Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Понад 500 спеціальних кожухів для захисту птахів від ураження струмом встановив ДТЕК Київські регіональні електромережі

Дата: 13.01.2022 15:29
Кількість переглядів: 44

Понад 500 спеціальних кожухів для захисту птахів від ураження струмом встановив ДТЕК Київські регіональні електромережі на лініях у 2021 році

 

У 2021 році спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі встановили понад 500 спеціальних полімерних кожухів на трьох лініях 10 кВ у Яготинській та Миронівській територіальних громадах. Ці пристрої убезпечують птахів від ураження електричним струмом, а клієнтів компанії – від аварійних відключень електроенергії.

Захист навколишнього середовища – один з важливих напрямків діяльності компанії. Тому спеціалісти встановлюють птахозахисні пристрої — полімерні захисні кожухи для ізоляторів та прилеглих проводів, які перешкоджають зіткненню птахів з обладнанням, що перебуває під напругою. Вони легкі, міцні, атмосферостійкі, термін їх експлуатації — до 40 років.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030, заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за досягнення Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. В 2021 році ми вперше почали встановлювати спеціальні кожухи. Перші захисні пристрої встановили на повітряній лінії 10 кВ у м. Яготин. Інші — на двох лініях у Миронівському енерговузлі. Одна з яких проходить вздовж долини р. Потік між селами Кутелів та Потік, а друга — вздовж автодороги між селами Грушів та Ходорів. Протягом року фахівці компанії встановили 504 спеціальних кожухи і в цьому році планують продовжити дану ініціативу. Таким чином ми дбаємо про збереження біорізноманіття в регіоні», — зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Місця установки кожухів спеціалісти ДТЕК визначають разом з орнітологами. Вони проводять обстеження територій та виявляють потенційно небезпечні для птахів ділянки ліній, з урахуванням їх сезонної міграції та ореолу проживання, відповідно до рекомендацій UNEP (програми ООН з охорони навколишнього середовища) і BirdLife International.

Крім того, у 2021 році в рамках еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі встановили рекордну кількість платформ для гнізд лелек — 56. Протягом двох років у Київській області укріплено 97 гнізд для птахів. Завдяки цій ініціативі, за два роки компанія захистить від загибелі майже 700 птахів, занесених до Бернської Конвенції про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі. А також встановили 30 штучних гніздівель для вухатої сови та совки у Дендрологічному парку «Олександрія» Національної академії наук України, що у м. Біла Церква Київської області.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь