Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Київобленерго в ТОП-100 найбільших платників податків України - 683 млн грн сплачено в 2019 році

Дата: 09.04.2020 15:42
Кількість переглядів: 47

Київська область, 09 квітня 2020

683 мільйони 200 тисяч гривень податків заплатив Київобленерго державі за підсумками 2019 року і увійшов в ТОП-100* найбільших платників податків України.

За підсумками 2019 року 564 мільйона 500 тисяч податкових відрахувань Київобленерго перерахував до центрального бюджету. 118 мільйонів 600 тисяч гривень були спрямовані в місцеві бюджети Київської області.

«ДТЕК сумлінно виконує зобов'язання перед державою і суспільством. Сплата податків - наш внесок у розвиток Київської області та України. Майже 700 мільйонів гривень податкових відрахувань Київобленерго за 2019 рік можуть піти в будівництво доріг та інфраструктури, оздоровлення жителів, розвиток спорту і культури в містах і селищах, де ми працюємо»- сказав генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Для прикладу, відрахувань компанії до місцевих бюджетів за 2019 рік вистачило б на реалізацію обласних програм розвитку фізкультури і спорту всієї Київської області у 2020 році (113 млн грн).

Крім того, в 2019 році Київобленерго інвестував в розвиток інфраструктури електромереж області 278 мільйонів 900 тисяч гривень і більше 45 мільйонів гривень компанія вклала в ремонтну програму. Завдяки цим інвестиціям, в 2019 році Київобленерго завершив реконструкцію підстанції 110/10 кВ «Ірпінь». Це збільшило резерв потужності і забезпечило подальший розвиток інфраструктури електроспоживання в Ірпінському районі, який активно розвивається. Також компанія реконструювала підстанцію 110/10 кВ «Нові Петрівці», що дозволило забезпечити приєднання нових клієнтів в енергодефіцитному Вишгородському районі. Замість екологічно небезпечних Київобленерго поступово переходить на безпечні вимикачі. Технічно застарілі масляні вимикачі замінюємо на сучасні екологічно безпечні вакуумні, які не несуть шкоди навколишньому середовищу.

 

*У рейтингу враховувалися сплачені податки компаній за рік без урахування єдиного соцвнеску.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

 

Відділ комунікацій

ПрАТ «Київобленерго»

Тел.: (044)4928300

E-mail:  press_koe@koe.vsei.ua

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь