Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«МИ РОДУ КОЗАЦЬКОГО ДІТИ, ЗЕМЛІ УКРАЇНСЬКОЇ ЦВІТ»

Дата: 18.04.2017 13:54
Кількість переглядів: 74

 
   14 жовтня 2014 року в Тетіївському навчально-виховному комплексі «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Тетіївської районної ради Київської області відбувся  урочистий захід посвяти першокласників у козачата «Ми роду козацького діти, землі української цвіт». 
 
   За доброю традицією в День українського козацтва юні тетіївчани вступають до районної організації козачат «Молода Січ» міжнародної громадської організації «Козацтво запорозьке», яка була створена у Тетієві 2012 року.  Цьогоріч, з ініціативи вчителя початкових класів, класного керівника 1-А класу Лавренюк Лариси Іванівни, першокласники також приєдналися до козачат Тетіївщини.
Розпочалося свято з привітання почесних гостей, які завітали до шкільної оселі. З хлібом-сіллю зустріли школярі шанованих в районі людей, а це:
- генерал козацтва, депутат обласної ради, директор Департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації О.О.Шевченко; 
- генерал-майор Тетіївського куреня МГО «Козацтво запорозьке», депутат обласної ради, керівник підприємств групи компаній «ТАК», кандидат в народні депутати Р.Т.Голуб;
-  наказний отаман Тетіївського куреня МГО «Козацтво запорозьке», генерал-хорунжийЛ.І.Данчук;
-  полковник Тетіївського куреня МГО «Козацтво запорозьке», заступник голови Тетіївської райдержадміністрації В.І.Бондаренко; 
-  козацький полковник, міський голова Р.В.Майструк та секретар міської радиІ.В.Погоріла;
-  благочинний Тетіївського району УПЦКП отець Олег Іванов; 
-  полковник Тетіївського куреня МГО «Козацтво запорозьке» В.І.Наконечний; 
-  голова районної ветеранської організації, генерал козацтва С.С.Чорний; 
-  ветеран Збройних сил України, полковник М.В.Топчій; 
- завідувачка районним методичним кабінетом відділу освіти Тетіївської райдержадміністрації О.С.Василенко та методисти районного методичного кабінетуЛ.А.Франчук, Т.Д.Шляхтиченко;
-  заслужений учитель України Т.І.Бойко. 
 
   Всі вони звернулися до учнів, учителів, батьків та дирекції школи  з вітальним словами й вручили цінні подарунки, а директор школи Л.П.Кінзерська, заступник директора з виховної роботи Т.М.Іскоростенська та вчитель початкових класів Л.І.Лавренюк отримали подяки верховного отамана України та діаспори, гетьмана МГО «Козацтво запорозьке», маршала козацтва Д.І.Сагайдака.
 
   Маленькі школярики, учні 1-Б класу, розповіли про вірність Батьківщині, рідному народу та мальовничій Тетіївщині, про батьківські козацькі заповіти, які живуть у їхніх серцях. Вони співали козацькі пісні, читали вірші про Україну, змагалися у вправності та впевнено доводили, що гідні називатися українцями і готові з гордістю прийняти високе звання «козак». Склавши урочисту клятву перед високошановними гостями, вчителями, батьками та друзями, першокласники вступили до районної учнівської організації «Молода Січ». Посвяту в козачата провів наказний отаман Тетіївського куреня МГО «Козацтво запорозьке», генерал-хорунжий Л.І. Данчук та помічник депутата обласної ради О.О.Шевченка, генерал-хорунжий, В.А.Лисько. 
 
   Тетіївський міський голова, козацький полковник Р.В.Майструк вручив козачатам посвідчення,  грамоти про вступ до районної козацької організації та солодощі, а  полковник Тетіївського куреня МГО «Козацтво запорозьке», заступник голови Тетіївської райдержадміністрації В.І.Бондаренко, полковник Тетіївського куреня МГО «Козацтво запорозьке» В.І.Наконечний та ветеран Збройних сил України, полковник М.В.Топчій подарували дітям значки юних козачат.
 
   Незабутні урочисті хвилини свята закінчилися цікавою розважальною частиною – змаганням на вправність. «В нас вирує кров козацька, ворог не захопить нас зненацька!» - такими словами маленькі козачата розпочали веселі конкурси: «Як козаки взувалися», «Сильні духом», «Як козаки картоплю збирали», «Як козаки на конях скакали», «Як козаки вареники їли», «Як козаки в мішках стрибали». А підтримували хлопців юні козачки - їхні однокласниці, а також компетентне журі, до складу якого вибрано почесних гостей свята. 
 
   Підводячи підсумки участі у конкурсах, журі вирішило, що в змаганні перемогла дружба, тому обидві команди козачат, «Гетьмани» і «Запорожці», отримали подарунки – в’язки бубликів. Ми сподіваємося, що захоплення і приємні спогади від веселих завдань та їх неперевершеного виконання маленькими козачатами залишаться в серцях дітей, їх батьків, вчителів і гостей свята на довгі роки.
Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь