Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СЬОГОДНІ 22 ЛЮТОГО ТЕТІЇВСЬКА ГРОМАДА ВШАНОВУЄ ПАМ`ЯТЬ СУХАЦЬКОГО ЛЕОНІДА АНДРІЙОВИЧА

Дата: 21.02.2021 23:39
Кількість переглядів: 91

Побратими брали з нього приклад та поважали, ворожі ж війська боялися як вогню – сьогодні, 22 лютого, Тетіївська громада вшановує пам’ять Сухацького Леоніда Андрійовича.

Народився Леонід 10 липня 1969 року в м. Тетієві. Навчався в Тетіївській середній школі №1.

В 1987 році закінчив ПТУ №34 в місті Радомишль. Проходив службу в лавах Збройних сил в м.Катовіа (Польша) командир танку. Був старшим сержантом. Після служби в армії з 1993 року служив в органах внутрішніх справ, з 2000 року – працював на посаді командира відділення ППЧ-29 в м. Тетієві. З 2008 року до серпня 2014 року працював в ПП «Слободяник». Пішов добровольцем на фронт 29.08.2014 року. В грудні під час відпустки Леонід Сухацький став героєм програми телеканалу 1+1 – «Хоробрі серця». Сепаратисти називали його танк «чорна смерть», а Леонід називав свій танк «наш дружочек». На його рахунку 3 підбиті машини ворога за 2 місяці оборони Маріуполя. Служив в 17 окремій танковій бригаді.

Захищаючи м.Маріуполь 22 лютого 2015 року отримав важкі поранення. Помер у госпіталі м.Маріуполь того ж дня. В Тетіївській ЗОШ № 1 відкрили меморіальну дошку в пам'ять про нашого воїна-земляка Леоніда Сухацького.

Указом Президента України №553/2015 від 22 вересня 2015 року, «За мужність, самовідданість і високий професіоналізм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Також Герой є почесним громадянином Тетієва (посмертно).

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь