Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ

Дата: 30.12.2021 14:18
Кількість переглядів: 16

Діти які в силу життєвих обставин залишились без батьківської опіки, любові та захисту мають право на сім’ю. Законодавством визначено різні форми державної турботи про дітей, які залишились без батьківського піклування. Однією з них є патронат над дитиною.

Пошук кандидатів у патронатні вихователі та первинний відбір забезпечують служба у справах дітей та сім’ї, відділ соціального захисту населення, КУ "Центр соціальних служб", а також центр зайнятості. Пошук кандидатів у патронатні вихователі на рівні територіальної громади проводиться шляхом інформаційних кампаній, співбесід і консультацій з особами які виявили бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя, зокрема з числа безробітних.

А тому 29.12.2021р. в Тетіївській районні філії Київського обласного центру зайнятості відбулося засідання  круглого столу щодо удосконалення соціального партнерства і координації дій спрямованих на вдосконалення інформаційно-консультаційної та профорієнтаційної  роботи серед молоді району.

До участі в заході  запрошено начальника відділу соціального захисту населення Погорілу Ірину Володимирівну та провідного спеціаліста служби у справах дітей та сім’ виконавчого комітету Тетіївської міської ради Береговець Юлію Сергіївну .

Директор Тетіївської районної філії Київського обласного центру зайнятості Валентина КРИВОРУЧЕНКО, проінформувала присутніх про основні напрямки роботи служби зайнятості (відповідно до Порядку  реалізації експериментального проекту щодо впровадження нової моделі надання клієнт орієнтованих послуг центрами зайнятості, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2021 року №1121).  Запропонувала співпрацю щодо розробки спільних проектів, програм, у межах компетенції стосовно організації надання інформаційно-консультаційних і профорієнтаційних послуг молоді та співпраці зі службою у справах дітей та сім’ї і відділом соціального захисту населення виконавчого комітету Тетіївської міської ради щодо визначення механізму направлення зареєстрованих безробітних для первинного відбору кандидатів  у патронатні вихователі, а також порядку та строків проходження відбору у патронатні вихователі такою особою (відповідно до Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї   патронатного вихователя затверджекного постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2021р. №893).

Ірина ПОГОРІЛА розповіла про організацію функціонування послуги патронату над дитиною, що надаватиметься сімє’ю патронатного вихователя, соціальний захист та супровід , який надається таким особам.

Юлія БЕРЕГОВЕЦЬ  роз’яснила , яка особа може бути кандидатом у патронатні вихователі, хто такий добровільний помічник, обов’язковість  належних житлово- побутових умов та проходження навчання для отримання рекомендації про можливість надання послуги патронату.

Учасниками було проведено інформаційно-розяснювальну роботу щодо   спеціалізованих  тематичних  консультацій, співбесід  зі службами у справах дітей та сім’ї та відділом соціального захисту населення для зареєстрованих безробітних про суть і зміст патронату над дитиною та можливість подання документів кандидата у патронатні вихователі до служби у справах дітей для первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі. Обумовлено укладення Угоди про співпрацю між Тетіївською районною філією Київського обласного центру зайнятості та службою  у справах дітей та сім’ї  виконавчого комітету Тетіївської міської ради щодо організації інформаційно-консультаційної та профорієнтаційної роботи серед молоді та громадськості.  

Результатом зустрічі визначено основні цілі ,завдання  та напрямки діяльності служби зайнятості та соціальних партнерів у 2022 році.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь