Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РОЗПОРЯДЖЕННЯ №222 ВІД 06.12.2021 р. "Про зупинення рішення міської ради"

Дата: 10.12.2021 13:30
Кількість переглядів: 16

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТЕТІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

06 грудня  2021 р.                     Тетіїв                                       № 222

 

Про зупинення рішення міської ради

Тетіївською міською радою 02.12.2021 було прийнято рішення № 16-12-VIII «Про повернення з господарського відання нерухомого майна - приміщення старостату в селі Дзвеняче», яким виведено з господарського відання та повернуто ПСП «Дзвеняче» три кімнати в приміщенні адмінбудівлі по вулиці Степова, 2 в селі Дзвеняче Білоцерківського району Київської області площею 46,1 кв. м. та знято з балансу виконавчого комітету Тетіївської міської ради. Не погоджуючись з прийнятим рішенням, з метою додержання законності при здійсненні місцевого самоврядування, керуючись статтями 19, 140-146 Конституції України, частиною 4 статті 42, частиною 4 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в України»:

  1. Зупинити дію рішення Тетіївської міської ради № 16-12-VIII «Про повернення з господарського відання нерухомого майна – приміщення старостату в селі Дзвеняче» від 02.12.2021
  2. Внести рішення Тетіївської міської ради №16-12-VIII «Про повернення з господарського відання нерухомого майна – приміщення старостату в селі Дзвеняче» від 02.12.2021 на повторний розгляд Тетіївської міської ради з наступним обґрунтуванням зауважень.

Рішенням Дзвеняцької сільської ради від 30.01.2007 № 2 на підставі клопотання ПСП «Дзвеняче» про передачу у комунальну власність частини адмінбудинку ПСП, в якому розміщено сільську раду, було створено комісію з питань передачі об’єктів у комунальну власність. Даною комісією було підписано акт приймання-передачі по передачі трьох кімнат у північно-східній частині адмінбудинку ПСП «Дзвеняче» площею 46,1 кв.м. Дзвеняцькій сільській раді.

28.02.2007 Дзвеняцькою сільською радою прийнято рішення № 9 «Про визнання права власності на адмінприміщення ПСП «Дзвеняче», яким признано право власності на адмінбудинок по вулиці Свердлова №2 в селі Дзвеняче Тетіївського району Київської області за ПСП «Дзвеняче», на балансі якого він знаходиться згідно акту приймання-передачі від 19.01.2004  та зобов’язано Тетіївське МБТІ провести реєстрацію свідоцтва права власності. Дане рішення було виконано та 24.07.2007 зареєстровано право власності за ПСП «Дзвеняче» на нежитлову будівлю, адмінбудинок 1960 року побудови на 1/1 частки по вулиці Свердлова, 2 в селі Дзвеняче Тетіївського району Київської області.

12.04.2007 Дзвеняцькою сільською радою прийнято рішення № 14 «Про прийняття у комунальну власність приміщення сільської ради», яким прийнято у комунальну власність згідно акту прийому-передачі частину адмінбудинку, в якому розташована сільська рада загальною площею 46,1 кв.м. за адресою с.Дзвеняче, вул.Свердлова 2 на праві господарського відання (оперативного управління) і поставлено його на баланс сільської ради. Дане рішення Дзвеняцькою сільською радою виконано тільки в частині поставлення на баланс зазначеної вище частини будівлі площею 46,1 кв.м. Ні реєстрацію права власності, ні реєстрацію права господарського відання сільською радою не проведено.

Але, вважаю, що у зв’язку з тим, що рішення Дзвеняцької сільської ради   № 14 від 12.04.2007 «Про прийняття у комунальну власність приміщення сільської ради» прийнято після  рішення Дзвеняцької сільської ради № 9 від 28.02.2007 «Про визнання права власності на адмінприміщення ПСП «Дзвеняче», то реєстрація права власності за ПСП «Дзвеняче» на адмінбудівлю по вулиці Свердлова, 2 в селі Дзвеняче повинна була б бути здійснена за мінусом 46,1 кв.м. від загальної площі будівлі, а не на всю площу, незалежно від того виконані рішення чи ні. В рішенні Дзвеняцької сільської ради № 9 від 28.02.2007 року «Про визнання права власності на адмінприміщення ПСП «Дзвеняче» не зазначено розміру частки на яку ПСП «Дзвеняче» мало право оформити право власності, тобто не враховано акт прийому-передачі від 30.01.2007 по передачі трьох кімнат у північно-східній частині адмінбудинку ПСП «Дзвеняче» площею 46,1 кв.м. Дзвеняцькій сільській раді та рішення виконкому № 2 від 30.01 2007.

Тому вважаю за необхідне більш конструктивно та зважено підійти до питання повернення майна ПСП «Дзвеняче» чи розглянути можливість оформлення права власності на частину адмінбудівлі площею 46,1 кв.м. по вулиці Свердлова, 2 (зараз – вул. Степова) в селі Дзвеняче за Тетіївською міською радою, як правонаступником Дзвеняцької сільської ради.

Також, вважаю, що у зв’язку з викладеним вище, рішення Дзвеняцької сільської ради № 14 від 12.04.2007 «Про прийняття у комунальну власність приміщення сільської ради»  не можна вважати таким, що втратило чинність.

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

                                                  

               Міський голова                                                      Богдан  БАЛАГУРА

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь