Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕЛЕКТРОННИЙ ОБЛІК ДЕРЕВИНИ В ДП «СЛП» КИЇВОБЛАГРОЛІС»

Дата: 29.01.2020 14:46
Кількість переглядів: 14

Відповідно до розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 2 жовтня 2019 року № 575  «Про заходи щодо охорони лісів та запровадження електронного обліку деревини на території Київської області»  та на виконання Указу Президента України від 09 липня 2019 року № 511/2019 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів» ДП «СЛП «Київоблагроліс» повідомляє наступне.

Виконуючи вищевикладене та керуючись нормами чинного законодавства України, зокрема Цивільним кодексом України та Законом України «Про авторське право і суміжні права», між  Державним підприємством «Спеціалізованим лісогосподарським підприємством Київоблагроліс» та Державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» було укладено договір  від  01.11.2019 № КВ-107/Л, на умовах якого ДП «СЛП «Київоблагроліс» отримує невиключну ліцензію на використання комп’ютерної програми програмного продукту «Галузева інформаційно-телекомунікаційна система «Електронний облік деревини, Winforstro – Україна».

ДП «СЛП» Київоблагроліс» впровадило бухгалтерську програму 1С Бухгалтер 8, яка є адаптованою версією та має необхідні технічні особливості для роботи з електронним обліком деревини. Також придбали необхідну кількість оргтехніки (комп’ютери, принтери тощо).

Для впровадження електронного обліку деревини підприємством  придбано  портативні чекові принтери для друку, касові термострічки, мобільні телефони, бирки для маркування деревини, автоматичні подавачі бирок, молотки для маркування деревини, контейнери для бирок.

Спеціалістами ДП «ЛІАЦ»  проведено семінар-навчання співробітників ДП «СЛП «Київоблагроліс»  на тему «Використання системи ЕОД. Засоби обліку та створення первинної документації». Введені додаткові посади в центральному офісі підприємства.

З огляду на вищевикладене наказом генерального директора ДП «СЛП «Київоблагроліс» від 04.10.2019 № 37 «Про заходи щодо охорони  лісів та запровадження електронного обліку на Підприємстві» затверджено план заходів щодо запровадження електронного обліку деревини, облік продукції лісозаготівель, лісопиляння і деревообробки із застосуванням електронного обліку. Наказом від 11.12.2019 № 55 «Про призначення відповідальних осіб за ведення ЕОД» призначено відповідальних осіб за ведення електронного обліку деревини. Наказом від 11.12.2019 № 55/1 «Для здійснення оперативного контролю та проведення звіряння даних ЕОД» відповідальним особам надано можливість використовувати засоби ЕОД у тестовому (навчальному) режимі.

Застосуванню сучасних методів протидії незаконним рубкам лісів та тіньовому обігу деревини в Європі і в усьому світі надається велике значення і увага. Для цього потрібні системні підходи. Провідним заходом в запровадженні таких підходів обрано створення в Україні системи електронного обліку деревини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь