Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЕЗПЕЧНІ ГНІЗДА: КИЇВОБЛЕНЕРГО ВСТАНОВИВ В ОБЛАСТІ ПЕРШУ ПЛАТФОРМУ ДЛЯ ЛЕЛЕК

Дата: 25.03.2020 09:30
Кількість переглядів: 29

Київська область, 2березня 2020

Ділимося з вами гарними новинами. Київобленерго встановив першу платформу для гнізд лелек у селі Дівички, Переяслав-Хмельницького району. Таким чином енергетики убезпечили птахів від ураження струмом, а клієнтів – від аварійного відключення електропостачання. Платформа для гнізда була встановлена 13 березня. #СвітліНовиниУКарантині

 

Про необхідність встановлення спеціальної конструкції повідомив на сторінці Київобленерго у Facebook мешканець села. Біля його подвір`я на опорі колись вже гніздились лелеки. З часом їх гніздо зруйнувалось, а нове вони так і не змогли звити самостійно.

 

Штучну платформу на опорі змайстрували та встановили працівники Переяслав-Хмельницького районного підрозділу. Для них - це перший досвід подібної роботи. Платформа являє собою міцний кошик з металевих прутів. Конструкція витримує вагу і гнізда, і птахів.

 

«Вже зараз спеціалісти Київобленерго розпочали роботу з оглядів лінії електропередачі. Фіксують місця на електроопорах, де лелеки облаштували свої оселі. Потенційно небезпечні гнізда енергетики вносять до спеціального списку, а потім – оновлять та зміцнять пташину будівлю. У планах Київобленерго – у 2020 році перенести на спеціальні платформи ще щонайменше 5 гнізд лелек», - зазначив генеральний директор Віталій Шайда.

 

Піклуючись про птахів, ДТЕК виконує один з пунктів глобальної політики із сталого розвитку, що відповідає напрямку Глобального договору ООН – «збереження біорізноманіття видів живих істот». На сьогоднішній день встановлено 149 спеціальних платформ у Дніпропетровській та Донецькій областях. У 2019 році п’ять таких конструкцій з’явилися в м. Києві. В 2020 році реалізація проекту розпочалась на Київщині.

 

ДТЕК доєднався до Глобального договору ООН в 2007-му році. Щороку компанія інвестує в проекти зі сталого розвитку більше 3,5 мільярдів гривень.

Поспостерігати за тим як встановлюють платформи для гнізд лелек можна у короткому відеоогляді за ПОСИЛАННЯМ

 

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес за розподілом електроенергії і експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK реалізує проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. Співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

 

Відділ комунікацій

ПрАТ «Київобленерго»

Тел.: (044)4928300

E-mail:  press_koe@koe.vsei.ua

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь