Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ З КОРУ У ТЕТІЇВСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 30.01.2019 08:46
Кількість переглядів: 37

В Україні епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір залишається неблагополучною. Захворюваність на цю інфекційну хворобу перевищує середні багаторічні показники, продовжують реєструватися спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти, закладах охорони здоров'я, оздоровчих закладах та у побуті. За оперативними даними з початку року, станом на 18.01.2019 року на кір в Україні захворіли 8 498 осіб, серед дітей до 17 років зареєстровано 4 961 особа. За даними проведеного аналізу, за 2018 рік зареєстровано 929 спалахів кору, станом на 18.01.2019 року - 108 спалахів.

Епідситуація щодо захворюваності на кір в Тетіївському районі неблагополучна. З початку року зареєстровано вже 7 випадків. Випадки кору реєструвалися в наступних населених пунктах району: м.Тетіїв, с.Денихівка, Кашперівка - по 2 випадки, с.Дібрівка - 1 випадок. Серед захворівших 4 дітей (9-13 років) та 3 дорослих (віком від 27 до 30 років). Діти хворі на кір відвідували організовані дитячі колективи: 1- КЗ «Дібрівський аграрний ліцей», 1- КЗ «Кашперівське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст.дитячий садок».

При проведенні епідрозслідування встановлено, що в с.Дібрівка не щеплених проти кору дітей згідно віку - 20 (відмовники), із них відвідували ліцей - 5.

Також 11 дітей щеплені з порушенням Календаря (мають тільки 1 щеплення).

Обсяги охоплення профілактичними щепленнями дітей до 1 року проти кору по району становлять 96,7% (план - 239, виконано - 231), дітей в 2 роки і старше - 95,2% (план - 42, виконано - 40), в 6 років - 94,1% (план - 353, виконано - 332), в 7 років і старше - 97,9% (план - 95, виконано -  93).

Відповідно до вимог наказу МОЗ України від 17.05.2005 року №188 «Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором» та листа №270 від 21.01. 2019 року ДУ «Центр громадського здоров’я» для відповіді на спалах кору впроваджується посилений епідеміологічний нагляд, який включає в себе перспективне та активне виявлення випадків (контактів, у тому числі членів сім'ї, дітей в дитячих колективах, однокласників і учителів в школах, ін), на додаток до планово здійснюваного пасивного епідеміологічного нагляду. При отриманні екстреного повідомлення здійснюється епідеміологічне розслідування: визначаються межі спалаху (вогнища) за місцем проживання, роботи, навчання, перебування хворих (у разі підозри захворювання); коло осіб, які були в контакті з хворим, їх стан щепленості та епідеміологічний анамнез щодо кору.

Має бути розроблено план протиепідемічних заходів по локалізації та ліквідації вогнищ кору в організованих колективах району та надані рекомендації керівникам закладів освіти, охорони здоров’я:

- щодо максимально можливої ізоляції групи (класу) від іншого колективу на 21 день (рішення повинно бути прийнято в максимально стислі терміни після отримання первинного повідомлення);

- заборони приймання не щеплених осіб і осіб без довідки про щеплення, про перенесене захворювання на кір на термін ізоляції групи (класу) від іншого колективу

- установлення щоденного медичного нагляду за особами, які знаходились протягом 21 дня у контакті з хворим на кір.

- необхідності проведення медогляду осіб, які перебували в контакті з хворим на кір, установлення часу спілкування з хворим, а також імунного статусу і наявність захворювання на кір в анамнезі.

- обов'язкової вакцинації контактних осіб у віці від 12 місяців до ЗО років, які не хворіли на кір, не щеплені проти кору (не мають документально підтверджених відомостей про щеплення) якомога раніше, бажано - впродовж 72 годин з моменту виявлення першого хворого. У випадку не проведення вакцинації протягом 72 годин, вакцинація проти кору має бути проведена, що забезпечить імунітет на майбутнє у випадку не інфікування (проведення профілактичних щеплень проти кору контактних більше детально описано в листі МОЗ України від 27.08.2018 №05.2-16/22460).

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь