять бюджетним організаціям впродовж листопада навіть без укладання договорів отримувати газ від Нафтогазу як постачальника «останньої надії» за тією ж ціною — 16,8 грн за куб. м. Умови такої співпраці регламентуються постановою Кабінету міністрів України №1102 від 25 жовтня 2021 року.
У наших соцмережах було багато обурених звернень від батьків, які писали, що місцева влада “погано підготувалася до опалювального сезону”, “не запаслася газом” тощо. Проте можу вас запевнити — усі навчальні заклади були технічно повністю готові.
Запастися ж газом наперед ( як дровами чи палетами) для нас неможливо.
P.S. :
Ця ситуація вкотре довела, що ми всі без винятку залежимо від глобальних політичних процесів, які відбуваються у світі, де ціни на газ зростають у всіх державах, створюючи загрозу для економіки. Тому, якщо ми не подбаємо про себе самі, не потурбуємося про переведення закладів бюджетної сфери на альтернативне паливо, ця ситуація може повторюватися знову і знову.
Всім тепла!
 
З повагою міський голова Богдан Балагура.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь