Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОЛЬЩА ПІДТРИМУЄ ПРАГНЕННЯ УКРАЇНИ СТАТИ ЄВРОПЕЙСЬКОЮ КРАЇНОЮ

Дата: 14.01.2017 20:25
Кількість переглядів: 122

Згідно підписаної Декларації про співпрацю між Київським Регіональним відділенням Асоціації Міст України та Союзом гмін і повітами Сілезького воєводства Польщі,  в рамках проекту підготовки українських представників місцевого самоврядування для вступу до Європейського союзу та   децентралізації влади, було сформовано делегацію українських представників до Польщі.  Місто Тетіїв представляли -  міський голова Майструк Руслан Володимирович  та заступник керівника організаційного відділу  міської ради  Ковальчук Юлія Петрівна. В рамках проекту вони зустрілися з президентом міста Жори, Сілезького Воєводства - Вальдемаром Сохою і представниками Ради міста. Під час зустрічі було обговорено функції Президента міста, кадрову структуру, економічну і соціальну модель управління, співпрацю з Європейським Союзом, спільні проекти.

За час перебування у Польщі  було проведено ряд зустрічей, зокрема з керівником «Водопроводів та Каналізацій», керівниками освіти,  центру зайнятості, управління праці та соціального захисту населення,  громадських організацій. У ході даних зустрічей обговорювались питання організації управління та функціонування підприємств, їх фінансування, програми проектної  співпраці з Європейським Союзом.

Коментуючи ситуацію в Україні, Руслан Володимирович зазначив, що  існує проблема в ментальному сприйнятті населення адміністративно-територіальної реформи. «Тому нас цікавить конкретний досвід польських колег в адміністративно-територіальній реформі», – пояснив міський голова.

Польські фахівці вбачають складність у прихильності значної частини населення України до моделі відносин громадянина і держави, коли громадянин перекладає відповідальність на державу.

Разом з тим, відзначено й позитивні моменти: «За інформацією ЗМІ, ми спостерігаємо бажання українців до самовизначення, прагнення побудувати сильну державу. Віримо, що наш досвід вам у цьому допоможе».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь