Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ БАТЬКІВ НАЙМЕНШИХ МЕШКАНЦІВ МІСТА!!!

Дата: 24.06.2019 16:01
Кількість переглядів: 52

До 8 липня 2019 року всі дошкільні заклади Тетієва не працюватимуть, в зв’язку з виявленням вірусу Коксакі.
Коксакі — це не один вірус, а ціла група з 30 активних ентеровірусів, які розмножуються в шлунково-кишковому тракті дитини. Найчастіше вірус буває у дітей до 5 років. Після хвороби утворюється стійкий імунітет, повторного зараження саме Коксакі не буває.
Як проявляється вірус? Спочатку у дитини піднімається температура до 40-40,5 градусів. Вона може триматися протягом трьох-чотирьох днів, потім різко падає. Висипання на тілі з'являються в останній день температури або відразу після її спаду. Класична локалізація — долоні, стопи, слизова рота, але висип може поширюватися і по всьому тілу, особливо у маленьких дітей. Вона проходить самостійно через два-три дні. Також може бути діарея.
Оскільки противірусних засобів з доведеною ефективністю немає, залишається тільки симптоматичне лікування. Висип не вимагає спеціальної обробки, але якщо є нагноєння, сильний свербіж, то потрібно звернутися до педіатра — лікар призначить місцевий антисептик.
Госпіталізація у більшості випадків не потрібна: дитину можна лікувати вдома. При нормальному імунітеті вірус проходить без наслідків. Але у ентеровірусних інфекцій може бути ускладнення — серозний менінгіт. Якщо на фоні вірусу і температури у дитини виникають нудота, блювання, головний біль, біль в шиї (і її складно зігнути), то потрібно викликати «швидку»: серозний менінгіт — досить рідкісне ускладнення, дуже важливо його не пропустити.
Будьте уважні та обережні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь