Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 21.07.2022 16:13
Кількість переглядів: 14

Що потрібно знати внутрішньо переміщеним особам?

На обліку в Тетіївській районні філії КОЦЗ станом на 20.07.2022 р. перебуває 20 осіб внутрішньо переміщених, які користуються послугами служби зайнятості. Чотири особи працевлаштовані, одна з них самостійно, інші знаходяться в процесі пошуку роботи і продовжують отримувати послуги від служби зайнятості. Так як в Тетіївській територіальній громаді відсутні місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, тому сьогодні фахівцями Тетіївської районної філії КОЦЗ проведено профінформаційний семінар для даної категорії осіб, які перебувають на обліку.

На даний захід запрошені соціальні партнери - представники пенсійного фонду України, управління соціального захисту населення Тетіївської міської ради та Тетіївського бюро правової допомоги відділу правової допомоги Білоцерківського МЦ з надання БВПД.

В процесі заходу ВПО мали можливість отримати повну інформацію про останні зміни в порядку нарахуванні допомоги по безробіттю під час воєнного стану; на які соціальні виплати впливає страховий стаж; чи може ВПО працевлаштуватися за сумісництвом, якщо на основному місці роботи оформлено простій; в яких випадках період безробіття зараховується до страхового стажу; що таке підходяща робота під час дії воєнного стану відповідно до законодавства та як розпізнати і уникнути примусової праці. Після сприйняття інформації директор філії Валентина КРИВОРУЧЕНКО дала вичерпні відповіді на поставлені запитання

Начальник управління ПФУ Алла СОСУНОВИЧ звернула увагу про важливість легальної праці, оскільки це впливає на призначення та розмір пенсії, розповіла про випадки коли особа , яка має право на різні види пенсії (за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника) за різними законами, а також на щомісячне довічне грошове утримання, що виплачується замість пенсії, призначається одна пенсія або щомісячне довічне грошове утримання за її вибором.

Начальник управління соціального захисту Лариса ФРАНЧУК розповіла про послуги, які надає управління для населення та ВПО, про видачу продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб від гумaнітарного фонду World Central Kitchen та Тетіївської міської ради. Для отримання допомоги слід звертатися в управління соціального захисту населення з довідкою ВПО.

Ольга РОМАНЧУК головний юрист сектору (Тетіївське бюро правової допомоги) надала інформацію про найближчий місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, про послуги які там надаються та про право кожного звернутися до фахівців сектору за кваліфікованою юридичною допомогою.

Захід пройшов на активній позиції безробітних – ВПО, у вигляді діалогу. Після закінчення профінформаційного семінару безробітні мали змогу поспілкуватись із кар’єрними радниками та ознайомитись з наявними вакансіями на сайті.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь