Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАВЛО КОЗИРЄВ: У 2018 РОЦІ РОЗШИРЕНО КОЛО ПЛАТНИКІВ, ЯКІ ЗОБОВ`ЯЗАНІ ПОДАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ

Дата: 20.02.2019 09:28
Кількість переглядів: 61

У 2018 році розширено коло платників, які зобов’язані подати декларацію. На цьому наголосив начальник Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв під час брифінгу 14 лютого.
Це отримувачі винагород та інших виплат, отриманих від фізичних осіб-платників єдиного податку 4-ї групи (п.п.164.2.2 ст. 164 Податкового кодексу).
«Наприклад, якщо людина отримала плату за оренду свого земельного паю від фізичної особи-підприємця, який займається сільськогосподарською діяльністю і відноситься до платників єдиного податку 4-ї групи, то така людина самотужки повинна задекларувати таку винагороду. Важливо, щоб люди орієнтувались, які саме доходи вони повинні декларувати», - пояснив Павло Козирєв. 
Він також звернув увагу на типові помилки, які допускають декларанти. Наприклад, якщо людина взяла певний кредит у банку, але внаслідок якихось обставин їй простили цей кредит, то це вважається доходом, який людина повинна задекларувати. 
А також необхідно декларувати доходи, отримані від продажу або надання в оренду рухомого і нерухомого майна; від провадження господарської діяльності або незалежної професійної діяльності (крім фізосіб-підприємців – платників єдиного податку); від продажу власної сільськогосподарської продукції; отримані не від податкових агентів, а також інші доходи, не оподатковані протягом року; доходи у вигляді спадщини та подарунків; доходи від продажу цінних паперів та корпоративних прав; іноземні доходи.
Терміни подачі декларації: до 1 травня 2019 року.
Громадяни, які хочуть отримати податкову знижку, мають звернутися із заявою до 31 грудня 2019 року. 
Подати декларації можна у три способи: особисто завітавши до ЦОП, надіславши листом чи скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

Білоцерківське управління 
ГУ ДФС у Київській області

Павло Козирєв: Рішення про розмір місцевих податків приймаються виключно місцевими радами

Рішення про розмір місцевих податків, зокрема земельного податку, приймаються виключно міськими, сільськими, селищними радами або радами ОТГ до 1 липня поточного року на наступний рік. Це стосується не лише податку на землю, а й нерухомого майна, транспортного збору, єдиного податку. На цьому акцентував начальник Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв у коментарі журналістам.
Він нагадав, що через певні напруження в громаді Білої Церкви через розміри ставок податку на землю, прийняті Білоцерківською міською радою у 2017 році на 2018 рік, міська рада прийняла зміни, зменшивши розміри ставок у липні 2018 року після встановленого законодавством терміну. Виникли певні проблеми щодо виконання цього рішення, адже такого прецеденту ще не було у практиці фіскальної служби.
«ДФС була змушена звертатися за роз’ясненнями до Міністерства фінансів з цього приводу. Ніякої іншої схеми вирішення цієї проблеми немає, аніж звернення громадянина з оскарженням розміру податку до центрального офісу ДФС. Офіс розглядає кожне звернення і дає нам вказівку перерахувати у разі потреби», - пояснив Павло Козирєв. 
Він також зазначив, що в результаті міський бюджет недоотримав заплановані надходження від податку на землю. «Тому дуже важливо виконавчим комітетам більш професійно підходити до обговорення з громадою ставок податків на наступний рік. Кожне управлінське рішення, яке стосується більшості громади, повинне прийматися в режимі консультацій із зацікавленими сторонами», - підкреслив начальник Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області. 
На його думку, враховуючи такі ситуації, було би доцільно передати органам місцевого самоврядування і право адміністрування, тобто збору місцевих податків.

Білоцерківське управління 
ГУ ДФС у Київській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь