Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«РОБІМО ЛИШЕ ДОБРО ОДИН ОДНОМУ І НАШІЙ ПЛАНЕТІ - КОЛИСЦІ ЛЮДСТВА»…

Дата: 12.01.2017 15:05
Кількість переглядів: 59

До цього закликають земляків юні учасники першого міського екологічного фестивалю «Ми – за чисте довкілля».

На мультимедійному екрані Будинку культури – зворушливий кадр: тендітний паросток у прихистку людських долонь. Це своєрідна емблема квітневого дня, який зібрав у залі районного Будинку культури багатьох юних дорослих тетіївчан. Адже 22 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день землі. Після того, як гарним музичним прологом цього незвичного зібрання прозвучала пісня у виконанні ансамблю ДМШ «Білі янголята», ведуча Світлана Каткова, привітала учасників фестивалю зі святом єднання народів планети у благородній справі захисту довкілля та збереження природних багатств і нагадала, що вперше День Землі відзначали у 1970 і з того часу проводиться щорічно. На жаль, і про минуле двадцяте сторіччя, і початок нового, третього тисячоліття пройшли під лихим знаком відчутного руйнівного впливу людської «діяльності» на природні ресурси – повітря, воду, грунт, флору та фауну... І якщо ми хочемо залишити для наступних поколінь не екологічну руїну, а планету, придатну для життя, маємо щосили бити у дзвін тривоги. Дуже важливо, щоб ті, хто сидить нині за шкільною партою, навчилися почуватися у світі природи, як віряни у храмі, а не як вандали на завойованій землі. Приверненню уваги громадськості до проблем охорони довкілля та вихованню по-справжньому відповідальної за долю нашої землі молоді й має прислужитися проведення цього екофестивалю.

Ведуча повідомляє, що захід проходить під патронатом міської ради та депутата обласної ради Р.Т.Голуба. Ініціатор фестивалю – директор комунального підприємства «Благоустрій» В.М.Гончарук, головний організатор – педколектив районного Центру позашкільної освіти, очолюваний М.С.Дімовою.
Цей фестиваль – не кількагодинна акція: він розпочався поза стінами Будинку культури і продовжувався не один день. Перший його етап, складниками якого виявились три конкурси екологічного характеру (про них буде сказано дещо пізніше), вже закінчився. Завершальним видовищним акордом має стати другий етап – подорож стежками країни Екологія, яку здійснюватимуть п'ять екологічних бригад.

Оцінюватиме виступи агітбригадівців та роботи конкурсантів випало авторитетному журі, до складу якого увійшли міський голова Р.В.Майструк, заступник голови РДА В.І.Бондаренко, секретар міської ради І.В.Погоріла, начальник відділу освіти РДА І.І.Прибиш, директор Центру позашкільної освіти М.С.Дімова, начальник КП «Благоустрій» В.М.Гончарук, помічник депутата Верховної Ради України С.В.Кацуби - Д.І.Баклаєнко та помічник депутата обласної ради Р.В.Голуба – О.В. Мащенко.

Починається цікаве дійство: на сцену одна за одною виходять п'ять економічних бригад – це агітаційно-творчі колективи чотирьох міських шкіл та Центру позашкільної освіти. Виступ кожної бригади містив якусь «родзинку». Так, учні НВК, виконуючи ролі кореспондентів газети «Юний еколог» та радіостудії природоохоронного характеру( правда, такі місцеві ЗМІ існують тільки в їхній уяві), взяли у своїх ровесників та членів журі короткі інтерв'ю про стан довкілля в нашому місті та про те,що слід зробити, аби рідний Тетіїв став чистішим і красивішим. А юні агітбригадівці зі школи № 4 посадили і провели дуже емоційне судове засідання. Суддя вислухав свідчення незвичайних свідків – Квітки, Лисиці та Мишеняти, а також опечаленої Землі, які звинувачують в особі підсудного всіх, хто відзначився екологічним безкультур'ям, в злочинах проти природи. Вердикт такий: вина підсудного повністю доведена, але Феміда все ж визнає за можливі прояви щодо нього милосердя, давши йому іспитовий строк для виправлення.

Учні міської школи перетворили на якийсь час сцену районного Будинку культури на подіум, продефілювавши по ній в чудернацькому одязі з різних відходів – старих газет, целофанових кульків... Так вони вирішили нагадати всім про те, що людство може бути похованим під завалами різного непотребу, якщо не буде без зволікань вирішено проблем боротьби зі стихійними сміттєзвалищами та переробки сміття. На мелодію «Бухенвальдського набату» школярі виконують пісню, які завершується словами «Люди світу, будьте небайдужі, збережіть життя, збережіть життя»...

Емоційними та змістовними були й виступи агітбригад міської школи № 3 та РЦПО. Поки юна співачка Анжела Гречана виконувала пісні відповідної тематики, журі підвело підсумки виступів агітбригад. Переможцями цього етапу фестивалю став агітаційно-творчий колектив «Бумеранг» навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей». Під бурхливі оплески численних вболівальників міський голова Р.В. Майструк вручає капітанові команди перехідний кубок( екофестиваль має бути щорічно), диплом переможців та грошову премію. Друге місце дісталося еколого-натуралістичному об'єднанню РЦПО "Мажор»,на третьому – аж дві команди:ЗОШ №1 та ЗОШ №4. Ці троє призерів та агітбригада міської школи№3 також не залишилися без нагород.

Фото без опису

З нетерпінням чекали юні учасники фестивалю оголошення результатів його першого етапу, в рамках якого проводились конкурси малюнків та плакатів( номінація «Тетіїв – місто, в якому хочеться жити»), фоторобіт, на яких відображено наймальовничіші та найбільш занедбані місця Тетієва («Пробуди свою свідомість»), а також виробів, виготовлених із предметів, які зазвичай потрапляють у сміттєвий кошик («Краса з нічого»).

Кращим юним художником визнано: учнів Тетіївського НВК Світлану Владиченко (І місце), Тетяну Нечас та Владислава Славича (ІІ місце). Автори колективних робіт, представлених 10-А класом ЗОШ №4 та образотворчою студією РЦПО, також стали призерами (ІІІ місце).

У номінації «Пробуди свою совість» (фотороботи) відзначено як переможця Тетіївський НВК, ІІ місце дісталося міській школі № 1, а третє розділили ЗОШ № 4 та еколого-натуралістичне об'єднання «Мажор» РЦПО. Щодо експозиції «Краса з нічого», то найбільше сподобались членам журі експонати учнів міської школи № 1 (І місце), вихованців гуртка РЦПО «Модульне оригамі» (ІІ місце) та юних умільців із ЗОШ № 3.

Насамкінець міський голова Р.В.Майструк та директор КП «Благоустрій» Гончарук подякували юним учасникам фестивалю та їхнім наставникам, які допомогли школярам підготуватися до участі в неординарному заході, за креативний підхід до цієї справи та небайдужість їхніх душ.
Звучать завершальні слова програми екологічного фестивалю:

Природа нам – як рідний дім,
Вона усім – як мати.
Щоб лад завжди був у домі цім,
Про це нам треба дбати.
Ми віримо, що кожен з нас
Посадить дерево своє, ще й квіти.
І хай лунає скрізь веселий сміх
Й завжди здорові будуть діти!..

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь