Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МУЗИЧНА ШКОЛА ДАЛА СТАРТ ДЛЯ ТВОРЧОГО РОСТУ НЕ ОДНОМУ ПОКОЛІННЮ ТЕТЇЇВЧАН

Дата: 12.01.2017 13:09
Кількість переглядів: 52

Закінчився навчальний рік. Школи ніби осиротіли без галасливої юрби учнів. Заход­жу до музичної школи, її коридорами стелить­ся тиша. А ще зовсім недавно тут щодня зву­чала музика, лунав спів, наполегливі учні протоптували шлях до Країни знань. Прямую до директорського кабінету. На стінах кори­дору - фотовиставка, що яскраво демонст­рує, яким насиченим на події е життя у му­зичній школі. Директор музичної школи Ана­толій Петрович Соболівський розповідає, як пройшов цей навчальний рік у їхньому закладі.

Цьогоріч наша школа випустила 24 учні, 11 з яких - відмінники навчання. Радує те, що багато наших дітей мають намір здобувати музичну осві­ту у вищих навчальних закладах.

А загалом у нас навчається 175 дітей по класу фортепіано, акордеону, баяна, бандури, духових інструментів, гітари та сольного співу. Учні, що відвідують школу, - не лише жителі міста. У нас вчаться і діти із сіл району. Отже, на брак вихо­ванців не скаржимося.

- А що ж потрібно, аби призвичаїтися до цього виду мистецтва?

- Передовсім треба мати бажання завзято і на­полегливо працювати. Успіх у музиці на 10% зале­жить від здібностей і на 90% - від наполегливості. А вчителі, в свою чергу, допомагають учням повіри­ти у власні сили. У нас працюють 17 кваліфікова­них викладачів. Колектив постійно тримає високу планку, творчо розвивається і вправі нести звання зразкового. Головне наше завдання - знайти клю­чик до дитячих сердець. Гордимося кожним, хто в нас навчається чи навчався. Усі вони по-своєму чу­дові. А щодо учнів, які досягли найліпших резуль­татів, то їх також є чимало...

- Розкажіть про їх здобутки.

- Цей навчальний рік видався особливо плідним на перемоги для наших піаністів, які брали участь в різних фестивалях та конкурсах. Так, перемож­цем Всеукраїнського конкурсу юних піаністів Оле­ни Вериківської став Максим Гелбутівський, учень    Тетіївського НВК. На обласному фестивалі дитя­чої творчості «Дебют» в номінації «фортепіанний дует» отримали дипломи Іра Демцюра (ЗОШ №4) і Діана Пересада (ЗОШ №3). У цьому ж конкурсі друге місце здобув фортепіанний дует Олега Хохича та Андрія Паламарчука, обидва хлопці - учні Тетіївської ЗОШ №1. Наприкінці квітня у Києві пройшов перший Міжнародний інструментальний конкурс Євгена Станковича, де Іра Демцюра та Діана Пересада отримали спеціальний диплом за елегантність інтерпретації п'єси «Сніжинки» О.Цфасмана, а дует Максима Гелбутівського та Зоряни Нестеренко (6 років) став дипломантом конкурсу. Також високий рівень виконавчої май­стерності показала Аня Срібна із Кашперівки, яка взяла участь у 16-му регіональному конкурсі-огляді юних піаністів. На цих дітей ми покладаємо великі надії.

-За здобутками дітей, звісно ж, стоять їхні вчи­телі. Хто вони?

- Двоє наших юних талантів - Андрій Паламар­чук та Зоряна Нестеренко - вихованці Сусанни Ан­дріївни Саркісян, всі інші наші переможці навча­ються у Наталії Ігорівни Молодожені. До речі, на Міжнародному інструментальному конкурсі їй вру­чили диплом за високий рівень підготовки учнів. Як директор, про Наталю Ігорівну скажу, що вона добра, щира людина, сумлінний і відповідальний викладач/справжній ентузіаст своєї справи.

- Сьогодні двоповерхове приміщення музич­ної школи має охайний вигляд. Що зроблено для комфортного перебування тут учнів та вчи­телів?

- Відновлено фасад будівлі, облаштовано внутрішні туалети, навколо школи ми посадили вишневий сад, який згодом милуватиме нас своїм цвітінням і даруватиме влітку смачні ягоди.

Анатолій Петрович впевнений, що праця їхньо­го колективу недаремна - у відповідь вихованці музичної школи і надалі тішитимуть своїми здо­бутками і викладачів, і поціновувачів високого ми­стецтва.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь