Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РОЗПОРЯДЖЕННЯ "Про заходи з підготовки до організованого початку 2023/2024 навчального року в Тетіївській міській територіальній громаді"

Дата: 11.07.2023 12:56
Кількість переглядів: 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТЕТІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

26 червня 2023 року                             Тетіїв                                     № 2.4-06/74

Про заходи з підготовки до організованого

початку 2023/2024 навчального року в

Тетіївській міській територіальній громаді

 

Відповідно до законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про правовий режим воєнного стану», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства», указів  Президента України від 30 вересня 2019 року № 722/2019 «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року», від 25 травня 2020 року  № 195/2020 «Про національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі», Плану заходів на 2017-2019 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2017 року № 903-р, та Плану заходів на 2020-2027 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері професійної (професійно-технічної) освіти «Сучасна професійна (професійно-технічна) освіта» на період до 2027 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2020 року № 508-р, наказу Міністерства освіти і науки України від 20 березня 2023 року № 318 «Про організацію та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту», Методичних рекомендацій щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 15 травня 2023 року № 563, розпорядження Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної військової адміністрації від 19 червня 2023 року № 488 «Про заходи з підготовки та організованого початку 2023/2024 навчального року в Київській області та з метою створення в закладах освіти безпечного освітнього середовища і належних умов для організації та проведення освітнього процесу в 2023/2024 навчальному році в умовах воєнного стану:

  1. Затвердити План заходів з підготовки до організованого початку 2023/2024 навчального року в Тетіївській міській територіальній громаді (далі – заходи), що додається.

 

  1. Закладам освіти Тетіївської міської територіальної громади:
    1. Забезпечити безумовне виконання заходів;
    2. Надавати відділу освіти Тетіївської міської ради інформацію про хід виконання заходів до 25 серпня, 25 вересня, 25 жовтня та 05 листопада 2023 року.

3. Відділу освіти Тетіївської міської ради до 10 листопада 2023 року узагальнити інформацію про виконання заходів та підготувати довідку щодо готовності закладів освіти Тетіївської міської ради до 2023/2024 навчального року.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з гуманітарних питань Надію ДЯЧУК.

 

 

Міський голова                                              Богдан БАЛАГУРА

 

Додаток

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням міського голови

від 26 червня 2023 року № 2.4-06/74

Міський голова

                                                                                                            ___________ Богдан БАЛАГУРА

 

ПЛАН ЗАХОДІВ

з підготовки до організованого початку 2023/2024 навчального року

в закладах освіти Тетіївській міської ради

 

  1. Забезпечення збільшення відсотка учнів, які навчаються за очною та змішаною формами з урахуванням безпекової ситуації та наявності облаштованих захисних споруд цивільного захисту і найпростіших укриттів.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, заклади освіти Тетіївської міської ради

Протягом навчального року.

  1. Продовження нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту та кількості місць у них за рахунок будівництва протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення у (при) закладах освіти та проведення капітальних  і поточних ремонтів у наявних захисних спорудах цивільного захисту.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

До 01 вересня 2023 року.

  1. Забезпечення всіх споруд цивільного захисту закладів освіти підключенням до мережі інтернет та Wi-fi.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

До 01 вересня 2023 року.

  1. Забезпечення виконання вимог законодавства щодо використання, утримання та реконструкції захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів у закладах освіти.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, заклади освіти Тетіївської міської ради

До 20 серпня 2023 року.

  1. Забезпечення реалізації в повному обсязі до кінця 2023 року проєктів, які фінансуються за кошти державної субвенції на умовах співфінансування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2023 року № 419 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти".

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

До 28 грудня 2023 року.

  1. Продовження роботи над удосконаленням, трансформацією та оптимізацією мережі закладів освіти Тетіївської міської територіальної громади, а саме:
  • формуванням ефективної мережі закладів освіти та класів відповідно до вимог чинного законодавства;
  • розширенням (у разі потреби) мережі класів (груп) з інклюзивним навчанням та вихованням у закладах освіти;
  • забезпеченням збереження та розвитку мережі комунальних закладів позашкільної освіти та збільшенням показника охоплення дітей позашкільною освітою;
  • розширення мережі гуртків закладів позашкільної освіти патріотичного спрямування;
  • забезпеченням належного функціонування інклюзивно-ресурсних центрів та укомплектуванням їх штатними одиницями відповідно до Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 (зі змінами).

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

До 20 серпня 2023 року.

  1. Забезпечення неухильного виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів» (зі змінами) та вжиття заходів для повного охоплення дітей дошкільного та шкільного віку, які перебувають на території громади, різними формами навчання.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

У встановлені законодавством терміни.

  1. Забезпечення неухильного виконання (з урахуванням принципів бюджетної системи України) постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 року № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» (зі змінами), зокрема:
  • забезпечення дотримання вимог частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України щодо врахування під час затвердження відповідного бюджету у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ (закладів освіти) відповідно до встановлених законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, а також на проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються закладами освіти та бюджетними установами;
  • забезпечення у ході виконання відповідних бюджетів проведення своєчасної та в повному обсязі оплати праці працівників бюджетних установ (закладів освіти) і розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються бюджетними установами, та недопущення будь-якої заборгованості з таких виплат.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

Протягом року.

  1. Забезпечення реалізації права дітей шкільного віку,які внаслідок повномасштабного російського вторгнення вимушено опинилися за межами України, на підконтрольних територіях, у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення та деокупованих територіях, на здобуття освіти в закладах освіти громади.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

Протягом року.

  1.  Забезпечення освітніх послуг дорослому населенню за курсовою формою підготовки (короткотерміновими програмами), зокрема підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти.

Відділ освіти Тетіївської міської ради

Протягом року.

  1.  Сприяння організації та забезпечення фінансування проведення курсів для підвищення кваліфікації працівників харчоблоків.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

Протягом року.

  1.  Забезпечення доступу до здобуття професійної освіти учнівській молоді, в тому числі внутрішньо переміщеним особам.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, заклади загальної середньої освіти

Протягом року

  1.  Забезпечення виконання вимог законодавства в частині забезпечення безоплатним харчуванням дітей пільгових категорій, а також дітей інших категорій, визначених законодавством та/або рішенням Тетіївської міської ради; розмістити на веб-сайті Тетіївської міської ради та відділу освіти Тетіївської міської ради інформацію про організацію харчування, його вартість, перелік дітей пільгових категорій, яким надається право на безкоштовне харчування.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

До 01 вересня 2023 року.

  1.  Ужиття заходів для організації підвезення дітей, у тому числі з особливими освітніми потребами (із забезпеченням відповідного транспорту), які здобувають повну загальну середню освіту, проживають у сільській місцевості або в населених пунктах, де заклади зруйновані/пошкоджені внаслідок російської агресії, і потребують підвезення до закладу освіти та в зворотному напрямку, за кошти місцевих бюджетів, а також підвезення педагогічних працівників.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

До 01 вересня 2023 року.

  1.  Посилення співпраці з міжнародними організаціями, установами, фондами з метою залучення коштів для реалізації освітніх проєктів.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

  1.  
  1.  Проведення в усіх закладах освіти систематичних навчань та тренувань учасників освітнього процесу для засвоєння алгоритму дій під час загроз та в надзвичайних ситуаціях різного характеру, зокрема спричинених воєнними діями.

Відділ освіти Тетіївської міської ради

  1.  
  1.  Забезпечення проходження педагогічними працівниками та здобувачами освіти громади обов’язкового медичного огляду відповідно до вимог законодавства України.

Тетіївська міська рада, відділ освіти Тетіївської міської ради

До 31 серпня 2023 року.

  1.  Ужиття заходів щодо:
  • Підготовки приміщень і будівель закладів освіти до початку 2023/2024 навчального року, в тому числі, проведення необхідних ремонтних робіт.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, заклади освіти Тетіївської міської ради

До 01 вересня 2023 року.

  • Проведення ремонтних робіт на харчоблоках закладів освіти громади, оновлення технологічного обладнання та посуду.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, заклади освіти Тетіївської міської ради

До 01 вересня 2023 року.

  • Підготовка закладів освіти громади до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 навчального року, в т.ч. в умовах можливого обмеження у використанні енергоресурсів.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, заклади освіти Тетіївської міської ради

До 01 вересня 2023 року.

  • Упровадження комплексу енергозберігаючих заходів в закладах освіти громади.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, заклади освіти Тетіївської міської ради

  1.  
  • Забезпечення закладів освіти твердим паливом в обсягах, необхідних для їх безперебійного функціонування в осінньо-зимовий період; проведення повірки приладів обліку тепла і газу відповідно до нормативно-правових актів, завершення встановлення приладів дистанційного обліку газу.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, заклади освіти Тетіївської міської ради

До 02 жовтня 2023 року.

  1.  Забезпечення стовідсоткового охоплення дітей, які проживають на території обслуговування інклюзивно-ресурсних центрів, в тому числі із числа внутрішньо переміщених осіб, системними комплексними, психолого-педагогічними, консультативними послугами.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, інклюзивно-ресурсні центри Тетіївської міської ради

Постійно.

  1.  Адаптація роботи психологічної служби закладів освіти з питань психологічного супроводу учасників освітнього процесу до умов воєнного стану.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, інклюзивно-ресурсні центри Тетіївської міської ради, центр професійного розвитку педагогічних працівників

Протягом року.

  1.  Організація навчання практичних психологів закладів освіти за програмою підвищення фахової кваліфікації «Психологічно-педагогічні методи та інструменти роботи з психологічною травмою, обумовленою воєнним станом», розробленою на основі Типової програми підвищення кваліфікації практичних психологів закладів освіти «Психолого-педагогічні методи та інструменти роботи з психологічною травмою, обумовленою воєнним станом».

Відділ освіти Тетіївської міської ради

Протягом року.

  1.  Організація та проведення серпневих заходів (конференції, стратегічгі сесії, педагогічні ради тощо) для працівників системи освіти Тетіївської міської територіальної громади з урахуванням безпекової ситуації та з дотриманням правового режиму воєнного стану.

Відділ освіти Тетіївської міської ради, центр професійного розвитку педагогічних кадрів

До кінця серпня 2023 року.

 

 

Начальник відділу освіти                                         Вадим ВАСЮТИНСЬКИЙ

 

Заступник міського голови

з гуманітарних питань                         ______________                  Надія ДЯЧУК

                 

Завідувач сектору діловодства

відділу організаційно-інформаційного

забезпечення та діловодства виконавчого комітету

Тетіївської міської ради                    ________________    Наталія  ГРІЩЕНКО

 

Начальник відділу правового забезпечення

управління правового забезпечення, комунального майна,

закупівель та кадрової політики      ________________    Наталія  СКЛАДЕНА

 

Начальник відділу освіти

Тетіївської міської ради               _______________ Вадим ВАСЮТИНСЬКИЙ

 

Головний спеціаліст відділу освіти

Тетіївської міської ради               _______________  Валентина РАБЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь