Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДТЕК Київські регіональні електромережі інформує

Дата: 08.09.2021 14:35
Кількість переглядів: 56

Велике оновлення мереж: ДТЕК Київські регіональні електромережі збільшує потужність
для 9 тисяч клієнтів Гостомельского енерговузла

Київська область, 08 вересня 2021

ДТЕК Київські регіональні електромережі планує у жовтні поточного року запустити реконструйовану підстанцію 110/10 кВ «Гостомель» потужністю 50 МВт. Завдяки цьому якісне та стабільне електропостачання отримають понад 9 тисяч клієнтів дефіцитного Гостомельського енерговузламешканців Гостомелю, Ірпеня та Бучі. Реалізація такого масштабного проєкту стала можливою завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів у 2021 році. Вони дозволили компанії збільшити інвестпрограму на 112% у порівнянні з 2020 роком до 725 млн грн. Ці кошти спрямовують на модернізацію і розвиток енергетичної інфраструктури регіону відповідно до потреб його жителів.

Підстанція 110/10 «Гостомель» кВ вже у жовтні поточного року дасть 50 МВт потужності клієнтам ДТЕК Київські регіональні електромережі в Гостомелі, Ірпені, Бучі та інших прилеглих селищах. Також від неї живитимуться важливі соціальні об’єкти та підприємства, зокрема склозавод Ветропак з безперервним циклом виробництва.

«Національна програма «Велике будівництво» продовжується в «Великому оновленні мереж» в енергетиці. Завдяки стимулюючому інвестиції RAB-тарифу ми отримали змогу проводити оновлення енергетичної інфраструктури, яке чекали з часу проголошення Незалежності.  Зокрема, у поточному році ДТЕК Київські регіональні електромережі планує запустити реконструйовану підстанцію «Гостомель» та новозбудовану підстанцію «Козин». Тільки у ці проєкти ми інвестували 220 млн грн»,  зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.  

Після реконструкції завдяки встановленню нових силових трансформаторів потужність підстанції збільшиться на 70%Мешканці та підприємства Гостомеля, Ірпеня, Бучі та інших прилеглих селищ зможуть без обмежень приєднуватися до мереж та збільшувати свою договірну потужність з ДТЕК Київські регіональні електромережі.

«Ірпінський регіон дуже активно розвивається. На жаль, старі мережі не витримують збільшення навантаження. Однак, сьогодні в межах проєкту «Великого оновлення мереж» ДТЕК Київські регіональні електромережі веде роботи з реконструкції та збільшення потужності електроінфраструктури. Це дасть значний поштовх для розвитку нашого регіону», – зазначив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.  

Також нове обладнання гарантуватиме роботу підстанції без перенавантажень, з яким не справлялися старі трансформатори 1982 року випуску. У разі планового або аварійного ремонту одного трансформатора клієнти компанії, які живляться від підстанції «Гостомель», будуть гарантовано забезпечені безперебійним та якісним енергопостачанням.    

Після завершення робіт з реконструкції підстанції 110/10 10 кВ  «Гостомель» ДТЕК Київські регіональні електромережі планує до кінця року завершити будівництво підстанції 110/35/10 кВ  «Козин», що на Обухівщині. Крім того, у 2021 році компанія почала будівництво підстанції 110/10 10 кВ  «Софіївка». Вона стане надійним джерелом живлення для мешканців Києво-Святошинського енерговузла, що активно розвивається. Завершити її будівництво планується у 2022 році. Залучити інвестиції в «Велике оновлення мереж» допомогли стимулюючі інвестиції RAB-тарифи, що почали діяти в країні з 2021 року.  Усього цьогоріч ДТЕК Київські регіональні електромережі інвестує в розвиток мереж 725 млн грн. Це на 112% більше, ніж у 2020 році.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь