Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадське обговорення та збір підписів на підтримку кандидатур старост

Дата: 31.01.2022 11:44
Кількість переглядів: 105

Попереду у нас - громадське обговорення та збір підписів на підтримку кандидатур старост у трьох старостинських округах
Завершився рік роботи старост у селах Тетіївської територіальної громади. Ми пам'ятаємо, що торік перед затвердженням депутатами міської ради нових лідерів сіл я, як міський голова, організував участь громадськості у консультаціях щодо їхніх кандидатур. Власне, саме це я пообіцяв жителям сіл у ході передвиборчих зустрічей з краянами, які масово засуджували те, що Верховна Рада України позбавила їх права обирати старост. Була забезпечена прозора реєстрація, згідно якої висуватися міг кожен бажаючий повнолітній житель села. Потім з претендентами була проведена співбесіда, де конкурсанти озвучили своє бачення розвитку населених пунктів, у яких працюватимуть старости. Розмова з кожним кандидатом була записана на відео, аби конкурсанти розуміли відповідальність свого кроку і пам'ятали, що "слово - не горобець". Кандидат повинен був мати порозуміння не лише з жителями села, але й з органами влади та депутатським корпусом.
Отже, після співбесіди та враховуючи результати опитування, проведеного працівниками міської ради в кожному селі громади, беручи до уваги й відгуки людей в інтернет-спільнотах, і були обрані, а потім затверджені депутатами на сесії міської ради старости для кожного села.
Основним критерієм відбору була готовність посадовців працювати на результат.
За діяльністю старост ми мали змогу спостерігати у соціальній мережі Фейсбук, де вони звітували про свою діяльність з персональних сторінок очолюваних ними населених пунктів.
Власне, за рік спостережень за роботою старост в нових умовах виявилося, що найактивнішими були люди, які ніколи раніше не працювали на цій посаді. Також виходила цікава колізія: новачки, котрі не мали доплат за стаж, ранг, вислугу років, працювали набагато краще, ніж "старожили", при цьому отримували чи не вдвічі меншу зарплату, ніж досвідчені вчорашні сільські голови. Тож постало запитання: а за що більшість старост отримують заробітну плату?
Де ж справедливість, скажете ви? Адже, за логікою, якщо людина більше працює, то й більше має отримувати.
Ще одним аргументом на підтвердження цієї точки зору став моніторинг звітів старост за 2021 рік про виконану роботу. Наразі ще не відзвітувалися старости Клюків та Теліжинців, в яких, певне, є на це якісь вагоміші причини, аніж те, що нічого сказати у звіті...
А тому, проаналізувавши звіти старост, взявши до уваги відгуки керівників та працівників підприємств і організацій, що працюють в кожному населеному пункті, врахувавши уміння старост знайти спільну мову з бізнесовими структурами, які господарюють в селі, співставивши обіцянки старост, які вони давали рік тому на співбесіді, з їхніми реальними справами, я дійшов висновку, що кандидатурам на посаду старост трьох старостинських округів найбільш відповідають толерантні, відповідальні, уважні до проблем людей, оперативні при виконанні завдань Володимир Скрипник з Кашперівки, Людмила Сліпенчук з Ненадихи і Олег Роїк з П'ятигір. Всі вони є діючими старостами згаданих вище населених пунктів.
Варто наголосити, що жителі сіл, в яких працювали старости, після об'єднання в округи нічого не втратять.
У приміщенні, де раніше був старостат, працюватимуть фахівці, які допомагатимуть старості в його діяльності. По більших селах працюватимуть помічники старост, у менших функцію помічника старости виконуватиме віддалений працівник ЦНАПу.
Всі проблемні питання, які краяни раніше адресували старості, тепер фіксуватиме його помічник, а громадяни отримуватимуть всі ті послуги, які й раніше отримували у своєму старостаті. Нікуди не потрібно їхати, щоб отримати довідку. З іншого боку, з усіма проблемами можна і треба звертатися до депутата, за якого люди проголосували. Саме він делегований до ради вирішувати проблеми своїх виборців. Також для всіх доступна комунікація з міським головою. Бо саме активні і небайдужі до долі своїх сіл жителі населених пунктів Тетіївщини приходять до міського голови на прийом і звертають увагу влади на ті чи інші проблеми, що потребують вирішення.
Кандидатом на посаду старости Кашперівського старостинського округу оголошується Володимир Степанович СКРИПНИК, громадянин України, народився 11 квітня 1980 року, освіта - вища. До кримінальної відповідальності не притягувався.
1997-2001 - навчався в Національному аграрному університеті, м. Київ;
2002-2004 - проходив стажування у Великобританії;
2004-2005 - навчався в Національному аграрному університеті, м. Київ;
2007-2021 - приватний підприємець;
з 1.02.2021 - староста села Кашперівка.
Обговорення кандидатури старости по Кашперівському старостинському округу відбудеться:
1 лютого - Скибинці, Бурківці;
2 лютого - Погреби, Кошів;
3 лютого - Михайлівка, Дзвеняче,Тарасівка;
4 лютого - Теліжинці, Перше Травня;
5 лютого - село Кашперівка (Будинок культури - з 9 до 13 години).
Кандидатом на посаду старости Денихівського старостинського округу оголошується Людмила Володимирівна СЛІПЕНЧУК, громадянка України, народилася 22 жовтня 1973 року, освіта - вища. До кримінальної відповідальності не притягувалася.
2011-2016 - навчалася в Уманському державному педагогічному університеті ім. Павла Тичини;
1990-1999 - вихователь дитсадка селянської спілки "Ненадиха";
2007-2012 - вихователь Ненадихівського ДНЗ;
2013-2021 - соціальний педагог, практичний психолог в КЗ "Ненадихівське НВО "ЗОШ І-ІІ ступенів - дитячий садок";
2008-2021 - приватний підприємець;
з 1.02.2021 - староста села Ненадиха.
Обговорення кандидатури старости по Денихівському старостинському округу відбудеться:
1 лютого - Росішки, Голодьки;
2 лютого - Дібрівка, Дубина, Дородка;
3 лютого - Високе, Стадниця;
4 лютого - Тайниця, Горошків;
5 лютого - Денихівка;
6 лютого - Клюки, Хмелівка;
7 лютого - Ненадиха, Степове.
Кандидатом на посаду старости П'ятигірського старостинського округу оголошується Олег Іванович РОЇК, громадянин України, народився 21 грудня 1971 року, освіта - вища. До кримінальної відповідальності не притягувався.
1989-1994 - навчався в державному університеті ім. М.П.Драгоманова;
1994-2002 - працював учителем української мови та літератури П'ятигірської середньої школи;
2000-2002 - заступник директора по виховній роботі П'ятигірської середньої школи;
2004-2007 - навчався в Національній академії державного управління при Президентові України за спеціальністю "державне управління";
2002-2020 - сільський голова П'ятигірської сільської ради четвертого, п'ятого, шостого, сьомого скликань;
з січня 2021-го - староста сіл П'ятигори, Молочне.
Обговорення кандидатури старости по П'ятигірському старостинському округу відбудеться:
1 лютого - П'ятигори;
2 лютого - П'ятигори;
3 лютого - П'ятигори, Молочне;
4 лютого - Галайки, Софіпіль;
5 лютого - Черепин, Черепинка, Григорівка;
6 лютого - Одайпіль;
7 лютого - П'ятигори.
Отже, як зрозуміло з інформації, розміщеної вище, підтримка кандидатур старост у кожному окремому населеному пункті буде відбуватися у визначений день шляхом підписання протоколу, де мешканець того чи іншого села, яке входить до складу певного округу, у випадку, якщо він підтримує кандидатуру, запропоновану міським головою, має зазначити своє прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані, місце реєстрації та підтвердити підписом свою добру волю. Підписи громадян будуть фіксувати члени організаційного комітету, створеного Тетіївською міською радою відповідно до розпорядження міського голови. Опитування громадян буде проводитися шляхом подвірних обходів.
Варто зазначити, що, згідно Положення Тетіївської міської ради, запропонованого на посаду старости кандидата має підтримати не менше 20% жителів конкретного старостинського округу.
А от останнє слово буде за депутатами Тетіївської міської ради. Саме вони своїм голосуванням мають затвердити запропонованих міським головою та підтриманих мешканцями Кашперівського, Денихівського та П'ятигірського старостинських округів лідерів громад на посади старост.
Богдан Балагура, Тетіївський міський голова.
На фото: ліворуч Володимир Скрипник, праворуч Олег Роїк та Людмила Сліпенчук.
Фото без опису
 
 
Фото без опису
 
 
Фото без опису
 
 
 
 
 
 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь