Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДИТСАДОК «СОНЕЧКО» ВІДСВЯТКУВАВ ПІВСТОЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ

Дата: 12.01.2017 16:26
Кількість переглядів: 39

5 листопада 1963 року – день народження одного з найстаріших дошкільних закладів Тетієва – дитсадка «Сонечко». До того часу дитсадок знаходився у невеликому приватному будинку та об’єднував усього дві вікові групи вихованців. Тому радості дітлахів та їхніх батьків не було меж, коли у центрі міста виросла нова простора будівля, яка могла прийняти шість груп, загальною кількістю до 140 вихованців. Проте відвідували «Сонечко» близько двох сотень дітей. Звичайно, вихователям та нянечкам доводилося нелегко, тому що групи були переповнені. Та незважаючи на деякі побутові труднощі, колектив дитсадка, який очолювала Людмила Андріївна Климюк, на високому рівні організовував навчально-виховний процес, роблячи все для того, щоб дитсадок для вихованців (наймолодшим з яких не було ще й року) став другою домівкою.

Свого часу до рук турботливих працівниць дитсадка передали батьки й маленьку дівчинку Наталочку. А нині Наталія Вікторівна Яремич очолює дружний колектив «Сонечка». Дошкільний заклад відсвяткував свій півстолітній ювілей, у такому віці люди вступають у пору мудрої зрілості, підводять підсумки того, що вдалося досягти. Отож і наша розмова з Наталією Вікторівною почалася з екскурсу в минуле. Добрим словом працівники дитсадка згадують ветеранів педагогічної праці, які віддали вихованню дошкільнят багато років життя. Це і Людмила Андріївна Климюк, і Марія Іванівна Зоренко, і Марія Мусіївна Кириленко, і Юлія Лук’янівна Паламарчук, і Галина Іванівна Рибачук, і Ольга Іванівна Бутенко, і Галина Степанівна Сенченко, і Світлана Авксентіївна Козуб, і багато інших чудових жінок, кожна з яких гідна того, щоб своїм життєвим девізом обрати слова В.О.Сухомлинського: «Серце віддаю дітям» …

Колишні працівники дитсадка перебували в центрі уваги під час свята з нагоди 50-річчя дитсадка, яке відбулося в «Сонечку» 8 листопада. Серед гостей були також представники керівництва району та міста, колеги-освітяни, батьки, дідусі та бабусі вихованців, шефи, які опікуються дитячим садочком.

Свято розпочалося виступом вихованців «Сонечка», які висловили щиру і безпосередню любов до свого дитсадка та всіх, хто у ньому працює. Протягом святкового дійства кожна з груп показала цікавий номер художньої самодіяльності, не залишили нікого байдужими і виступи працівників дитсадка.

А ще глядачі за допомогою мультимедійного екрану перенеслися в минуле, переглянули старі фото, послухали розповіді колишніх працівників та вихованців. Від імені ветеранів слово взяла Ю.Л.Паламарчук. А колишня вихованка Н.І.Чоповська, мама якої, А.І.Козярівська, пропрацювала в «Сонечку» багато років, поділилася своїми дитячими спогадами та виконала пісню в дарунок.

Від імені голови Тетіївської РДА Р.Т.Голуба та голови районної ради О.В.Варіна колектив дитячого садка, його вихованців та їхніх батьків привітав з ювілейною датою керуючий апаратом РДА О.П.Возний. Він вручив подяку від керівників району та подарунок – кольоровий принтер. Найкращі привітання пролунали і з уст першого заступника міського голови І.В.Мащенка та секретаря міської ради І.В.Погорілої. Вони вручили колективу дитсадка почесну грамоту міського голови та подарунок – мультимедійне обладнання. Грамотами та подарунками були нагороджені й окремі працівники.

Подяку відділу освіти райдержадміністрації вручила колективу ДНЗ «Сонечко» методист районного методкабінету з дошкільного виховання Н.І.Кривошея, яка сказала багато теплих слів на адресу колективу дитсадка, з яким тісно співпрацює у своїй роботі. «Вітальну естафету» прийняла й голова профспілки освітян району М.С.Дімова, вручивши подяки кращим працівникам та сертифікат на подарунок у розмірі 500 гривень.

Звичайно ж, не могли оминути увагою цього дня завідуючу дошкільним закладом – Н.В.Яремич. Вона подякувала ветеранам педагогічної ниви, усім працівникам, гостям, які виявили повагу і прийшли привітати колектив дитсадка з ювілеєм. Зокрема, Наталія Вікторівна висловила щиру вдячність міському голові Р.В.Майстрку, його заступникам І.В.Мащенку та П.В.Дем’янчуку, які постійно переймаються проблемами дитсадка, ніколи не відмовляються у наданні допомоги. Подякувала завідуюча і батькам вихованців за партнерство, взаєморозуміння, безпосередню участь у освітньому процесі. На свято було запрошено шефів дошкільного закладу, які щороку надають йому спонсорську допомогу, беруть активну участь у поліпшенні матеріально-технічної бази дитсадка. Це О.І.Оберемок, А.В.Кущенко, В.М.Дячук, О.М.Яцковська, Л.В.Казько, А.М.Казько. Шефам, найактивнішим батькам та кращим працівникам були вручені подяки.

Привітав дитсадок з ювілеєм і благочинний Тетіївського району митрофорний протоієрей Василій Волянюк,  вручивши в подарунок ікону Покрови Пресвятої Богородиці.

З подарунками і найкращими привітаннями завітали на свято й колеги – працівники інших дошкільних закладів міста, батьки. «Шеф» дитсадка, приватний підприємець О.І.Оберемок, теж прийшов не з порожніми руками, подарувавши електронне піаніно. Пам’ятні сувеніри вручили цього дня і колишнім працівникам дитсадка. Вони залюбки ділилися спогадами, всім без винятку дуже сподобалося свято – яскраве, майстерно продумане, під час якого діти та їхні наставники проявили себе справжніми артистами.

За словами Н.В.Яремич, нині у освітній процес ДНЗ «Сонечко» активно впроваджуються новітні технології, педагоги використовують передовий досвід своїх колег з інших регіонів України, до всього підходять творчо, мають багато власних напрацювань. Незабаром на базі дитсадка планується проведення обласного семінару працівників дошкільних закладів. Колектив склався дружний, порівняно молодий за віком, сталий. Тут немає випадкових людей, усі – справжні ентузіасти своєї справи, які люблять дітей, виховують їх, навчають і постійно навчаються самі.

П’ятдесят років – це досить великий проміжок часу. Перші вихованці дитсадка вже встигли досягти зрілості, і тепер приводять сюди своїх онуків. Але «Сонечко» не старіє, а тільки оновлюється, з кожним наступним поколінням дітей в нього ніби вливаються нові сили. Вихованцям тут тепло і затишно, вони з радістю вчаться, творять, дружать, зростають разом зі своїм дитсадком. Тож хочеться побажати, щоб ще багато-багато років у «Сонечку» дзвеніли веселі дитячі голоси, а всі сподівання і прагнення, які пролунали під час святкування ювілею, неодмінно збулися!

Леся ІВАНЧЕНКО

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь