Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІСТОРІЯ УСПІХУ – 2019. ТЕТІЇВСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Дата: 10.10.2019 10:27
Кількість переглядів: 68

Мешкаці Тетіївської ОТГ розказують про найбільші здобутки та успіхи своєї громади у інфраструктурі, фінансовій сфері, сільському господарстві тощо.

Фінансовий портал Maanimo проводить масштабний проект «Історії громад: успіх-2019», присвячений реформі децентралізації. Ми хочемо розповісти найцікавіші історії успіху українських ОТГ і сьогодні публікуємо історію успіху Тетіївської ОТГ, що в Київській області.

Утворення Тетіївської міської ОТГ Київської області  відбулося 14 вересня 2017 року в процесі децентралізації влади. До її складу увійшли 20 населених пунктів: 1 місто та 19 сіл –  м. Тетіїв, с. Бурківці, с. Голодьки, с. Горошків, с. Ріденьке, с. Дзвеняче, с. Тарасівка, с. Дібрівка, с. Дубина, с. Михайлівка, с. Перше Травня, с. Ненадиха, с. Росішки, с. Скибинці, с. Стадниця, с. Степове, с. Тайниця, с. Черепин, с. Черепинка, с. Григорівка.

На початок 2019 року в Тетіївській громаді проживало 21732 мешканця (із них 13367 осіб міського населення). Площа громади складає 443,2 кв. км. і на сьогодні це більше площі таких великих міст України як Харків чи Дніпро.

Майструк Руслан Володимирович

Майструк Руслан Володимирович, з 10 жовтня 2010 року являюсь Тетіївським міським головою. Народився 7 жовтня 1980 року в місті Тетієві. В 2003 році отримав повну вищу освіту за спеціальністю агрономія та здобув кваліфікацію вченого агронома. В період з 2003 по 2005 рік працював в Тетіївській районній державний адміністрації на посаді провідного спеціаліста відділу ринкових відносин, маркетингу продукції рослинництва, управління сільським господарством та продовольством. З березня 2005 року по листопад 2010 року – виконавчий директор ТОВ «ТАК-Агро».

В 2012 році стажувався в США по програмі Open World, яка фінансувалася американським Конгресом. Під час стажування вивчав систему управління США, починаючи із Капітолію та Білого Дому, закінчуючи штатним устроєм та міським. В 2013 році закінчив «Українську школу політичних студій», від якої представляв Україну на Всесвітньому форумі демократії у Страсбурзі. Також в цьому ж році я став випускником Академії лідерства.

В 2015 році вдруге обраний міським головою Тетієва. В грудні 2017 року втретє обраний Тетіївським міським головою (головою Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади).

Являюся віце-президентом та засновником Міжрегіональної федерації фул-контакт карате, віце-президентом Федерації сокарате України, віце-президентом та засновником Київської обласної федерації біатлону та віце-президентом Київської обласної федерації з веслування на байдарках та каное.

Перші кроки зі створення об’єднаної громади розпочалися з ініціативи Тетіївського міського голови ще 14 травня 2015 року.  Майже через 2,5 роки, 14 вересня 2017 року  відповідним розпорядженням №490 голови Київської обласної державної адмінінстрації.

Взявши на себе відповідальність, громада самостійно планує та сприяє місцевому економічному розвитку; вирішує питання розвитку та утримання інфраструктури об’єднаної громади, планування розвитку території громади, питання забудови території громади, благоустрою територій, житлово-комунальних послуг; утримання об’єктів комунальної власності; функціонування сфер соціальної допомоги, первинної охорона здоров’я та швидкої медичної допомоги, середньої, дошкільної та позашкільної освіти; культури та фізичної культури й спорту, охорона правопорядку (муніципальна варта); самостійно управляє пасажирськими перевезеннями на території громади.

За період існування Тетіївська ОТГ має свої досягнення.

  1. Створено Центр надання адміністративних послуг у партнерстві з U-lead з Європою;
  2. Придбано автомобіль по ремонту доріг, що працює за сучасним струменево-ін’єкційним методом;
  3. Створено інклюзивно-ресурсний центр;
  4. Створено службу перевезення людей на візках та придбано автомобіль для перевезення людей з особливими потребами;

Фото без опису

  1. Перемога в проектах і конкурсах:
  2. Проект «Цифрова громада»;
  3. Проект «Смарт Громада – Створюємо разом». Агенція, інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності;
  4. Перший раунд фази впровадження програми “U-LEAD”;
  5. Проект “Є-рішення для громад”;
  6. Перемога в конкурсі КиївСмартСіті в номінації «Відкрите інноваційне місто».

В планах на наступний рік є:

  • Поетапна реалізація проекту з реновації центральної частини міста Тетіїв;
  • Реалізація інвестиційного проекту із встановлення сонячної електростанції;
  • Термомодернізація міських шкіл;
  • Реалізація проекту зі сортування сміття.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь