Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРИВІТАННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ДНЕМ МІСТА

Дата: 20.06.2017 09:24
Кількість переглядів: 70

Шановні тетіївчани! Вітаю вас з Днем міста!
 
   Святкування Дня міста перенесено на перший тиждень травня. Це пов'язано перш за все з тим, що саме в 4 травня 1606 року за проханням князя Януша Острозького, король Польщі Сигізмунд ІІІ надав Тетієву Магдебурзьке право. Це беззаперечно надало великого поштовху для розвитку нашого міста, адже Тетіїв отримав право на місцеве самоврядування, герб, ратушу та двічі на тиждень проводити ярмарки.
   В 2016 році виповнюється 410 років з дня отримання містом самоврядування за Магдебурзьким правом та 502 роки з дня заснування. День міста — це свято всіх, для кого Тетіїв є своїм, кого доля звела з цим містом, навіть проїздом. Адже кожен, хто бував в нашому місті любить його за душевність і особливу атмосферу, за привітних людей і старовинну історію, тихі вулички і мальовничі краєвиди. За період своєї історії Тетієву та тетіївчанам судилося пройти через багато складнощів і випробувань. У нас були злети і падіння. Були радісні і трагічні сторінки в історії. Але найцінніше в великій історії нашого міста — це люди. Особливо ті, які докладали значних зусиль для розвитку нашого міста, його захисту та прославлення в світі. Так, вшановуючи їх пам'ять, на початку 2016 року було перейменовано ряд вулиць міста і вони отримали імена видатних особистей, серед яких: Януш Острозький, Лаврентій Похилевич, Іван Стогнійчук, Анатолій Байраківський, Степан Яремич, Яков Краснєнков, Михайло Шляхтиченко, Яаков Орланд, Гірш Турій, герої АТО Юрій Марценюк та Віктор Гуменюк.
   Наше місто має славну багатовікову історію і темні плями в цій історії, в яких ми теж повинні мати мужність зізнатися, щоб більше ніколи не повторювати подібних помилок. Адже лише знаючи свою історію, шануючи видатних земляків і виховуючи молоде покоління на їхніх прикладах - ми можемо розраховувати на достойне майбутнє.
   Тож з нагоди свята бажаю вам і вашим родинам добра, благополуччя, успіхів, світлої долі, впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров’я. Низький уклін і велика шана вам за самовіддану працю та зусилля, які ви докладаєте для розвитку нашого міста. Разом з вами можемо зробити наше місто ще кращим. І це залежить від кожного з нас, від наших бажань, зусиль і прагнень.
   Мрію, щоб кількість тих тетіївчан, ким ми будемо гордитися зростала з року в рік. І щоб кожен наш земляк, незважаючи не те, куди б його не занесла доля міг з гордістю сказати: "Я родом з Тетієва". Пишаймося своїм містом і своїми славними земляками! Шануймо свою історію!
   З Днем Тетієва, дорогі земляки!
 
Міський голова                                     Руслан Майструк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь