Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ПОДАТКОВИХ АГЕНТІВ

Дата: 01.02.2019 15:54
Кількість переглядів: 38

 Білоцерківське управління ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що ДФС України наказом від 27.12.2018 № 873 «Про затвердження змін до наказу ДФС від 10.04.2015 № 267» введено в дію нові коди бюджетної класифікації.

Тому, платники ПДФО – громадяни, які відповідно до розділу ІV ПКУ зобов’язані сплатити ПДФО, але звільнені від подання річної декларації про майновий стан і доходи (при нотаріальному посвідченні договорів та/або при видачі свідоцтв про право на спадщину тощо) відповідно сплачують:

■ ПДФО по коду платежу «11010501» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню»;

■ військовий збір по коду платежу «11011000»  – «військовий збір».

Всі решта громадян та фізичні особи-підприємці «загальносистемники» зобов’язані подати майнову декларацію, визначити та сплатити свої податкові зобов’язання:

■ ПДФО по коду платежу «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

■ військовий збір по коду платежу «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Крім того, слід зазначити, що ПДФО, утриманий з доходів резидентів та нерезидентів, зараховується до бюджету згідно з Бюджетним кодексом України (далі – БКУ).

Абзацом 5 п. 2 ст. 64 БКУ, який набрав чинності з 01.01.2019, передбачено, що ПДФО, нарахований податковим агентом або фізичною особою, яка отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, з доходів за здавання фізичними особами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), сплачується таким податковим агентом або такою фізичною особою до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об’єктів оренди (суборенди, емфітевзису).

 

Білоцерківське управління

ГУ ДФС у Київській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь