Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 10.08.2022 09:18
Кількість переглядів: 10

Для надання якісних клієнтоорієнтованих послуг для безробітних та забезпечення співпраці із соціальними партнерами, 09.08.2022 року фахівцями Тетіївської районної філії Київського обласного центру зайнятості проведено семінар із залученням соціальних партнерів. На захід запрошено представника сектору  «Тетіївського бюро правової допомоги» Білоцерківського місцевого центру Романчук Ольгу Олександрівну.

Темою обговорення  стали трудові права та гарантії в умовах воєнного стану. А саме, організація трудових відносин в умовах воєнного стану, робочий час та призупинення дії трудового договору.

Зокрема розглянули питання:

  • Особливості переведення та зміни істотних умов праці в умовах воєнного часу;
  • Особливості розірвання трудового договору з ініціативи працівника;
  • Особливості розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця;
  • Особливості встановлення та обліку часу роботи та часу відпочинку;
  • Оплата праці;
  • Зупинення дії окремих положень колективного договору;
  • Відпустки;
  • Призупинення дії трудового договору.

Організація трудових відносин в умовах воєнного стану здійснюється відповідно до до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" та ЗУ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». На період дії воєнного стану вводяться обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина відповідно до ст. 43 Конституції України.

Відповідно до ст.43 Конституції України держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб. Використання примусової праці забороняється. Не вважається примусовою працею військова або альтернативна (невійськова) служба, а також робота чи служба, яка виконується особою за вироком чи іншим рішенням суду або відповідно до законів про воєнний і про надзвичайний стан.

Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом. Використання праці жінок і неповнолітніх на небезпечних для їхнього здоров'я роботах забороняється. Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

У період дії воєнного стану сторони за згодою визначають форму трудового договору. При укладенні трудового договору в період дії воєнного стану умова про випробування працівника під час прийняття на роботу може встановлюватися для будь-якої категорії працівників. З метою оперативного залучення до виконання роботи нових працівників, а також усунення кадрового дефіциту та браку робочої сили, у тому числі внаслідок фактичної відсутності працівників, які евакуювалися в іншу місцевість, перебувають у відпустці, простої, тимчасово втратили працездатність або місцезнаходження яких тимчасово невідоме, роботодавець може укладати з новими працівниками строкові трудові договори у період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.

Учасники семінару дізнались, що  мають право на безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати вторинну правову допомогу у передбачених законом випадках.

Зокрема ознайомлено з можливістю проходження профнавчання та з наявними вакансіями в Тетіївській районні філії КОЦЗ в межах регіону та поза його межами.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь