Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ З 01.03.2019

Дата: 02.05.2019 13:36
Кількість переглядів: 28

 

Згідно ч.2 ст.42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) для забезпечення індексації пенсії щороку проводиться перерахунок раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії.
Показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, який застосовується для обчислення пенсії, щороку збільшується на коефіцієнт, що відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50 % показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення, порівняно з трьома календарними роками, що передували року, який є попереднім щодо року, в якому проводиться збільшення.
Розмір, дата та порядок такого збільшення визначаються у межах бюджету Пенсійного фонду за рішенням Кабінету Міністрів України з урахуванням мінімального розміру збільшення.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 №124 затверджений Порядок проведення перерахунку пенсій відповідно до ч.2 ст.42 Закону.

Пунктом 2 зазначеної постанови передбачено, що в 2019 році перерахунок пенсій проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,17.
У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягає 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків.

Згідно п.3 зазначеної постанови установлено одноразову доплату до пенсії особам, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону, в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого на 1 січня 2019 р. та збільшеного на коефіцієнт 1,61 (1497,00 грн. х 1,61 = 2410,17 грн.)
Одноразова доплата до пенсії проводиться для осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону, мають певну тривалість страхового стажу (для пенсій, призначених до 01.10.2011 – 20 років для жінок, 25 років для чоловіків, для пенсій, призначених після 01.10.2011 – 30 і 35 років відповідно) і розмір пенсій яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною, доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та доплати, передбаченої абзацом другим пункту 2 цієї постанови) станом на 01.03.2019 не перевищує мінімального розміру пенсії за віком, встановленого ч.2 ст.28 Закону (4173,00 грн. х 40% = 1669,20 грн.)
Виплата одноразової доплати до пенсії проводиться рівними частинами у березні та квітні 2019 року.

 
 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь