Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГЕОРГІЙ ТЕСЛЮК - ЛІКАР-ВОЛОНТЕР, ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН ТЕТІЄВА

Дата: 11.06.2021 09:38
Кількість переглядів: 22

ПАМ'ЯТАЄМО.
11 червня — день народження Георгія Михайловича Теслюка. Він був лікарем-волонтером, працюючи в зоні АТО, врятував багатьох бійців від смерті. Але тяжка хвороба передчасно забрала його власне життя.
Георгій Теслюк народився 11 червня 1979 року в селі Чагор Глибоцького району Чернівецької області. Рано втратив батька. У 1996 році закінчив загальноосвітню школу, у 2000 році – медсестринський факультет Чернівецького медичного училища, у 2004 році – Буковинську державну медичну академію за спеціальністю «лікувальна справа», у 2006 році – інтернатуру при Буковинському державному медичному університеті за спеціальністю «урологія».
Під час навчання працював у відділенні урології Чернівецької обласної клінічної лікарні. Після закінчення університету отримав направлення у Тетіїв. З травня 2006 року працював лікарем-урологом у Тетіївській центральній районній лікарні.
Взимку 2013-2014 років під час Революції гідності перебував на Майдані Незалежності у Києві, де був лікарем-волонтером.
Після початку російської агресії на сході України, на громадських засадах проводив у Тетієві курси з медичної підготовки в умовах бойових дій. Згодом став лікарем-волонтером Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова, у складі якого двічі виїздив до зони антитерористичної операції на схід України.
Вперше вирушив до зони антитерористичної операції у травні 2015 року. Працював у залізничній лікарні міста Попасна Луганської області, що єдина вціліла після артилерійських обстрілів. Він оперував поранених військових, лікував цивільне населення. За його ініціативою у місті Попасна був створений поліклінічний прийом, через який за кілька місяців пройшли сотні пацієнтів.
Під час другої поїздки до зони антитерористичної операції, Георгій Теслюк вже знав, що невиліковно хворий. Незважаючи на хворобу, хотів зробити побільше, тому працював майже без відпочинку. Іноді проводив по п‘ять операцій на день, коли було багато поранених, оперував на трьох столах одночасно.
Помер 14 серпня 2016 року вдома від онкологічного захворювання. Похований на кладовищі міста Тетіїв.
Почесний громадянин міста Тетіїв Київської області (23.03.2017; посмертно).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь