Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Положення про постійну комісію з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Тетіївської міської ради(ОТГ)

Дата: 02.10.2018 10:58
Кількість переглядів: 51

 

 

Положення

про постійну комісію з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Тетіївської міської ради(ОТГ)

1.  Положення про постійну комісію з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Тетіївської міської ради(ОТГ) (надалі-Положення) визначає завдання, повноваження та порядок діяльності постійної комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Тетіївської міської ради(ОТГ) (надалі – Комісія) з питань визначення стану зелених насаджень, доцільності обрізки, видалення дерев на території Тетіївської міської ради(ОТГ), визначення їх відновної вартості.

2. У своїй діяльності Комісія керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про регулювання містобудівної діяльності», Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, наказом міністерства з питань житлово-комунального господарства України №127 від 12.05.2009р. «Про затвердження Методики визначення  відновної вартості зелених насаджень», іншими указами та розпорядженнями Президента України, актами Кабінету Міністрів України.

3. Склад Комісії, а також зміни до нього, затверджуються рішеннями виконавчого комітету Тетіївської міської ради.

4. До складу Комісії входять голова комісії, секретар комісії, члени комісії.

5. Комісія працює виключно відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників на території населених пунктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045.

Аварійний стан дерев визначається згідно із пунктами 9.1.12 – 9.1.13 Правил утримання зелених насаджень на території населених пунктів України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105 та пунктами 2.3.10 – 2.3.11 Методики визначення відновної вартості зелених насаджень, затвердженої наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 № 127.

Сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у разі:

- будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту) житлових будинків, об’єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, благоустрою та інших об’єктів будівництва, що споруджуються за рахунок коштів державного чи місцевого бюджетів;

- знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самостійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більше як 5 см.;

- ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;

- відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;

- проведення реконструкції, ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;

- досягнення деревом вікової межі;

- провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;

- ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

6.Видалення зелених насаджень здійснюється у разі:

6.1. Будівництва об’єкта архітектури на підставі документів. Визначених  ч. 1 ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;

6.2. Реконструкції або капітального ремонту об’єкта благоустрою;

6.3.Знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самостійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більше як 5 сантиметрів;

6.4.Ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;

6.5. Відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;

6.6. Проведення реконструкції, ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільчому пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;

6.7. Досягнення деревом вікової межі;

6.8. Провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;

6.9. Ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації

6.10. Якісний стан дерев  визначається за такими ознаками:

6.10.1. Добрий – дерева здорові, нормально розвинені, листя густе, рівномірно розміщене на гілках, нормального розміру і забарвлення без ознак хвороб  і шкідливих ран, ушкоджень стовбурів і скелетних гілок, а також дупел.

6.10.2. Задовільний – дерева здорові, але з ознаками уповільненого росту, з нерівномірно розміщеною кроною. На гілках мало листя. Є незначні механічні пошкодження і невеликі дупла.

6.10.3. Незадовільний – дерева дуже ослаблені, стовбури мають викривлення, крони слаборозвинені, є сухі та засихаючі гілки, приріст однорічних пагонів незначний, технічно пошкоджені стовбури, є дупла.

7. До повноважень комісії належать:

 7.1. Проведення обстежень зелених насаджень на території Тетіївської міської ради(ОТГ) згідно заяв громадян та юридичних осіб.

7.2. Визначення сум відновної вартості зелених насаджень.

7.3. Розгляд та погодження планів щодо озеленення територій.

8.Основною формою роботи комісії є засідання.

9. Засідання Комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менш, як 1/2 складу Комісії. Засідання Комісії веде її голова або, в разі його відсутності,  секретар комісії.

10. Підготовку матеріалів до розгляду Комісією здійснює секретар Комісії.

11. Засідання Комісії скликається по мірі потреби. Відсутність на засіданні членів Комісії можлива лише з поважних причин.

12. Підставою для обстеження зелених насаджень є заява юридичної чи фізичної особи (надалі – заявник).

12.1. До заяви заявник додає:

- копію генплану забудови земельної ділянки, погодженої головним архітектором міста,

- копію договору оренди землі (свідоцтва права власності на земельну ділянку),

- копію рішення Тетіївської міської ради про відведення в оренду відповідної земельної ділянки.

12.2. Комісія має право отримувати від заявника та опрацьовувати усю інформацію, у тому числі документацію, передбачену чинним законодавством України, на підставі якої заявник має намір видалити ті чи інші зелені насадження на території Тетіївської міської ради(ОТГ), необхідну для забезпечення повної та якісної роботи Комісії.

13. У випадку подання заявником одного з документів, визначених ч. 1               ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Комісією, після обстеження зелених насаджень, щодо яких звертається заявник, розраховується відновна вартість зелених насаджень, що підлягають видаленню.

Заявником сплачується відновна вартість зелених насаджень, розмір якої розраховується згідно з методикою, затвердженою Мінрегіоном.

14. Комісія скликається за потребою після надходження заяви і проводить обстеження, визначає стан зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, складає відповідний акт обстеження зелених насаджень, що розташовані на зазначеній у заяві земельній ділянці за зразком, затвердженим наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 12 травня 2009 року №127. Кожному члену комісії надається один примірник акта.

14.1. Рішення Комісії приймається простою більшістю голосів, при однаковій кількості голосів «за» і «проти», голос голови є вирішальним.

15. У випадку відсутності ознак аварійності у обстежених зелених насаджень, Комісією може бути рекомендовано проведення санітарного,

формувального чи омолоджувального обрізання гілок обстежених дерев для видалення суховершинності цих дерев, зменшення їх парусності та коригування форми крони дерев.

15.1. Виконавець робіт з обрізання гілок дерев має завчасно, не пізніше ніж за 1 день до виконання робіт, попередити письмово про їх проведення виконавчий комітет Тетіївської міської ради.

16. Комісія визначає відновну вартість зелених насаджень за результатами їх комісійного обстеження на підставі звернення, декларації про початок

виконання будівельних робіт чи дозволу на виконання будівельних робіт, відповідно до Методики, затвердженої Мінрегіоном.

17.Ордер на видалення зелених насаджень видає секретар Комісії з обстеження зелених насаджень після сплати заявником відновлювальної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню, якщо така передбачалась відповідно до пунктів 13,16 цього Положення.

18. Ордер на видалення та обрізку зелених насаджень згідно пункту 2 Порядку про видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах видається згідно висновку комісії, викладеному у акті обстеження.

19.Ордер на видалення аварійних, сухостійних та фаутних дерев на об’єкті благоустрою видається заявнику відповідно до акта обстеження зелених насаджень.

20.Ордер на видалення підписує голова комісії.

 

                   Керуюча справами (секретар) виконкому                              І.В.Погоріла                

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь