Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ З КОРУ У ТЕТІЇВСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 30.01.2019 08:46
Кількість переглядів: 45

В Україні епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір залишається неблагополучною. Захворюваність на цю інфекційну хворобу перевищує середні багаторічні показники, продовжують реєструватися спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти, закладах охорони здоров'я, оздоровчих закладах та у побуті. За оперативними даними з початку року, станом на 18.01.2019 року на кір в Україні захворіли 8 498 осіб, серед дітей до 17 років зареєстровано 4 961 особа. За даними проведеного аналізу, за 2018 рік зареєстровано 929 спалахів кору, станом на 18.01.2019 року - 108 спалахів.

Епідситуація щодо захворюваності на кір в Тетіївському районі неблагополучна. З початку року зареєстровано вже 7 випадків. Випадки кору реєструвалися в наступних населених пунктах району: м.Тетіїв, с.Денихівка, Кашперівка - по 2 випадки, с.Дібрівка - 1 випадок. Серед захворівших 4 дітей (9-13 років) та 3 дорослих (віком від 27 до 30 років). Діти хворі на кір відвідували організовані дитячі колективи: 1- КЗ «Дібрівський аграрний ліцей», 1- КЗ «Кашперівське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст.дитячий садок».

При проведенні епідрозслідування встановлено, що в с.Дібрівка не щеплених проти кору дітей згідно віку - 20 (відмовники), із них відвідували ліцей - 5.

Також 11 дітей щеплені з порушенням Календаря (мають тільки 1 щеплення).

Обсяги охоплення профілактичними щепленнями дітей до 1 року проти кору по району становлять 96,7% (план - 239, виконано - 231), дітей в 2 роки і старше - 95,2% (план - 42, виконано - 40), в 6 років - 94,1% (план - 353, виконано - 332), в 7 років і старше - 97,9% (план - 95, виконано -  93).

Відповідно до вимог наказу МОЗ України від 17.05.2005 року №188 «Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором» та листа №270 від 21.01. 2019 року ДУ «Центр громадського здоров’я» для відповіді на спалах кору впроваджується посилений епідеміологічний нагляд, який включає в себе перспективне та активне виявлення випадків (контактів, у тому числі членів сім'ї, дітей в дитячих колективах, однокласників і учителів в школах, ін), на додаток до планово здійснюваного пасивного епідеміологічного нагляду. При отриманні екстреного повідомлення здійснюється епідеміологічне розслідування: визначаються межі спалаху (вогнища) за місцем проживання, роботи, навчання, перебування хворих (у разі підозри захворювання); коло осіб, які були в контакті з хворим, їх стан щепленості та епідеміологічний анамнез щодо кору.

Має бути розроблено план протиепідемічних заходів по локалізації та ліквідації вогнищ кору в організованих колективах району та надані рекомендації керівникам закладів освіти, охорони здоров’я:

- щодо максимально можливої ізоляції групи (класу) від іншого колективу на 21 день (рішення повинно бути прийнято в максимально стислі терміни після отримання первинного повідомлення);

- заборони приймання не щеплених осіб і осіб без довідки про щеплення, про перенесене захворювання на кір на термін ізоляції групи (класу) від іншого колективу

- установлення щоденного медичного нагляду за особами, які знаходились протягом 21 дня у контакті з хворим на кір.

- необхідності проведення медогляду осіб, які перебували в контакті з хворим на кір, установлення часу спілкування з хворим, а також імунного статусу і наявність захворювання на кір в анамнезі.

- обов'язкової вакцинації контактних осіб у віці від 12 місяців до ЗО років, які не хворіли на кір, не щеплені проти кору (не мають документально підтверджених відомостей про щеплення) якомога раніше, бажано - впродовж 72 годин з моменту виявлення першого хворого. У випадку не проведення вакцинації протягом 72 годин, вакцинація проти кору має бути проведена, що забезпечить імунітет на майбутнє у випадку не інфікування (проведення профілактичних щеплень проти кору контактних більше детально описано в листі МОЗ України від 27.08.2018 №05.2-16/22460).

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь