Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Управління фінансів Тетіївської міської ради інформує!!!

Дата: 07.06.2022 13:47
Кількість переглядів: 56

Розяснення керівникам підприємств та установ, щодо недопущення виплати заробітної плати без сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

 

Військове вторгнення росії на територію України та подальше розгортання бойових дій завдали серйозного удару українській економіці, у тому числі й у Тетіївській міській територіальній громаді. Три місяці поспіль не виконується місцевий бюджет, що завдало збитків громаді на суму 3372 тис. грн..

Завдяки змінам у Перехідні положення Податкового кодексу під час дії воєнного /надзвичайного стану в Україні, податкова служба не застосовуватиме штрафні санкції до платників податків за несвоєчасну сплату податків, несвоєчасне подання податкової звітності (якщо граничний строк подання звітності припав на період з 24.02.2022 до останнього дня місяця припинення дії воєнного стану), несвоєчасну реєстрації податкових і акцизних накладних, несвоєчасне подання електронних документів про фактичні залишки й обсяг обігу пального, спирту етилового тощо.

У той же час, з  метою уникнення штрафних санкцій, передбачених ПКУ, за наведені вище податкові порушення, всі податкові обов’язки необхідно виконати протягом 6 місяців після припинення дії воєнного стану в Україні. Спочатку цей строк складав 3 місяці, а з набранням чинності Законом № 2142 законодавець подовжив цей строк до 6 місяців.

Хочемо додати, що штрафний податковий мораторій, визначений в податковому кодексі, поширюється тільки на порушення, допущені щодо податків і зборів, передбачених саме податковим кодексом України— ПДВ, ПДФО, Військовий збір, податок на прибуток, плата за землю та інші податки та збори визначені ПКУ.

Вважаємо, що уваги потребує також той факт, що відповідно до змін внесених у перехідні положення Податкового кодексу, від фінансової відповідальності звільняються саме ті платники податків, які через війну дійсно не можуть виконати податкові зобов’язання.

Враховуючи вищезазначене, закликаємо всіх платників податків, які  здійснюють свою діяльність на території Тетіївської міської територіальної громади, виконувати свої податкові зобов’язання вчасно та у повному обсязі, тобто не допускати виплати заробітної плати без сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору та не накопичувати боргів до бюджету.

У цей нелегкий для нашої держави час кожен має пам’ятати, що під час війни сплата податків – це один із найбільш патріотичних вчинків, оскільки фінансове забезпечення функціонування армії значною мірою обумовлено надходженнями усіх видів податків. Саме завдяки своєчасному виконанню платниками податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність.

 

Управління фінансів Тетіївської міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь