Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НАДІЙНЕ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ: ЕНЕРГЕТИКИ ДТЕК РОЗЧИСТИЛИ ВІД ГІЛОК ДЕРЕВ ПОНАД ШІСТСОТ КІЛОМЕТРІВ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖ

Дата: 04.05.2020 12:31
Кількість переглядів: 48

Енергетики Київобленерго продовжують планову обрізку дерев та чагарників, які знаходяться в охоронній зоні уздовж трас ліній електропередачі. З початку року вже розчистили майже 660 кілометрів електромереж. Це дозволить виключити випадки падіння дерев на електромережі та обриву проводів, особливо при сильних поривах вітру. Не зупиняють роботу і в карантин, аби забезпечити надійне електропостачання і комфорт для клієнтів.

«Падіння дерев та контакт гілок з проводами - одна з причин аварійних відключень електроенергії. Розчищаючи траси повітряних ліній, ми в першу чергу піклуємося про безпеку людей і надійне електропостачання. Лінії будуть захищені від обривів проводів і коротких замикань в негоду, а жителі міст і сіл будуть в безпеці і зі світлом. Наразі енергетики вже розчистили 660 км ліній», - зазначив генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Від чагарників та гілок вже звільнили 375,13 км ліній низької напруги 0,4 кВ. Ще 170,65 км - траси 6-10 кВ. Решта - 114,13 км високовольтні лінії 35-110 кВ, від яких залежить електроживлення цілих сіл та районів. Найбільше розчистили лінії в Білоцерківському та Кагарлицькому районах. Так, наприклад, в Білоцерківському районі звільнили від аварійних гілок 38,9 кілометрів ліній і 37 кілометр - в Кагарлицькому. Короткий відео-огляд робіт в Таращанському районі можна подивитися на сторінці у Facebook. Тут від потенційно небезпечних гілок енергетики звільнили майже 26 кілометри електромереж.

Для організації роботи з розчищення трас електроліній у всіх районних підрозділах розроблено відповідні графіки, які оприлюднюються на сайт компанії, доводяться до місцевих органів самоврядування. Для кожного населеного пункту, вулиці визначається час знеструмлення. Інформацію про тривалість відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі Планові відключення.

Важливо також знати, що за «Правилам охорони електричних мереж» висаджувати дерева під електролініями заборонено. Відповідно до «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України» відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є їх власники та землекористувачі. Тож, щоб не допускати аварійних ситуацій, енергетики просять жителів приватного сектора обрізати дерева поблизу ліній. Для цього необхідно подати заявку в районний підрозділ на відключення, узгодити час і тільки потім обрізати дерева в радіусі не менше метра від лінії електропередачі.

Під час карантину аварійні бригади компанії, оператори кол-центру, адміністратори соцмереж працюють 24х7, щоб перебування клієнтів Київобленерго на карантині було комфортним, а електропостачання – безперебійним. За останній місяць працівники Київобленерго ліквідували понад 4 тисяч аварій та оперативно повернув світло в будинки 236 тисяч клієнтів Київщини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь