Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАВЛО КОЗИРЄВ: "МЕТА РЕФОРМИ ДФС - НАДАТИ ЛЮДИНІ ПОВНИЙ КОМПЛЕКС ЯКІСНИХ ПОСЛУГ САМЕ ТАМ, ДЕ ВОНА ЖИВЕ"

Дата: 20.02.2019 09:23
Кількість переглядів: 32

Реформа ДФС націлена на те, щоб людина мала можливість отримувати повний комплекс якісних послуг саме там, де вона живе. На цьому наголосив начальник Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв під час брифінгу 14 лютого.
«Наприкінці 2018 року відбулася структурна реструктуризація ДФС. Додалася дуже потужна частина нашої роботи – центри обслуговування платників податків (ЦОП), які є в кожному районному центрі. ЦОП надає повну комунікацію із системою ДФС. Щодо контрольних, перевірочних функцій і боротьби з економічною злочинністю, то цей функціонал зосереджений в обласному управлінні ДФС», - пояснив Павло Козирєв.
Розповідаючи про підсумки сплати податків до державного та місцевих бюджетів за 2018 рік він зазначив, що до бюджету Білої Церкви було мобілізовано майже мільярд гривень (923 млн. 376 тис. грн.), що на 18%, або на 141,5 млн. грн. більше, ніж за 2017 рік. Коментуючи надходження у розрізі основних платежів, Павло Козирєв відзначив, що найбільше доходів у місцеві бюджети дають такі податки: ПДФО, ЄСВ, єдиний податок, земельний податок та ПДВ.
Він нагадав, що з 1 січня 2019 року підвищено мінімальну заробітну плату (4173 грн. на місяць) та прожитковий мінімум для працездатних осіб (1921 грн.), які використовуються для розрахунку таких податків і зборів: ЄСВ та єдиного податку.
Говорячи про кампанію декларування начальник Білоцерківського управління наголосив, що відбулись певні зміни у законодавстві. У 2018 році розширено коло платників, які зобов’язані подати декларацію (п.п.164.2.2 ст. 164 Податкового кодексу): отримувачі винагород та інших виплат, отриманих від фізичних осіб-платників єдиного податку 4-ї групи.
Павло Козирєв відзначив, що збільшується кількість людей, які подають свої декларації в електронному вигляді, адже це зручно та економить власний час.
За його словами, декларації подає в середньому близько 2000 громадян на всій територій обслуговування Білоцерківського управління. Це менше 10% всіх платників податків. На жаль, поки невелика частина фізичних осіб-підприємців користується електронними сервісами ДФС на відміну від підприємств, які вже майже всі перейшли на електронні технології спілкування з фіскальною службою.
«Оскільки відбулася оптимізація ДФС, в рамках якої пройшло скорочення працівників, єдиний рецепт уникнення черг та інших незручностей – це повний перехід на роботу з електронними сервісами ДФС, які дозволяють подати будь-які документи без черг, автоматичну перевірку підготовлених документів, вчасне отримання інформації щодо стану розрахунків стосовно сплати податків та заборгованості перед бюджетом», - підкреслив начальник Білоцерківського управління.
Павло Козирєв також зазначив, що кожен платник податків може отримати консультацію у ЦОП за своїм місцезнаходженням щодо користування електронними сервісами.
Білоцерківське управління 
ГУ ДФС у Київській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь