Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОГРАМА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ МІСТА НА 2016 РІК

Дата: 19.06.2017 16:38
Кількість переглядів: 22

В 2016 році Тетіївський міськвиконком спрямовуватиме свою діяльність на організацію виконання положень Конституції та Законів України, забезпечення реалізації заходів, визначених актами та дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень, рішень органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
   Програма спрямована на подальше нарощування економічного потенціалу, збільшення надходжень до бюджету, підвищення життєвого рівня населення та розв'язання найгостріших соціальних проблем в місті. 
У програмі визначено головні цілі та пріоритети розвитку міста на 2016 рік, конкретні завдання щодо підвищення ефективності використання наявного природного, виробничого і трудового потенціалів, забезпечення стабілізації розвитку економіки в місті.
І. Виробництво, промисловість міста та інвестиційна діяльність 
Місто Тетіїв не має власного високорозвиненого промислового комплексу. Підприємства, що сьогодні працюють, представлені такими галузями, як  виробництво сільськогосподарської продукції, харчова промисловість, переробка сільгосппродукції,  транспорт, зв’язок  та інше.
 
На даний час ефективно працюють: ТОВ «Так-агро», хлібоприймальне підприємство, завод продовольчих товарів, ПСП «Слобода», ПОП «Еліта», СП «Володар»  ТОВ «Фора» та ряд інших акціонерних та приватних підприємств. Продовжує роботу фабрика «Гулівер-Інтернешнл»,  їх продукція відповідає сучасним вимогам та вимогам зарубіжних аналогів. Фабрика  «Гулівер-Інтернешнл» проводить експорт власної продукції.
Одним з найважливіших чинників збільшення випуску промислової продукції і підвищення її конкурентноздатності має бути творчий підхід до організації роботи керівників підприємств, наполегливої роботи їх та міської влади щодо створення сприятливих умов для залучення у виробництво вітчизняних та іноземних інвестицій, що має дати змогу налагодити випуск нових видів продукції за рахунок відкриття підприємств, направлених на виробництво, та технічне переоснащення і модернізацію існуючих підприємств.
Міська рада має постійно контролювати основні показники роботи підприємств міста та, в разі зниження деякими з них обсягів виробництва продукції, або взагалі припинення їх діяльності, разом з керівниками та власниками повинна приймати активну участь  у створенні умов для вдосконалення їх роботи та залучення інвестицій у їх діяльність.
Систематично проводити інвентаризацію по виявленню безхазяйних об’єктів на території міста. Проводити заходи направлені на забезпечення їх використання.
Необхідно продовжувати розроблення інвестиційних проектів, впровадження яких дозволить зменшити енергоспоживання та поточні видатки на виробництво послуг комунальними підприємствами.
Програми по залученню інвестицій та економічного розвитку міста будуть розміщені на сайті міської  ради разом з інвестиційним паспортом міста. Будуть розроблені і виготовлені буклети про Тетіїв, роздруковано інвестиційний паспорт міста, задля підвищення рівня проінформованості потенційних інвесторів  щодо  інвестиційної привабливості нашого міста.
 
ІІ. Соціальний захист населення міста
 
Важливе місце в роботі міської ради та її виконавчого комітету має займати  вирішення питань соціального захисту населення. Основним напрямком їх реалізації є збереження діючих та створення нових робочих місць з метою забезпечення можливості працездатних громадян міста заробити на гідне життя своє і своєї родини власною працею.
З метою підтримки найбільш вразливих  та соціально незахищених верств населення на місцевому рівні необхідно забезпечити виконання міської Програми соціального захисту жителів Тетіївської територіальної громади "Турбота".
Особливої підтримки потребують і діти –сироти, діти, що залишились без батьківського піклування та діти –інваліди.
В 2016 році відповідно до міської Програми «Подолання дитячої бездоглядності та підтримки сімей з дітьми, що опинились в складних життєвих обставинах «Назустріч дітям»  буде продовжено роботу щодо підтримки даної категорії дітей.
В наступному році Рада ветеранів міста продовжить роботу щодо адресної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни, дітям війни.
 
ІІІ. Соціально-культурна сфера
 
Провідне місце в діяльності міськвиконкому  відводиться забезпеченню розвитку галузей соціально-культурної сфери:
-         культури;
-         фізичної культури та спорту;
-         освіти;
-         охорони здоров'я;
-         роботи з молоддю
 
З метою більш повноцінного та ефективного забезпечення різних верств населення змістовним дозвіллям, проведенням трудових, професійних, народних, календарних свят, інформаційно-просвітницької роботи щорічно приймається міська Програма по забезпеченню культурного розвитку територіальної громади міста Тетієва.
На балансі міської ради залишились стадіон «Колос» та міський Молодіжний центр «Креатив».
В 2016 році планується на стадіоні «Колос» додатково встановити антивандальні тренажери, обладнати площадки для  волейболу, баскетболу, тенісу, поміняти сидіння.
Хоча з 01.01.2015 року ДНЗ міста перейшли в управління відділу освіти  Тетіївської райдержадміністрації, міськвиконком продовжить підтримувати заклади освіти міста з метою забезпечення потреб населення у дошкільній, загальній середній та позашкільній освіті.
Протягом 2016 р. планується провести капітальний ремонт даху в ДНЗ «Берізка», необхідно посилити матеріально-технічну, навчально-методичну базу, створити всі умови для того, щоб сфера дошкільної освіти зростала і розвивалась в найбільш спрямованому режимі відповідно до потреб територіальної громади.
Міськвиконкомом приділяється значна увага щодо підтримки обдарованих дітей міста. Буде продовжено роботу по Програмі "Обдарована дитина", згідно якої  виплачуватимуться стипендії міського голови учням ЗОШ міста, переможцям Всеукраїнських та обласних олімпіад МАН, мистецьких конкурсів та спортивних змагань.
Приділятиметься особлива увага підтримці молоді міста та учнівському самоврядуванню. З цією метою продовжить роботу молодіжна рада при міському голові.
Буде продовжено роботу щодо проведення щорічних турнірів на кубок міського голови з спортивно-бального танцю,  контактного карате, екологічного фестивалю.
Робота, яка планується також спрямована на покращення загального стану міста та прибудинкових територій, що надасть можливість організувати дитяче дозвілля в місті.
 
ІV. Транспортне забезпечення
 
Перевезення пасажирів по місту здійснюється чотирма автобусними маршрутами. Обслуговують маршрути два перевізники, які визначені на конкурсній основі.
В 2016 році  буде забезпечено  безкоштовне перевезення автобусами учнів міських шкіл та учнів ДНЗ «ПТУ-8», згідно міської програми.
 
V. Земельний фонд
 
На даний час згідно  статистичної звітності форми 6-зем загальна площа м.Тетієва складає 1345,0 га. Користувачами та власниками земельних ділянок в межах міста є: сільськогосподарські підприємства – 16,3975 га, СФГ 1,5201 га, громадяни, яким надані земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд – 619,09га, для ведення особистого селянського господарства 107,502 га для здійснення несільськогосподарської підприємницької діяльності – 10,6276 га, заклади, установи та організації – 49,9338 га, промислові та інші підприємства – 26,006 га, підприємства та організації транспорту, зв’язку – 48,5024 га, садівництво 0,04га, частини, підприємства, організації, установи, навчальні заклади оборони 2,0905га, водогосподарські підприємства 0,28 га, організації, підприємства і установи природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення – 3,8 га, землі комунальної власності, не надані у власність та постійне користування – 459,11 га.
Перспективи подальшого розвитку земельних відносин у м.Тетієві на 2016 рік.
- завершити роботи щодо зміни меж міста Тетієва;
- інвентаризація земель в нових межах,  укладення договорів оренди, договорів особистих строкових сервітутів, надання земельних ділянок в постійне користування;
- продовження роботи в межах міста по заключенні договорів оренди, договорів особистих строкових сервітутів, надання земельних ділянок в постійне користування відповідно законодавства, передача земельних ділянок у власність для громадян (різного цільового призначення);
- провести інвентаризацію земельних ділянок під об'єктами комунальної власності (дитячі садочки, адмінбудівля міської ради та інше), оформити право постійного користування даними об'єктами;
- проводити роботу щодо переоформлення постійного користування земельними ділянками на оренду землі, підприємств що реорганізувались.
 
VІ. Комунальні підприємства
 
В підпорядкуванні Тетіївської міської ради знаходиться 6 комунальних підприємства: «Житлокомунсервіс», «Водоканал», «Благоустрій» МБТІ, Міський ринок, МЦ «Креатив».
Для поліпшення умов життя мешканців міста та забезпечення нормальної роботи комунальних підприємств по наданню послуг населенню, наведення і підтримання благоустрою міста щорічно на початку року приймається відповідна міська  Програма розвитку благоустрою та інфраструктури міста Тетієва.
Важливу роль в формуванні архітектурного обличчя міста та комфортного середовища відіграють малі архітектурні форми  та благоустрій біля них. Буде розроблено план поступової заміни малих архітектурних форм на нові сучасного дизайну з проведенням благоустрою.
Комунальними підприємствами міста плануються такі заходи:
КП «Житлокомунсервіс»
 
 1.     Ремонт  покрівлі  / капітальний  ремонт/:   буд. № 26  по вул. Крючкова,
буд. № 1 по вул. Коцюбинського.
 2.     Ремонт  входів  в  під”їзди:
буд. Вишнева,    3  /сходи/,/ 1 під”їзд/;
буд. Соборна,        62А./вхід/, /2 під”їзд/.
буд. Цвіткова,     2     /вхід/, /2 під”їзд/
3.  Заміна  запірної  арматури: /холодної води/
буд. Соборна,                31;
буд. Коцюбинського,  5;
буд. Злагоди,          18;
буд. Я.Острозького,   4.
4.  Поточний  ремонт  сходових  кліток:  буд.Соборна,  25; 29.
5.  Ремонт  фасадів  будинків  / капремонт,фарбування/ :буд.  Цвіткова, 4,  8.
6.  Ремонт  сходів  / дворових/: буд.  Соборна,  48;
буд.  Цвіткова,  9Б;
буд.  Злагоди,    6А.
7.  Ремонт  водопроводу  / заміна  труб/:буд.  Злагоди, 18; 6А;
буд.  Цвіткова,  9.
8.  Ремонт  систем  теплопостачання:
буд.  Соборна,  30; 58
буд.  Злагоди, 18;
буд.  Коцюбинського,   3; 
9.  Ремонт  відмостки:   буд. Цвіткова, 7; 20; 45, буд. Злагоди,  6А.
10.  Встановлення  реле  на  освітлення  місць загального
користування:             буд. Цвіткова,            9А, 9Б; 45
буд. Коцюбинського,     1, 3;
буд. Вишнева,                1, 3;
11 .  Провести  ремонт/фарбування/  дитячих  майданчиків:
буд. Соборна,     30,34, 58, 60;
буд. Цвіткова ,  9, 9А;
буд. Коцюбинського,  5;
буд. Шевченка, 34;
буд. Вишнева,  3;
буд. Злагоди, 18;
буд.Острозького,  4.
12.  Виготовити та замінити вхідні двері в під”їзди на металеві:
буд.  Соборна, 48  /   2 шт./; 29  / 2 шт./;
25  / 2 шт./; 26 / 2 шт./;
буд.  Цвіткова,  7 / 1 шт./.
13.  Частковий  /ямковий/ ремонт  прибудинкових  доріг:
буд.  Цвіткова, 9, 9А, Б;
буд.  Острозького, 4;
буд.  Злагоди, 18;
буд.  Шевченка,                    34;
буд.  Соборна, 62, 62А.
14.  Проведення  дворового освітлення:
буд. Злагоди, 6А;
буд. Соборна, 62; 22, 26, 28, 30.
буд. Коцюбинського, 1;
буд. Цвіткова, 2;
15.  Провести  ремонт  електрощита:  буд. Соборна,  60.
16.  Ремонт  ритуальних  площадок  на  кладовищах.
17. Провести огородження кладовища /капремонт/ :  вул. Різдвяна /Слобода/
 18.       Облаштувати  місця для сміття на кладовищі по  Різдвяній та
вул. Цвіткова  в  кількості  4 штуки.
19. Провести  фарбування газових  труб:  буд.  Цвіткова,  4, 18, 20;
буд.  Соборна,  58; буд.  Вишнева, 1;  буд.  Шевченка,  34.
20. Провести ремонт димових та вентиляційних каналів:
буд.  Соборна,  62, 62А;
буд.  Вишнева,  1, 3;
буд.  Цвіткова, 4, 9;
буд.   Злагоди,  18, 18А;
буд.   Шевченка, 34.
21.  Провести  ремонт  каналізаційних  колодців:
буд.  Соборна,  29, 30, 31;58, 62, 62А;
буд.  Цвіткова,                 2, 4;
буд.  Острозького, 4;
буд.  Коцюбинського,      3, 5.
22.  Провести  ремонт  зливної  каналізації:
буд.  Цвіткова, 9, 9А, 9Б;
буд.  Коцюбинського, 3, 5;
буд.  Вишнева, 1, 3;
буд.  Шевченка,  34;
буд.  Злагоди,    18,18А;
буд.  Соборна, 58, 62, 62А.
 
КП «Благоустрій»
 
1.Утримання міського полігону ТПВ (рекультівація)
2.Відновлення, ремонт вуличного освітлення по вул. Набережній, В.Гуменюка,Весняній, Менделєєва, Матросова, Космонавтів,  І.Стогнійчука
3.Придбання ламп вуличного освітлення
4. Косіння зеленої зони міста
5.Придбання солі
6.Зимове утримання доріг
7.Поточний ремонт вулично – шляхових мереж:
- Асфальтобетонного покриття доріг  по вул. Центральна, академіка Байраківського, Злагоди,  Соборній, Миру, Володимирській, Острозького,
Цвіткова,  В.Гуменюка, Франка, Шевченка, Зарічна
-  Улаштування підстилаючого і вирівнювального шару з піщано-щебеневої суміші   по вул. Пушкіна, Праці, Вінницькій, Заводській, Тургенєва, Зої  Космодем’янської, Сковороди, Зарічній, Весняній, Кармелюка, Малиновій, Тихій, Яблуневій.
8. Нанесення пішохідної розмітки.
9.  Придбання, встановлення, заміна дорожніх знаків.
10. Капітальний Ремонт громадського водозабору по вул. Шевченка.
11. Капітальний ремонт зливової каналізації  по вул. Центральна.
12. Придбання трактора МТЗ – 82.
13. Придбання сміттєвоза на базі ГАЗ.
14. Придбання автомобіля ГАЗ – 33023.
 ВУ ВКГ "Тетіївводоканал"
 
№ з/п
Найменування  заходу
Будівельний об’єм в відповідних одиницях
1.Капітальний ремонт міських водопровідних мереж (від вулиці М.Грушевського до вулиці Добровольського)
200 м
2.Капітальний ремонт міських водопровідних мереж (вулиці Щасливій, Володимирській)
1140 м
3.Капітальний ремонт міських водопровідних мереж (вулиця Тургенєва)     
200 м
4.Очищення  КНС від мулу    
5 шт.
5.Придбання та заміна насосних агрегатів та керуючої апаратури на КНС     
8 шт.
6.Придбання та заміна насосних агрегатів та керуючої апаратури на артсвердловинах    
6 шт.
7.Придбання та монтаж фільтрів на артсвердловині «Слобода»  (вул. Слобідська, 2б)
1 шт.
8.З’єднання  водопровідних мереж вулиць Повітрофлотської та Аеродромної
100 м        
9.Очищення та хлорування водопровідних мереж та резервуарів чистої води
2 шт.
10.Ремонт та заміна запірної водопровідної арматури
10 шт.
11.Поточний ремонт каналізаційних мереж        
20 м
12.Технічний огляд та поточний ремонт КОС
1 компл.    
13.Технічне обслуговування обладнання КНС   
8 шт.
14.Технічне обслуговування обладнання ВНС
1 шт.         
15.Технічне обслуговування обладнання артезіанських свердловин
6 шт.
16.Регламентні роботи на трансформаторних підстанціях
6 шт.
17.Ремонт автотракторної техніки
4 од.
18.Придбання екскаватора       
1 од.
 
 VII. Міські програми
 
У 2016 році Тетіївська міська рада продовжить роботу щодо реалізації міських Програм:
1. Програма Підтримки сім’ї, дітей, молоді та жінок на 2016-2020 роки (від 18.02.2016р. №  72)   
2. Програма по забезпеченню культурного розвитку територіальної   громади  міста Тетієва  на 2016 р. (від 24.12.2015р. №25 )       
3. Програма по розвитку благоустрою  та інфраструктури міста Тетієва на 2016 р. (від 24.12.2015р. № 30)
4. Безоплатне перевезення автобусами учнів  місцевих  шкіл та студентів  ДНЗ Тетіївського ПТУ на 2016 рік (від 24.12.2015р. № № 29) 
5. Програма соціального захисту жителів Тетіївської територіальної громади  «Турбота» на 2016-2020 р. (від 24.12.2015р. № 26)
6. Інформаційної політики та зв’язків з громадськістю на 2016-2020 роки (від 24.12.2015р. № 28)
7. Програма охорони довкілля, раціонального використання природних  ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в м. Тетієві 2016 -2020 р.р. (від 24.12.2015р. №  31 )
8. «Обдарована дитина» на 2016-2020 р.р. (від 24.12.2015р. № 27)
9. Програма енергоефективності та енергозбереження міста Тетієва на 2016-2020 роки (від 24.12.2015 р. № 32)
10. Програма підтримки громадських організацій у місті Тетієві на 2015-2020 роки (від 19.02.2015р. № 947)
11. Програма фінансової підтримки комунальних підприємств міста Тетієва  на 2015-2018 роки (від 19.02.2015р. № 946)
12. Програма поводження з твердими побутовими відходами в місті Тетієві на 2015-2020 роки  (від 14.01.2015р. № 921)
13. Програма по поліпшенню водопостачання та водовідведення м. Тетієва на 2015-2020 роки ( від 18.12.2014 р. № 899)
14. Програма розвитку земельних відносин  на 2013-2017 роки (від 27.12.2012р. № 513)
15. Програма по розвитку фізичної культури і спорту  міста Тетієва на 2012 – 2017 р.р. ( від22.02.2012р., № 307)
16.   Програма в сфері регулювання  земельних відносин  в  м.Тетієві  (від 22.12.2011р. № 259 )
17. Подолання дитячої бездоглядності та підтримки сімей з дітьми, що  опинились в складних життєвих обставинах «Назустріч дітям»на 2010 – 2017 роки ( від 22.04.10р. № 884).
   З метою забезпечення розвитку міста та поліпшення якості рівня та умов життя мешканців міста, враховуючи наявні можливості та існуючі проблеми, пріоритетними напрямами соціально-економічного і культурного розвитку м. Тетієва на 2016 р. визначено:
І. Створення сприятливих умов для проживання кожного мешканця міста, його духовного розвитку та підвищення  добробуту.
ІІ. Створення сприятливих умов для розвитку  підприємництва направленого на виробництво та надання послуг населенню міста.
ІІІ. Створення сприятливих умов для залучення інвестицій з метою розвитку промислових підприємств та міста в цілому.
ІV. Поліпшення рівня комунальних послуг та стану комунальної інфраструктури. Забезпечення повноти надходження коштів за надані комунальні послуги.
V. Наповнення міського бюджету в т.ч. за рахунок виробництва та легалізації робочих місць.
VІ. Активізація соціальної, культурно-просвітницької роботи та дозвілля молоді.
 
Виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста дасть змогу задовольнити потреби й інтереси всього населення м. Тетієва.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь