Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГЕНПЛАН 2014

Дата: 18.04.2017 16:13
Кількість переглядів: 40

МІСТО ТЕТІЇВ  
 
   Місто Тетіїв засновано в 1514 році, 1606 р. надано Магдебурзьке право.
Генеральний план міста Тетієва, яким користується Тетіївська міська рада на даний час був розроблений в 1988 році інститутом ДП «НДПІ містобудування».
На той час чисельність населення становила 16 тис. жителів і спостерігалась тенденція до збільшення  ( прогноз в 2015 р. – 18000). На жаль починаючи з 1993 року кількість населення почала зменшуватись і в 2010 році вже становила 13 тис. Але слід констатувати, що знову спостерігається збільшення народжуваності в місті, що призводить до покращення демографічної ситуації.
Чисельність населення, яка стабільно зменшувалась, сьогодні починає рости. Розрахункова чисельність на перспективу (на 15-20 років) по всіх показниках сьогодні може досягнути 15 тисяч населення.
 Змінились містобудівні обставини. Виникла необхідність розробки нового генплану.
Фактори, які сприяють цьому:
  1. Збільшення території під садибну забудову з розрахунку 30 м2 на людину, окремий будинок сім'ї.
  2.  Збільшення кількості малоповерхової забудови.
  3.  Зв'язки доріг міста з містами Біла Церква, через Вінницю на Львів – Кіровоград – Знаменку; Сніжки – Київ – Одеса.
  4. Збільшення ландшафтної зони (зони відпочинку загального користування).
  5.  Збільшення кількості спортивних комплексів: стадіон, комплекс біатлону, спортивні площадки в нових мікрорайонах та реконструкція мікрорайонних спорт площадок.
  6.  Туризм з нахилом риболовства та охоти, зелений туризм, сфера обслуговування.
  7.  Розширення промислової та комунальної зон з розвитком підприємств по переробці відходів сільського господарства (кукурудза, соняшник, соя, солома) виготовлення пеллет – біотоплива, виготовлення альтернативного палива (щепа).
  8. Створення технопарку, агротехнопарку, складської логістики.
  9. Заохочування інвесторів за рахунок створення привабливих умов.
  10. Винос кладовища з житлової зони за межі міста в радіусі 300 м (поліпшення екології).
Звідси: створення нових робочих місць, заохочування інвесторів і молоді.
Збільшення території, чисельності населення міста.
Враховуючи те, що в межах існуючої межі міста територіальні ресурси вичерпані і багато територій, на яких розташовані існуючі житлова забудова, промислові та комунально-складські підприємства, знаходяться за межею міста, у генеральному плані формуванню проектної межі міста приділяється багато уваги.
При формуванні проектної межі міста були враховані планувальні обмеження, рельєф місцевості, напрацьований матеріал міських інстанцій по розміщенню садибної забудови та підприємств.
До проектної межі міста планується включити такі території:
Територія І, орієнтовна площа – 88,2 га, знаходиться у північно-західній частині міста, належить до земель запасу Кашперівської сільської ради та земель запасу Тетіївської міської ради. Межами її є: територія цегляного заводу, новий район садибної забудови (вул. Борщагівська та Купальська), лісосмуга, ліс, струмок, смуга відводу залізниці, комунально-складська зона по обидві сторони вул. Карла Маркса.
Територія ІІ, орієнтовна площа – 82,0 га, знаходиться на схід від міста, належить до земель запасу Тетіївської міської ради. Це – нова промислово-складська зона, яка вже почала потужно освоюватися.
Територія ІІІ, орієнтовна площа – 161,0 га, знаходиться між сельбищної територією та новою промислово-складською зоною. На даний час це – територія лісу, яка належить Держлісфонду, а після включення у межі Тетієва ввійде до зеленої зони міста і отримає статус лісопарку.
Територія ІV, площа – 147,8 га, знаходиться в південно-східній частині міста на землях запасу Тетіївської міської ради. Тут розташована існуюча садибна забудова (селище переселенців із Чорнобильської зони та селище біля інкубаторної станції), інкубаторна станція, частина вільних від забудови земель від вул. Дзержинського до вул. Голембовського, територія сільськогосподарського виробництва, а також зарезервовані території під комунально-складські підприємства, та садибна забудова в межах вул. Дзержинського та Одеської.
Територія V, площа – 104,0 га, розташована в південній частині міста. Це район існуючого водозабору міста із підземних джерел, який буде і далі розширюватися згідно потреб міста, ретрансляторна, включно територія від ставка до вул. Цвіткова. Від вул. Цвіткова до р. Росошки включно Мазепенці. Землі від межі міста від р. Росошки до р. Роська. Це 220,2 га. Це включно як існуючу так і проектну садибну забудову, з землями запасу, зеленими зонами, комунально-промислову зону за рахунок земель Тетіївської міської ради.
Територія VІ, площа біля – 24,0 га від межі міста, землі відводу залізничної дороги, та 21,4 га, тут розміщена існуюча садибна забудова вздовж вул. Райдужної.
Територія VІІ, площа – 14,3 га від межі міста (вул. Садова) на північ включено садибну забудову та частину комунально-промислової зони.
Територія міста по формі 6-зем на даний час складає 1322 га.
Згідно рішень генплану до проектної межі міста пропонується включити додатково 945,3 га за рахунок земель запасу тетіївської міської ради.
 Таким чином, територія міста в проектній межі складає біля 1322+945,3=2267,3 га.
Функціональне призначення території 

з/п

Назва

Існуючий стан (території міста в затверджених межах), га

Території міста в проектних межах, га

1

Загальна площа, всього

1322,0

2267,3

 

у тому числі:

 

 

2

Житлова забудова, всього

538,7

722,5

3

Громадська забудова

46,7

56,1

4

Промислова, комунально-складська

226,0

337,5

5

Зелених насаджень загального користування

136,9

498,7

6

Території заповідників

59,5

-

7

Водних поверхонь

183,4

240,8

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь