Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОЛЬЩА ПІДТРИМУЄ ПРАГНЕННЯ УКРАЇНИ СТАТИ ЄВРОПЕЙСЬКОЮ КРАЇНОЮ

Дата: 14.01.2017 20:25
Кількість переглядів: 100

Згідно підписаної Декларації про співпрацю між Київським Регіональним відділенням Асоціації Міст України та Союзом гмін і повітами Сілезького воєводства Польщі,  в рамках проекту підготовки українських представників місцевого самоврядування для вступу до Європейського союзу та   децентралізації влади, було сформовано делегацію українських представників до Польщі.  Місто Тетіїв представляли -  міський голова Майструк Руслан Володимирович  та заступник керівника організаційного відділу  міської ради  Ковальчук Юлія Петрівна. В рамках проекту вони зустрілися з президентом міста Жори, Сілезького Воєводства - Вальдемаром Сохою і представниками Ради міста. Під час зустрічі було обговорено функції Президента міста, кадрову структуру, економічну і соціальну модель управління, співпрацю з Європейським Союзом, спільні проекти.

За час перебування у Польщі  було проведено ряд зустрічей, зокрема з керівником «Водопроводів та Каналізацій», керівниками освіти,  центру зайнятості, управління праці та соціального захисту населення,  громадських організацій. У ході даних зустрічей обговорювались питання організації управління та функціонування підприємств, їх фінансування, програми проектної  співпраці з Європейським Союзом.

Коментуючи ситуацію в Україні, Руслан Володимирович зазначив, що  існує проблема в ментальному сприйнятті населення адміністративно-територіальної реформи. «Тому нас цікавить конкретний досвід польських колег в адміністративно-територіальній реформі», – пояснив міський голова.

Польські фахівці вбачають складність у прихильності значної частини населення України до моделі відносин громадянина і держави, коли громадянин перекладає відповідальність на державу.

Разом з тим, відзначено й позитивні моменти: «За інформацією ЗМІ, ми спостерігаємо бажання українців до самовизначення, прагнення побудувати сильну державу. Віримо, що наш досвід вам у цьому допоможе».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь