Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МІСЬКИЙ ГОЛОВА РУСЛАН МАЙСТРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ В ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКОМУ ФОРУМІ В БИДГОЩІ

Дата: 20.06.2017 09:01
Кількість переглядів: 44

    З 13 по 16 квітня 2016 року делегація міста Тетієва на чолі з міським головою Русланом Майструком взяла участь у польсько-українському форумі, що відбувся у місті Бидгощ (Республіка Польща).
   Даний форум – це новаторський проект, спрямований не лише на те, щоб показати досягнення Бидгоща у сфері комунального господарства. Це платформа для обміну досвідом, унікальне місце в Польщі для передачі ноу-хау, обговорення та передачі досвіду українським містам, в тому числі і по залученню інвестицій.
   В програмі: семінари, присвячені освоєнню відходів, модернізації мереж водопостачання та водовідведення, інвестиціям в транспортну сферу. Інформацією ділились партнери та спонсори Форуму - Termomeccanica Ecologia SpA, PESA Bydgoszcz, Ekolog та Університет Економіки в Бидгощі, який є академічним партнером Форуму. Форум проводився під почесним патронатом Союзу Польських Міст та Почесного Консула України в Бидгощі Кшиштофа Сікори.
   В рамках Форуму польська сторона розповіла про управління комунальними ресурсами на власному досвіді міста Бидгощ. Зокрема, учасники мали змогу прослухати доповіді щодо системи утилізації відходів, впровадження сучасної системи водопостачання та відведення стічних вод, організації громадського транспорту. Програма конференції базувалася на вивченні досвіду міста Бидгощ в управлінні комунальними ресурсами.
   Також, особливу увагу було приділено досвіду Польщі у залученні інвестицій, створенню технологічного парку, написанню проектів для залучення інвестицій, що дало можливість місту Бидгощ знизити рівень безробіття до одного з найнижчих в Польщі. Так, в рамках відвідування Польщі було презентовано інестиційний паспорт міста Тетієва для польської сторони та проведено ряд результативних зустрічей щодо залучення інвестицій в місто.
   Перший день форуму пройшов у форматі конференції, зборів декількох тематичних панелей, присвячених роботі водопровідно-каналізаційних господарств, очищення води, вирішення транспортних проблем та стану доріг у місті, утилізації побутових відходів і використання енергії, отриманої від утилізації сміття. Польські колеги не тільки підготували докладні презентації своїх досягнень, але й ознайомили з практикою роботи комунальних служб міста.
   В рамках відвідування міста Бидгощ делегація на чолі з міським головою відвідала Бидгощський вагонобудівний завод «PESA», Бидгощський водоканал, де польська сторона продемонструвала сучасні технології очищення води та роботу систем очищення водопостачання міста. Так, у Бидгощі проводять теплову обробку стічних вод. І це дає змогу отримувати екологічно чисту теплову та електричну енергію, що можливо примінити в Україні та є важливим для здобуття енергонезалежності України. Крім того, відвідали сучасний сміттєспалювальний завод ProNatura, ознайомилися з інтелектуальною транспортною системою, яка є однією з перших у Польщі інвестиційних програм подібного типу, Вищу школу економіки, зустрілися з керівниками комунальних служб міста та президентом міста Бидгощ Рафалом Брускі.
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь