Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження Порядку розміщення наборів даних Тетіївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних в мережі Інтернет

Дата: 23.06.2020 16:46
Кількість переглядів: 22

 

 

УКРАЇНА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

ТЕТІЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ТЕТІЇВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ТЕТІЇВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ

«18» червня 2020 року                   м Тетіїв                                              №120

 

Про затвердження Порядку розміщення наборів

даних Тетіївської міської ради, які

підлягають оприлюдненню у формі відкритих

даних в мережі Інтернет

   З метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності Тетіївської міської ради та її виконавчих органів, задля реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, яка знаходиться у володінні суб’єкта владних повноважень, на виконання Закону України “Про доступ до публічної інформації”, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 “Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних” (зі змінами), керуючись п.п.19, 20 ч.4 ст.42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 1. Затвердити Порядок розміщення наборів даних Тетіївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, в мережі Інтернет (далі – Порядок, додається).

2. Керівникам виконавчих органів Тетіївської міської ради:

2.1. Забезпечити підготовку наборів відкритих даних та подальшу їх передачу відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради у формі відкритих даних.

2.2. Щоквартально до 15 числа, наступного за звітним періодом, надавати до відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради інформацію про оновлення наборів даних за формою звітності, визначеною додатком 2 до Порядку.

3. Відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради:

3.1. Забезпечити ведення реєстру наборів відкритих даних, що перебувають у володінні Тетіївської міської ради.

3.2. Здійснювати технічний супровід розміщення наборів даних у формі відкритих даних.

3.3. Узагальнювати звіти по оприлюдненню наборів даних у формі відкритих даних.

3.4. Забезпечувати проведення навчання відповідальних осіб щодо підготовки наборів відкритих даних для подальшої їх публікації на Єдиному веб-порталі відкритих даних.

4. Комунальним підприємствам Тетіївської міської ради забезпечити підготовку та розміщення відкритих наборів даних згідно з Порядком розміщення наборів відкритих даних Тетіївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, в мережі Інтернет та надавати звіт до відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради за формою звітності, визначеною додатком 2 до Порядку, щокварталу до 15 числа, наступного за звітним періодом.

5. Відповідальність за достовірність і повноту наборів даних покладається на керівників виконавчих органів Тетіївської міської ради та комунальних підприємств.

6. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника міського голови з питань економічного розвитку Коцерубу О. О.

 

Міський голова                                                     Р.В. Майструк

 

Додаток

до розпорядження міського голови

від 18 червня 2020 року № 120

  

ПОРЯДОК

розміщення наборів даних Тетіївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, в мережі Інтернет

Порядок розміщення наборів даних Тетіївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, в мережі Інтернет (далі-Порядок) розроблений з метою забезпечення права кожного на доступ до публічної інформації у формі наборів даних, які знаходяться у володінні Тетіївської міської ради та її виконавчих органів, та повинні оприлюднюватися відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 “Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних” (зі змінами).

1. Загальні положення 

1.1. Публічна інформація у формі відкритих даних – це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання.

1.2. Публічна інформація у формі відкритих даних є дозволеною для її подальшого вільного використання та поширення.

1.3. Публічна інформація, що містить персональні дані фізичної особи, оприлюднюється у разі додержання однієї з таких умов:

1.3.1. Персональні дані знеособлені та захищені відповідно до Закону України “Про захист персональних даних” (далі – закон).

1.3.2. Фізичні особи (суб’єкти даних), персональні дані яких містяться в інформації у формі відкритих даних, надали свою згоду на поширення таких даних відповідно до закону.

1.3.3. Надання чи оприлюднення такої інформації передбачено законом.

1.3.4. Обмеження доступу до такої інформації (віднесення її до інформації з обмеженим доступом) заборонено законом.

2. Перелік наборів даних Тетіївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних

 2.1. Перелік наборів даних Тетіївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, визначений у додатку 1 до цього Порядку.

2.2. На офіційному Інтернет-порталі “Тетіївська міська рада” та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних можуть оприлюднюватися набори даних Тетіївської міської ради та її виконавчих органів, які не включені до переліку, якщо інше не передбачено Законом України “Про доступ до публічної інформації”, у разі високого суспільного інтересу до таких даних (високої частоти їх запитування; за результатами опитування громадської думки; антикорупційного ефекту та/або економічного ефекту від оприлюднення наборів даних; наявності інших обставин).

3. Створення та оприлюднення реєстру набору даних

3.1. На офіційному Інтернет-порталі “Тетіївська міська рада” розміщується реєстр наборів даних у формі систематизованого переліку наборів даних, який дає змогу ідентифікувати кожен з оприлюднених наборів даних, отримати їх головні параметри, зокрема гіперпосилання, для доступу до набору даних в Інтернеті.

3.2. Реєстр наборів даних повинен містити такі відомості про кожен з наборів даних, який оприлюднений на офіційному Інтернет-порталі “Тетіївська міська рада” та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних:

- ідентифікаційний номер набору даних;

- найменування набору даних (до 254 символів);

- формати, в яких доступний набір даних;

- гіперпосилання на сторінку набору даних.

3.3. Реєстр наборів даних розміщується відділом електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради шляхом відображення на веб-сторінці та шляхом розміщення електронного документа, який може бути завантажений, або приєднання за допомогою інтерфейсу прикладного програмування.

3.4. Реєстр наборів даних оновлюється щоквартально.

4. Набори даних та їх розміщення

 4.1. Набори даних у формі відкритих даних (далі-набори даних) регулярно надаються виконавчими органами Тетіївської міської ради до відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради на електронну пошту (opendatatetiiv@gmail.com) у формі відкритих даних.

4.2. Набори даних, які надаються виконавчими органами міської ради до відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради, мають відповідати вимогам, а саме пункту сьомому, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних”.

4.3. У разі появи позапланових змін у розміщених наборах даних, виконавчі органи Тетіївської міської ради зобов’язані подавати оновлену інформацію до відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради протягом 3-х робочих днів з моменту настання цих змін.

4.4. Набори даних у формі відкритих даних надаються в форматі:

 Тип даних

Формат даних

Текстові дані

TXT, RTF, ODT*, DOC(X), PDF (з текстовим змістом, нескановане зображення), (X)HTML*

Структуровані дані

RDF*, XML*, JSON*, CSV*, XLS(X), ODS*, YAML*

Графічні дані

GIF*, TIFF, JPG (JPEG)*, PNG* GTFS, GTFS-RT

Відеодані

MPEG, MKV, AVI, FLV, MKS, MK3D

Аудіодані

MP3, WAV, MKA

Дані, розроблені з використанням програми Macromedia Flash

SWF, FLV

Архів даних

ZIP*, 7z*, Gzip*, Bzip2*

Геопросторові дані

GeoTIFF, SHP, DMF, MID/MIF, DXF, XML, GeoJSON, GPX, LOC, ARINC, AIXM.

  

Під час створення нових наборів даних забезпечується використання відкритих форматів даних та структурованих даних.

4.5. Набори даних, які визначені у додатку 1 до цього Порядку, підлягають оприлюдненню відділом електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради не пізніше 3-х робочих днів з дня надання набору даних відповідальними виконавчими органами Тетіївської міської ради.

4.6. Інформаційні матеріали, що не відповідатимуть вищезазначеним вимогам, будуть повертатись адресату.

5. Контроль і відповідальність за розміщення наборів даних у формі відкритих даних

 5.1. Відповідальними за своєчасне надання підготовлених та оновлених наборів даних до відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради є виконавчі органи Тетіївської міської ради, які щоквартально до 15 числа інформують вказаний відділ, згідно з формою, визначеною додатком 2 до цього Порядку.

Для узагальнення інформація надається в електронному вигляді в форматі XLS(X).

5.2. Відповідальними за достовірність і повноту даних є керівники виконавчих органів Тетіївської міської ради.

Керівники виконавчих органів визначають службовою запискою відповідальних осіб (працівників) за підготовку та оприлюднення наборів даних у формі відкритих даних та надають інформацію до відділу електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради, керівники виконавчих органів, що є розпорядниками інформації, надають копію відповідного розпорядження (наказу). Також керівники виконавчих органів повинні передбачити взаємозамінність відповідальної особи за підготовку та оприлюднення наборів даних у формі відкритих даних у разі відпустки, звільнення або тимчасової втрати працездатності.

5.3. Відповідальним за розміщення на data.gov.ua наборів даних, наданих виконавчими органами Тетіївської міської ради, є відділ електронного урядування та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради.

 

Секретар ради                                      С.М. Денисюк

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь