Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ПІДПРИЄМЦІВ МИНУЛИХ РОКІВ

Дата: 21.11.2019 16:24
Кількість переглядів: 30

Серед основних напрямків роботи Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області є вжиття заходів по погашенню заборгованості з єдиного соціального внеску.
На сьогоднішній день є багато нарікань і скарг від платників податків щодо причин виникнення заборгованості з єдиного внеску. Тому, надаємо роз’яснення щодо нарахування та сплати ЄСВ суб’єктами підприємницької діяльності, в тому числі, які не здійснюють підприємницьку діяльність та знаходяться в стадії припинення.
Звертаємо увагу фізичних осіб, що державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця проводиться державним реєстратором не пізніше наступного робочого дня з дати отримання від фізичної особи-підприємця реєстраційної картки на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.
Відповідне повідомлення, цього ж дня, передається контролюючим органам. На цій підставі податкові органи здійснюють зняття з обліку фізичних осіб-підприємців. Важливо знати, що навіть після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує перебувати на обліку у стані припинення. При цьому підприємець має забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності та в установлені строки подати відповідному контролюючому органу податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.
Проте, більшість підприємців минулих років не звернулись до державного реєстратора та не внесли запис про припинення підприємницької діяльності, відповідно залишились на податковому обліку як платники загальної системи оподаткування.
Тому, з 01 січня 2017 року,після змін до Закону України №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» ФОП, які перебували на загальній системі оподаткування та не отримували дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, зобов’язані були самостійно визначити базу нарахування та нарахувати єдиний внесок.
Тобто, такі підприємці обов’язково мали сплачувати ЄСВ у розмірі не менше розміру мінімального страхового внеску, незалежно від того чи здійснювали підприємницьку діяльністю чи ні, отримували дохід чи ні.
Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області просить підприємців минулих років невідкладно вжити заходів по перевірці стану підприємницької діяльності та в разі необхідності подати до державного реєстратора реєстраційної картку на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.
Перевірку можна здійснити за допомогою електронного сервісу ДПС України «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який розміщено на офіційному веб-сайті за посиланням https://tax.gov.ua.
Білоцерківське управління
ГУ ДПС у Київській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь