Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівниками КП «Муніципальна Варта» з 31 серпня по 11 вересня 2020 року було проведено ряд організаційних заходів на території обслуговування Тетіївської ОТГ з виявлення порушень правил благоустрою,

Дата: 11.09.2020 11:08
Кількість переглядів: 29

Працівниками КП «Муніципальна Варта» з 31 серпня по 11 вересня 2020 року було проведено ряд організаційних заходів на території обслуговування Тетіївської ОТГ з виявлення порушень правил благоустрою, про що було складено приписи про усунення виявлених порушень в найкоротший термін та адміністративні протоколи за ст. 175-1 КУпАП, ст. 152 КУпАП, ст. 196 КУпАП. Розглянуто низку звернень громадян та прийнято рішення за даними зверненнями.

Шановні жителі Тетіївської ОТГ, інспекція КП «Муніципальна Варта» Тетіївської міської ради звертається до Вас з інформацією щодо обов'язковості наведення порядку на власних та прибудинкових територіях. При проведенні відповідної роботи, виникає питання ,,куди подіти опале листя, суху рослинність та гілля?" Більшість продовжує вирішувати питання традиційним методом - спалюванням, не знаючи, які наслідки це може понести за собою.
КП «Муніципальна Варта» Тетіївської міської ради інформує: на позачерговому засіданні 13 квітня Верховна рада України посилила відповідальність за забруднення повітря і спалення сухої трави та листя, ухваливши відповідний законопроект.
Законопроект № 2339 ,,Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження навколишнього середовища, (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря й знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу). Також зросли штрафи і за підпали, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або їх залишків на сільгоспземлях вогнем. Їх підвищили у 18 разів - до 91800 - 153000 гривень.
Підвищили штрафи і в Адміністративному кодексі України, зокрема в статті про порушення вимог пожежної безпеки в лісах. За це також збільшили штраф у 18 разів - до 1530 - 4590 гривень.
Водночас, унаслідок знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем або виникнення лісової пожежі штрафи зростуть до 4590 - 15300 гривень.
За випалення на сільгоспземлях, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.
Закликаємо не палити суху рослинність, листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров'ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете Ви та Ваші близькі!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь