Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Дата: 12.01.2017 12:59
Кількість переглядів: 71

3 2008 року розпочався новий 10-річний цикл державної атестації навчальних закладів району. Державна атестація - одна з головних форм державного. контролю за діяльністю закладів освіти, незалежно від підпорядкування, типів і форм власності. Вона передбачає комплексне вивчення діяльності навчального закладу, яку здійснюють органи управління освітою, з метою вивчення реального стану матеріально-технічних умов, організації навчально-виховного процесу, рівня професійної майстерності педагогічних працівників, ефективності управлінської діяльності закладом.

Експертно-методична група з ліцензування та атестації освітньої діяльності закладів освіти Тетіївського району протягом 2011-2012 навчального року провела атестацію у вересні 2011 року Ґо-рошківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, у жовтні -Тетіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 та Каш-перівського дошкільного закладу «Сонечко», у листопаді - Черепинського навчально-виховного об’єднання «ЗОШ І-Ш ступенів - дитячий садок» та Дібрівсько-го дошкільного навчального закладу «Дзвіночок», у грудні - Кайзерівського ДНЗ «Ромашка» та Денихівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, у лютому 2012 року - Пяти-гірської ЗОШ І-ІІІ ступенів, у березні - Не-надихівського ясел-садка «Подоляночка» та у квітні - Клюківської загальноосвітньої школи 1-11 ступенів. Роботу цих закладів оцінено на достатній рівень. Одночасно з роботою закладу оцінюється робота директора та завідувача. Керівники даних закладів, відповідно Н.В.Стасіневич, Л.М.Філінська, ОТ. Луцик, Л.М.Кравець, С.Б.Горлова, М.Ю.Коби-лянський, Н.В.Єншина, А.Н.Лошак, Л. В.Лаше-вич, відповідають займаним посадам.

В атестованих закладах навчально-мате-ріальна база відповідає виконанню навчальних програм з усіх предметів та державних програм розвитку дітей-дошкіль-ників, відповідає вимогам дотримання техніки безпеки та охорони праці і вимогам районної санітарно-епідеміологічної станції. За міжатестаційниий період в школах встановлено сучасні навчальні комп’ютерні комплекси, які мають вихід в мережу Інтернет. Персональними комп’ютерами обладнані робочі місця директора, заступників Горошківської школи, Тетіївської ЗОШ №3, П’ятигірської ЗОШ. Дошкільні заклади комп’ютерною технікою не забезпечені.

Побудовано внутрішні туалети в Де-нихівській, Горошківській, Тетіївській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3. Поновлено та переобладнано навчальні кабінети. Особливо слід відмітити хімічний кабінет Денихівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, історичний кабінет Тетіївської ЗОНІ І-ІІІ ступенів №3. Змінився на краще естетичний вигляд класних та коридорних приміщень (Денихівська, Клюківсь-ка ЗОШ, Тетіївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3) кімнат для відпочинку та навчання в дошкільних закладах. Оновлено меблі в шкільних їдальнях, закуплено холодильники, водонагрівачі, жарові шафи. В Де-нихівській ЗОШ І-ІІІ ступенів замінено близько 50% вікон та дверей.

Найбільш результативною серед шкіл, що атестувалися в 2011-2012 навчальному році, є робота з обдарованими дітьми в Тетіївській загальноосвітній школі №3.

Навчально-матеріальна база дошкільних закладів оцінена на достатній та середній рівень. Вона поповнюється, як правило, за рахунок батьків вихованців. Слід відзначити капітальний ремонт Кайзерівського дошкільного закладу «Сонечко» і обладнання кімнат новими сучасними меблями, що фінансувалося з бюджету Каш-перівської сільської ради, та часткове поновлення меблями Ненадихівського ДНЗ за рахунок спонсорських надходжень.

Якісний склад педагогічних кадрів у атестованих школах заслуговує високої оцінки. Близько 95% педагогів мають вищу фахову освіту, 5% продовжують навчання у ВУЗах заочно, вчасно проходять курсову перепідготовку та атестацію. Фінансування дошкільних закладів забезпечується виконавчими комітетами сільських рад. Однією з серйозних проблем є те, що сільські ради не в повному об’ємі закладають кошти для проходження курсової перепідготовки педагогічних працівників та покращення пред-метно-розвивального середовища дошкільних закладів.

 Керівники та колективи закладів освіти ознайомлені з висновками та пропозиціями, висловленими членами експертної комісії після атестації. Експертно-методична група щорічно перевірятиме виконання пропозицій та усунення недоліків. Державний контроль проводиться з метою об’єктивної оцінки реалізації навчальними закладами єдиної державної політики в галузі освіти.

Н.ПРИЩЕПА, заступник голови експертно-мето-дичної групи.

за матеріалами газети "Тетіївська земля"

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь