Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОЛОЖЕННЯ про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності для надання послуг у сфері відпочинку і розваг на території Тетіївської міської об’єднаної територіальної г

Дата: 21.02.2019 16:14
Кількість переглядів: 45

1. Загальні положення

1.1. Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності для надання послуг у сфері відпочинку і розваг на території Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади (далі - Положення) розроблено на пiдставi Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про оренду державного та комунального майна",  "Про благоустрій населених пунктів".

1.2.  При  сезонному або короткостроковому розміщенні атракціонів,  циркових вистав, пересувних тимчасових споруд та інших об’єктів з надання послуг у сфері відпочинку і розваг  у тимчасове користування суб'єктам підприємницької діяльності можуть надаватися, на умовах оренди, окремі конструктивні елементи благоустрою комунальної власності.

1.3. Положення встановлює вимоги до організації надання послуг у сфері відпочинку та розваг з врахуванням архітектурних, санітарно-гігієнічних, пожежних, функціонально-планувальних та історико-культурних чинників, визначає  порядок справляння орендної плати за окремі конструктивні елементи благоустрою та  ступінь відповідальності за недотримання передбачених вимог.

1.4. Дія цього Положення поширюється на всіх суб'єктів господарювання незалежно від форми власності, а також фізичних осіб - підприємців, що здійснюють підприємницьку діяльність у сфері відпочинку і розваг на території міста.

 

2. Визначення термінів

2.1. Конструктивні елементи об’єктів благоустрою :

  • покриття  площ, вулиць,  алей, бульварів,  пішохідних зон;
  • зелені насадження загального  користування;            
  • інші елементи благоустрою, визначені нормативно-правовими актами.

2.2. Послуги у сфері відпочинку і розваг:

  • послуги прокату іграшкових машинок, дитячих мотоциклів, електро-веломобілів, "паровозиків";
  • послуги прокату дитячих атракціонів, спортивно-розважальних автоматів, пересувних кінотеатрів;
  • послуги, які надаються при використанні тварин;
  • послуги цирків;
  • розміщення пересувних тимчасових споруд для здійснення сезонної або короткострокової підприємницької діяльності.

2.3.  Дитячі атракціони:

  •  механізовані та немеханізовані стаціонарні, пересувні і мобільні катальні атракціони, у тому числі каруселі, гойдалки, качалки, катальні гори, гірки, колеса огляду, вежі, дороги, автодроми, катапульти тощо;
  • атракціони з еластичними елементами (катапульти, стрибки з висоти на еластичному тросі тощо);
  • водні, у тому числі гірки, спуски, кулі тощо;
  • спортивні, у тому числі силові, тренажери, тири, батути тощо;
  • обладнання дитячих ігрових майданчиків, у тому числі каруселі, гойдалки, качалки, гірки тощо.

2.4. Пересувна тимчасова споруда  - споруда,  яка не має закритого приміщення для тимчасового  перебування  людей (палатка, автомагазин, автокафе, авторозвозка, автоцистерна, автопричеп, атракціони),  у  якій  може   бути   розміщене торговельне   обладнання,   низькотемпературний  прилавок, ємність,  торговельний  автомат,  інші   пристрої   для сезонної   роздрібної торгівлі.

2.5. Терміни, що не визначені у цьому Положенні, вживаються у значенні, встановленому чинним законодавством України.

3. Умови оформлення оренди окремих конструктивних

 елементів  благоустрою комунальної власності  

3.1. Орендодавцем окремих конструктивних елементів благоустрою для розміщення атракціонів, циркових вистав, пересувних тимчасових споруд та інших об’єктів  сфери відпочинку та розваг є  балансоутримувач  елементів благоустрою комунальної власності.

3.2. Дозвіл надання в оренду  окремих конструктивних елементів благоустрою для надання послуг у сфері відпочинку і розваг (далі - Дозвіл) надається КП «Агенцією регіонального розвитку» Тетіївської міської ради.

3.3. Передача в оренду  окремих конструктивних елементів благоустрою для надання послуг у сфері відпочинку і розваг здійснюється після підписання Договору на право тимчасового користування окремими конструктивними елементами благоустрою комунальної власності на умовах оренди (додаток №3) шляхом оформлення  акту прийому-передачі  окремого конструктивного елементу благоустрою.

3.4. Місце розташування об'єктів для надання послуг у сфері відпочинку і розваг не повинно створювати будь-яких незручностей для пішоходів та транспортних засобів на території міста.

3.5. Усі об'єкти, що стосуються сфери відпочинку і розваг, повинні мати належний естетичний вигляд, архітектурно вписуватись в навколишнє середовище, відповідати вимогам нормативних документів щодо санітарії, охорони праці, техніки безпеки.

3.6. Передача в суборенду окремих конструктивних  елементів  благоустрою комунальної власності  не дозволяється.

4. Порядок отримання дозволу на надання

 послуг  у сфері відпочинку і розваг

4.1. Для отримання дозволу на надання послуг, визначених п. 1.2   Положення суб'єкт  господарювання  подає в Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) такі документи:

  • заяву (форма заяви - додаток  до Положення);
  • копія витягу з Єдиного державного  реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
  • дозвіл територіального управління Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (за наявності);
  • викопіювання з ситуаційного плану міста в масштабі М 1:2000, М 1:500 із зазначенням місця розташування та схеми об’єкту з надання послуги у сфері відпочинку і розваг;
  • ветеринарний паспорт на тварину (при наданні послуг з використанням тварин);
  • довіреність про право представляти інтереси суб'єкта господарювання в органах місцевого самоврядування, оформлену в установленому законодавством порядку (у разі звернення уповноваженого представника).

4.2.  Заява погоджується:

  • управлінням житлово-комунального господарства.

Заява та документи, що додаються до неї, подаються адміністратору ЦНАП особисто суб'єктом господарювання (керівником юридичної особи, фізичною особою-підприємцем) або уповноваженою ним особою на підставі довіреності.

 Зазначений перелік документів є вичерпним.

Заявник несе відповідальність за достовірність інформації, зазначеної в заяві та документах, що додаються до неї.

Заяви розглядаються в порядку їх чергового надходження згідно з реєстрацією.

4.3. Відмова у наданні дозволу на надання послуг у сфері відпочинку і розваг, визначених даним Положенням, надається ЦНАП у разі неподання суб'єктом господарювання усіх необхідних документів, передбачених даним Положенням, чи запропоноване суб'єктом господарювання місце розташування об'єкту для надання послуг у сфері відпочинку і розваг використовується для інших потреб громадян міста.

4.4. Адміністратор ЦНАП реєструє заяву та документи і передає на  розгляд до КП «Агенції регіонального розвитку» Тетіївської міської ради.

4.5. Дозвіл на надання послуг у сфері відпочинку і розваг з проектом Договору заявник отримує в  центрі надання адміністративних послуг. Термін розгляду документів – до п’яти робочих  днів з дня реєстрації зазначеної заяви адміністратором ЦНАП.

4.6. Для укладання Договору про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку і розваг  суб'єкт  господарювання  звертається до балансоутримувача.

5. Визначення розмірів орендованої площі

5.1. Для розміщення об’єкту з надання послуг в сфері відпочинку і розваг площа орендованого окремого конструктивного елемента благоустрою визначається, як сума площі горизонтальної проекції  об'єкта і площі прилеглої території, необхідної для обслуговування об’єкту.

6.  Визначення розмірів орендної плати

6.1. Орендна плата за оренду окремого конструктивного елемента благоустрою визначається відповідно до Методики розрахунку вартості окремих конструктивних елементів благоустрою і розміру орендної плати за розміщення на них об’єктів з надання послуг у сфері відпочинку на території  Тетіївської міської ОТГ  (додаток №2).

6.2. Розрахункові ставки орендної плати щорічно на кожний наступний рік визначаються шляхом корегування розміру розрахункової ставки попереднього року на індекс інфляції за цей рік.

6.3. Порядок внесення орендної плати визначається в договорі оренди.

6.4. Орендна плата нараховується з моменту укладення договору оренди окремих конструктивних елементів благоустрою.

6.5. За несвоєчасне внесення орендної плати орендар несе відповідальність згідно договору.

7. Умови  утримання місць для надання послуг у сфері відпочинку і розваг

7.1. Особи, яким дозволяється надання послуг у сфері відпочинку і розваг, зобов'язані:

7.1.1. забезпечити належне утримання території, у тому числі санітарне очищення,  встановити сміттєзбірники, урни для збирання відходів та сміття;

7.1.2. забезпечити належне утримання тварин у цирках, зоопарках, на виставках та інших видовищних заходах;

7.1.3. забезпечити збереження всіх елементів благоустрою, у тому числі зелених насаджень на наданій території;

7.1.4. здійснювати відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні та інші заходи з попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами.

7.2. На об'єктах благоустрою забороняється:

7.2.1. наклеювання оголошень та інформаційно-агітаційні плакатів, реклами, листівок, тощо у не визначених спеціально для цього місцях;

7.2.2. самовільне підключення до мереж електро-, водо- та газопостачання, зливової та господарсько-побутової каналізації;

7.2.3. зведення та переобладнання будь-яких елементів благоустрою без погодження з балансоутримувачем;

7.2.4. куріння тютюнових виробів на робочих місцях та на територіях, безпосередньо поряд з територіями дитячих розважальних атракціонів, майданчиків для відпочинку та дозвілля.

8. Контроль за дотриманням цього Положення та відповідальність за його порушення

8.1. Відповідальність за технічний стан та зовнішній вигляд об'єктів з надання послуг у сфері відпочинку і розваг, порушення вимог техніки безпеки під час розташування (монтажу), експлуатації та демонтажу цих об'єктів, безпеку відвідувачів, дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил пожежної безпеки несе суб'єкт господарювання згідно із законодавством.

8.2. Суб'єкт господарювання повинен своєчасно за свій рахунок усувати всі дефекти, що виникають в процесі експлуатації об'єктів з надання послуг у сфері відпочинку і розваг.

8.3. Шкода, завдана при розміщенні об'єктів з надання послуг у сфері відпочинку і розваг внаслідок порушення законодавства у сфері благоустрою, підлягає компенсації у встановленому законодавством порядку.

8.4. За порушення вимог Закону України "Про благоустрій населених пунктів", Правил благоустрою  на території  Тетіївської міської ОТГ, цього Положення винні особи несуть відповідальність, встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення.

8.5. У разі невиконання  обов'язків, передбачених даним Положенням, КП «Агенція регіонального розвитку» Тетіївської міської ради  має право скасувати Дозвіл на надання послуг у сфері відпочинку  і розваг на визначеній території міста та дострокове припинення відповідного Договору оренди окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності.

 

                       Додаток 2

           

МЕТОДИКА

розрахунку вартості окремих конструктивних елементів благоустрою

 і розміру орендної плати за розміщення на них об’єктів з надання послуг

 в сфері відпочинку і розваг

  1. Методика розроблена з метою визначення розміру орендної плати за розміщення на окремих конструктивних елементах благоустрою, що є в комунальній власності, дитячих та інших розважальних атракціонів, циркових вистав, пересувних тимчасових споруд для здійснення сезонної або короткострокової підприємницької діяльності, інших об’єктів з надання послуг в сфері відпочинку і розваг на території Тетіївської міської ОТГ.
  2. Оренда плата зараховується на рахунок КП «Агенції регіонального розвитку» Тетіївської міської ради.

3. Оцінка вартості орендованого елемента визначається за формулою:

Вп = Вб × S × Ві ,  де

Вп - вартість орендованого окремого конструктивного елементу благоустрою;
Вб  - базова вартість одного квадратного метра окремого конструктивного елемента благоустрою;
S - площа орендованого елемента;

Ві - індекс виду конструктивного елемента.

 

4. Значення коефіцієнтів Вб, S, Ві:

4.1. Вб - визначається відповідно до нормативно-грошової оцінки земель міста.

Нормативно-грошова оцінка земель міста станом на 2019р. з урахуванням індексу інфляції дорівнює 116,79 грн. за 1 кв.м.

4.2. S - визначається відповідно до п.2 Положення

4.3. Орендовані окремі конструктивні елементи поділяються на види та умови здійснення  їх експлуатації:

 

Види конструктивних елементів та умови

Індекс Ві

1

Газони, парки, сквери, бульвари

2

2

Асфальтовані, бетоновані  елементи

3

3

Здійснення діяльності з 22-00 до 6-00 год.

1,5

 

5.  Річна орендна плата за орендований окремий конструктивний елемент благоустрою визначається за формулою:  

    Опл = Вп х Сор

де Вп - вартість орендованого елемента, що визначається за формулою (1);
Сор - орендна ставка у відсотках до вартості орендованого елемента, що складає 12%.

 

  1. Розмір місячної орендної плати визначається за формулою

Опл.міс. = Опл : 12

де Опл. - річна орендна плата.

 

                                    Додаток 3

                                   

ДОГОВІР № __________

оренди  окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  

для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської об’єднананої територіальної громади

 

«_____»______________20____р.

 


       Комунальне підприємство «Агенція регіонального розвитку» Тетіївської міської ради в особі директора Козела Максима Володимировича, що діє на підставі Статуту (надалі-Орендодавець), з однієї сторони і ______________________________________________________________________

                                      (повне найменування юридичної особи чи ПІБ  фізичної особи)

в особі _______________________________ діючого на підставі ______________________

(надалі Орендар), уклали цей Договір про наступне:

 

  1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ.

 

            1.1. Предметом договору є надання Орендодавцем Орендареві права на тимчасове користування окремими конструктивними елементами благоустрою для розміщення _____________________________________________________________________________ на умовах оренди на термін ____________________________________________________

 

2. ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ ВСТАНОВЛЮЄТЬСЯ:

 

з _______________________ до ______________________________

 

3. ЗОБОВ'ЯЗАННЯ СТОРІН.

            3.1. Орендодавець зобов'язується:

            3.1.1. Надати в тимчасову оренду об’єкт ____________________ (асфальтований, бетонований елемент, газон, тощо)  площею _________ квадратних метрів, що знаходиться на території Тетіївської міської ОТГ за адресою _____________________________________________________________________________.

            3.1.2. Здійснювати контроль за санітарним станом, зовнішнім виглядом об'єкту та виконанням умов Положення  про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою з моменту підписання договору і до його закінчення.

            3.2. Орендар зобов'язується:

            3.2.1. Своєчасно та у повному обсязі сплачувати  вартість оренди об’єкта за діючими на день сплати розрахунковими ставками, визначеними згідно з «Положенням про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг» .

            3.2.2. Встановлювати об`єкти без пошкодження елементів благоустрою та озеленення, з забезпеченням безпеки населення при під'єднанні конструкції до електричної мережі, утримувати їх в належному технічному і санітарному стані та впорядковувати місця для їх розташування, забезпечити технічну міцність і стійкість конструкції. У випадку пошкодження зелених насаджень Орендар після демонтажу конструкції сплачує  відновлювальну вартість пошкоджених зелених насаджень в установленому порядку.

            3.2.3. Демонтувати об’єкти після закінчення терміну дії договору, а також у разі виникнення нагальної потреби для аварійних ремонтних робіт в місці розташування об’єкту. На період цього ремонту орендна плата за місце не справляється.

            3.2.4. Не порушувати чинні Правила торгівлі та Правила благоустрою міста.

            3.2.5. Повідомити Орендодавця про зміну адреси для листування, банківського рахунку, зміну назви, зміну коду ЗКПО, реорганізацію протягом 5 робочих днів.

 

4. ПОРЯДОК І СТРОКИ РОЗРАХУНКІВ.

            4.1. Обов'язок внесення орендної плати Орендарем виникає з моменту укладення договору оренди на розміщення­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ ____________________________________________________________________________

            4.2. Орендар  сплачує  орендну плату  за  користування  об'єктом  благоустрою  площею ___________ кв. м до 25 числа поточного місяця в розмірі ______________________________________________________________ грн.

5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН.

            5.1. У випадку прострочення платежів, передбачених в п.4.2. цього договору Орендар сплачує пеню від суми простроченого платежу за кожен день прострочення згідно з діючим на період законодавством, але не вище подвійної облікової ставки Національного банку.

            5.2. При невідповідності встановленого об’єкту з надання послуг в сфері відпочинку і розваг погодженому проекту ставка орендної плати збільшується в десять разів на період до усунення відхилень від проекту, до часу її демонтажу.

            5.3. Ризик випадкового пошкодження або знищення об’єкту з надання послуг в сфері відпочинку і розваг несе Орендар.

            5.4. Несплата оренди протягом одного місяця з дня закінчення строку платежу є підставою для дострокового розірвання договору оренди на вимогу Орендодавця. При цьому з Орендаря стягується сума заборгованості з орендної плати з урахуванням пені за кожен день прострочення. 

6. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ.

            6.1. Будь-які спори, претензії та вимоги, що виникають між сторонами у зв'язку з виконанням цього договору, вирішуватимуться шляхом переговорів між сторонами.

            6.2. Якщо спори та розбіжності не вирішуються шляхом переговорів сторони мають право звернутися до господарського суду.

7. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ.

            7.1. Усі зміни та доповнення до цього договору мають однакову юридичну силу, якщо вони оформлені письмово і підписані уповноваженими представниками сторін.

            7.2. Додатки, не залежно від часу їх оформлення, підписані сторонами з метою належного виконання цього договору, є його невід'ємною частиною.

            7.3. Укладені раніше сторонами договори, що суперечать цьому договору є не чинними.

            7.4. За 5 робочих днів до закінчення терміну дії договору Орендар має право звернутися до Орендодавця для продовження терміну дії договору.

            7.5. Обидві сторони є взаємно незалежними юридично та фактично, володіють достатньою інформацією про орендні відносини.

            7.6. Договір, складений в двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, один примірник зберігається в Орендодавця, другий у Орендаря.

 

8. ДОДАТКИ ДО ДОГОВОРУ.

            8.1. Схема розміщення об’єкту з надання послуг в сфері відпочинку і розваг.

            8.2. Розрахунок розміру орендної плати за розміщення об’єкту з надання послуг у сфері відпочинку і розваг на окремих конструктивних елементах благоустрою комунальної власності   Тетіївської міської територіальної громади.

 

9. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ ТА БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН:

 

"Орендодавець"

"Орендар"

Комунальне підприємство

«Агенція регіонального розвитку»

 Тетіївської міської ради

Назва: ___________________________

 

09800, Київська область, Тетіївський район

вул. Януша Острозького, будинок 5

Адреса __________________________

 

р/р 26005300857650 відкритий в філії –

Головному управлінні по м.Києву та

Р/р ______________________________

 

Київській області АТ «Ощадбанк»

МФО ___________        _____________

 

Код установи банку: 322669

Код ЄДРПОУ: 42725030

Телефон: _________________________

 

Директор КП «Агенція регіонального

 розвитку»

 

Підпис: _____________

 

 

 

Підпис: ___________

 

 

 

 

М.П

М.П.

 
       

 

Додаток
до Положення  про оренду окремих конструктивних

 елементів благоустрою комунальної власності  для

надання послуг у сфері відпочинку і розваг  та розміщення

 пересувних тимчасових споруд для здійснення

підприємницької діяльності  на території 

Тетіївської міської ОТГ

                                                                                   

_____________________________________                             

_____________________________________

                                                                                                                               (П.І.Б  заявника)

_____________________________________

                                                                                                          (назва підприємства, установи, організації)

_____________________________________

                                                                                                   (керівник або уповноважена особа)

            Адреса реєстрації______________________

_____________________________________

 Контактний телефон ________________

 

ЗАЯВА

 

              Прошу надати  Дозвіл на оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської ОТГ ___________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

площею____________ кв. м  за адресою___________________________________________
 

 з  "_____" _______ 20___ р. по "_____" ________ 20___ р.

з режимом роботи ____________________________     з ____________ по ______________

                                         (щоденно, періодичність)
_____________________________________________________________________________
(ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ, ідентифікаційний номер фізичної особи - підприємця, платника податків та інших обов'язкових платежів)

_____________________________________________________________________________
(вид діяльності згідно з КВЕД)

   

"___" ___________ 20__ р.


Надаю згоду на обробку моїх персональних даних.

 


 

____________________________     

                 (підпис керівника юридичної
           особи / фізичної особи - підприємця)

 

 

Документи, що додаються до заяви:

 

 

 

 

 

   
   
 

 

Аналіз регуляторного впливу

Проекту рішення Тетіївської міської ради об’єднаної територіальної громади «Про затвердження Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади»

Цей документ містить обґрунтування необхідності регулювання шляхом прийняття регуляторного акту – «Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади».

Даний регуляторний акт розроблений відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 № 198 «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

Проблема полягає в тому, що Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 затверджений Порядок розміщення на об'єктах благоустрою споруд для користування окремими елементами благоустрою комунальної власності, але даним Порядком не передбачено надання замовником документації на землекористування. Правове регулювання зазначеного питання потребує значного уточнення, що є необхідним компонентом на шляху створення дієвої системи видачі документів на розміщення споруд.

Потреба в прийнятті даного рішення обумовлена необхідністю  правового впорядкування ситуації щодо користування окремими конструктивними елементами благоустрою комунальної власності для розміщення споруд та  оплати за їх користування.

Аналіз впливу складений відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з урахуванням методики проведення аналізу впливу регуляторного акту.

  1. Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом прийняття регуляторного акту.

На сьогоднішній день у населених пунктах Тетіївської міської ОТГ відсутній  нормативно-правовий акт, яким визначаються місця розташування тимчасових споруд з урахуванням вимог будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою. Крім того, розміщення суб’єктами господарювання тимчасових споруд, що мають різний зовнішній вигляд, негативно впливає на естетичний вигляд населених пунктів Тетіївської міської ОТГ в цілому.

З метою підтримки суб'єктів господарювання, створення розвинутої інфраструктури малого підприємництва на території Тетіївської міської ОТГ виникла необхідність в розробленні проекту рішення «Про затвердження Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Тетіївської міської ОТГ».

  1. Мета та цілі регулювання.

Організація порядку використання окремих елементів благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасової споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності на території Тетіївської міської ОТГ (далі ТС) з метою отримання додаткових надходжень до місцевого бюджету.

Цілями регулювання є:

  •  забезпечення права суб’єктів господарювання на розташування тимчасової споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності;
  •  забезпечення права органів місцевого самоврядування на оформлення паспорту прив’язки тимчасової споруди;
  •  дотримання передбачених законодавством норм та правил;
  •  покращення благоустрою та збереження архітектурного вигляду населених пунктів;
  •  підтримка та розвиток підприємництва на території Тетіївської міської ОТГ;
  •  збільшення надходжень до КП «Агенції регіонального розвитку» від суб'єктів підприємницької діяльності;
  •  упорядкування відносин між місцевою владою та підприємцями.
  1. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення встановлених цілей.

Перша альтернатива –  збереження нинішнього стану:

  1. Відсутній нормативно-правовий акт, що забезпечить дотримання передбачених законодавством норм та правил при вирішенні питання розміщення тимчасових споруд.
  2. Немає прозорості в діях щодо розміщення тимчасових споруд.

Друга альтернатива – затвердження рішення Тетіївської міської ради ОТГ «Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади»:

  1. Забезпечує досягнення мети та цілей регулювання.
  2. Відповідає потребам у вирішенні проблем в цілому.
  3. Чіткий порядок реалізації прав фізичних та юридичних осіб.
  4. Механізм та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми.

Механізмами та заходами для розв’язання проблеми є:

  •  впорядкування розміщення, облаштування та утримання тимчасових споруд;
  •  розташування тимчасових споруд з урахуванням вимог будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою;
  •  прозорість розташування ТС;
  •  врахування архітектурно-технічних вимог при вирішенні питання розміщення тимчасових споруд;
  •  зменшення кількості комісійних інстанцій щодо розгляду даних питань.

Організаційні заходи, що мають здійснити виконавчі органи міської ради для впровадження регуляторного акта:

  •  оприлюднення на офіційному веб-сайті ради проекту рішення «Про затвердження Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади»;
  •  опрацювання пропозицій та зауважень юридичних та фізичних осіб.

Вирішення проблеми позитивно впливає на розвиток підприємництва, оскільки збільшується кількість суб’єктів господарювання за рахунок встановлення нових тимчасових споруд.

  1. Можливість досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

Можливість досягнення мети та цілей у разі прийняття рішення є цілком реальною, не потребує додаткових витрат та забезпечується у разі добросовісного виконання його вимог підприємцями. Рівень впровадження та виконання вимог акта оцінюються як достатній та відповідає тим ресурсам, якими розпоряджаються  виконавчі органи міської ради.

6. Очікувані результати прийняття регуляторного акта.

Нижче наведена таблиця з очікуваними результатами прийняття рішення Тетіївської міської ради ОТГ «Про затвердження Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади»:

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

КП «Агенція регіонального розвитку»

• Забезпечення прозорості процедури розташування ТС для здійснення підприємницької діяльності.

• Підвищення іміджу місцевої влади.

•Дохід до КП «Агенції регіонального розвитку».

Витрати, пов’язані з впровадженням та контролем за дотриманням вимог регуляторного акту.

Суб’єкти підприємницької діяльності

• Спрощення процедур отримання паспортів прив’язок на тимчасові споруди для провадження підприємницької діяльності.

• Реалізація з боку суб’єктів господарювання прав щодо розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Витрати, пов’язані з його впровадженням відсутні.

Територіальна громада міста

• Покращення умов обслуговування мешканців міста.

• Одержання якісних послуг.

• Покращення благоустрою та збереження архітектурного вигляду міста.

Витрати, пов’язані з його

впровадженням відсутні.

7. Строк дії регуляторного акта.

Строк дії «Про затвердження Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності  для надання послуг у сфері відпочинку  і розваг  на  території  Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади» встановлюється довгостроково, до внесення змін або до прийняття  нових нормативно-правових актів.

  1. Показники результативності регуляторного акта.
  1. Кількість поданих суб'єктами господарювання заяв про наміри розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.
  2. Загальна кількість суб'єктів господарювання, якими отримані паспорти прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.
  3. Кількість укладених та продовжених договорів оренди.
  4. Розмір надходження коштів до КП «Агенція регіонального розвитку».
  5. Проведення благоустрою та озеленення прилеглої території до тимчасових споруд.
  1. Заходи за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта.

Відстеження результативності регуляторного акту буде здійснюватися відповідно до ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» шляхом застосування базового та повторного відстеження.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь