Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МЕТОДИКА ШВИДКОГО НАВЧАННЯ ДІТЕЙ ЧИТАННЮ У ДНЗ "КАЛИНКА"

Дата: 18.04.2017 15:55
Кількість переглядів: 58

 Кожного ранку із теплом і любов’ ю зустрічають дітей працівники дитячого садка «Калинка».
Основна увага педагогів закладу направлена на різносторонній розвиток особистості, виховання необхідних вікових навичок та розвиток інтелектуальних здібностей.
   Згідно із Державною програмою «Українське дошкілля» навчитися читати – не  найголовніше завдання для дошкільника, проте за бажанням дітей  та батьків уже в цьому віці можна розпочинати навчання елементів грамоти.
   У окремих дітей інтерес до навчання виникає значно раніше. Тому, підтримуючи бажання дітей, ми підбираємо відповідні методи і прийоми для швидкого навчання дітей читанню.
   Справжньою інновацією, а саме методикою по навчанню швидкому читанню Л. Шелестової, займалася два роки поспіль із своїми вихованцями Тетяна Василівна Мельник.
  Авторська методика навчання читанню Л. Шелестової спрямована з одного боку на інтелектуальний, мовленнєвий розвиток дітей, розвиток чуттєвої сфери, сенсорики, моторики тощо, задоволення вікових потреб, з іншого – на навчання малюків читанню, але не з метою підготовки до школи і набуття високої техніки цього виду діяльності, а задля формування позитивної мотивації, отримання позитивних емоцій від простої діяльності, прищеплення любові до навчання. 
   Навчання читанню проходить без напруження, граючись і виконуючи різні завдання вихователя: вирізання, наклеювання,  розфарбовування, викладання з паличок та природного матеріалу.
   Працюючи за цією методикою, педагоги ставлять за мету викликати у дітей інтерес до навчання, віднайти ключик до пізнання нового, не змушуючи до жодних навчальних дій, отримати насолоду та задоволення від виконання різних завдань, доступних і цікавих для дошкільнят. 
Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь